Dreigt er voor Europa een catastrofe zoals bij China´s “grote sprong voorwaarts”?

(Vertaling: E.J. Bron)

Historische foute beslissingen van de EU zullen Europa´s neergang bezegelen

Door centrale foute beslissingen van de Communistische Partij in Peking was het als gevolg van de “grote sprong voorwaarts”(1958-1961) tot een van de ergste hongersnoden in de geschiedenis gekomen. De EU herhaalt deze fouten: centraal besloten foute beslissingen zouden Europa´s neergang kunnen bezegelen.

Kent u de “grote sprong voorwaarts”?

“De grote sprong voorwaarts” was een onder Mao geïnitieerde, van 1958 tot 1961 lopende politieke en economische campagne, die tot de grootste catastrofe van China in de 20e eeuw leidde.

Men wilde in één klap het communisme op alle gebieden doordrukken en de afstand tot de westelijke industrie inhalen. De landbouw werd gedwongen gecollectiviseerd. Bovendien moesten alle Chinezen hun oud ijzer naar centrale depots brengen, waar het dan gesmolten moest worden. Het doel was om de ijzer- en staalproductie van Groot-Brittannië in te halen.

Maar alles mislukte. De landbouw kon niet voldoen aan de vijfjarenplannen. Tegenover de centrale van de Communistische Partij in Peking hebben veel provinciale ambtenaren uit angst voor repressies en om ideologische redenen foutieve informatie doorgegeven, zodat deze politiek tot aan het exces werd voortgezet. De belastingen werden verhoogd en er werd graan geëxporteerd dat nodig was voor de binnenlandse voorziening, omdat men van foutieve informatie was uitgegaan.

Het verzamelde oud ijzer beroofde de boeren bovendien van hun landbouwwerktuigen. Bovendien was het na het smelten van geringere kwaliteit en onbruikbaar voor industrieel gebruik. Veroorzaakt door de agrarische gedwongen collectivisering, de extra belasting van de boeren door werken aan projecten betreffende de infrastructuur en de industrialisering daalden de agrarische opbrengsten enorm.

Uiteindelijk kwam het tot een hongersnood, waarvan het aantal slachtoffers op tot 50 miljoen mensen geschat wordt. Ze geldt als een van de grootste hongersnoden in de geschiedenis van de mensheid.

Hoe konden honderden miljoenen Chinezen op zo´n catastrofaal pas gebracht worden? Omdat een groot deel van de bevolking met ideologie geïndoctrineerd was en bijna niemand kritiek durfde hebben op de politiek van de Communistische Partij.

Wat heeft dat met Europa te maken? De EU van nu brengt met haar centrale besluiten een verandering op weg, die noch nationaal noch regionaal met de realiteit van de mensen in overeenstemming is te brengen. Maar veel te weinig burgers en politici durven de klimaatwaanzin en de centralisatiewaanzin tegen te spreken. Zo worden besluiten doorgedrukt, die uiteindelijk enorme gevolgen op de Europese economie zullen hebben.

De twee grootste fouten die de EU op dit moment heeft begaan, zijn enerzijds de afwending van de voordelige en rijke bronnen van Rusland en anderzijds het einde van de verbrandingsmotoren met de eenzijdige concentratie op de elektrische mobiliteit.

Het zijn foute beslissingen van historische draagwijdte.

Duitslands economie zal daar bijzonder lijden. De levensstandaard in Duitsland zal enorm dalen, het zal tot verdelingsgevechten komen. De pogingen van de regering om door het opnemen van nieuwe schulden de sociale schade te compenseren, zullen mislukken. Want enerzijds wordt het steeds moeilijker om staatsleningen te verstrekken, anderzijds is de tijd van de lage rentes voorbij. Duitslands schuldenlast bedraagt al meer dan € 2,3 biljoen.

In plaats van in de landen en regio´s in kleine stappen reële politiek met deelname van de burgers toe te laten, worden centraal in Brussel historische foute beslissingen genomen, die op honderden miljoenen Europeanen van enorme invloed zullen zijn.

In plaats van op lokale, reële, concrete en acute problemen in te gaan, oriënteert de centraal gestuurde EU-politiek zich met oogkleppen op de doelen van de klimaatideologie, zonder rekening te houden met verliezen. De mogelijke nevenschade wordt volledig buiten beschouwing gelaten.

