Halvemaan in plaats van kruis: Alpenvereniging verzet zich tegen vervalst bericht

(Vertaling: E.J. Bron)

Op dit moment zorgt een via “WhatsApp” verbreid schrijven van de Oostenrijkse Alpenvereniging voor beroering, volgens welke het gepland zou zijn om een halvemaan op een bergtop aan te brengen.

Afbreuk gedaan aan religieuze gevoelens

Het schrijven, verzonden op 12 maart 2023, zou de president van de Oostenrijkse Alpenvereniging, Andreas Ermacora, aan de integratie-gevolmachtigde van de islamitische geloofsgemeenschap, de SPÖ-parlementariër Omar Al-Rawi, gestuurd hebben. Daarom wordt o.a. aangeboden om bij de Oostenrijkse Alpenvereniging een “islamitische tak” in het leven te roepen evenals een halvemaan op een bergtop aan te brengen – en wel daarom, “omdat wij uiteraard begrijpen dat een deel van de honderdduizenden moslims in Oostenrijk zich door de kruisen op de bergtoppen in hun religieuze gevoelens gekwetst voelt.”

Brief als vervalsing ontmaskerd

Bij het schrijven zou het om een vervalsing gaan, zei een medewerkster van de Oostenrijkse Alpenvereniging tegenover “unzensuriert.at” aan de telefoon. Ze verwees naar de rectificatie op de website van de vereniging, waar onder de kop “Fake News: vervalst schrijven in omloop” het volgende te lezen is:

Dezelfde brief werd al in 2006 als vervalsing ontmaskerd, bij de nu in omloop zijnde versie werd alleen de datum veranderd (optisch goed te zien). Bovendien bestaat er een vonnis, nadat een toenmalig politicus deze brief als aanleiding voor een verkiezingscampagne gebruikte. Deze moest daarop openlijk zijn uitspraak terugnemen dat het om een schrijven van Dr. Andreas Ermacora (destijds vicepresident van de Oostenrijkse Alpenvereniging) gegaan zou zijn. “In de motivering van het vonnis wordt uitdrukkelijk gesteld dat de Alpenvereniging een onafhankelijke en partijpolitieke neutrale organisatie is. Wie deze naam schaadt, moet op ons verzet rekenen”, zei de huidige president van de Alpenvereniging, Andreas Ermacora, destijds.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Halvemaan in plaats van kruis: Alpenvereniging verzet zich tegen vervalst bericht

 1. Heniusz zegt:

  Beter richten ze daar eindelijk een monument op voor Jan III Sobieski, de Poolse koning die Wenen van de Ottomanen bevrijdde… Op de Kahlenberg!!
  Toch wel ziek dat dit soort nep telkens weer opduikt.

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Blijf alert, Oostenrijkers! Dit mag niet gebeuren.

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  “omdat wij uiteraard begrijpen dat een deel van de honderdduizenden moslims in Oostenrijk zich door de kruisen op de bergtoppen in hun religieuze gevoelens gekwetst voelt.”

  Als die islamieten zich gekwetst voelen door kruizen op de bergtoppen dan moeten we ze misschien eens van staken in hun kruizen voorzien…

  Geliked door 2 people

 4. Bo Lus zegt:

  1 April….

  Geliked door 2 people

 5. mooinique zegt:

  Is dat soms familie van Hitler?! Die liet de moslims ook lekker hun gang gaan. Als ik het mij goed herinner.🥸

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  Gaan die moslims dan óók op islamitisch wijze de Alpen beklimmen ?
  Op “islamitische wijze” betekent voor mij : zónder enig hulpmiddel, dus géén touw, pikhouwelen, metalen ankerpinnen enz. !
  Ik ga er vooralsnog van uit dat het een 1 april-grap is.

  Geliked door 3 people

 7. koosv8 zegt:

  Gaan wij in Arabië wonen, zijn er dan partijen van linkse signatuur (idioterie) om ons een plekje tegeven om onszelf te mogen zijn?
  NEE, natuurlijk niet. En wie vraagt erom in Oostenrijk de Islamieten? Ik denk zomaar dat ze erop gewezen moeten worden om zoiets te willen. Net als hier STIKSTOF, KLIMAAT, ZEESPIEGEL STIJGING, BLACK LIFES MATTER, GENDER GELEUTER, EN DE IDIOTE VOORLICHTING PERIKELEN op de basisschool. Zo werkt dat, gesponsord door de staat en EU of één of andere NGO van de beroeps criminelen Soros, Gates, Schwab, en heel veel van die wereldwijde globalistische organisaties, en geheime diensten.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ koosv8 op 1-4-2023 om 13.30 u.
   De “zeespiegelstijging” die u in uw reactie noemt, houdt mij al wekenlang bezig. Eigenlijk sinds Robje Jetten aankondigde dat hij een “groene” waterstoffabriek gaat bouwen in…….zéé !!!!!
   Dezelfde dwaas, Jetje dus, verklaarde kort daarvoor dat we rekening moeten houden met een ernstige stijging van de zeespiegel.
   Zou hij die fabriek op palen gaan bouwen denkt u ? Of op een drijvend platformpje ?
   Wat hij gaat doen is toch niet te begrijpen, of begrijpt ú ’t nog wél ?

   Geliked door 1 persoon

   • koosv8 zegt:

    De datacenters hier in Noord-Holland staan op de laagste plekken in de polder, waar voorheen de zee vrij spel had. Die zelf naar het schijnt verschrikkelijk veel (schoon) drinkwater verbruiken. Maar dat terzijde, deze elektronische apparatuur staat in principe onder de zeespiegel. Dus of het is onzichtbaar (virusjes), 0f het is voor ver in de toekomst. Als wie het maar niet zien, er is nog steeds geen ijsvrije Noordpool ook, sterker nog, er ligt veel meer. de “omgekeerde waarheid wereld”, zegt Karel van Wolferen vaak. En daar ziet het ook erg vaak naar uit

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s