Kiev geeft grote problemen aan het front toe: “De situatie is niet goed”

(Vertaling: E.J. Bron)

Zelfs uit de gelederen van de Oekraïense leiding wordt nu steeds luider toegegeven dat de situatie aan het front moeilijk is. Enkele dagen geleden nog had president Zelensky ze in een tien minuten durende live-schakeling naar de EU-topontmoeting in Brussel “vernietigend” genoemd.

Hij bevestigde deze inschatting nu in een interview met de grootste Japanse krant “Yomiuri Shimbun” en gaf toe dat de situatie “niet goed” zou zijn. Ook met het aangekondigde Oekraïense tegenoffensief zou vanwege onvoldoende materiaalleveringen uit het Westen niet gestart kunnen worden. Letterlijk: “We kunnen het nog niet starten. Zonder tanks, artillerie en HIMARS langeafstandsraketten kunnen we onze dappere soldaten niet naar het front sturen.” Met het oog op het ernstige tekort aan munitie zou men op meer leveringen van de westelijke partners moeten wachten. “Als zij de politieke wil hebben, kunnen ze een manier vinden om ons te helpen. Wij bevinden ons in oorlog en kunnen niet wachten.”

Waarnemers wijzen erop dat Zelensky voor het eerst zou hebben toegegeven dat het lang aangekondigde tegenoffensief vanwege het tekort aan westelijke uitrusting wel eens op zich zou kunnen laten wachten. Tegelijkertijd klinken er ook steeds meer kritische geluiden uit het buitenland – zelfs in de VS, wat van bijzonder politiek gewicht is. Zo heeft onlangs een Oekraïense commandant genaamd Kroepol tegenover de “Washington Post” onthuld hoe dramatisch de situatie aan het front in werkelijkheid is.

De kwaliteit van de Oekraïense strijdkrachten zou dientengevolge na een jaar vol verliezen duidelijk verslechterd zijn, omdat veel ervaren soldaten inmiddels zijn gesneuveld. Tegelijkertijd zou de toestroom van onervaren dienstplichtigen, die werden opgeroepen om de verliezen aan te vullen, het profiel van de Oekraïense strijdkrachten hebben verslechterd.

Het bataljon van Kroepol, dat tot de 46e luchtlandingsbrigade behoort, heeft Bachmoet verdedigd en werd daarbij praktisch geheel vernietigd, berichtte de commandant. In het begin van de oorlog bestond het uit 500 man, die inmiddels allemaal gewond of gesneuveld zouden zijn. Daarna zou het bataljon steeds opnieuw aangevuld zijn, de nieuwe soldaten zouden echter zeer slecht opgeleid zijn en nog geen geweer kunnen afvuren of een handgranaat kunnen gooien.

Kroepol, die met zijn beschrijvingen blijkbaar de eigen militaire leiding in Kiev wilde wakker schudden, vond duidelijke taal: “Het meest waardevol in de oorlog is gevechtservaring. Een soldaat, die zes maanden strijd heeft overleefd, en een soldaat, die net van de opleiding komt, zijn twee verschillende soldaten. Het is een hemel en aarde verschil.” Na de zware verliezen zouden er nog maar “weinig soldaten met gevechtservaring zijn. Helaas zijn die allemaal al dood of gewond.” De nieuwe rekruten zouden niet op de gevechten zijn voorbereid: “Ze laten gewoon alles liggen en gaan er vandoor. Dat was het. Begrijpt u waarom? Een soldaat die niet schiet. Ik vraag hem waarom, en ihj zegt: ´Ik ben bang voor het geluid van het schot.´ En om de een of andere reden heeft hij nog nooit een handgranaat gegooid.” De opleiders zouden “bij hun taak gefaald hebben”.

Ook Kroepol gaf het munitietekort aan het front toe. Zelfs munitie voor geweren en mortieren zouden ontbreken. “We staan aan de frontlinie. Ze komen op ons af, en we hebben niets waarmee we kunnen schieten.” De commandant werd na het interview onmiddellijk gedegradeerd, bericht het Duitse weekblad de “Stern”. Hij zou het leger inmiddels verlaten hebben. Een woordvoerder van het Oekraïense leger zei dat Kroepol “foute informatie” verbreid zou hebben. De verliezen van de eenheid zouden “duidelijk overdreven” zijn.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kiev geeft grote problemen aan het front toe: “De situatie is niet goed”

 1. bobzelf zegt:

  zomaar een story , vanuit een landje dat zich op heeft laten naaien
  EN RIEP … TOT DE LAST UKRAINIER ..

