China´s EU-ambassadeur demonteert de toespraak van Von der Leyen voor haar bezoek aan Peking: “Ze begrijpt China niet”

(Vertaling: E.J. Bron)

Voorafgaande aan haar reis naar China heeft de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen (foto), in een toespraak haar visie voor de betrekkingen tussen Peking en Brussel doorgeeft. De Chinese ambassadeur in de EU, Fu Cong, neemt nu met meerdere tegenwerpingen het woord.

De Chinese ambassadeur in de Europese Unie, Fu Cong, heeft in een interview met de tv-zender CGTN de toespraak van de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, voor haar bezoek aan Peking als “incoherent” en “tegenstrijdig” bekritiseerd. De diplomaat was teleurgesteld en adviseerde de politica om een betere schrijver voor haar bijdragen over het thema China uit te zoeken:

Deze toespraak bevatte veel verdraaiingen en foutieve interpretaties met het oog op de politiek en de standpunten van China. Ik zou zeggen, wie deze rede ook voor voorzitster Von der Leyen ook geschreven mag hebben – deze persoon begrijpt China inderdaad niet of heeft China´s standpunten opzettelijk verdraaid.”

Fu vestigde de aandacht op een diepe tweeslachtigheid van de uitlatingen. Enerzijds zou de voorzitster van de Europese Commissie zich ervan bewust zijn dat de relatie met China uitermate belangrijk en in het belang van de EU zou zijn. Anderzijds zou Von der Leyen kritiek van de hardliners in de EU vrezen en wellicht zelfs uit de VS.

Als men de rede leest, dan krijgt men de indruk alsof twee mensen ruzie met elkaar maken. Er zit geen verband in.”

De diplomaat sprak de hoop uit dat de toppolitica van de EU bij haar bezoek in China en de gesprekken met de Chinesee leiding het Aziatische land beter leert begrijpen.

Ook het hoofd van de Europa-afdeling op het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Luton, becommentarieerde de rede van Von der Leyen. Hij waarschuwde ervoor om handel, ideologie en veiligheid met elkaar te mengen. Peking zou bereid zijn om samen met Brussel aan het doel van de globale welvaart te werken.

Donderdag had Von der Leyen voor haar eerste reis naar Peking in haar functie als voorzitster van de Europese Commissie voor een uniforme China-politiek gepleit. Ze sprak zich uit voor een “derisking” op strategische gebieden. Ze noemde de huidige relatie “onevenwichtig”. De betrekkingen zouden weer in balans gebracht moeten worden. Het 12-punten vredesplan van China voor de Oekraïne wees de politica af en verwees naar een hardere houding van China om zijn wensen tegenover andere landen door te drukken. China zou thuis repressiever en in het buitenland zelfbewuster zijn, stelde Von der Leyen vast.

De voorzitster van de Europese Commissie zal de komende week samen met de Franse president Emmanual Macron naar China reizen. Men verwacht dat de politici gesprekken zullen voeren met de Chinese staatspresident Xi Jinping.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op China´s EU-ambassadeur demonteert de toespraak van Von der Leyen voor haar bezoek aan Peking: “Ze begrijpt China niet”

 1. droevige mof zegt:

  Ze wil de-risking in plaats van decoupeling met betrekking tot China. Begrepen? Hoeft niet, wat zij zegt is onbelangrijk. Geluidsgolven in de echokamer. Het dringt langzaam tot haar door als een flauw vermoeden dat
  “haar volk” haar als een risico ziet en zich van haar wil ontkoppelen.
  Von der Leyen moet niet worden onderschat, zij heeft wat Helmut Schmidt de Duitse secundaire deugden noemde: ijver, doorzettingsvermogen, verbetenheid, sluwheid. Schmidt zei dat je er alles mee kon doen, zelfs een concentratiekamp leiden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  “Ze begrijpt China niet”

  LOL, ze begrijpt wel meer niet…
  Het enige dat ze eigenlijk wel begrijpt is hoe corruptie werkt, en hoe ze daar haar offshore bankrekeningen het beste mee gevuld krijgt.
  Hoog tijd dat we deze ongekozen mega crimineel van een waardig afscheid voorzien.
  Misschien iets met aangepunte palen of zo…

  Geliked door 6 people

 3. Deze totaal onbetrouwbare terroristische corrupte collaborerende klimaatfascistische oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigster ,de horror dokter Ursula von L hoort thuis in de gevangenis vanwege de ernst van de door haar en haar trawanten gepleegde misdaden tegen de menselijkheid!!

  Zij zou moeten terecht staan in een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal eventueel te houden in het stelselmatig gedemoniseerde Rusland!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Like

 4. Andre zegt:

  Xi kan aan Macron een paar containers blusemmertjes verkopen om zn Frankrijk te blussen tenminste als hij bij terugkomst nog niet onttroond is.

  Geliked door 1 persoon

 5. LUCIA zegt:

  Ik vind het jammer… dat anno 2023, de vrouwen die in de politiek boven komen drijven, zich zo laten manipuleren en gebruiken om de vervelende kastanjes uit het vuur te halen, dan ben je met alle respect…. een vrouw die zichzelf aan de hoogste bieder verkocht heeft, zonder dat daar enige noodzaak toe was, zoals te doen gebruikelijk is, in de prostitutie!!!

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Lucia, ook mannen kunnen er wat van (Frans Timmermans). Alles went, behalve zo’n vent. Maar ook; alles went, behalve een hoerentent.

   een vrouw die zichzelf aan de hoogste bieder verkocht heeft, zonder dat daar enige noodzaak toe was, zoals te doen gebruikelijk is, in de prostitutie!!! Inderdaad !

   Like

 6. Sabeltant zegt:

  Altijd leuk om te lezen hoe volslagen incompetente leiders echte leiders proberen klem te praten.

  Geliked door 1 persoon

 7. johannes zegt:

  Einstein : “mijn vrouw begrijpt me niet” (herman finkers), topmop , zeer toepasselijk.
  De vraag is echter of wij beide wel moeten willen begrijpen………of dat zij beiden eens iets moeten gaan begrijpen in hun ziekelijke ambitieuze bestaantje ten koste van ieders bestaan !

  Geliked door 1 persoon

 8. Alphons Mantel zegt:

  oliedomme Von der Leyen fraudeerde met haar proefschrift. Met haar zinloze sancties jegens Rusland ruineert ze de Europose economie geheel

  Geliked door 1 persoon

 9. Boike zegt:

  Wat wil dat duivelse kreng nou eigenlijk in China gaan doen ??? Wil ze China de les gaan lezen ??? Gaat ze in China bedelen om geld en/of steun ??? Of wat … ???

  Ik heb zo’n slim vermoeden dat ze van een hele koude kermis thuis komt.

  Die Xi Jinping gaat gewoon zijn eigen gang en laat zich door niemand iets zeggen.

  China maakt deel uit van het BRIcS, dat met de dag belangrijker en machtiger wordt. Dat terwijl de EU met overal een roep om EXIT op het punt staat uiteen te vallen.

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s