“Global Warming”: kouderecords in de VS – meest winterse maand maart wereldwijd

(Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de klimaat-hysterici tegen beter weten in vasthouden aan het sprookje dat de Aarde steeds sneller zou opwarmen en de mensheid een tijdperk van droogte en extreme hitte tegemoet zou gaan wanneer men hun absolute eisen niet zou volgen, laat de realiteit een compleet ander beeld zien. In de VS wordt op dit moment het ene na het andere koude-record gebroken. Wereldwijd was de maand maart de meest winterse maand sinds mensenheugenis.

Het aantal regionaal gemeten historisch laagste temperaturen loopt landelijk inmiddels in de honderden. De trend houdt sinds het eind van het jaar onverminderd aan en strekt zich over bijna het hele land uit. Zo waren er in maart in Californië gigantische hoeveelheden sneeuw. Sinds het begin van de registraties in 1946 was er maar één jaar, waarin meer sneeuw was gevallen.

Winter, die maar niet wil eindigen”

De eerste skigebieden dienen nu zelfs tot in mei geopend te blijven. Er is al sprake van de “winter, die maar niet wil eindigen”. Voor het eerst in decennia vroor een complete bocht van het Lake Tahoe volledig dicht. In Utah vielen in twee skigebieden 17 respectievelijk 16 meter sneeuw, een van de ski-ressorts heeft eveneens het skiseizoen al verlengd. Hier waren vergelijkbare massa´s aan verse sneeuw, die in maart vielen, het laatst in de vroege jaren ´80 te zien geweest.

Minnesota beleefde het koudste St. Patrick´s Day-weekend sinds meer dan 30 jaar. De streek rondom Buffalo in de staat New York werd door een zware sneeuw- en ijsstorm geteisterd. De bij de voor Noord-Amerikaanse typische blizzards optredende sneeuwmassa´s liggen dit jaar ver boven het gemiddelde – zonder dat er een einde aan deze ontwikkeling in zicht zou zijn. In Colorado overtrof de hoeveelheid sneeuw in bijna de hele staat het gemiddelde van de laatste 30 jaar.

Ook in Zuid-Europa strenge winter

De recordwinter blijft echter niet tot de VS beperkt. In Spanje en Zuidoost-Europa is, ondanks het begin van de lente, eveneens geen einde van de winter in zicht. In delen van Italië en zelfs op Sicilië heersten in februari en maart nog temperaturen onder nul, op veel plaatsen een recordniveau. In Zweden bedroeg de kou in maart in veel streken -36,8 graden, in Finland zelfs -37,5 graden. In Duitsland was een maand maart sinds meer dan 20 jaar niet zo nat en waterkoud geweest.

De afkoeling betreft ook Rusland: eind maart werden in Siberië -48,4 graden gemeten, wat zelfs voor deze regio in dit jaargetijde uiterst ongebruikelijk is. Ook in het noordwesten van het land werden temperaturen van -32 graden geregistreerd.

Of het nu te warm of te koud is – allemaal “klimaat-catastrofe”

Noord-China verzonk in ijs en gladheid. Het eiland Taiwan registreerde op 26 maart een historisch nog nooit eerder voorgekomen sneeuwval. In een district in India viel 30 centimeter sneeuw. En voor het zuiden van Australië worden voor april temperaturen onder nul voorspeld, die 16 graden onder de voor dit jaargetijde gebruikelijke norm zouden liggen.

Zodoende heerst er dus in veel delen van de wereld middenin de meteorologische lente nog steeds winter; er worden vaak zelfs records van minimumtemperaturen gemeten. En ook al is het de slimme klimaat-hysterici en hun politiek-mediale wormvormige aanhangselen gelukt om praktisch elk extreem weer van te warm tot te koud als bewijs van de door de mens veroorzaakte opwarming van de Aarde “flexibel” te gebruiken: bij zulke winterse omstandigheden overal in de gematigde en sub-polaire breedtegraden wordt het geloof in de zwendel van de puur door mensen gemaakte klimaatverandering sterk op de proef gesteld.

De ene foute prognose na de andere

Al die foute prognoses van de afgelopen 20 jaar – van de voorspelling dat er tot 2020 in Midden-Europa geen sneeuw meer zou zijn, via de voorspelling van 2007 dat tot 2013 de Noordpool ijsvrij zou zijn, tot aan Greta Thunberg´s profetie van 2018 toe dat de wereld tot 2023 ten onder zou gaan – worden tegen deze achtergrond door steeds meer mensen als datgene herkend wat ze altijd waren: propagandaleugens en paniekverhalen. Ook nu worden ze voorgedragen door exact dezelfde acteurs, alleen worden de periodes weer met een paar jaar of paar decennia opgeschoven.

