Russen veroveren het administratieve centrum van Bachmoet: honderden Oekraïners geven zich over aan Wagner

(Door: “DissidentNL”)

De maandenlange strijd loopt ten einde

Russische troepen bezetten de administratieve gebouwen van Bachmoet in het stadscentrum van de ene op de andere dag.

Naast de gebouwen van het districtsbestuur en het stadhuis werden de gebouwen van de politie, de Oekraïense SBU, de burgerlijke stand, banken en in het algemeen alles wat direct verband hield met het bestuur van de stad bezet.

Officieel kan de stad Bachmoet worden beschouwd als veroverd door de Russen, hoewel er nog een paar blokken over zijn in het westelijke deel van de stad, aldus Pronews.

Kenmerkend voor het verloop van de gevechten in de afgelopen uren is dat de Oekraïense soldaten zich massaal overgeven aan de Russen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Russen veroveren het administratieve centrum van Bachmoet: honderden Oekraïners geven zich over aan Wagner

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Wat is er nog over van Bachmut? Het is gewoon een principiële kwestie. De één wil het niet opgeven en de ander wil zich niet terugtrekken. De slag om Bachmut: wat valt daar te winnen voor de Russen en wat valt daar te verliezen voor de Oekraïners?

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  En dat allemaal met spades en tanks uit de jaren ’40/’50 als je msm moet geloven.
  Toch knap van die Russen.

  Geliked door 3 people

  • BosscheBol zegt:

   Ja! En die Russische soldaten zijn heel de dag aan het verkrachten en zich aan het bezatten en als ze daar even mee ophouden, bombarderen ze weer eens een baby-ziekenhuis. Al hun tanks zijn kaput en ze hebben geen kogels meer en ze maken heel de dahg ruzie onder elkaar en Putin is van een trappetje gevallen, op zijn stuitje en nu kan hij zijn poep niet meer inhouden en hij poept de hele dag in zijn luier. In de Telegraaf verzinnen ze elke dag iets nieuws.

   Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  Er wordt al gretig gespeculeerd over het lot van Zelensky. Zal hij van toneel verdwijnen? Hij ging immers als het ware samen met Bachmoet ten onder. Ik denk dat hij zal blijven. Geen van de grote en kleine global players stapt op, geen Biden, geen Macron, von der Leyen, Sunak of Scholz. Maar ook geen Rutte met zijn gruwelkabinet. Waarom niet? Omdat de stemming onder de heersende elite is als die in het Führerhauptquartier begin 1945. Niemand gaat weg. Er hangt een soort apocalyptische sfeer, de Russen staan ​​voor de deur, het leven zonder de leiders in Davos en Washington is zinloos. Maar we hebben nog steeds een zilveren kogel, alias Wunderwaffe.

  Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  LEEST U EVEN MEE . DANK U WEL ..

  IK LAS HALVERWEGE DEZE KREET . EFFE TUSSENDOOR

  Hij benadrukte ook dat hij wil dat China een einde maakt aan zijn afhankelijkheid van

  !!!!!!!!!!!!!!!!!! de invoer van graan en verwerkte producten.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  HALLO MONSANTO OOK DAAR WORDT U DUS NIET MEER GEWENST ..
  OOM VLADIMIR PLEURDE U ER AL EERDER UIT

  DE VRIENDEN VAN UW CAROLIENTJE ………. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  UW CDA 2.0 VARKEN ….

