Voor vrede is het nooit te vroeg

(Door: Prof. Dr. Eberhard Hamer – Vertaling: E.J. Bron)

Waarom zijn de vroeger pacifistische Groenen en de voormalige christelijke CDU/CSU nu de grootste oorlogshitsers van de Oekraïne-oorlog? Waarom zijn Groenen, CDU/CSU en FDP voor wapenleveringen? Waarom worden de vredesinspanningen van de AfD, Die Linke (Wagenknecht), van wetenschappers en de bevolkingsmeerderheid door onze regering afgewezen? Waarom heeft Scholz zich tot tankleveringen aan de Oekraïne laten overhalen, waarmee hij nu tamelijk alleen staat? En waarom geven de andere landen zoals de VS bewapeningsgoederen en geld alleen maar als lening aan de Oekraïne, terwijl de Bondsrepubliek Duitsland deze als op een na grootste leverancier en betaler cadeau geeft? Waarom vindt de regering de extra miljarden aan de Oekraïne belangrijker dan de reparatie van onze vervallen bruggen, ziekenhuizen, wegen en communicatienetwerken?

De Oekraïne-oorlog is niet onze oorlog. Hij schaadt ons meer dan elk ander NAVO-land, heeft ons van goedkope energievoorziening en belangrijke buitenlandse markten (sancties) afgesneden, en desondanks wordt er constant met haatorgies door onze media – net als in de Tweede Wereldoorlog – “leiding in de oorlog” tegen Rusland van Duitsland verlangd.

Wanneer de Oekraïne-oorlog niet onze oorlog is, wiens oorlog is hij dan wel?

De staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van de VS, Victoria Nuland, heeft al in 2014 de Maidan-opstand aangestuurd en deze met Soros en zijn oligarchen gefinancierd ($ 5 miljard). Sindsdien heerste er onder leiding van Amerikaanse oligarchen in de Oekraïne stap voor stap meer oorlog tegen Rusland, tot de komiek Zelensky met Amerikaanse rugdekking tot de herovering van de Donbass en de Krim opriep.

Het zijn ook de VS en Zelensky die op dit moment alle vredesgesprekken met Poetin afwijzen, nog steeds van de “eindoverwinning” dromen, hoewel de Oekraïne deels is verwoest, economisch zowel als militair aan zijn einde en financieel bankroet is.

De VS en Zelensky willen een “langere oorlog”, “misschien jarenlang”, die dan echter niet meer door de VS, maar door Europa gefinancierd en van wapens voorzien moet worden – in het bijzonder door Duitsland.

In een langere oorlog hopen de VS de bodemschatten van de Donbass (vooral titanium) en met de Krim de militaire heerschappij over de Zwarte Zee te kunnen ver/heroveren. En de Oekraïne hoopt haar door de Russen onrechtmatig veroverde staatsgebied weer terug te krijgen; ze kan zich er niet bij neerleggen dat ze dit gebied voorgoed kwijt zouden zijn.

Maar ook de Russen hebben hun militaire doelen niet behaald:

  • In plaats van de Oekraïne uit de NAVO te houden, zit nu Finland (straks wellicht Zweden?) in de NAVO en is de NAVO opgerukt naar de Russische grens.
  • Niet alleen de Oekraïne, maar ook Rusland heeft zo veel soldaten en wapens verloren dat ze alleen nog maar in een stellingenoorlog statisch tegen elkaar kunnen vechten.
  • Niet alleen de Oekraïne is bankroet en verwoest, maar ook Rusland economisch en militair leeggebloed en politiek door de halve wereld uitgestoten. Beide partijen zijn daarom zo door de oorlog beschadigd, dat ze eigenlijk dringender vrede dan oorlog nodig hebben.

