De digitale enkelband die CBDC heet

(Door: Paul Boonefaes)

Hoe de ECB en de Europese Raad een nieuw digitaal lijfeigenschap voorbereiden

Digitaliseer bankruns de wereld uit is de titel boven het artikel in De Tijd van 24 Maart waarin professor Jan Eeckhout, hoogleraar economie aan de Universiteit van Pompeu (Barcelona), pleit voor de snelle invoering van de Central Bank Digital Currency (CBDC). Volgens hem is het CBDC ‘een disruptieve oplossing die bankruns voor altijd bant’.

Nog volgens de professor is je spaargeld straks dankzij dat CBDC veilig en het financiële systeem stabiel. Hij besluit zijn betoog met de vrees dat ‘de lobby van private banken’ dat reddende CBDC zullen proberen af te blokken. Hij verwijst bewonderend naar Canada en China, die beide al ver gevorderde plannen hebben voor de invoering van zulke digitale munt. ‘Wie kan daar nu tegen zijn behalve de traditionele banken die hun winst zien slinken?’ vraagt de professor zich af. Wel… 

Lees verder>>>
(h/t “Malpaso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op De digitale enkelband die CBDC heet

 1. mooinique zegt:

  Zoals ik het lees is er al geen weg terug. Tenzij NL uit de EU stapt. Goh ik ben van het bouwjaar 1969 maar wat er nu al heel duidelijk zichtbaar is gekomen is dat burgers niets zijn. Dat had ik toen ik 20,30,40 en ouder werd nooit verwacht. Ze hebben het echt goed voorbereidt.

  Geliked door 3 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Natuurlijk is er een weg terug !

   Koop zilveren munten ( echt geld, al ruim 4000jr). Bewaar die goed en koop daar je spulletjes van en weiger net als men in Nigeria heeft gedaan de CBDC. In Nigeria weigerde 99,5% de CBDC en is daar nu van de baan.

   Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   We zijn geen burgers meer maar onderdanen (van een bijna totaslitaire staat)

   Geliked door 1 persoon

   • mooinique zegt:

    Ik ben en zal als vrij mens sterven. Ik accepteer niemand boven mij als mens. Voor mij is iedereen gelijk.

    Like

  • pepo Copyright zegt:

   Ik ben van een eerder bouwjaar én ik zag wél dat ze dit plannetje wilde uitvoeren.
   Maar niet of ik het nóg zou meemaken 🙄
   Vandaar dat ik op tijd dit land verlaten heb én mijn eigen plan hebt getrokken.
   Ik bekijk het nu van een afstand maar tenslotte zijn en/of worden we er allemaal in meegetrokken vroeg of laat.
   Tenslotte wordt het Nóóit méér 2019 😢

   Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  Ik weet het zonet nog niet het had een perfecte overgang kunnen zijn als China en Rusland zich niet verzet hadden. De FED moest het hebben van de wereld dominantie en die is nu kapot. Hetzelfde geldt voor de ECB maar ook de BoE met hun pondjes kunnen gaan inleveren want het westen is failliet en kan niet overhevelen nu. Daarnaast in Thailand heb je eeuwen bullet money gehad dat prima werkte. Dit waren zilveren balletjes met een gewicht van 15,5 gram. Zilver is er genoeg maar heeft wel waarde. De pleuro heeft zn beste tijd wel gehad met al die top talenten a la Rutte en Scholz. We gaan het allemaal zien en meemaken………………..nou nou spannend hoor.

  Like

 3. Htskday zegt:

  China:

  2 video’s!

  SocialCreditSystem is geïmplementeerd in China en het is slecht voor de mensen. Als je niet oppast, is jouw land de volgende in de lijst.

  SocialCreditSystem scoort mensen op maximaal 950 en een score van 700+ is goed, terwijl een score van 500 slecht is. Elk detail, inclusief hun financiële gewoonten, werkgewoonten, posts op sociale media, deelname aan rally’s, bloed doneren enz., wordt beoordeeld.

  https://t.co/h6Bpvra7NB
  (https://twitter.com/DeepBlueCrypto/status/1639441592288174080?t=nGLHBlNCMw6WszGZddcIwA&s=03)

  De mensen in de video móéten wel zeggen dat het SocialCreditSystem goed is, en dat ze er min of meer blij mee zijn anders kost het weer credit punten…

  Kijk hoe de mensen zich daar bewegen, gedragen en praten… als robot-zombie’s..