In Brussel heerst blinde ideologie in plaats van pragmatiek. Net zoals destijds in Peking. De gevolgen zullen dramatisch zijn.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Dreigt er voor Europa een catastrofe zoals bij China´s “grote sprong voorwaarts”?

 1. Republikein zegt:

  Zei tante al hoor.

  Geliked door 5 people

  • Andre zegt:

   hahaha Erica Terpstra nou dat is nog niets want de nazi’s hebben weer wat gevonden om China te bashen Falun Gong. Zelfs Zelenskii doet deze yoga oefeningen samen met Rutte en Scholz. Dit maakt de organen lekker soepel en verhandelbaar.

   Like

  • droevige mof zegt:

   Levende krabben eten en spermacappucino drinken is niets voor mij. En niemand dwingt me daartoe. Maar wat me raakte op mijn reizen naar India en China waren de mensenmassa’s.
   Zelfs in Berlijn, met slechts 3,7 miljoen inwoners, was het me vaak te druk. Maar het wordt moeilijk voor ons om ons hiertegen te beschermen, zoals de gebeurtenissen in Lampedusa laten zien. De Marokkaanse president zegt het luid en duidelijk: omvolking

   Like

 2. Andre zegt:

  Ja het zijn interessante tijden want wat gaat Frankrijk doen? Het land ligt compleet plat wat niet eens meer in geld is uit te drukken en Macron gaat barsten als WEF mannetje. Als dit overslaat naar Duitsland is het einde oefening met de EU. Frankrijk gaat waarschijnlijk een referendum houden en dan is het power back to the people!

  De pedo EU club waar Rutte zich als een vis in het water voelt. Hier een boodschap aan Ursula vd Leyen van Patryk Vega.

  En voor degene met een sterke maag kan m hier in zn geheel zien.

  https://www.bitchute.com/video/JJNcMaRUJJeT/

  Like

 3. Snappie zegt:

  Gehaaste spoed komt niet goed. De top van de EU dwingt het beleid op aan de lidstaten of worden anderzijds ingekocht met euro’s de verleiding van het vele geld maakt velen blind voor de realiteit. Zolang het geld stroomt is er leven. Vd leyen / lagarde spelen voor dagobert duck en strooien met geld en de arsholes hollen erachteraan. Dombo regeringen en dombo beleid die zichzelf verrijken onder het mom dat de EU zichzelf zal verheffen, terwijl het op een kolossale ramkoers ligt op alle fronten.

  Like

 4. Skarsgärd zegt:

  Zeer goede analyse dit artikel en heel aardig kloppende vergelijking. De geschiedenis leert dat álle autoritaire staten, of dat nu communistische of (verkapt-) fascistisch is een bureaucratische puinhoop worden waar alle initiatief van mensen gesmoord wordt en uitlopen op onderdrukking, armoe en steeds grotere ellende. Hoe lamlendig democratie ook vaak kan zijn en hoe we erop schelden (terecht) het is wat Churchill er ooit een beetje dubbelzinnig van zei: “democratie is het slechtste systeem wat er is, maar er is geen beter”. Lichtpuntje: veel mensen in China zagen de ellende die de waanzin teweeg bracht daar en toen ‘de grote leider’ Mao eenmaal weg was werd er een andere weg ingeslagen, en nu staan ze op het punt om de VS in te halen. Les hieruit: wíj moeten ook onze ‘grote leider(s)’ in eigen land, maar nog meer in de EU wegjagen: misschien allemaal consul maken in Groenland, IJsland, Alaska, Lapland, Noord-Siberië e.d., voor hun eigen bestwil hoor! Dan zitten ze meteen veilig voor de extreme klimaathitte…

  Like

 5. Ravian zegt:

  Het is een correcte analogie, maar Mao’s “grote sprong voorwaarts” is slechts één voorbeeld van desastreus economisch beleid, en de algemene deler is altijd weer het socialisme.
  De door de socialisten gebruikte term “progressief” staat gewoon voor drastische en geheel ondoordachte grootschalige wijzigingen in de samenleving die enkel op onderbuikgevoelens gebaseerd zijn, en niet op rationaliteit en deugdelijk onderzoek.