En de winnaar is…

De winnaar van de Oekraïne-oorlog waren tot nu toe de VS. Zij konden hun belangrijkste industrietak – de bewapeningsindustrie – weer opvoeren en zodoende hun instortende economie weer versterken. Ze konden hun wereldheerschappij-NAVO met de bestrijding van een gezamenlijke vijand weer aaneensmeden en zelfs uitbreiden, konden ook de betalingen van de satellietlanden voor de NAVO verhogen (in Duitsland zelfs vrijwillig en het meest) en ze konden door de bij de satellietlanden doorgedrukte sancties hun belangrijkste Europese concurrenten Rusland en Duitsland beslissend verzwakken. Eigenlijk ontbreekt hen alleen nog maar dat de Europese oorlogshulpleveringen tot de oorlogsdeelname escaleren, dus Europa – zoals Vonder Leyen dat wil – de oorlog tegen Rusland overneemt, opdat de VS zich weer op de “onvermijdelijke strijd tegen China” kunnen concentreren.

In plaats van dat Europa zich in vreemd belang tot oorlogspartij zou moeten laten escaleren, zou het in eigen belang veel eerder vrede moeten zoeken. Duitsland heeft ooit gezworen dat er van zijn grondgebied nooit meer oorlog in Europa uit zou moeten gaan en dat Duitse tanks nooit meer in Rusland zouden vechten (en nog minder Duitse vliegtuigen). Als belangrijkste beschadigde van de NAVO-sancties zou daarom Duitsland ook economisch de belangrijkste winnaar zijn van een vrede, want Rusland blijft in Europa aan onze oostgrens – ook al niet als vriend, maar toch als buurman en in de toekomst wellicht weer als zakenpartner.

Het kan niet de politieke functie van Duitsland als centraal land van Europa zijn om aan het hoofd van de oorlogshitsers een Europa-oorlog te escaleren. Zijn functie zou moeten zijn om te zorgen voor een vreedzaam akkoord in Europa. Duitsland kan alleen maar in vrede gedijen. Dat zouden we hebben moeten leren van twee oorlogen en van de periode van welvaart tot de Oekraïne-oorlog. Juist wij zouden niet voor een Derde Wereldoorlog moeten zorgen.

Vrede in de Oekraïne betekent afscheid nemen van irreële oorlogsdoelen

Een vrede in de Oekraïne zou echter een afscheid betekenen van irreële oorlogsdoelen van alle partijen. De Russen moeten inzien dat ze militair niet verder komen in de Oekraïne en een soort veiligheidsgarantie van het Westen voor de Oekraïne niet meer kunnen verhinderen.

De Oekraïne moet inzien dat de door Rusland veroverde gebieden waarschijnlijk voorgoed verloren en militair niet terug te winnen zijn, dat Europa niet lang meer bereid is om met jaarlijks € 40 miljard de Oekraïne te onderhouden en haar eigen legers ten gunste van de Oekraïne te ontwapenen – helemaal afgezien van de vluchtelingenkosten, waarvan alleen Duitsland al meer dan € 16 miljard jaarlijks voor de Oekraïne-vluchtelingen moet betalen.

En in de VS neemt door de meerderheid van de conservatieven in het Congres de ondersteuning voor de Oekraïne-politiek van de familie Biden af. De als nooit tevoren diep in de schulden zittende VS kunnen zich eveneens geen 40 miljard jaarlijks meer voor de Oekraïne-oorlog veroorloven, willen “America First”-politiek.

Ook de eigen belangen van alle oorlogshitsers spreken dus inmiddels voor een oorlogseinde. Alleen de Amerikaans aangestuurde wereldpers, zijn Duitse filialen en de zwart-groene Duitse oorlogshitsers hebben de belangenverandering nog niet opgemerkt.

Steeds meer oproepen tot vrede van randgroepen, randpartijen of wetenschappers laten echter zien dat een toenemend deel van de bevolking vrede wil, kunnen echter de oorlogspartijen niet voor onderhandelingen samenbrengen. Dat zou uit de politieke leiding moeten komen.

Scholz, spreek van vrede in plaats van nieuwe wapens!