Het doel van de klimaatzwendel is destijds zowel als nu hetzelfde: er moet een globalistisch, autoritair, vrijheidsvijandig eco-socialisme gevestigd worden, dat eindelijk het gehate “kapitalisme” overwint. Omdat de natuur bij deze onderneming helaas niet meespeelt, begint het kaartenhuis van de industrie van de wereldondergang, dat behalve een hele catalogus van foute prognoses niets heeft om te laten zien, steeds meer te wankelen.

Bron:
auf1.info
Door: Daniel Matissek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Global Warming”: kouderecords in de VS – meest winterse maand maart wereldwijd

  1. Hovawart zegt:

    YES!!! de klimaatmaatregelen werpen NU al z’n vruchten af, zie je wel dat de Parijse klimaatakkoorden effect hebben, zal de media breeduit verkondigen. Dankzij de Linksche Looneys in Brussel staan we straks allemaal in de kou……. we komen door deze wereldverbeteraars enkel van de regen in de drup, van de wal in de sloot, van pissebed in kakkebed.

    Geliked door 2 people

    • Dewaere zegt:

      Haha, dat dacht ik ook weleens. Ieder natuurkundige kan je zeggen dat ook al stoot de hele wereld geen CO2 meer uit het nog eeuwen duurt voordat dat in de atmosfeer te merken is. Ze willen nu nog snel cashen met hun klimaatmaatregelen voordat íedereen in de gaten heeft dat het niet waar is. En dan gaan ze zeggen dat het ‘gewerkt heeft’. Het weer hier is ook al ouderwetser, half maart / begin april was het de periode voor 2020 al echt lente, nu is het nog steeds koud. Rond pasen zou het wat meer lente-achtig worden. De jaren voor 2020 had ik half april al een screen (op de zonkant) omlaag omdat het anders veel te warm werd, nú laat ik ze open om zoveel mogelijk zon binnen te laten om het te laten opwarmen….

      Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Jah.
    We zijn er al even van op de hoogte dat als het te warm is het aan de opwarming van de aarde is.
    Daartegenover staat natuurlijk vast dat zo gauw het te koud is een en ander ligt aan de opwarming van de aarde.
    Dat is toch allemaal heel duidelijk.
    Diederik Samsom heeft het zelf zo uitgelegt, en die kan het weten.
    En daarbij is hij goudeerlijk en laat zich niet beinvloeden door linkse politieke gedachtegangen.
    Ow wacht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Geliked door 2 people

  3. Snappie zegt:

    Voorheen zei men in den haag ach de waan van de dag, wel nu lijkt het meer op de waan van de eeuw die ze over bevolking uitstorten. Zij bespelen de publieke opinie en dwingen daarmee het gestelde narratief als waan te aanvaarden. De msm zijn de meeheulende hyena’s die meehuilen met De wolven in het bos.

    Geliked door 1 persoon

  4. saddy zegt:

    Nu is Roelof Bouwman nogal in het nieuws met zijn:

    “Als er 1 keer een gans overvliegt die wat laat vallen op een gebied ter grootte van 2 voetbalvelden, dan is de grenswaarde van de stikstofdepositie die een boerderij mag veroorzaken bij een natura 2000-gebied bereikt.”

    Het is dan toch jammer dat Baudet dit al 2 jaar geleden zei en dat er dan geen aandacht voor is.

    Demoniseren werkt blijkbaar.

    Geliked door 1 persoon

  5. boorzalf zegt:

    Koud he !!! 🥶🥶 komt vast door te veel stikstof, oh nee, wacht te veel co2, nee nee, te weinig drinkwater, nee, komt vast door de aliens. Nee wacht, komt door Poetin. Nee, Trump, nee ook niet. Ja ik weet het!!!! Komt door geile greta.🤪

    Geliked door 3 people

  6. Julia zegt:

    Ja de opwarming veroorzaakt wat. Wie gelooft nog in het klimaat sprookje? Nog niet door dat het een miljarden verdienmodel is schaapjes.

    Geliked door 2 people

    • Lot zegt:

      Ja transfer van de werkenden, naar de kinderen tot achterkleinkinderen van de elite, die een goed betaald milieu baan-tje wil hebben. Net als het kapot maken van de arbeidersbeweging voor terecht beter loon en vermoorden van hun echte leiders in dublin rotterdam overal eind jaren 1800s. Waarna zoontjes van elite dat goedverdiende leiders baantje wilden hebben en ook nog onsuccesvol waren. Elite had maar beperkt elite banen voor zichzelf, en met elke gelegenheid bedienen ze zichzelf met nep-banen, betaald door de echt werkenden. Waarom heeft niemand het daarover? En praat men in internationale geldstromen. Het komt toch individuen toe. En na een paar honderdjaar hebben ze veel achterachterkleinkinderen, dat niet zo intelligente slavisch elitaire parisiterende socialistisch maar in de kern elitair communitische NPC volk.

      Geliked door 1 persoon

  7. Joost Visser zegt:

    Als je overdag 30 graden en ´s nachts 22 graden gewend bent, is 27 respectievelijk 19 ineens gevoelsmatig koud. Dus ook hier in Costa Rica daalt het gemiddeld.