  Op zich is dat niet vreemd, omdat de meeste linkse mensen gewoon niet tot logisch denken in staat zijn, ze hebben nu eenmaal niets anders om zich op te baseren dan hun onderbuik.
  Socialisme is dus een ideologie voor idioten, die denken dat de realiteit niet door natuurwetten bepaald wordt, maar door hun wensdenken.

  Een vervelende bijwerking is vervolgens dat ze geen respect hebben voor andermans mening, waarschijnlijk omdat ze geeneens in staat zijn te begrijpen dat anderen wel logisch kunnen denken, en dit ook doen.
  Vervolgens menen ze dan ook nog dat zij gerechtigd zijn voor anderen te beslissen, omdat zij het allemaal beter weten, omdat ze overtuigd zijn van hun eigen onfeilbaarheid, van hun eigen eeuwige gelijk.

  Deze ideologie is dus de kanker die vreet aan onze welvaart, en uiteindelijk altijd tot grootschalig sterven leid.
  Als de mensheid wil overleven is het dus zaak deze ideologie, dit kankergezwel, totaal te vernietigen.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Mijn baebe en kuukenbessien van Urk waarskuwde ons altoos, voor het gevaar uit China, en zij hadden twee wereldoorlogen en vele hongerwinters overleefd..

  Like

 7. loekie zegt:

  politiek is nog erger/gevaarlijker dan oorlog; altijd zo geweest. men wil het niet leren

  Like

 8. Sobieski zegt:

  “De twee grootste fouten die de EU op dit moment heeft begaan, zijn enerzijds de afwending van de voordelige en rijke bronnen van Rusland en anderzijds het einde van de verbrandingsmotoren met de eenzijdige concentratie op de elektrische mobiliteit.”

  Klopt! Maar vergeet de rest niet: Oorlogsdreiging tussen Rusland en Europa, aangevuurd door een criminele elite, klimaatwaanzin, stikstofwaanzin, natuur-vernietigende mega-windmolenprojecten, gender- en lgbtqx-waanzin, vroeg-sexualisering van kinderen, radicaal feminisme, Netflix-decadentie, massa-immigratie uit primitieve culturen, islamisatie, discriminatie van blanken, politieke verlinksing van de kerken en teloorgang van het Christendom.

  Like

 9. Sobieski zegt:

  Vergat nog de massala sterfte van jonge gezonde mensen en massala onvruchtbaarheid van jonge vrouwen door de genetische manipulatie die “vaccinatie” genoemd werd. Er komt dus een door de elite gestuurde catastrofe op ons af die zelfs Adolf, Stalin en Mao in de schaduw zal stellen. Tenzijwe met zijn allen op internationale schaal actie indernemen om dit tegen te gaan.

  Like

 10. Sinyo zegt:

  Er is een spreekwoord: GELUK Is Met De DOMMEN.

  Voor Europa inclusief dit Lage Landje:
  Het zijn foute beslissingen van historische draagwijdte.

  Voor onzin . . . èh . . . “onze” regering:
  ONGELUK brengen Die DOMMEN.

  Like

 11. R.C. Hagen van zegt:

  Waarom zouden we van foute beslissingen uitgaan?
  Na met leugens een oorlog beginnen, na het grote doem scenario van Covid,
  Na de banken crisis waar nu de 2e golf van aankomt, waar in bijna alle landen de Democratie omgezet wordt in despotisme.

  Like

 12. karton zegt:

  Voor Europa dreigt er géén grote catastrofe t.g.v. “de grote sprong voorwaarts”.
  Immers : Europa maakt géén “grote sprong vóórwaarts” doch áchterwaarts; als gevolg daarvan zal de chaos vele malen groter zijn als óóit in China.