Omdat de Oekraïne, Rusland en de VS verbeten op elkaar zijn en Europa (ook de EU) zich tot oorlogsdeelname geëscaleerd heeft, heeft China terecht tot vrede gemaand, maar effectieve vredesinitiatieven zouden van internationale instellingen zoals de VN, de OVSE etc. moeten komen. Duitsland zou echter het initiatief kunnen nemen en internationale vredesbewegingen aanduwen. Dan zou Scholz ten goede komen dat hij tot nu toe de escalatie van Duitse oorlogsdeelname geprobeerd heeft te verhinderen en daarmee voor vredesinitiatieven – in tegenstelling tot zijn ministers – geloofwaardig is gebleven.

In die zin zou het de eigen regering en onze belangen in de vrede kunnen helpen wanneer de meerderheid van de vrede zoekende bevolking met demonstraties en meer anti-oorlogsoproepen bij de eigen regering blijft aandringen op vredesonderhandelingen. Dan zouden ook de media merken dat ze met hun van buiten aangestuurde ophitsing tot oorlog tegen de meerderheid van hun lezers en kijkers/luisteraars opereren, zichzelf verder buitenspel zetten wat betreft hun acceptatie door de bevolking.

Voordat de meeste voor Duitsland schadelijke sancties worden ingetrokken, moet het vrede zijn. Vredesinspanningen zijn namelijk niet alleen humaner dan oorlogsdeelname, maar ook economisch absoluut noodzakelijk voor een centraal land in Europa.

Scholz, spreek van vrede in plaats van nieuwe wapens en van nog meer miljarden voor de Oekraïne! Daarmee zou Duitsland, Europa en de wereld meer gediend zijn!

Bron:
pi-news.net
Door: Prof. Dr. Eberhard Hamer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Voor vrede is het nooit te vroeg

  1. antiislamnu zegt:

    Raar verhaal volgens mij is Rusland militaire superieure en zijn de oekies het onderspit aan het delven.
    Of kijk ik te weinig NOS journaal en heb ik het mis

    Like

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Toch denkIk dat de Heer Hamer een kleinigheidje over het hoofd ziet, namelijk dat Rusland zijn eigen troepen nog steeds niet ingezet heeft buiten ondersteuning van de Wagnergroep die de hoofdmoot van de gevechten op zich neemt.
    Ik zie wel meer dat professoren en andere wetenschappers heel dikwijls verkeerd ingelicht zijn maar dat zal wel aan de bubbel liggen waar ze in leven.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Meneer Hamer heeft een weinig realistisch beeld van zowel de economische als de militaire toestand waarin Rusland zich bevind, maar het is het beeld dat in de hele westelijke politiek heerst, en wat elke vorm van vredesbesprekingen nutteloos maakt, omdat het bij voorbaat inhoud dat door het westen / Oekraïne gestelde voorwaarden geen basis in de realiteit gaan hebben, en dus door de Russen niet geaccepteerd zullen worden.

    Verder is het meneer Hamer blijkbaar ook nog altijd niet duidelijk dat de socialisten geen pacifisten zijn, en dit ook nooit werkelijk geweest zijn.
    Ze hebben enkel ontwapening gepreekt toen dit hun geloofsgenoten in het oosten goed uit kwam, in een poging middels westerse ontwapening de rode loper voor het Sovjet communisme uit te rollen.

    Inmiddels zijn de bakens simpelweg verzet, regeren hun geloofsgenoten in de VS en de EU, en streven ze de vernietiging van het tegenwoordig anti socialistische Rusland na, gelijk de agressieve totalitaire gekken die zij zijn .
    Het is werkelijk geen raketwetenschap, maar het gaat deze “Prof.Dr.” blijkbaar toch boven de pet…