  I read the post in a friend’s profile where he writes how it was hard to look at a woman from Ukraine who said that her son died in the war …
  My comment is:
  It is very sad to hear, and realize how many people from the Ukrainian and Russian sides, who have lost their relatives at war ..
  While Uncle Sam is getting richer from this and laughing about how it was easy to divide one people and make them enemies ..
  And this Zelensky, of course, does not care about how many Ukrainians will die, he will flee to the USA or Great Britain or to Israel sooner or later …
  Of course, not all Ukrainians are Nazis.
  Yes, Western Ukraine is one thing, they are historically Nazis, their heroes were and still are Bandera, Shukhevych, Hitler …
  But it’s a shame that other part of Ukraine, which fought against Nazism, now is fighting on the side of the Nazi regime and NATO..
  Majority of them became a victims to the Nazi regime and victims of Western propaganda about beautiful life after they will broke with Russia…
  I am also outraged – when these Ukrainians realize, it is clear as day, that their enemy is their Nazis government, which brought to power the United States and the European Union, through a coup d’état, not Russia is enemy …
  But they sincerely believe that the United States and the European Union loves, cares and protects them …
  What’s the matter, what is the reason for the global stupefaction of the population ..
  How do they not understand that they are only the territory and people that the United States uses as cannon fodder in the fight against Russia ..The goal is Russia, of course ..
  But they are so proud that they staged a Maidan and demolished Yanukovych, but for 9 years the war regime in the Donbass and 1 year in Ukraine, and they did not even try to remove war criminals and US servants from power …
  How much bad was Yanukovych and how good are Poroshenko and Zelensky ..
  Why there are so many unthinking people..
  Is it really necessary to die until the last Ukrainian to realize something??
  Until you not turn on your brains and will fight for the interests of globalists and NATO, till then these mothers will cry, as well as the wives and children of the dead soldiers …

  DUS ROEP IK EVEN JESAJA 35 VERS 12 TOT 171

  ALS DE KLOOTZAK NOU ECHT BESTOND. ZOU HIJ INGRIJPEN

  MIJN OOM WEL. DIE RIEP EN GODVERDOMME NOU IS HET AFGELOPEN . NA 8 JAAR LEUGENS .

  IK KOM U NU STRAFFEN .

  EN NIKS GEEN 15 GEBODEN . EN NEE U HOEFT MIJ NIET TE AANBIDDEN

  I AM YOUR LEADER TILL DEAD FOR MY PEOPLE AND MY COUNTRY

  SANPPIE. MR IGLO FROM IJSLAND .EN DIE HERSENDOOIE OUWE CHRISSSSSSSSSSSSTENNNNNNNNNNNNNNN MET HERSENLETSEL

  DANK U

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  EN UITERAARD PUTIN DID IT.

  EN

  DEZE MAN DEUGT OOK NIET. TOCH ??

  IS ER BIJ IEDEREEN IN DEZE WERELD

  ,,DE HELE BINNENKANT VAN UW PIANO NAAR DE KLOTEN ??

  Oekraïne wordt uitgewist – Trump
  Geplaatst op 28 maart 2023
  De voormalige Amerikaanse president heeft opnieuw betoogd dat hij het conflict binnen 24 uur zou kunnen beëindigen.
  Donald Trump heeft andermaal beweerd dat hij slechts 24 uur nodig zou hebben om over vrede in Oekraïne te onderhandelen. In een gesprek met Fox News waarschuwde de voormalige Amerikaanse president voor een mogelijke nucleaire escalatie en drong hij erop aan de vijandelijkheden onmiddellijk te staken.

  “De sleutel daartoe is dat de oorlog nu moet stoppen, want Oekraïne wordt vernietigd”, zei Trump maandag in een interview met presentator Sean Hannity.

  Trump vergeleek beelden van het conflict met “honderden van deze slooplocaties” die hij vroeger zag als onderdeel van zijn bouwbedrijf. “Er stond geen gebouw overeind”, legde de voormalige Amerikaanse leider uit.

  Trump herhaalde zijn bewering dat hij binnen 24 uur een vredesakkoord in Oekraïne zou kunnen bereiken als hij weer in functie zou komen. Hij weigerde echter zijn strategie uit te leggen en beweerde dat het “heel gemakkelijk” zou zijn, maar niet zou werken als het voortijdig zou worden onthuld.

  Trump suggereerde dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar misschien niet eens plaatsvinden, met het argument dat het “mogelijk was dat we in de Derde Wereldoorlog zouden zitten met deze idioten die doen wat ze doen.” Zo’n conflict zou de twee vorige wereldoorlogen doen lijken op ‘pasteitjes’, voegde hij eraan toe.

  Het bijna een uur durende interview met Hannity was het eerste optreden van Trump op Fox News sinds hij zijn presidentiële run in 2024 aankondigde.

  De voormalige president heeft een ingewikkelde relatie met de leidende conservatieve Amerikaanse nieuwszender, die hij bekritiseerde vanwege de positieve berichtgeving over de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zijn potentiële uitdager voor de nominatie van de Republikeinse Partij. Hannity is een van de meest uitgesproken Trump-aanhangers op het netwerk.

  OOM . DEUTRONOMIUM 13. VERS 12 TOT.71

  IK HOOP . WHAHAHAH . DAT HIJ OOK KOMT. . TRUMP REDT

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  EN DAN . LEES IK EEN STUKKIE PROZA

  MET NET ZOVEEL FOUTEN ALS IN DE BIJBEL .

  EN DAT BEGRIJP IK DAN NIET.

  DAT JE NU HET HELE VERHAAL . VAN OPSCHUIVEN VAN DE NAVO LANDEN NAAR RECHTS

  KERNRAKETTEN OP ENKELE HONDERDEN KM ‘S VAN MOSCOU .

  EN WAARON PUTIN UKTRAINE BINNEN VIEL

  NA 400 JAAR SLAAF IN EGYPTE WHAHAHAHAH .

  NU NOG NIET BEGRIJPT. MAAR DAAROM LEES EFFE MEE.

  MAAR GOED ZE GEVEN IN IEDER GEVAL EEN ANTWOORD.

  ZOU OME BOB OOK GRAAG WILLEN VAN ONZE CHRIIIISTENNN

  HERSENDODEN .

  ZOALS WHO IS THE MOTHERFUCKER. JESAJA 35 VERS 12

  LEES EFFE MEE ..

  Oekraïne oorlog
  Er is maar één winnaar in de Oekraïense oorlog: de VS
  Geplaatst op 28 maart 2023
  Oorlog – Velen zijn verrast door de plotselinge en gewelddadige reactie van Rusland, wat te verwachten is als men op de processen let en niet alleen op de details. Al in 2007 werd in de Europe for Peace-verklaring gezegd dat Europa in een ernstig conflict zou storten als het het beleid van Washington zou blijven steunen.
  En vandaag, op dit punt in de Oekraïense crisis, zien we maar één winnaar, de Verenigde Staten, die verschillende doelen heeft bereikt:

  1. Nieuwe sancties tegen Rusland
  2. Het blokkeren van de Nordstream2 gaspijpleiding en vooral het stoppen van een van de dingen waar ze het meest bang voor zijn, de samenwerking tussen Europa (Duitsland) en Rusland.
  3. Zichzelf aan Europa voorstellen als alternatieve gasleverancier.
  4. Bevestig het verhaal dat Poetin expansionistische bedoelingen heeft.
  5. Toenemende controle over Europa.
  6. Oorlog voeren in Europa door alleen wapens te sturen en geen soldaten. De oorlog tegen Rusland wordt gevoerd door Europeanen, vooral de Oekraïners en Oost-Europese landen in het algemeen.

  Waar we getuige van zijn, is het gevolg van 30 jaar Amerikaanse agressie tegen Rusland met de steun van Europa.

  De schending van overeenkomsten met Gorbatsjov in 1990, gebaseerd op de toezegging om de NAVO niet uit te breiden naar Oost-Europese landen, was een keerpunt. De agressie ging daarna verder met het zogenaamde sterrenschild en de installatie van militaire bases in Polen en Roemenië. De opmars van de VS ging door met de door het Westen geleide staatsgreep in Oekraïne, die het land tot een regering van oligarchen bracht dicht bij Washington.

  Toen, in 2015, bracht de Ride of the Dragons Amerikaanse troepen door Oost-Europa naar de Russische grenzen; de militaire manoeuvres gingen gepaard met een campagne van haatzaaiende uitlatingen tegen Russen en Poetin in het bijzonder en, nog belangrijker, talrijke economische en financiële sancties die bedoeld waren om een ​​toch al worstelende economie te verzwakken.