  Like

 13. J.v.d.Heijden zegt:

  Geen geschikte parkeerplaats,dan maar even hier,omdat iedere
  belastingbetaler goed moet opletten.!
  https://www.destentor.nl/geld/fout-ontdekt-in-je-belastingaangifte-dit-is-wat-je-dan-moet-doen~a7249b4f/
  Wat N.Vogels beweert dat aangifte volgens de fiscus alleen online kan,
  is grote nonsens.
  Integenstelling tot bedrijven zijn burgers NIET verplicht digitaal
  belastingaangifte te doen. S.Kaag cs weten verdomt goed dat een
  dergelijke wet niet bestaat.
  Overigens meldde de fiscus op 12-10-2018 op de voorpagina van Trouw
  dat beveiliging van persoonsgegevens onmogelijk is.
  Hoogst onverantwoordelijk.
  Alles met: https://tinyurl.com/y822vrlx
  Denk je eens in wat de gevolgen zijn als de fiscus wordt gehackt?
  Niet een kwestie van of maar van wanneer.
  Niet

  Like

 14. jantjeuitnl zegt:

  Hier worden andere meningen steeds verder gecensureerd.
  De MSM is de spreekbuis van de roverheid.
  De roverheid plukt de werknemers steeds meer kaal, door steeds meer en hogere belastingen. En geeft het dan aan de meest idiote zaken uit.
  26 miljard, 26.000.000.000, per jaar aan de asielindustrie.
  Dit verlicht helemaal niets maar zorgt voor een aanzuigende werking, want elke Afrikaan wil wel in Europa wonen.
  Het klimaat probleem(dat er niet eens is) in ons eentje als klein kikkerlandje proberen op te lossen, met oplossingen die vele andere, ergere, problemen veroorzaken.

  Like

 15. bobzelf zegt:

  SPECIAAL VOOR ONZE SS…AZOV. BANDERA
  FAN

  SS HERR VON DER HEIDEN

  ONZE HUIS LUL MET VINGERS

  Like

 16. Alphons Mantel zegt:

  Hoe gaat de overheid het klimaat beinvloeden?
  De zon staat op 150 miljoen kilometer van de aarde en de invloed van de mens op de mondiale CO2 hoeveelheid is hooguit 0,00152%
  De chronische klimaatsprookjes gaan de belasting betaler miljarden euros kosten; het klimaat zal er keihard om lachen en zich er niks van aan trekken

  Like

 17. bobzelf zegt:

  EN ??
  EEN BRILJANTE UITLEG VAN EEN KENNER …….

  KIJK ALS JE DE WAARHEID SPREEKT. HOEF JE OOK NIETS TE ONTHOUDEN ..
  QUOTE OOM BOBZELF

  Like

 18. ronjaspers zegt:

  De nazi EU maakt geen fouten,het is een uitvoerend kantoor van de bilderberg groep (WEF) Ze voeren de NWO agenda uit,de “great reset”en build back better.

  Like

 19. Cleo zegt:

  ‘Wie van de fouten uit de geschiedenis niet leert, is gedoemd deze te herhalen.’

  Like

 20. saddy zegt:

  “”Historische foute beslissingen””

  Oh ja? De grote gemene deler is altijd: Meer macht en meer geld van beneden naar boven.

  Dat lukt toch heel aardig.

  Iedere keer/bedachte crisis weer.

  “”De gevolgen zullen dramatisch zijn””

  Oh ja? Alleen al in het eerste jaar van de bedachte cojona-hoax zijn de echte rijken al meer dan 2000 miljard rijker geworden. En dat smaakt naar veel en veel meer.

  Like

 21. BigLJohn zegt:

  Het gaat precies dezelfde richting op als in China. De komende armoede in Europa word bewust gecreeerd middels het 2030 plan. Als iedereen arm is en de regeringen om oplossingen smeekt komen de Europese regeringen met onmenselijke oplossingen. Er zal naar hun idiote voorstellen geluisterd moeten worden en zo zullen ze de totale macht naar zich toetrekken. Europa zal verworden tot een groot voormalig DDR.

  Geliked door 2 people

 22. bobzelf zegt:

  MY MAN . MY MAN
  IK HAD ZE KAPOT GESCHOTEN ..

  MIJN OOM ZEGT. WE ZULLEN EERDAAGS ZIEN ..

  WIE ER IN ZIJN BROEK HEEFT GESCHETEN

  WHAHAHAHHA

  Like

 23. bobzelf zegt:

  HET GAAT WEL ALLE JEZUS HARD NU

  MEXICO BIJ THE BRICS. WHAHAHAHAHA

  EN KIJK EFFE MEE . WHAHAHAHAHAHA

  Like

 24. bobzelf zegt:

  SCHEISSE 3 MAHL SCHEISSE FUR ZELENSKI

  HET GAAT LANGZAAM MAAR. LEES EFFE MEE ..

