Poetins minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov: “We zullen hard tegen de EU optreden”

Vladimir Poetin en Sergej Lavrov.

(Vertaling: E.J. Bron)

De enorme wapenleveringen van EU-naties aan de Oekraïne blijven niet zonder reactie uit Moskou: Rusland zou besloten hebben hoe Europa nu behandeld zou moeten worden, omdat het het “criminele regime” in Kiev zou ondersteunen. Moskou zou Europa “hard gaan aanpakken”, zei de minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, nu.

De slechte relatie van de Europese Unie met Rusland is volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov eigen schuld. “De Europese Unie heeft Rusland ´verloren´. Maar dat is haar eigen schuld”, zei Lavrov in een interview met de staatskrant “Argumenty i Fakty” (AIF). “Het zijn de EU-lidstaten en de staats- en regeringschefs van de EU, die openlijk verklaren dat het noodzakelijk is om Rusland een – zoals zij het noemen – strategische nederlaag toe te dienen.”

Rusland zou nu besloten hebben hoe het Europa zou willen behandelen, omdat het wapens en opleiders aan het “criminele regime” in Kiev zou leveren. Moskou zou van plan zijn om Europa hard aan te pakken wanneer dat nodig zou zijn.

Lavrov: “Als antwoord op vijandige stappen zullen wij, indien nodig, op basis van de nationale belangen van Rusland en de in de diplomatieke praktijk geaccepteerde principes van wederkerigheid hard optreden.”

De plaatsgevonden wapenleveringen hadden tot nu toe maar in zoverre invloed op de militaire situatie in het oosten van de Oekraïne dat de Oekraïense strijdkrachten niet nog verder in richting westen teruggedrongen werden. Bij de frontstad Bachmoet, waar al maandenlang om wordt gevochten, konden deze uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en andere EU-landen geleverde wapensystemen weinig aan de trieste situatie van het Oekraïense leger veranderen – de huurlingengroep Wagner hees zijn vlag al in het stadscentrum, van de al wekenlang gecommuniceerde tegenoffensieven van het Oekraïense leger is nog niks te zien.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Poetins minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov: “We zullen hard tegen de EU optreden”

  1. Joannes den Hollander zegt:

    Helaas, het is niet anders maar Rusland heeft gelijk. Oorlogshitsers verdienen niet beter. Europa heeft Rusland nodig en niet omgekeerd. Volledig terecht als Rusland ons financieel het vel over de oren trekt als wij hun gas of andere grondstoffen willen kopen.

    Geliked door 7 people

    • Jules Vismale zegt:

      De EU zou toch model hebben gestaan voor vrede, veiligheid, eenheid en een geweldige economie? Blijkbaar niet omdat de EU zichzelf volkomen ruïneert met de steun aan deze oorlog in Oekraïne waar wij in Europa totaal NIET om vroegen en wij zelfs niet eens aan moeten meebetalen of moeten gaan meevechten!

      Geliked door 3 people

    • Skarsgärd zegt:

      En wanneer is dit alweer begonnen? Dat weten de media niet meer natuurlijk, er is geen enkele provocatie vanuit de EU geweest, neuuuh.
      De Liberale Europarlementariërs Guy Verhofstadt en Hans van Baalen zwepen op 20 februari 2014 de menigte op, op het Maidanplein in Kiev: https://www.youtube.com/watch?v=WjCOJoytLNY

      Geliked door 1 persoon

  2. Andre zegt:

    Als Rusland de stekker eruit trekt is het klaar met Uranium kerncentrales. Aluminium is 40% uit Rusland. Groente en fruit wat gewoon nog Polen instroomt net als LPG en voor heel Europa de olie. Prigrozjin had een advertentie geplaatst op de Russische pornhub. Stop met rukken kom bij Wagner. Het liep storm en daarnaast zn bajes jongens hebben 2 contracten. Loop je weg dan ontmoet je de man met de hamer en hou je het 6 maanden vol dan heb je gratie. De eerste 5000 mogen naar huis maar willen niet. De Wagner vlag hijssen en de muzikant uithangen is veel te leuk.