  Rusland van zijn kant heeft de “misstap” gemaakt die de VS hebben uitgelokt en waarop ze hoopten om verdere sancties te rechtvaardigen. Sinds het begin van de crisis heeft Moskou geprobeerd tot een akkoord te komen door zijn eisen duidelijk te formuleren: dat Oekraïne geen lid wordt van de NAVO, aangezien het geen Amerikaanse militaire installaties met nucleaire raketten binnen 500 kilometer van Moskou kan accepteren. Deze eisen werden beschreven als onaanvaardbaar, alsof hypothetische Russische raketten in Mexico of Canada aan de Amerikaanse grens acceptabel waren.

  Dit rechtvaardigt natuurlijk niet het gebruik van geweld of oorlog, maar we begrijpen de algehele context waarin deze beslissing is genomen.

  Europa zal de hoogste prijs betalen voor deze crisis. Niet alleen zullen de rekeningen omhoog gaan en zullen veel bedrijven moeten sluiten, ook zal de prijs van alle producten omhoog gaan en zullen ze niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkt. Dit zal ook de export vertragen. In deze situatie accepteren Europese regeringen, in een soort harakiri, het dictaat van Washington, waarbij ze op onverklaarbare wijze hun eigen belangen opofferen, terwijl ze met alle actoren ter plaatse zouden moeten praten en een vreedzame en redelijke oplossing voor iedereen zouden moeten vinden.

  Noch Rusland, noch Europa, laat staan ​​de Oekraïense bevolking zullen profiteren van deze oorlog. Daarom zei de Europa voor vrede-verklaring van 2007: Europa mag geen beleid steunen dat de planeet naar een catastrofe sleurt: het leven van miljoenen mensen staat op het spel, de toekomst zelf van de mensheid staat op het spel.

  Mensen willen in vrede leven, ze streven naar samenwerking tussen volkeren en beginnen te beseffen dat we allemaal deel uitmaken van één grote mensenfamilie. De ontwikkeling van wetenschap en technologie kan een waardig leven voor iedereen garanderen, maar de hebzucht van enkelen staat de menselijke evolutie in de weg. Op dat moment kon alleen sterke druk van burgers op hun regeringen helpen het tij te keren.

  Als je geen oorlog wilt, stop er dan mee. De Europese leiders zijn niet in staat de lawine te stoppen, terwijl ze er goed aan doen te luisteren naar de eisen van de bevolking. In plaats van deze oorlog aan te wakkeren, moeten ze nu de dialoog hervatten.

  Maar ongeacht iemands standpunt, interpretaties en analyses, deze oorlog moet onmiddellijk stoppen. Oorlog behoort tot de prehistorie. Laten we vrede bouwen!

  MOET U AAN dE ANDERE KANT IN WASHiNGTON e.o. gaan roepen

  oom the domboos are everywhere

  Geliked door 1 persoon

  • als je geen merendeel kapitaal bezit, beslis je niks! Ook geen stem, geen hooivork aanval, geen niks, want de kloothommel op
   straat heeft het niet, noch de intelligentie, de moed, politieke,
   de handelskennis…. en wat nog

   Over en sluiten maar, zolang netflix en borrelnootje, mobieltje, én
   lekker met Ebike fietsen blijven MÉT gezonde benen, en een dikke
   luie motivatie.

   deel 1.. ik zette ergens een kruisje… achh … hij heeift zo’n leuke kop… reden, vinkje op stemloket,,, of wij stemden al
   jaren “die of die”… Dan de stemfraude, wie beheerst wat?…
   eindconclusie, de zittende macht bepaald de uitslag HAHAAAAA…
   U weet dat Ome Bob…

   deel2

   Er wijzigde en verandert helemaal niks wat in sommige breinen
   aan gedachte vertoeft. Niks!! Je hebt geen inspraak, en die was
   er noooit als zodanig geweest, buiten een wat plus en
   minnetjes verhaal

   Volks gedachte…………..?

   BOEIIIEEEHH?……….ik zie wel

   Like

 4. Ravian zegt:

  “Zonder tanks, artillerie en HIMARS langeafstandsraketten kunnen we onze dappere soldaten niet naar het front sturen.”

  Gezien het merendeel inmiddels uit opgepakte dienstweigeraars bestaat, daar hebben ze er in Oekraïne héél erg veel van, gaat het met dat “sturen” sowieso niets worden.
  Die gaan onder dwang naar het front afgevoerd moeten worden, alwaar ze bij de eerste de beste gelegenheid OF de benen nemen OF de handen omhoog steken.
  De meeste Oekraïners willen namelijk helemaal niet voor een stelletje nazi’s tegen hun voormalige landgenoten vechten.
  En waar ze nog veel minder zin in hebben is om door die nazi’s in een gehaktmolen geduwd te worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s