    Geliked door 1 persoon

  8. saddy zegt:

    De kreet “”Global Warming”” is niet voor niets al een poosje verleden tijd.

    De zakkenvullende krijsers gebruiken nu toch “”climate change””?

    Helaas is alles er zo ingeramd bij de schapen dat men die 2 dingen door elkaar haalt. Net als klimaat en miljeu.

    Maar wat climate change precies is verandert idd per uur.

    Geliked door 1 persoon

  9. Sobieski zegt:

    Eerst waren wij als blanke, niet-elitaire westerse mens van boven de 30 de oorzaak van “global warming”. Althans, volgense de multimiljardairs van de gulzige elite, die ons via een dubieuze “groene agenda” het kleine beetje bezit dat we nog hebben willen afpakken om er zelf beter van te worden.
    Toen ze die mythe van “global warming” niet meer vol konden houden, omdat de feiten constant iets totaal anders laten zien, zijn, werd het heimelijk en sluipend omgeformuleerd tot “climate change”.
    Zo kom men zelfs koudegolven hieraan toeschrijven, door het toe te schrijven aan de verminderde Golfstroom, die door het smeltwater van de Noordpool ondermijnd zou worden. Mooi geprobeerd, maar klopt niet. Deze koudegolven vinden namelijk nu echter niet alleen in West-en Noord-Europa plaats, waar de Golfstroom voorbij komt, maar globaal.
    Ook in landen en gebieden die helemaal niet met de Golfstroom in verbinding staan, zoals het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten, Rusland, China, India, Noord-Amerika etc is het nu al heel lang veel kouder dan normaal. Zelfs in Australie is het nu koud, waar het gezien de omgekeerde jaarwisseling nu warm zou moeten zijn, omdat het daar nu vroege herfst is, en ze net een zgn “hete zomer” achter de rug zouden moeten hebben, die nu nog na zou moeten werken in de atmosfeer daar.
    Binnenkort wordt het dus verder omgeformuleerd tot “global cooling”, en dit keer echt, want het ziet er inderdaad naar uit dat we richting een ijstijd gaan. Dit werd ons ook 50 jaar geleden verteld, toen de wetenschap nog te vertrouwen was, i.t.t. heden ten dage.
    Wederom wordt duidelijk dat de computermodellen van die zgn “wetenschappers” van nu, die ons als “prognosen” van “experts” verkocht werden, flink gelogenstraft zullen worden door de harde werkelijkheid.
    Moeten we van de dames en heren (gekochte) politici en “intellectuelen” alsnog de negers uit Afrika binnenlaten in Europa, maar nu juist om tegengestelde reden, nl omdat het daar sneeuwt en vriest en ze daar niet weten hoe je een verwarming aanlegt of een kachel stookt.
    Greta met haar gespeeld-hysterische “how dare you” zal dan wel een 180 graden draai moeten maken om nu de koude als het nieuwe gevaar te presenteren. Geloofwaardig is deze trol nu al niet, en dan natuurlijk helemaal niet meer.
    Vermoedelijk zal de elite deze Zweedse mascotte daarom vervangen door een tropische chimpansee die de kou juist niet aankan, en een zgn. “apen-expert” (“monkey-whisperer”) inhuren om de apentaal te “vertalen” naar het Engels, terwijl de gehele elite klapt voor het gekrijs van die aap, net zoals ze dat recentelijk nog voor het gekrijs van Greeeeetaaaaah doen.
    Qua intelligentie maakt het toch geen verschil.
    PS. Ik had stilletjes gehoopt op wat meer “global warming”, want mijn gezondheid kan die waterkoude winters niet meer verdragen, en ik denk daarin niet alleen te staan. We zouden veel minder hoeven stoken, minder zwaar hoeven eten, simpeler kunnen wonen, minder vaak ziek zijn, minder depressief zijn en meer energie hebben om te werken. Denk eens hoeveel geld, tijd en energie we zouden uitsparen met een warmer klimaat in Europa. Emigreren naar een shithole in de 3e wereld, waar alleen het fysieke klimaat deugt maar verder niets, is ook geen optie.
    Denk eens hoe veel ruimte voor landbouw en bewoning er voor ons Europeanen vrij zou komen in Rusland met Siberie bij een paar graden global warming. Maar een sterk Europa in samenwerking met Rusland, daar zijn de leidende kringen bang voor. Nu ik me dit realiseer, begin ik bijna die louche Bill Gates ervan te verdenken achter deze versnelde ijstijd te zitten, met zijn perfide plannen om de atmospheer vol te pompen met giftige, warmte-absorberende stoffen. Dit zgn om de “global warming” -die dus niet bestaat- tegen te gaan, maar in werkelijkiheid om een potentiele concurrent, Europa met Rusland, uit te schakelen, door ons op onze Achilleshiel te raken: het so-wie-so al veel te koude klimaat.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie