Rusland is in Oekraïne in 2022 niet de oorlog begonnen, maar Washington en Brussel in 2014 met een staatsgreep

(Door: “Balkanske priče”)

De basis voor de  oorlog in Oekraïne begon 30 jaar geleden (het einde van het communisme), waar Amerika de winnaar van de Koude oorlog was. In plaats van met Rusland een band op te bouwen, bleek dat er in de opeenvolgende Amerikaanse regeringen geen plaats was voor de Russische Federatie. De Westerse arrogantie nam toe. De NAVO breidde uit tegen de belofte in, de Kleurenrevoluties werden gefinancierd door Westerse NGO’s en de media en politiek werden aangestuurd om anti-Rusland verhalen telkens te benadrukken. De ‘hogere’ politiek achter dit alles is de machtsstrijd tussen de Verenigde Staten en de NAVO enerzijds en Rusland anderzijds, waarbij wij, gewone burgers, geen informatie kregen over de Wolfowitz-doctrine of om in NAVO-termen te spreken ‘Full Spectrum Dominance’. Deze Wolfowitz-doctrine gaat ervan uit dat Amerika, na de Koude Oorlog, de enig overgebleven supermacht van de wereld is – die de wereld zal regeren – en dat dit zo moet blijven. Dertig jaar lang hebben de neocons de Amerikaanse politiek bepaald. Jarenlange ontwrichtingen in de wereld zijn het gevolg, met als meest dramatische hoofdstuk de Oekraïne, waar een gruwelijke oorlog uit is voortgekomen. De oorlog in de Oekraïne is niet in 2022 begonnen. Hij begon in 2014 op het Maidanplein in Kiev (het was een staatsgreep geleid door de CIA)..

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Rusland is in Oekraïne in 2022 niet de oorlog begonnen, maar Washington en Brussel in 2014 met een staatsgreep

 1. Dijkstra zegt:

  Sinds 1989 is er gewoon een omkering van waarden gebeurd.
  Linkse mensen in Europa en de VS steunen Oekraïne omdat banken en gewasinvesteerders als Monsanto miljarden kunnen verdienen in dat land, en natuurlijk ook corrupte politici. Bovendien wil de EU de Oekraïne gebruiken als producent van relatief goedkope landbouwproducten voor de EU.
  Linkse mensen steunen de banken en grote industrieën die belang hebben bij het opzetten van nieuwe productielijnen van windturbines, zonnepanelen en elektrische auto’s waarvan alleen banken en grote industrieën profiteren, terwijl de gewone man leeg getrokken wordt om dit hele circus te financieren en het bovendien geen enkele impact op het klimaat heeft.
  Linkse mensen zijn dus tegenwoordig de kapitalisten en rechtse mensen zijn de steun van de nationale economieën, de kleine en midden-ondernemer.

  Geliked door 3 people

 2. koddebeier zegt:

  Dat waren die dementen in Washington en Brussel even vergeten !

  Geliked door 1 persoon

 3. Belozersky zegt:

  Een NAVO lidmaatschap beloven aan Oekraine(2008) en de staatsgreep in 2014 heeft Rusland in beweging gebracht. Het Kremlin had geen vertrouwen meer in de nieuwe Oekrainse regering na de coup. Voordat je er erg in hebt is Oekraine lid van de NAVO. Dit is een rode lijn voor de Russische Federatie.
  Als je dat niet snapt of wil snappen krijg je oorlog. De NAVO zit fout.

  Geliked door 2 people

 4. Republikein zegt:

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s