  WENEN (ANP) – De dertig parlementariërs van de rechts-conservatieve Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) hebben tijdens een toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky het parlement uit protest verlaten en borden met de tekst Plaats voor vrede en Plaats voor vrijheid bij hun zetels gezet. De partij beschouwt de videotoespraak van de Oekraïense leider in de Nationale Raad (parlement) van 183 zetels als een ernstige schending van de Oostenrijkse neutraliteit.

  Volgens Oostenrijkse media waren ook veel leden van de sociaaldemocratische SPÖ er niet bij. Slechts achttien van de veertig SPÖ-parlementariërs waren aanwezig. Ook fractieleider Pamela Rendi-Wagner was er niet. Volgens de SPÖ was dat omdat ze ziek is.

  Voordat Zelensky aan zijn videoboodschap begon, waren er voor het parlementsgebouw naar schatting honderd betogers die de neutraliteit van Oostenrijk en een einde aan de oorlog eisten. Zelensky zei in zijn rede dat “het niet mogelijk is moralistisch neutraal te zijn tegenover het kwaad”.

  Zelensky heeft in de vierhonderd dagen sinds de Russische inval vrijwel dagelijks toespraken gehouden. Hij heeft bijna alle parlementen van de EU-landen toegesproken en is gewend aan staande ovaties. In het Bulgaarse en het Hongaarse parlement is er nog geen toespraak van Zelensky geweest.

  UCK HET KEPPELTJE . LIEFST NU

  OOM SLAVA RUSSIA

  Like

 25. J.v.d.Heijden zegt:

  Brussel wil dat er haast wordt gezet achter de aanpak
  van stikstof… (maar dat is een GAS, dat was er al toen deze
  aardbol ontstond, een kleine 5 miljard jaar geleden)

  Like

 26. J.v.d.Heijden zegt:

  Alwéér zo’n doemdenkende idioot die dit land wijsmaakt
  dat de natuur omvalt…..*
  https://www.parool.nl/amsterdam/de-nederlandse-natuur-heeft-het-zwaar-enorme-afname-van-vogels-en-vlinders~bea0869b/
  *was geneuzel van C.v.d.Wal-Zeggelink, ons huidige stikstof-
  dwaallicht.

  Like

 27. Angélica zegt:

  De EU is een ondemocratische Moloch die afstevent op het ravijn. Ongekozen dictators bepalen vanuit Brussel wat wel en niet mag, wat we mogen eten, hoeveel CO2 we mogen produceren etc. Klimaat- en milieu extremisten hanteren er de agenda die het gewone volk verwurgt. Massa-immigratie, boeren wegpesten; de tegenstem van de kiezers wordt volledig genegeerd.

  Schapenboeren klagen over de wolf. In de Middeleeuwen was er in Nederland plaats voor mensen en wolven maar inmiddels is Nederland overbevolkt. Helaas is de wolf teruggekeerd en dat heeft reeds aan honderden schapen het leven gekost. Het wachten is op de dood van een kind. Omdat de wolf een beschermd dier is, mag er niets tegen gedaan worden. De das legt het treinverkeer plat en de marter vernielt kabels in auto’s met alle risico’s van dien.

  Maar op één onderdeeltje kentert er iets…

  Politiek is persoonlijk, en het persoonlijke is politiek. Dat bleek maar weer toen Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, begin januari bekendmaakte dat het hoog tijd was om de beschermde status van de wolf in de Europese Unie te evalueren.

  Gewoonlijk horen we de ongenaakbare Duitse politica alleen over wapens voor Oekraïne, maatregelen voor het klimaat en steunpakketten voor de Europese economie, maar nu begon ze dus opeens over het gevaar van de wolf, en dat was geen toeval: in december was na grondig onderzoek gebleken dat Hare hoog verhevenheid Frau Dr. Ursula von der Leyens prijswinnende pony Dolly op het terrein van haar landhuis in Nedersaksen door een wolf was doodgebeten.

  “All animals are equal put some animals are more equal than others…”

  Like

 28. koddebeier zegt:

  NEXIT NU !!! Om ons vege lijf te redden van de ondergang !

  Geliked door 1 persoon

 29. koddebeier zegt:

  Wederom staan we aan de foute kant van de geschiedenis .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s