Lui, verwend en braaf slavenvolk

(Door: Wim van Schaik)

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten schoot BBB als een komeet omhoog. Het effect daarvan op de huidige coalitie blijft vooralsnog uit. BBB pakte nog te weinig zetels van de zittende macht af. En Nederlanders bleken weer eens makkelijk te manipuleren, gingen niet massaal stemmen en kozen niet voor radicaal ander beleid.

Zelfs als het gaat om zoiets persoonlijks als de portemonnee heerst er lauwheid. Je zou denken dat iedereen maximaal zeggenschap en beheer over eigen geld wil. Niet dus. De massa vindt het heel normaal dat de overheid inzage heeft in onze portemonnee (bankrekening), doordat de overheid banken verplicht rekeninginformatie van klanten te delen met binnen- en buitenlandse belastingdiensten. Iets wat, vanwege de vooraf ingevulde aangifte, verkocht wordt als gemak voor de burger. Ook notarissen hebben inzage in onze bankrekening. Dat wil zeggen, niet alleen de notaris zelf, ook mensen op het notariskantoor. En vergeet de deurwaarderskantoren en de politie niet. Dat zijn heel veel mensen. Over privacy gesproken.

In de laatste decennia is geld vrijwel onzichtbaar geworden. Nu dreigt het als tastbaar betaalmiddel geheel te verdwijnen. Nederland staat met Zweden, Noorwegen, Finland en het VK in het rijtje landen waar het minst met cash wordt betaald. Op steeds meer plekken kun je al niet meer contant afrekenen. Hoewel contant geld een wettig betaalmiddel is, zijn winkeliers niet verplicht het aan te nemen. Pinautomaten zijn er nog nauwelijks. Bij de meeste banken kun je geen contante transacties meer doen.

Het brave volk deert het niet dat stap voor stap de vrije beschikking en besteding van eigen geld aan banden wordt gelegd. Met een jarig gezicht staan het bij de kassa om contactloos te betalen. Kijk mij eens met de tijd meegaan! Het ziet een leven zonder contant geld wel zitten. Zó makkelijk! Ik heb niets te verbergen hoor. Dat je per jaar maximaal € 10.000,- aan contant geld mag storten; geen probleem. Dat je in de winkel maar tot € 3.000,- mag betalen zonder dat de winkelier je aangeeft bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties; oké. Fijn, dat als je minder dan € 10.000,- per jaar stort dit niet wordt gemeld bij de Fiscale Opsporingsdienst (FIOD) en de Belastingdienst. Fijn dat cashbetalingen of schenkingen nog (alleen maar) toegestaan zijn tussen consumenten onderling of bij transacties met financiële instellingen zoals banken. Als het aan Kaag ligt, worden straks alle transacties vanaf € 100,- gevolgd. Als dat geen meekijken in je portemonnee is…

Kaag(D66) doet de vage belofte dat contant geld blijft bestaan. Overigens, naast een digitale munt. Wie zich met die belofte in slaap laat sussen, zal ontwaken in de wereld van Big Brother. Een wereld met programmeerbaar geld (CBCD’s). Een wereld met totale controle van al je uitgaven. Een wereld met nog minder zelfbeschikking voor individuen en nog minder soevereiniteit voor landen. De plannen liggen klaar. Grote financiële problemen met toenemende schaarste en armoede gaan zorgen voor het momentum waarop het verwende slavenvolk de Staat om hulp smeekt. Dan kan die Staat zich opwerpen als redder door bestaanszekerheid – wat daar ook onder verstaan wordt – aan te bieden. Dat kan dan alleen door invoering van een digitale munt. Een munt, die het door het bemoeilijken of niet toestaan van transacties mogelijk maakt je hele bestaan te controleren en te reguleren, inclusief je mobiliteit.

