Laat Washington de Oekraïne nu vallen? Blinken stelt voor het eerst nieuwe grenzen in het vooruitzicht

(Vertaling: E.J. Bron)

Begint de Amerikaanse regering zich af te wenden van de Oekraïne? Een opmerking van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, afgelopen donderdag voor een parlementaire commissie trok de aandacht. Op de lange termijn zouden onderhandelingen over de grenzen van de Oekraïne mogelijk kunnen zijn – een explosieve wending in de Amerikaanse buitenlandse politiek.

De beslissing daarover zou echter bij de Oekraïners liggen. Ook zou ieder eventueel vredesakkoord “rechtvaardig en duurzaam” moeten zijn, en de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van de Oekraïne zou gehandhaafd moeten blijven. Maar dan een opvallende relativering: “Ik geloof dat er gebieden in de Oekraïne zijn, waarbij de Oekraïners vastbesloten zijn om er op de grond om te vechten. En eventueel zijn er gebieden, waarbij ze besluiten dat ze willen proberen deze op andere manieren terug te krijgen.”

Voor het eerst liet de baas van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken daarmee doorschemeren dat Washington een herovering van alle door Rusland bezette Oekraïense gebieden – vooral de Krim – door de troepen van Kiev niet als waarschijnlijk beschouwt.

Tot nu toe was het standpunt van zowel de Oekraïne als zijn westelijke ondersteuners dat Rusland zijn troepen volledig van het staatsgebied van de Oekraïne zou moeten terugtrekken, voordat er vredesonderhandelingen mogelijk worden. Daarvan distantieert Washington zich nu blijkbaar. Volgens waarnemers werpt hier de volgende Amerikaanse verkiezingscampagne zijn schaduw al vooruit – de oorlog in de Oekraïne wordt bij het Amerikaanse publiek steeds minder populair, en de Republikeinen, niet in de laatste plaats de voormalige president Donald Trump, hebben al duidelijk met de eis het standpunt ingenomen de Amerikaanse ondersteuning voor Kiev te stoppen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Laat Washington de Oekraïne nu vallen? Blinken stelt voor het eerst nieuwe grenzen in het vooruitzicht

 1. bobzelf zegt:

  HIER GEEFT NOG EVEN IEMAND ZIJN MENING ..

  OVER DE BEVRIJDERS “” VAN DE BELGISCHE FRIETKOTTEN “”

  WHAHAHAHA

  Geliked door 4 people

 2. BigLJohn zegt:

  Om verder gezichtsverlies te voorkomen willen de Amerikanen opeens de Ukraine gaan opdelen om zo een einde aan de oorlog te maken. Raken hun wapens soms op ? De Russen zullen ze hier niet mee kunnen paaien want de Amerikanen zijn niet te vertrouwen. Die oorlog is pas afgelopen als Rusland de complete Ukraine in bezit heeft. Zo niet, dan begint het gezeik weer over de aanwezigheid van de NAVO alsmede de EU die de Ukraine erbij wil hebben. Bovendien bij een annexering van de Ukraine door de Russen zullen alle uitbuiters uit het buitenland die in de Ukraine bezittingen hebben hun bezit kwijtraken. Rusland; zet hem op, witte muizen !

  Geliked door 8 people

  • Ravian zegt:

   “Zet ‘m op witte muizen, schoenen met punten!”

   Strijdkreet 1e JaVA, meidagen 1940

   Geliked door 2 people

  • Blaffertje zegt:

   @BigLJohn.
   De Amerikaan is er zat van dat zijn geld met vrachten in de Oekraïene gepompt word door Sleepy Joe.
   En Sleepy wenst niet nog meer stemmers te verliezen door nog meer geld en wapens naar deze bodemloze pot te brengen.
   Dus, gaan zijn adviseurs, want Joe doet zelf niets hoor, naar een andere oplossing kijken.

   Een kat in het nauw maakt rare sprongen

   Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   BigLJohn zegt:
   28 maart 2023 om 23:00

   YIPPO BIG JOHN . MY MAN . MY MAN

   12 POINTS

   VRIENDJE BOB

   Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  Die yanks in de VS denken al decennia lang dat ze iedereen zomaar kunnen f*cken. Dit keer verkeerd gegokt, en maar GOED OOK!

  Geliked door 3 people

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Dat Blinken hier weet te vertellen dat er een compromis gesloten zou moeten worden is eenvoudig slap gelul voor de Buhne.
  Als je weet dat de oorlogshitsers de export van clustermunitie promoten en de Engelsen artillerie en tankmunitie willen gaan leveren moet toch wel iets duidelijk worden.
  De ene leugen volgt zoals gewoonlijk de andere weer eens op om het volk dom en stom te houden en een poging tot een wereldoorlog te ontketenen te verbergen.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Met de artillerie en tankmunitie bedoel Ik dan met verarmt uranium uiteraard

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s