Internationaal Monetair Fonds (IMF) keurt kredietprogramma van miljarden aan de Oekraïne goed

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de uitvoerend directrice van het IMF, Kristalina Georgieva, tijdens een videoconferentie op 16 mei 2022.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het door de uitvoerende commissie van het IMF goedgekeurde kredietprogramma dient het land toegang te geven tot $ 15,6 miljard (ongeveer € 14,4 miljard). Het krediet heeft een looptijd van vier jaar. Nog nooit eerder werd een krediet van het IMF aan een land in oorlogstoestand toegestaan.

In het kader van maandenlange voorbereidingen en gesprekken tussen de staatsleiding van de Oekraïne en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als speciale organisatie van de Verenigde Naties met zetel in Washington D.C. waren beide partijen het ruim 14 dagen geleden al eens geworden over het kredietprogramma. De details van een mogelijke overeenkomst en uitvoering op technisch niveau – het zogenaamde Staff Level Agreement – zouden voor de uitvoering afsluitend nog een positieve beslissing van de uitvoerende commissie van het IMF nodig hebben.

Vrijdag werd groen licht gegeven om daarmee de Oekraïne de toegang tot $ 15,6 miljard (ongeveer € 14,4 miljard) uit het Internationaal Monetair Fonds toe te staan, deelde het IMF mee. Het programma “zou deel uitmaken van een internationaal hulppakket van in totaal $ 115 miljard (ongeveer € 106 miljard)”, staat er in de officiële persinformatie van het IMF. Het totale pakket van overeenkomsten heeft een looptijd van vier jaar.

De beslissing van de uitvoerende commissie maakt daarmee volgens IMF-informatie de directe uitbetaling van ongeveer $ 2,7 miljard (ongeveer € 2,5 miljard) mogelijk. In een eerste stap zou “het zwaartepunt op een solide begroting en de mobilisatie van inkomsten” liggen. Daarna dienen er volgens het IMF “ambitieuze structuurhervormingen” in de Oekraïne aangepakt te worden. Over een verdere beslissingsbasis van het IMF wordt gezegd:

De inval van Rusland in de Oekraïne heeft nog steeds verwoestende economische en sociale gevolgen. Desondanks zou het de autoriteiten gelukt zijn om de financiële stabiliteit in zijn geheel in stand te houden – dankzij een vaardige politiek en externe ondersteuning. Het programma zou een ´politiek verankeren, die de fiscale, buitenlands economische, wat betreft de prijzen en de financiële stabiliteit´ in stand zou houden en de economisch herstel ondersteunen.”

De Bulgaarse Kristalina Georgieva, sinds 2019 uitvoerend directrice van het Internationaal Monetair Fonds, becommentarieerde via haar Twitter-account:

Heel blij dat onze uitvoerende commissie een nieuw programma van $ 15,6 miljard voor de Oekraïne heeft goedgekeurd. Dit maakt deel uit van een pakket van $ 15,6 miljard van de internationale partners voor de komende 4 jaar. We zijn er trots op dat we de vastberaden politieke inspanningen van de autoriteiten van de Oekraïne blijven ondersteunen.”

Volgens de persmededeling zou in de tweede fase van het programma de “macro-economische stabiliteit” van de Oekraïne versterkt evenals “het herstel en de vroege wederopbouw na de oorlog ondersteund moeten worden om het weerstandsvermogen en de groei op de lange termijn te verhogen, ook met het oog op de EU-toetredingsdoelen van de Oekraïne.” Als tegenprestatie eist de geldgever:

Van de Oekraïne wordt verwacht dat het terugkeert naar de politieke randvoorwaarden van de tijd voor de oorlog, vooral naar een flexibele wisselkoers en een inflatiedoel, terwijl het tegelijkertijd de productiviteit en het concurrentievermogen verhoogt, de instellingen versterkt en de zwakke plekken in de financiële en energiesector uit de weg ruimt.”

Het IMF had voor de laatste beslissing zelfs nog intern zijn regels gewijzigd om volgens de nieuwe definitie kredietprogramma´s ook voor landen mogelijk te maken die met “buitengewoon grote onveiligheid” geconfronteerd worden. Hiermee gaat het om het eerste krediet van het IMF aan een land in oorlogstoestand.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Internationaal Monetair Fonds (IMF) keurt kredietprogramma van miljarden aan de Oekraïne goed

 1. koddebeier zegt:

  Makkelijk delen van andermans belastinggeld ! Walgelijk tuig !

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  Nog meer weggegooid geld…

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Juist al dat weggegooid, zogenaamd voor een doel maar uiteindelijk verdwaald geld… althans dat moeten we denken, ik plaats hem toch weer, simpelweg vanwege het tell it like it is gehalte, ook al valt dit hier op dit forum niet echt in de smaak ;

   Uit het dagboek van; Het Opgerekte… “Even” ;

   Even hadden we een kwartje nodig
   Even een tijdelijke greep uit
   pensioengelden
   Alles om even een gaatje te dichten
   Politiek een oud meubel door
   houtworm aangevreten
   zoveel gaatjes en
   heel veel praatjes

   Even de lasten te verhogen
   puur om een tijdelijk
   zwart gat te dichten
   om het daarna weer te verlichten
   Even een eigen risico betalen
   Geld dat altijd blijft verdwalen
   En..zichzelf recycled
   in diepe zakken..Juist
   bij…. die Zakken

   Wacht u ook nog steeds???