  De reeks overeenkomsten die China en Rusland ondertekenden tijdens het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Moskou, was in wezen het begin van de oprichting van een enkel Russisch-Chinees “blok” dat tot doel heeft de dreiging van de VS en het Westen het hoofd te bieden als een geheel. Na de historische overeenkomst bereidt de Chinese leider Xi Jinping tijdens de jaarlijkse vergadering van het Chinese parlement China voor op oorlog, zo onthult Buitenlandse Zaken.
  Xi Jinping behandelde de kwestie van oorlogsgereedheid in vier afzonderlijke toespraken, en in een ervan zei hij zelfs tegen zijn generaals dat ze “dapper moesten vechten”!
  De inhoud van de ondertekende akkoorden maakt duidelijk dat ze gericht zijn op de gezamenlijke militaire versterking van de twee grootmachten in die mate dat ze niet bedreigd kunnen worden door westerse landen en op economische onafhankelijkheid zodat ze niet beïnvloed worden door de dollar, door het Amerikaanse banksysteem en uiteindelijk door Amerikaanse sancties die gevolgen hebben door het gebruik van de dollar.
  Tussen de toespraken door kondigde zijn regering ook een verhoging van het defensiebudget van China met 7,2 procent aan, dat in het afgelopen decennium is verdubbeld, en plannen om het land minder afhankelijk te maken van buitenlandse invoer van militair materieel, evenals plannen om het land minder afhankelijk te maken op de invoer van graan uit het buitenland.
  In de afgelopen maanden heeft Beijing nieuwe wetten voor militaire paraatheid onthuld, nieuwe schuilkelders in steden aan de overkant van de Straat van Taiwan en nieuwe “National Defense Mobilization” -kantoren in het hele land.
  Het eerste teken dat de bijeenkomsten van het Nationale Volkscongres en de Chinese People’s Political Consultative Conference dit jaar misschien niet “gewoon” en een “oorlogs” voorbereiding zouden zijn, kwam op 1 maart, toen het belangrijkste theoretische tijdschrift van de Chinese Communistische Partij (CCP) een artikel publiceerde getiteld “Onder de richtlijnen van Xi Jinping voor het versterken van het leger, zullen we de overwinning smeden.”
  Chinese president Xi Jinping tijdens de laatste zitting van het Nationale Volkscongres, Peking, maart 2023
  In de tekst stond onder meer dat “de modernisering van de landsverdediging en het leger versneld moet worden”.
  Het riep ook op tot intensivering van de militair-civiele fusie, Xi’s beleid om van particuliere bedrijven en politieke instellingen te eisen dat ze China’s militaire moderniseringsdrang dienen.
  In zijn eerste toespraak op 5 maart leek Xi China’s industriële basis voor strijd en conflict te noemen.
  “De komende tijd zullen de risico’s en uitdagingen waar we voor staan ​​toenemen en ernstiger worden”, waarschuwde hij .
  “Alleen als alle mensen op één plek denken, hard werken op één plek, elkaar helpen in hetzelfde schuitje, zich verenigen als één, durven vechten en goed zijn in de strijd, kunnen ze nieuwe en grotere overwinningen blijven behalen.”
  Xi beschuldigde de Verenigde Staten ook rechtstreeks in zijn toespraak, waarbij hij brak met zijn gewoonte om Washington niet als tegenstander te noemen, behalve in historische contexten.
  Op 6 maart hield Xi een tweede toespraak waarin hij een visie op Chinese zelfvoorziening presenteerde die veel verder ging dan al zijn eerdere toespraken over dit onderwerp. Staten en andere geïndustrialiseerde democratieën.
  Hij benadrukte ook dat hij wil dat China een einde maakt aan zijn afhankelijkheid van de invoer van graan en verwerkte producten.
  In zijn derde toespraak op 8 maart riep Xi ook op tot een campagne “National Defense Education” om de samenleving achter de PLA te verenigen.
  In zijn vierde toespraak (en zijn eerste als derde termijn president) op 13 maart kondigde Xi aan dat de “essentie” van de grootse verjongingscampagne “eenwording van het moederland” was.
  Een foto zegt meer dan duizend woorden: volg pronews.gr op Instagram om de echte wereld te “zien”!
  Hoewel hij heeft gezinspeeld op het verband tussen de opname van Taiwan en zijn veel gehypte campagne om China in wezen weer groot te maken, heeft hij dat zelden of nooit zo duidelijk gedaan

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  ALS BACKHMUT VALT ,ZAL IK COMPROMISSEN MET RUSLAND MOETEN SLUITEN ?????????????????????????????????????

  IK HEB PERSOONLIJK HET VERMOEDEN , DAT JE DAN GEWOON OP JE BEURT MOET WACHTEN VANUIT ISRAEL BIJ PAPA EN MAMA AAN HET ZWEMBAD OF VANUIT MIAMI

  IK DENK DAT MIJN OOM EERST EVEN ZIJN PLAN WIL VOLTOOIEN

  EN IK HOOP OM AAN AL DEZE STRONT EEN EIND TEMAKEN

  DE POLEN AAN DE GRENS EEN HAND KAN GEVEN

  ALS IK HET UIT MOET LEGGEN ?? U ROEPT MAAR. HOOR

  OME BOB

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s