Tsjaad wijst Duitse ambassadeur uit: “Onbeleefde houding”

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering van Tsjaad heeft de Duitse ambassadeur opgeroepen om het land binnen 48 uur te verlaten. De diplomaat wordt beschuldigd van een onbeleefde houding en niet-nakoming van de diplomatieke gewoontes. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn toonde zich geïrriteerd.

Vandaag heeft de regering van het Centraal-Afrikaanse land Tsjaad de Duitse ambassadeur tot persona non grata verklaard. Dr. Gordon Kricke zou het land binnen 48 uur moeten verlaten. In de desbetreffende verklaring van de regering van Tsjaad wordt als reden de onbeleefde houding van de diplomaat genoemd. Bovendien wordt hij van de niet-nakoming van diplomatieke gewoontes beschuldigd.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn toonde zich in een commentaar, dat door “Focus” wordt geciteerd, geïrriteerd over deze stap. De redenen waarmee de regering van Tsjaad de Duitse ambassadeur in N´Djamena tot persona non grata zou hebben verklaard, zouden absoluut niet te begrijpen zijn:

We staan hierover in contact met de regering van Tsjaad.”

Volgens mediaberichten staat Kricke sinds juli 2021 aan het hoofd van de Duitse ambassade in het Afrikaanse land. Daarvoor was hij als ambassadeur werkzaam in Niger en op de Filipijnen. Voor zijn wisseling naar N´Djamena was hij Duitslands speciale gevolmachtigde voor de Sahel-zone.

Het persbureau AFP berichtte onder verwijzing naar een regeringsbron in Tsjaad dat Kricke er in het bijzonder van zou worden beschuldigd zich “te zeer” in de regeringsleiding van het land “in te mengen”. Bovendien zou hij vanwege vermeende splijtende uitlatingen bekritiseerd zijn. Kricke zou meermaals “tot de orde zijn geroepen”.

In april 2021 was de langjarige president van Tsjaad, Idriss Déby, bij gevechten met rebellen in het noorden van het land dodelijk gewond geraakt. Daarop ontbond het leger de regering en het parlement. Voor de overgangsperiode werd een militaire raad met 15 leden ingesteld. Binnen 18 maanden zouden er in het land verkiezingen plaats moeten vinden, maar daartoe kwam het niet. De zoon van de gedode president en voorzitter van de militaire raad, Mahamat Idriss Déby Itno, verlengde ondertussen in oktober zijn heerschappij met twee jaar. Duitsland en meerdere andere EU-landen toonden zich destijds wegens de vertraagde terugkeer naar de democratie bezorgd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tsjaad wijst Duitse ambassadeur uit: “Onbeleefde houding”

  1. droevige mof zegt:

    Ja, wat heeft hij verdomme gedaan? Vrouwen, kinderen, geld, wapens, stomme grappen, onpunctualiteit, de waarheid vertellen, de waarheid niet vertellen? Ik ben gewoon nieuwsgierig.

    Geliked door 1 persoon

  2. saddy zegt:

    Ook leuk:

    Japan koopt weer russische olie.

    Geliked door 1 persoon

  3. saddy zegt:

    Ook leuk:

    Dat stukje over macron en zijn zitplek bij Xi op DDS.

    Heb je net een nieuw haarstukje en dan wordt je zo vernederd! Hilarisch.

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: Tsjaad zet Duitse Ambassadeur eruit: "Onbeleefde houding!" | CommonSenseTV

  5. Pingback: Tsjaad zet Duitse Ambassadeur eruit: “Onbeleefde houding!” – HNMDA

Plaats een reactie