   Like

 3. Harry zegt:

  Krediet aan Oekraïne ?
  Weggedonderd geld , komt NOOIT MEER TERUG !
  Áls ze de strijd al zouden overleven , de kans daarop is ongeveer nul , hebben ze ontelbare miljarden nodig om de schade door wat ze noemen ;
  “ het achterlijke wapentuig “ van Rusland , te herstellen .
  Dan kunnen we daar nog ontelbare miljarden achteraan dragen , laat staan dat ze ooit ook maar één cent terug zouden betalen !
  Zelensky vult zijn bankrekening en wij lopen leeg .

  Maar ách , wat geeft het , het is maar geld .
  En het is het geld van een ander , het raakt ze niet , makkelijk zat !
  Als ze het zélf moesten betalen , gebeurde het vast niet .
  We worden geregeerd door mongolen !

  Geliked door 1 persoon

 4. Swappie zegt:

  Natuurlijk doet Rothschild dat even voor aankomend groot Israël,….daarom mag deze oorlog ook zolang duren als maar nodig mag zijn, bijkomend voordeel van deze oorlog is dat de witte mannen elkaar de tent uit vechten, en dat is natuurlijk koren op de molen voor deze ziekelijke Keppel,…was het niet zo volgens zionistische uitspraken dat de witte mens hun grootste vijand is, dat de christelijke normen en waarden de agenda in de weg staan van deze joodse kliek,….prachtige hoe de eens onzichtbare macht nu zichtbaar begint te worden,….rare jongens die keppeltjes,….zou het dan toch kloppen onze uitgewiste geschiedenis.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Swappie.De rotschild zijn nepjoden,de khazariaanse mafia ak.a. de cabal,depstate,illuminati.Ze willen het christendom en jodendom vernietigen.

   Like

 5. Joost Visser zegt:

  Wat zou de commissie van Zelensky zijn? 10%?

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: IMF keurt kredietprogramma van miljarden aan de Oekraïne goed | CommonSenseTV

 7. Decker zegt:

  Padded with power here they come
  International loan sharks backed by the guns
  Of market hungry military profiteers
  Whose word is a swamp and whose brow is smeared
  With the blood of the poor
  Who rob life of its quality
  Who render rage a necessity
  By turning countries into labour camps
  Modern slavers in drag as champions of freedom

  Sinister cynical instrument
  Who makes the gun into a sacrament—
  The only response to the deification
  Of tyranny by so-called “developed” nations’
  Idolatry of ideology

  North south east west
  Kill the best and buy the rest
  It’s just spend a buck to make a buck
  You don’t really give a flying fuck
  About the people in misery

  IMF dirty MF
  Takes away everything it can get
  Always making certain that there’s one thing left
  Keep them on the hook with insupportable debt

  See the paid-off local bottom feeders
  Passing themselves off as leaders
  Kiss the ladies shake hands with the fellows
  And it’s open for business like a cheap bordello

  And they call it democracy
  And they call it democracy
  And they call it democracy
  And they call it democracy

  See the loaded eyes of the children too
  Trying to make the best of it the way kids do
  One day you’re gonna rise from your habitual feast
  To find yourself staring down the throat of the beast
  They call the revolution

  IMF dirty MF
  Takes away everything it can get
  Always making certain that there’s one thing left
  Keep them on the hook with insupportable debt

  And they call it democracy
  And they call it democracy
  And they call it democracy

  Like

  • Heniusz zegt:

   @Decker: Daar nog ff een lekker vet Metallica riffje onder… Denk zelf aan “Harvester of Sorrow”, maar er is misschien nog wel wat beters te bedenken.

   Like

   • LUCIA zegt:

    Het is een song van Bruce Cockburn genaamd Call it Democrcy, jammer dat mensen nooit hun bron vermelden: hier is het nummer ;

    Like

 8. saddy zegt:

  “Van de Oekraïne wordt verwacht dat het terugkeert naar de politieke randvoorwaarden van de tijd voor de oorlog, vooral naar een flexibele wisselkoers en een inflatiedoel, terwijl het tegelijkertijd de productiviteit en het concurrentievermogen verhoogt, de instellingen versterkt en de zwakke plekken in de financiële en energiesector uit de weg ruimt.”

  Met opzet totaal niet concrete doelen. Een inflatiedoel heb je in 5 seconden bedacht, je hoeft die immers niet te halen. De productiviteit in oorlogstijd is bijkans nul, met 2 uur werken heb je dat doel ook al gehaald. Enz.

  Like

 9. Julia zegt:

  Gegarandeerd dat de corrupte Zelensky hiervan aardig wat voor zichzelf opstrijkt. De miljarden zijn gewoonweg weg gegooid geld en komen nimmer meer terug. https://indignatie.nl/zelensky-volgens-pandora-papers-volledig-verrot-en-corrupt/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s