Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken pleit voor redelijkheid: “Rusland zal niet van de planeet verdwijnen”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Alexander Schallenberg (ÖVP), beslist geen vriend van Rusland, heeft in de betrekkingen van het Westen met Rusland desondanks tot redelijkheid aangemaand. In een interview met het persbureau Reuters heeft hij zijn opvatting bevestigd dat Rusland ook in de toekomst een rol voor Europa zou spelen. Een volledige afkoppeling op alle gebieden zou een illusie zijn. “Rusland zal niet van de planeet verdwijnen en ons grootste buurland blijven. Dostojevski en Tsjaikovsky blijven een deel van de Europese cultuur, of we dat nu leuk vinden of niet.”

Schallenberg verdedigde in dit verband ook de Raiffeisen Bank International (RBI), die op dit moment vanwege zijn Rusland-zaken in de belangstelling staat. “Ik denk dat men hier de kerk in het dorp zou moeten laten”, zei de minister. “Slechts 9% van alle westelijke ondernemingen heeft zich uit Rusland teruggetrokken, 91% is daar nog en doet datgene wat in de situatie zinvol is: afwachten.” Er één onderneming van de vele honderdduizenden eruit pikken, zou doelloos zijn.

De op een na grootste bank van Oostenrijk onderzoekt al meer dan een jaar lang alle strategische opties voor zijn Rusland-zaken, tot aan een vertrek toe. Vooral uit de Oekraïne komt druk om zich uit het land terug te trekken. Een vertrek uit Rusland zou echter geen deel van de sanctiepolitiek zijn, maakte Schallenberg duidelijk. “Er worden eisen gesteld, die veel verdergaan dan hetgeen deel uitmaakt van de Amerikaanse of Europese sancties”, zei Schallenberg, en wees erop dat ook de Bank of America of de UniCredit in Rusland present zouden zijn. “De lijst is een ´who is who´ van de westelijke bankenwereld.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken pleit voor redelijkheid: “Rusland zal niet van de planeet verdwijnen”

 1. Olie bol zegt:

  ‘Russische nederlaag is garantie tegen nieuwe agressie’, zegt Zelenski

  In zijn nachtelijke videotoespraak zei de Oekraïense president Zelenski dat “de volledige nederlaag van Rusland een betrouwbare garantie is tegen nieuwe agressies en crises”.
  De Oekraïense president voegde daaraan toe “dat het Kremlin faalt is in zijn pogingen om ons volk te knechten”. Hij zei ook dat de Oekraïense justitie in samenwerking met het Internationaal Strafhof “alles in het werk stelt om ervoor te zorgen dat Russische oorlogsmisdadigers ter verantwoording worden geroepen”.

  Like

 2. Andre zegt:

  De op 1 na grootste bank bedoelt ie natuurlijk Raiffeisen mee en alleen al die bank is meer Rusland dan ze willen. Het is onmogelijk om Rusland los te koppelen van Europa.

  Like

 3. Wolf zegt:

  Poetin, is de redder voor ons. Die eu moet kapot. We moeten hier in NL alle linkse hobby’s verbieden door alles wat subsidie krijgt te stoppen. Zoals NOS npo d66 denk VVD cda PvdA grlinks RTL, PvdD,volt, volksboek, rechters, lgbtuvhjkz , scholen hervormen, engels VERBIEDEN,linkse reclame verbieden, windmolens omtrekken, DE ISLAM WEGSNIJDEN UIT ONS LAND ,de steden in dat westen omheinen met stroomdraad en geweren bewaken, linkse kerk kranten verbieden, dus al met al die hele linkse rotzooi wat sedert de 60er jaren hippies woekert , uitroeien, omhakken, vernietigen. Schoon Schip in Kerk en Staat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wolf zegt:

  Volksboek moet zijn die vieze Vollebroek met zn rechters.