  1984

  Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:

  Heeft u wel eens meegemaakt dat de Cao looneis 15% is? Dat is niet normaal en ook nog nooit voorgekomen, of je het gelooft of niet maar er komen hele grote zaken op ons af en daar zou CBDC wel eens een voorbeeld kunnen zijn. Stel dat boodschappen onbetaalbaar worden dan kan het simpel downloaden van een app uitkomst bieden maar moet u wel bepaalde gedragingen niet meer doen en gaan we aan deze steeds strengere eisen stellen om te kunnen blijven eten. Heel langzaam maar steeds strenger halen we de strop aan door achteraf de voorwaardes te veranderen. En als het niet bevalt mag u er altijd uitstappen maar dan ook geen eten meer. Zie het als voedselbonnen die niet overdraagbaar zijn voor maximale controle.

  Geliked door 3 people

 5. Aranka Muscal zegt:

  Hallo daar mensen en slimme prof. Digital currency heeft niks met veiligheid te maken maar met dollar course die drastisch zal zeer snel haar waarde verliezen. China samen met Rusland en S.Arabie plus de opkomende economische
  groeiende landen zoals India zullen de dollar in Chinese munt verwisselen. Dat betekent een enorme economische inflatie en Banken zullen achter elkaar instorten. Daarom gaan ze nu deze digital currency invoeren en natuurlijk de nieuwe mega onderdrukking !

  Geliked door 2 people

 6. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Hoe is het mogelijk dat z’n leeghoofd ooit hoogleraar heeft kunnen worden.

  Like

 7. Julia zegt:

  Ik hoop dan ook dat er zeer binnenkort een ware oorlog tussen burgers en overheden uitbreekt. Wat denken de elitaire slavendrijvers wij worden dus gewoon een slaaf van de smerige overheid. Als nu nog miljoenen mensen hun kop in het zand blijven steken en blijven slapen dan is het binnenkort gebeurd met al onze vrijheden en dienen wij nederig te knikken voor de elitaire klootzakken die nu werkelijk alle macht naar zich toetrekken. Tijd om met spoed ook de EU te verlaten die ongekozen lamzakken zijn erger dan welke NAZI dan ook door het onderdrukken en tiranniseren van miljoenen mensen. Kortom het heft in de handen nemen ligt nu bij het volk het is voor onze kinderen onze morele plicht om ons keihard te verzetten tegen dit elitair tuig.

  Geliked door 1 persoon

  • de barbaar zegt:

   Ik hoop daar al jaren op maar zie nog steeds de weilanden bomvol schaapjes staan.
   Rondom ons heen vallen er steeds meer mensen om/ziek/zwaar ziek/chronisch ziek/invalide/dood…en ongeacht onze website en waarschuwingen komen wij er als actief clubje er NIET DOORHEEN.
   De apathie en het wegkijken is chronisch.
   Ze willen het niet lezen/bekijken ook al sleur je ze bij….ze willen het gewoonweg niet inzien.
   Trekken aan het dode paard…zo is het helaas.
   Terwijl onze website boordevol met diverse artikelen staat van hetgeen de laatste 3 jaar ons als volk en als mens is aangedaan door de satanisten/cabal en hun wef-lakeien.

   Like

 8. Hovawart zegt:

  Het heet eigenlijk CBODC,met de O ertussen van Obedience oftewel gehoorzaamheid, uw creditcard en betaalpas als wurghalsbandjes…..het ultieme machtsmiddel van de Overheid..
  De Linksche Looneys dragen het een warm hart toe…nuff said.

  Like

 9. Johan zegt:

  Digitale Slavernij.
  Is er al een loket geopend om herstelbetalingen aan te vragen voor aangedaan leed ?

  Like

 10. Svalbard zegt:

  En dan te bemerken dat dit voor een belangrijk deel gaat om het klimaat. Je krijgt straks dan ook een persoonlijk CO² budget. Wil je een verre vliegreis maken, dan is het onmogelijk om die te boeken als je je CO² budget overschrijdt.
  En in de loop der jaren zal dat budget steeds lager worden bijgesteld.
  Reizen, wat toch een basisrecht is, zal steeds meer worden beperkt.
  Uiteindelijk worden er steeds meer dingen die het leven aangenaam kunnen maken van je afgepakt.

  Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Onderzoek wees uit dat maar 20% van de mensen kritisch kan denken, eer die 80% ontwaakt is het te laat !!

  Geliked door 2 people

 12. pepo Copyright zegt:

  Ik ben van een eerder bouwjaar én ik zag wél dat ze dit plannetje wilde uitvoeren.
  Maar niet of ik het nóg zou meemaken 🙄
  Vandaar dat ik op tijd dit land verlaten heb én mijn eigen plan hebt getrokken.
  Ik bekijk het nu van een afstand maar tenslotte zijn en/of worden we er allemaal in meegetrokken vroeg of laat.
  Tenslotte wordt het Nóóit méér 2019 😢

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s