Terug naar het contante geld. Precies hetzelfde flut-argument waarmee de overheid de burger in 2002 fopte om de euro (te goedkoop) te kunnen invoeren, gebruikt de overheid nu om contant geld af te schaffen: het maakt ons leven makkelijker en brengt meer welvaart. Afschaffen van cash zou ook nodig zijn om witwassen en terrorisme te bestrijden. Zou het? Criminelen die niet meer met contant geld kunnen handelen, zoeken en vinden heus wel andere wegen. Onlangs werd bekend dat goud hen een goede uitwijkmogelijkheid biedt: makkelijk om te smelten en te vervoeren en internationaal geaccepteerd. Beperking en uiteindelijk afschaffing van contant geld raakt de (harde) crimineel niet. Het is schieten met een kanon op een mug en dient vooral om de massa te disciplineren. In 2017 brachten controles 12 miljoen euro aan illegale cashbetalingen aan het licht. Dat ziet er niet uit als een levensgroot probleem. Zeker niet in een land waar de Algemene Rekenkamer grote vraagtekens zet bij de gebrekkige boekhouding van het kabinet. Van bijna 20 miljard euro (!) dat in 2021 is uitgegeven door de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid is onduidelijk waar het terecht is gekomen. Allemaal geld van de belastingbetaler.

De ambitie van de EU (met koploper Nederland) om wereldleider te worden in een toekomstige digitale samenleving doet het ergste vrezen. De bagatellisering van de gevaren van digitaal geld door Kaag (D66) stelt niet gerust. Nog alarmerender is dat staatssecretaris Van Huffelen (D66) een motie van de Tweede Kamer negeerde en gewoon tegen de wil van de volksvertegenwoordiging in Brussel voor een digitale EU-identiteit tekende. Dat laat zien dat die digitale identiteit er moet en zal komen. Is die er eenmaal, dan is het spel op de wagen. De rol van de toch al noodlijdende banken kan vervolgens snel en gemakkelijk worden overgenomen, compleet met digitale bankrekeningen.

Wat te doen? Geef signalen af dat je contant geld wilt behouden. Reken zoveel mogelijk contant af. Laat zaken waar je alleen kunt pinnen links liggen. Spreek je uit tegen een digitale munt. Dat is allemaal zand in de raderen van de EU. Laat je niet weerloos naar de slachtbank voeren. Helaas is mijn ervaring uit eigen omgeving dat het lui en verwend volk zich weer laat leiden door ‘gemak’. Dat hoeft dan ook niet naar de slachtbank gedwongen te worden. Dat begeeft zich al slaafs daar naartoe.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Lui, verwend en braaf slavenvolk

 1. antiislamnu zegt:

  Mijn ervaring is dat ze of te dom zijn om de gevolgen van digitalisering van ons geld te begrijpen of gewoon wegkijken dan bang voor de realiteit opmerkingen als Ach het zal mijn tijd wel duren.Of het zal zo’n vaart niet lopen Of nou ja ik pin toch altijd mij maakt het niet uit
  Ze begrijpen gewoon niet dat we in no time in de digitale gevangenis belanden vergeet niet dat ook het biometrisch paspoort er zeer binnenkort aankomt de infrastructuur hier voor wordt op dit moment in razend tempo uitgerold kijk maar om u heen hoeveel camera’s en sensoren er opgehangen worden let ook op lantaarnpalen met zwarte dopen op de bovenkant moeilijk te zien maar vanuit een bepaalde hoek zie je ze wel zitten.
  Op Schiphol gaat ze proef draaien met het biometrisch paspoort . Als de digitale euro er door komt is het over en uit met ons dan zijn we echt in een fascistische wereld beland en om daar uit te komen gaat wel heel moeilijk worden Het wordt steeds aantrekkelijker om hier weg te gaan alleen waar heen ? Niet naar westerse landen ook niet naar Afrika of Zuid Amerika te crimineel Arabieren land mij niet gezien blijft over Rusland maar of die ons willen hebben betwijfel ik daar hebben onze dictators dan weer voor gezorgd

  Geliked door 5 people

  • LUCIA zegt:

   @antiislamnu;
   Zuid-Amerika te crimineel??? Valt erg mee, ik had plannen voor Ecuador maar door de draconische Covid maatregelen daar er van af gezien, er zitten heel veel amerikaanse pensionado’s daar die er heel erg over te spreken zijn vergelijken het met Amerika in de jaren vijftig ook de statistieken zagen er goed uit en heb bronnen geraadpleegd van zowel pensionados’s maar ook jonge expats die verkast zijn daar naar toe voornamelijk docenten en ICtérs allemaal vol lof en niet duur. Bovendien menigeen beseft het niet maar Spaans is zowat de makkelijkste taal die er bestaat engels is veel moeilijker . Vaak is men meer bang voor het onbekende want hier stikt het ook van gespuis op straat…. autochtoon en import

   Geliked door 4 people

   • Joost Visser zegt:

    Colombia wil je niet heen. Brazilie is nu helemaal WEF geworden met Lula. Argentinie is niet tof. Chili verWEFt snel. Peru, drama. Equador, koud.

