Amerikaanse afgevaardigde: “Slechts 20% van de Oekraïne-hulp gaat naar de Oekraïne”

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft verklaard dat slechts 20% van de “Oekraïne-hulp” van de Amerikaanse regering daadwerkelijk naar de Oekraïne gaat. Waar gaat al dat geld dan werkelijk naartoe?

Michael McCaul, een Republikeinse afgevaardigde in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken, heeft in een hoorzitting verklaard:

Van de $ 113 miljard die in vier overeenkomsten werden goedgekeurd, gaat ongeveer 60% naar de Amerikaanse troepen, de Amerikaanse werknemers en de modernisering van de Amerikaanse depotbestanden. In werkelijkheid gaat maar 20% van de financiële middelen in de vorm van directer begrotingshulp rechtstreeks naar de Oekraïense regering.”

Dat zal bij al die EU-hulp waarschijnlijk niet veel anders zijn, want ik heb vorig jaar al aangetoond dat alleen de financiële hulp van de EU het Oekraïense tekort niet alleen volledig dekken, maar zelfs hoger is dan de financiële behoefte van de Oekraïne. Daarom was het duidelijk dat een aanzienlijk deel van de zogenaamde “Oekraïne-hulp” helemaal niet in de Oekraïne aankomt.

Wat McCaul heeft meegedeeld, kan ook niemand verbazen, per slot van rekening stuurt het Westen nog steeds vooral oude wapens naar de Oekraïne. De landen van het Westen hebben zodoende hun depots leeggemaakt en zijn de oude wapens, die sowieso niet meer nodig zijn, kwijt. Daarvoor worden ze bijvoorbeeld door de EU schadeloos gesteld en met dat geld hebben ze nieuwe wapens besteld. Die hele “Oekraïne-hulp” is dus vooral een conjunctuurprogramma voor de bewapeningsindustrie, die op dit moment record winsten maakt.

De tanks, die het Westen nu levert, zijn bijvoorbeeld bijna allemaal oude modellen, die deels twee decennia stonden opgeslagen en daarom eerst weer gerepareerd en gevechtsklaar gemaakt moeten worden. De Leopar-2 tanks, die de Oekraïne krijgt, zijn bijna allemaal oude, sinds tijden opgeslagen 2A4-modellen uit de jaren ´80. De MiG-29 gevechtsvliegtuigen, die Kiev nu van Polen en Slowakije krijgt, zijn 40 jaar oud en staan op het punt om ongeschikt te worden verklaard voor de dienst. Maar Polen en Slowakije worden er royaal schadeloos voor gesteld door de EU om dit vliegende oud ijzer aan Kiev te leveren. Slowakije zou voor de oldtimers bijna een miljard schadeloosstelling hebben gekregen. En dat waren alleen maar de meest actuele voorbeelden, andere voorbeelden vindt u hier.

Het raadsel waar al dat geld, dart officieel hulp voor de Oekraïne genoemd wordt, werkelijk naartoe gaat, is daarmee niet opgelost. McCaul zei dat 20% van het geld naar Kiev gaat en 60% naar het Amerikaanse leger en in de vorm van wapenbestellingen naar de Amerikaanse wapenindustrie, want dat wordt met de “modernisering van de Amerikaanse depotbestanden” bedoeld: oude wapens gaan naar Kiev en ze worden door bij de Amerikaanse wapenindustrie nieuw bestelde wapens vervangen.

Maar dat is nog maar 80% van het geld. Waar gaat de resterende 20% naartoe? Daarover zwijgt ook McCaul.

Overigens heeft de Amerikaanse autoriteit USAID onlangs bevestigd wat ik al lange tijd schrijf: van het geld dat daadwerkelijk in de Oekraïne aankomt, verdwijnt ook nog heel veel in corrupte kanalen. USAID is verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de Amerikaanse hulp voor Kiev en heef tin een bericht zojuist van 178 nieuwe gevallen van bedrog gesproken.