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  Tegelijkertijd heeft diezelfde Oostenrijkse regering Poetin op de arrestatielijst gezet. Waarschijnlijk uit Nibelung loyaliteit aan de onbeminde grote broer. Een snelle herinnering: Oostenrijk was tot 1955 onder geallieerde bezetting, waarbij de Sovjet-Unie het grootste deel en de hoofdstad Wenen bezette. Men zou van de ervaring moeten leren. Dit geldt voor alle Duitstalige landen, inclusief Zwitserland.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  Eerst alle bruggen naar Rusland verbranden, en er dan achter komen dat je die eigenlijk niet kunt verbranden, omdat Rusland een deel van Europa is…
  Waarom zegt hij niet gewoon dat hij een imbeciel is?

  Vervolgens komt er dan “Dostojevski en Tsjaikovsky blijven een deel van de Europese cultuur, of we dat nu leuk vinden of niet.”
  Waar de Russen haat, en dus het Nazisme, zo’n beetje van af druipt.
  Dat past dan perfect bij “Vooral uit de Oekraïne komt druk om zich uit het land terug te trekken.”
  Je wilt je NAZI vrienden te Kiev niet voor de kop stoten tenslotte.

  En niemand die zich afvraagt waar de VS, het UK, en de EU, eigenlijk het recht vandaan halen om zich met wat feitelijk de binnenlandse affaires van de Russische Federatie zijn te bemoeien.
  Niemand die zich afvraagt hoe, bijvoorbeeld, de USA gereageerd zou hebben als De Sovjet Unie middels de KGB Amerikaanse staten tot afscheiding aangezet zou hebben.
  Niemand die zich afvraagt hoe de USA gereageerd zou hebben als de Sovjet Unie vervolgens in zo’n afgescheiden staat een bloedige revolutie georganiseerd zou hebben, om er een pro-Moskou regime aan de macht te brengen.
  Niemand die zich afvraagt hoe de USA gereageerd zou hebben als de Sovjet Unie vervolgens zo’n afgescheiden en overgenomen staat lid van het Warschau pact had willen maken, en er kernwapens had willen installeren, die Washington in puin konden leggen voordat de USA ook maar kon reageren.

  Begint het al te dagen hoe compleet van de pot gerukt het Westerse ‘Oekraïne beleid’ is, en hoe blij we mogen zijn dat er in het Kremlin geen Stalin of Chroesjtsjov meer huist?
  Want anders hadden de nucleaire paddenstoelen al jaren geleden tot in de stratosfeer gereikt.
  Maar in plaats van dat ze god op hun blote knieën danken, omdat er een zekere Putin in het Kremlin resideert, die maar blijft weigeren de hele wereld op te blazen, wordt er “Putin moet weg” geroepen.
  En hele horden genocidale masochisten gaan dat dan met geel-blauwe vlaggetjes zwaaiend staan toejuichen.
  Deze hele waanzin is werkelijk met geen pen te beschrijven…

  Like

 7. Sobieski zegt:

  De enige mogelijkheid voor Europa om te overleven is dmv intensieve samenwerking met Rusland. Als dat lukt zullen de USA een tweede viool spelen, waardoor alle initiativen in die richting met alle macht tegengewerkt worden door de leidende kringen aan de overkant van de grote plas.
  Ze beginnen nu echter te beseffen dat China de grootste uitdaging is, die alleen door samenwerking van Europa, Rusland, de USA, Japan, Zuidoost-Azie en Australie gestuit kan worden. Helaas zijn de leidende kringen in de USA niet bereid hun macht met anderen te delen, ook niet als dat potentiele bondgenoten zijn. Het ziet er eerder naar uit dat ze hun hoofdkantoren van het Westen naar China zullen verleggen, zoals ze dat al gedaan hebben met de productie-infrastructuur.
  Wij in Europa zullen onze eigen productie-infrastructuur weer op orde moeten krijgen, om niet in totale afhankelijkheid te vervallen.
  Een herstel van de betrouwbare toevoer van goedkope Russische energie is hiervoor essentieel. Door samenwerking met en investeringen vauit Europa kan Rusland ook welvarender worden. De Amerikanen en Chinezen beschouwen Rusland alleen als grondstoffen-leverant.
  Voor Europeanen zijn de Russen daarentegen mede-Europeanen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s