    Geliked door 1 persoon

  4. LUCIA zegt:

    Volledig off-topic maar anders raakt het zoek in mijn tabbladen of ik vergeet het door druk… druk, een knap gemaakte animatie video beyond the reset over hoe de great reset eruit zal zien voor de gemiddelde burger;

    https://beforeitsnews.com/alternative/2023/04/beyond-the-reset-animation-do-not-miss-this-incredible-look-at-a-possible-post-great-reset-world-3791029.html

    Geliked door 2 people

  5. Henk der Niederländer zegt:

    Worden von der Leyen en Macron ook flink in de zeik genomen door Xi.
    Ze zullen flink geroepen moeten hebben om verstaanbaar te zijn.
    Macron kent de grote tafels al van Poetin.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/116735850/hilariteit-om-ontvangst-macron-en-von-der-leyen-bij-xi-wereldleiders-aan-enorme-tafel

    Geliked door 1 persoon

  6. droevige mof zegt:

    “Niet alleen de Oekraïne is bankroet en verwoest, maar ook Rusland economisch en militair leeggebloed en politiek door de halve wereld uitgestoten.”
    Professor Hamer, kijk naar de wereldkaart. De “halve wereld” noemen dat waarschijnlijk de FAZ en het NRC. De hele BRICS-landen plus Afrika en de meeste Midden- en Zuid-Amerikaanse landen steunen Zelensky niet.
    En waar is het bewijs dat het economisch slecht gaat met Rusland? Dat zeggen de Clingendael Instituut-mensen tegen de propagandajournalisten, maar andere bronnen zeggen iets heel anders.
    Blinken, von der Leyen en Jaap de Hoop Scheffer in zijn vele interviews met Nieuwsuur beweren dat Rusland zich militair heeft leeggebloed. Maar ook hier zijn er heel andere analyses, en die zijn niet Russisch.
    Er is het gezegde “het tegenovergestelde van goed is goed bedoeld”. Professor Hamer bedoelde het goed, hij wil eindelijk vrede. Wie niet?

    Like

  7. Peter Rissing zegt:

    Prima stuk. Zou eigenlijk ook in de Telegraaf geplaatst moeten worden. Maar dat mag niet van Rutte.

    Like

  8. waalkade4bd8489a57 zegt:

    Waarom is heel simpel te beantwoorden. Omdat al deze landen vazallen zijn van Amerika en omdat al deze landen van oudsher kolonialiseerde. Al deze landen vechten om DIE hegemonie in stand te houden ….. DAT IS PRECIES DE REDEN DAT ZE ZEGGEN DAT HET ONZE OORLOG IS…. het is niet onze oorlog…. het is de oorlog van de elite die geen ene moer geeft hoeveel mensen er gedood worden ten bate van hun winsten.

    Fuck de elite, fuck de banken, fuck alle koningshuizen.

    HET VOLK WIL VREDE , DUS STA OP MENSEN !!!

    Geliked door 2 people

  9. karton zegt:

    Als ik Duitser zou zijn, dan zou ik mij vanaf nú……..
    “Droevge mof`” noemen. 😂

    Like

  10. karton zegt:

    Uiteraard : “Droevige mof”.
    (ik was ff té snel !)

    Like

  11. saddy zegt:

    Stel je eens een week voor zonder soros-, gates-, rockefeller-, rothschilds-, en al die andere soortgenoten:

    geen kindermutilaties
    geen oorlog
    geen inflatie
    geen miljeu-leugens
    geen WHO-leugens
    eerlijke rechtbanken
    geen omvolking
    geen insecten-poep eten
    geen stiekem gen-gemanipuleerd eten
    geen klimaat-leugens
    geen oerbossen-kap
    100% meer besteedbaar inkomen
    geen pensioen-roof
    geen blanken-haat
    normale programma’s op TV
    60% minder ambtenaren
    geen massa-dood door schuld door proefprikken
    vacatures vervuld op basis van kunde en niet op basis van kleur en scheur
    geen horizon-vervuiling
    geen dramatisch stijgend begrotings-tekort
    90% minder criminaliteit
    enz.
    enz.

    Duidelijk?

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie