Nog steeds geen tegenoffensief: Zelensky moet de volgende stad aan het front laten ontruimen

(Vertaling: E.J. Bron)

Ontruimingsbevel voor de 32.000 inwoners tellende stad Avdijivka, 90 kilometer ten zuiden van Bachmoet: de Oekraïense troepen kunnen hun positie alleen nog maar met de grootste moeite staande houden – de volgende omsingeling door het Russische leger dreigt.

Vanaf het begin van de Russische inval woonden er 32.000 mensen in Avdijivka, de stad ligt aan het front in het oosten van de Oekraïne, slechts 90 kilometer verwijderd van de bijna volledig omsingelde stad Bachmoet, waar al maandenlang fel om wordt gevochten.

De beschieting door Russische troepen werd steeds heviger, nu kwam het bevel tot ontruiming voor de laatste, zich daar nog bevindende burgers: de baas van het Oekraïens militair bestuur in Avdijivka heeft de bewoners van de stad tot evacuatie opgeroepen. “Jullie moeten vertrekken, jullie moeten je spullen pakken, vooral met jullie kinderen”, schreef Vitali Barabasj, de baas van het militaire bestuur van de stad, op Telegram. “Het spijt me het te moeten zeggen, maar Avdijivka lijkt steeds meer op een plek uit post-Apocalyptische films.”

Verdere omsingeling dreigt

Sinds meerdere weken rukken de Russische troepen en ten noorden en zuiden van de kleine stad op. De Russische strijdkrachten beschoten nu ook twee flatgebouwen in Avdijivka. Volgens officiële informatie wonen er nog ongeveer 2000 burgers in Avdijivka in de regio Donetsk, ongeveer 90 kilometer zuidwestelijk van Bachmoet. De stad telde voor de oorlog meer dan 30.000 inwoners.

Net zoals in Bachmoet proberen de Russische troepen de Oekraïense stellingen in Avdijivka te omsingelen. Voor het Oekraïense leger dreigt ook bij Avdijivka eenzelfde scenario als in Bachmoet: een beschieting door artillerie van drie kanten, daarbij huis-aan-huis gevechten met zware verliezen in de ruïnes van de stad.

Van het sinds weken verkondigde tegenoffensief van het Oekraïense leger is op dit moment niets te merken – dat de regering van Volodymyr Zelensky nu de volgende stad aan het front laat ontruimen, is er in ieder geval geen teken van dat Kiev voldoende troepen, wapensystemen en munitie ter beschikking staan om aan het 1200 kilometer lange front offensief te handelen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nog steeds geen tegenoffensief: Zelensky moet de volgende stad aan het front laten ontruimen

  1. Ravian zegt:

    Die “Russische strijdkrachten” bestaan op het moment uit de milities van Donetsk en Luhansk en, bij Bakmoet, de “muzikanten” van Wagner.
    Deze troepen worden dan ondersteund door de artillerie van het Russische leger, maar dat Russische leger zelf, meer dan een half miljoen man inmiddels, bevind zich nog altijd in reserve.

    Samengevat ziet het er dus niet best uit voor Zelenski & Co.
    Het Oekraïense leger bloed leeg op de milities van de twee volksrepublieken, en een groep huurlingen, terwijl het Russische leger als een enorm zwaard van Damocles boven hun nazi scalpen bungelt…

    Like

  2. droevige mof zegt:

    Zelensky gaf in een interview met een Japans persbureau toe dat Oekraïne te zwak is voor een tegenoffensief. Dat betekent voor hem niet het openen van vredesonderhandelingen, maar het stellen van verdere eisen voor geld en wapens. Onze waarheidsmedia laten al lang geen beelden meer zien van het Oekraïense front. Intussen zouden 150.000 Oekraïners zijn gesneuveld, eenzelfde aantal ernstig gewond. Dit betekent dat een generatie jonge mannen is uitgeroeid.

    https://tass.com/military-operation-in-ukraine/1594275

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Het wordt de hoogste tijd dat Zelensky stopt met het uitroeien van zijn eigen bevolking, die coke snuivende idioot !!

    Like

  4. Henk der Niederländer zegt:

    Nou dat tegenoffensief komt echt wel dat is duidelijk want Kiev heeft een speciaal nieuw leger opgericht van 14 jarigen en gepensioneerden om binnen korte tijd de krim te gaan “bevijden”

    Like

  5. Hovawart zegt:

    De Oekraïense Mo Money is getting richer by the minute, he’s got money to burn……..or invest in football clubs.

    Like

Plaats een reactie