    Geliked door 1 persoon

  • chrisdirick zegt:

   Antiislamnu, dit is al zoveel langer aan de gang. Toen ik jaaaren geleden pasfoto’s moest laten maken om een kentekenbewijs te laten vernieuwen was het al zover. De foto moest op een voor mij nieuwe manier genomen worden. Er moest recht in de camera gekeken worden, je mocht niet (glim)lachen etc. Dit werd toendertijd verkocht al zijnde het middel tegen terrorisme. Om op vliegvelden de verkeerde mensen eruit te kunnen halen.
   Dat dit een eerste aanzet was om gezichtsherkenning te kunnen gebruiken werd ons niet verteld. Wisten wij toen veel. Je had toen nog niet de vrije media en andere kanalen waar je de andere dan de officiele “waarheid” kon vernemen.
   Zo gaat het stapje voor stapje verder, je merkt er niets van, tot dat het te laat is.

   Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Opgehokt, kaalgeschoren en gereed voor de slacht, de toestroom van steeds meer moslimmondjes moet toch gevoed worden……duizenden per dag erbij.

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  Een volgzame kudde schapen geleid door een stel incompetente schaapsherders, wat kan er toch misgaan……..

  Geliked door 1 persoon

 4. Niek zegt:

  Voor iedereen die voetbal een leuk spelletje vind zou ik willen zeggen, hier is wat je moet doen. Iedereen die voetbal nu nog omarmt als volkssport nummer 1 doet mee aan de introductie van de islam. Verlaat massaal de voetbal sport en boycot het door niet meer televisie te kijken of naar het stadion te gaan. Nee dat doet natuurlijk niemand en daarmee graven zij hun eigen graf en geeft precies aan hoe lui de bevolking is en geen weet heeft van de eigen gedragingen. Want als niemand meer iets met voetbal te maken zou willen hebben, moet je kijken hoe snel de islamieten niet meer zouden mogen eten op het veld, maar de Nederlander is te slap en wil brood en spelen…

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Het slaafse volkje zwaait naar hartenlust weer Willem en zijn vrouw toe op 27 april in Rotterdam en kwijlen weer over de outfit van onze grote WEF aanhangster Maxima https://www.ninefornews.nl/kamervragen-over-rol-koningin-maxima-bij-promoten-digitaal-geld-dit-hoort-niet/ Ongelooflijk dat dit portret koningin der Nederlanden wordt genoemd een vrouw uit Argentinië van niet al te beste komaf en waar de appel blijkbaar niet ver van de boom valt. Vooral toezwaaien dat WEF gezelschap ik vraag mij alleen af onder welke vlag de Duitse (inmiddels is ons leger al onder bevel van de Duitsers geplaatst). Kortom het verraad ziet ook diep geworteld binnen dit zogenoemde koningshuis de Bilderberg/WEF club. Krijgen we het media geluid weer het was een fantastisch feestje en Maxima zag er zeer goed uit tja geen kunst als de belastingbetalers voor alle kosten opdraaien.

  Geliked door 2 people

 6. Belozersky zegt:

  De opkomst was 62% vorige maand. In 2019 56%. Bijna 40% bleef in de luie stoel zitten met de gedachte, het maakt toch niets uit of ik stem. Foute gedachte. Mogelijk vertrouwen verloren in de politiek die op hoofdlijnen geregeerd wordt door Brussel. Zie stikstof en migratie.

  Geliked door 2 people

 7. Plebejer zegt:

  Belazerde Boeren Beweging heeft juist teveel stemmen weggehaald bij FvD. Daar was ze namelijk voor opgericht.

  Geliked door 2 people

  • wim zegt:

   Te weinig van de zittende macht, dus inderdaac te veel potentiele extra stemmen voor oppositiepartijen , waaronder FvD en PVV weggehouden. Behalve mui, verwend en slaafs is de massa ook nog eens te dom om te beseffen dat gedemoniseerde partijen kennelijk de macht het meest bedreigen en daarom juist versterkt moeten worden.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s