Dat betekent dat zelfs van de 20% van de Amerikaanse hulp voor Kiev die daadwerkelijk in de Oekraïne aankomt, ook nog een groot deel in de Oekraïne gejat wordt.

Over dat alles berichten de Duitse (Nederlandse!) media echter niet, omdat de mensen in Duitsland (Nederland!) zich zouden kunnen afvragen waarom er zoveel aan de Oekraïne wordt gegeven (wat dan ook nog niet eens bij het doel aankomt, maar voorgoed verdwijnt), terwijl de de Duitse (Nederlandse!) regering geen geld heeft om de toenemende sociale problemen van de Duitsers (Nederlanders!) op te lossen.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Amerikaanse afgevaardigde: “Slechts 20% van de Oekraïne-hulp gaat naar de Oekraïne”

  1. Olie bol zegt:

    Dat heet zakken vullen

    Geliked door 2 people

  2. Joannes den Hollander zegt:

    Ik ben benieuwd als de Oekies gesommeerd worden om al die miljarden terug te betalen.

    Geliked door 1 persoon

    • pepo Copyright zegt:

      Ja de​”giften” van Amerika wel.
      Die van Duitsland niet.
      Amerika geeft nóóit gratis hulp.
      Kijk bij de tsunami in Azië in 2004.
      Iedere dollar moet direct of indirect terug betaald worden ( geld, grondstoffen, land etc.

      Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Je moet het even zien zoals het werkelijk is.
    Namelijk vanaf de depots waar dat wapentuig opgeslagen is naar het Oekrainse leger zijn er nogal wat strijkstokken die allemaal hun deelwillen en daarmee de zaak flink afromen.
    De eerste strijkstok is de leugen dat er hulp wordt gegeven aan Oekraine zoals al aangegeven want het is oude rommel inruilen voor nieuw wapentuig waarbij de militaireindustrieel complex dus de grootste moot pakt.
    De tweede is de politiek die hier ook een flink slaatje uit slaat door van de bevolking een grotere bijdrage te eisen.
    De derde zijn de havenoutoriteiten die zogenaamd hun hele planning om moeten gooien wat dus geld moet kosten.
    Dan het trein en wegvervoer die ook met de nodige smoesjes komen om de prijzen op te drijven, want het is uiteindelijk belasting geld dus de politiek gaat daar wel in mee.
    Dan de nieuwe depots in landen waar het spul bij elkaar gebracht wordt kost ook weer geld
    En dan op het einde van de rit zit daareen Oekrainse regering die eigenlijk niet direct aan het geld kan en daarom de handel maar verkoopt aan de hoogste bieder.
    Het gevolg is dus dat schroot zowat meer kost dan nieuw materiaal, maar maak je niet druk want de belastingbetaler mag het ophoesten.

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    TERUG TE BETALEN ??

    WHAHAHAHAHAHA

    WE KNOW NOTHING ABOUT THE HORSE , MANUEL

    WHICH HORSE MR FAWLTY ??

    YOU, NITWIT

    NONONONO MR.FAWLTY , DRAGONFLY

    ALS IK HET UIT MOET LEGGEN U ROEPT MAAR ..

    WHAHAHAHAHAHA

    I AM FROM BARCELONA . BUT I LEARN WHAHAHAHAHHA

    TERUG BETALEN WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  5. LUCIA zegt:

    Het wordt steeds duidelijker Oekraine is één grote wasmachine kleine wasjes grote wasjes, laat maar lekker draaien ( refrein van een liedje van vroeger)Past ook bij hun vroegere reputatie die van centrum voor drug en human trafficking, veel verhalen gehoord van een vriendin van vroeger, die woonde op de pools-oekrainse grens. Ook veel horror verhalen gehoord over de 2e W.O. van haar.

    Geliked door 2 people

  6. Andre zegt:

    Ja de logica is ver te zoeken. Onderweg weer naar Duitsland iets van het rode kruis op de radio dat 400.000 Nederlanders niet eens meer te eten hebben. WO2 was een ordinair verdienmodel en dat is het nu weer door hetzelfde clubje.

    Geliked door 5 people

Plaats een reactie