    Geliked door 3 people

  3. Frits zegt:

    Hoera👍👍 Bom op Brussel. Heeft iedereen baat bij.

    Geliked door 3 people

    • Oliedom zegt:

      Dat heeft ja geen zin, zij zitten er ja haast nooit allemaal, inchecken, beuren en weer wegwezen is het motto van die ongekroonde idioten.
      ZUM KOTZEN!!!

      Like

      • Frits zegt:

        Figuurlijk gesproken natuurlijk. Ik ben tegen geweld. Er zijn al genoeg slachtoffers. Dat moet eens afgelopen zijn. Dat moet ook op een geweldloze manier kunnen. Met of zonder hulp van Putin.

        Like

  4. De Europese commissie wordt momenteel voorgezeten door de ernstig gecorrumpeerde gewetenloze corrupte oorlogshitsende horror dokter Ursula von der van L .van het satanische COVID-19 pharma maffia WEF-BILDERBERGER syndicaat!!

    Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal te St Petersburg zou goed zijn om voor eens en altijd weg met deze Europese schaamteloze oorlogshitsende klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers af te rekenen !!Uiteindelijk zal het recht zegevieren over deze schaamteloze waardeloze gewetenloze Woke LGBTi transgender transhumanistische boevenbende!!!

    Wie zwijgt stemt toe!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

    Haelen 6081CZ

    Geliked door 1 persoon

  5. Niek zegt:

    Het is Europa in doodsnood qua financiën ze zijn failliet en Amerika ook trouwens, wat rest is dan oorlog om deze problemen te maskeren. Een hoop Europeanen zullen stom staan te kijken als hun Euro steeds minder waard wordt. Het milieu is het parade verdienmodel van de groene leugen en bedrijven verrijken zich over de rug van de burger. Putin en Xi weten dat en amuseren zich kostelijk, het zal nog veel gekker worden en onze kinderen zullen zij er uiteindelijk ook heen sturen, alles moet kapot.

    Geliked door 3 people

  6. Belozersky zegt:

    Europese leiders hebben nooit willen begrijpen , dat een kandidaat lidmaatschap- NAVO(2008) zeer gevoelig lag bij het Kremlin. Sinds Februari 2022 zijn de EU leiders als een olifant door de porceleinkast gelopen met hun wapenleveranties en sancties. Rusland moet verslagen worden is het motto. Ze zijn niet te corrigeren. Zeggen dat we fout zitten is er niet bij. Gaan gewoon door.

    Geliked door 1 persoon

  7. Marc zegt:

    Volkomen logische reactie. Ik zou in zijn plaats hetzelfde gezegd hebben. Misschien wel meer.

    Like

  8. Ravian zegt:

    De domme kudde is al decennialang pro-EU, omdat ze in de waanvoorstelling leven dat daar hun centen vandaan komen.
    Dat die dadelijk keihard de rekening gepresenteerd krijgen, en dan ook eens een halve eeuw in de goot kunnen leven, daar kan ik enkel maar om lachen.
    De echte slachtoffers zijn het kwart van de bevolking dat al decennialang tot nazi verklaard en democratisch genegeerd wordt…

    Geliked door 1 persoon

  9. Hovawart zegt:

    De EU zal hun keutel wel subiet intrekken, met een slap excuus als; de EU betaalde en leverde wel de munitie en raketten maar waren er niet van op de hoogte dat de Oekraïense strijdmacht ook daadwerkelijk de munitie gebruikte waarvoor het bedoeld was,…….de linksche schijters.

    Like

  10. Boike zegt:

    Rusland geeft hiermee en niet mis te verstane waarschuwing af. De maat is vol. Er is weer een rode lijn getrokken. Slechts één stap over de rode lijn en de hel barst los. Ze zijn de messen al aan het slijpen. En wij van de Westelijke hegemonie mogen onze borst wel alvast gaan nat maken. Het recente hypersonische raketje op het NATO commandocentrum in Oekraïne onderstreept de waarschuwing.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie