De grote “globale opwarming” zwendel

(Door: “Malpaso”)

De voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore kwam in 2006 met ‘An Inconvenient Truth’, een dramatische film met beelden van smeltende ijskappen. Deze ging de wereld over en werd besproken in álle media. Wat bleek echter: zijn ‘documentaire’ zat vol met fictieve beelden. Er werden dramatische scènes van smeltend antarctisch ijs gebruikt… uit de speelfilm ‘The Day After Tomorrow’. Dit om opwarming van de Aarde ‘aan te tonen’. Dit was ook in die speelfilm al sciencefiction, het waren digitale special effects. Ook de ‘hockeystick’ was zo’n drama-queen gebruik: in de bovenstaande titel-afbeelding met het temperatuurverloop van de afgelopen 1000 jaar werd alleen het laatste stukje gebruikt, dat alleen maar een opgaande lijn laat zien… Wat later kwam een documentaire, waarin wetenschappers aan het woord kwamen als tegengeluid: ‘The Great Global Warming Swindle’ (video!). Hierover zwegen de mainstream media in alle talen, men kan het alleen op internet terugvinden.

Al Gore’s film kan men als het begin beschouwen van de klimaatveranderingsindustrie, de lawine van grote verschuivingen in de politiek en de industrie. Het gaat erom de totale infrastructuur van de wereld opnieuw te bouwen om ‘groene’ energie te distribueren, op te slaan en te gebruiken. Al die plannen gaan over immense veranderingen in: energieopwekking, energie-infrastructuur, gebouwen, industriële infrastructuur, transport; aangejaagd door
’s werelds miljardairs, die opeens filantropen en weldoeners zijn geworden… en daar vele duizenden miljarden aan willen gaan verdienen, maar dat is natuurlijk bijzaak… puur toeval.

The ‘Great Global Warming Swindle’ is een documentaire die, in tegenstelling tot Al Gore’s film vol digitale trucjes en drama-queen gedoe, aangeeft dat de wetenschappelijke mening over klimaatverandering wordt beïnvloed door grote financiers en de politiek, en vraagt zich af of er überhaupt wel een wetenschappelijke consensus bestaat over de opwarming van de Aarde dóór de mens. De documentaire laat vele wetenschappers, economen, politici en anderen aan het woord die de wetenschappelijke consensus over een opwarming van de Aarde door de mens betwisten.

De documentaire laat prominente wetenschappers aan het woord, o.a. van wereldwijd gerenommeerde instellingen als het Massachusetts Institute of Technology en andere échte deskundigen (behoorlijk wat dr.’s en prof.’s) die het als een hype omschrijven of zelfs een vorm van hysterie, waarin gefocust wordt op kooldioxide en álle andere mogelijke oorzaken volledig buiten spel laten. Een prof maakt het vergelijk met als je auto stotterend loopt en dat je dan niet gaat kijken naar de motor of de brandstofverdeler, maar je alleen maar fixeert op het rechterwiel. Dát niveau heeft de IPCC-wetenschap zegt hij vervolgens. Allemaal zeggen ze dat het een miljarden-business is.

Er komen wetenschappers aan het woord die klip en klaar zeggen dat er bij de VN-organisatie het IPCC ( Intergovernmental Panel on Climate Change) deskundigen op hun lijst van experts blíjven staan die er al lang mee gestopt zijn, omdat ze het níet eens waren met hun rapporten. Wetenschappers die vertellen dat ze zelfs rechtszaken tégen deze VN-organisatie moesten voeren om van die lijst áfgehaald te worden. Verder geven ze aan dat veel ‘experts’ geen deskundigen, maar politici of ambtenaren zijn. Er wordt aangegeven dat het IPCC vooral met computermodellen werkt. Een NASA-geleerde geeft aan dat die zo goed zijn als wat je erin stopt en dat dat ook werkelijk gebeurt. En als je die modellen stiekem ook maar een fractie wijzigt je altijd de gewenste resultaten krijgt.

Alle geleerden in deze documentaire geven duidelijk aan dat wat dit IPCC doet beslist geen wetenschap is, maar puur politiek. Interessant is ook hoe ze de verbanden leggen tussen wetenschappers die aan onderzoek fondsen moeten zien te komen. Een ervan geeft een helder voorbeeld: als je bijvoorbeeld fondsen wil krijgen voor onderzoek naar inktvissen, dan kun je het beste ergens het woord ‘klimaatverandering’ laten vallen, dan weet je zeker dat je daar onderzoeksgeld voor krijgt.

Anderen gaan in op de rol van de media. Ze vertellen hoe alle media intussen massa’s ‘klimaatjournalisten’ hebben die geen baan meer zouden hebben als het opeens geen nieuws meer zou zijn. En als ze juist smeuïge en spannende verhalen vertellen ze meer verkopen en dus meer werk hebben. Dit werkt een proces in de hand van het steeds meer dramatiseren van ‘klimaatrampen’, het steeds moeten overbieden en alles ‘klimaat’ moeten maken. Het voorspellen van allerlei klimaatrampen die nóóit uitkomen, is daarbij geen probleem, mensen zijn dat na een jaar of vijf toch helemaal vergeten.

Interessant is ook aan het einde van de documentaire het stuk over Afrika en hoe ook daar Westerse klimaatfiguren straatarme mensen willen afhouden van fossiele brandstoffen. Terwijl het continent veel olie en vooral kolen heeft, zouden ze dat niet mogen gebruiken, maar moeten ze voor hen onbetaalbare en omslachtigere ‘groene’ energie gaan gebruiken. Een Afrikaanse geleerde zegt dat het Westen daarmee de ‘Afrikaanse Droom’, het zich willen ontwikkelen, onmogelijk maakt en daarmee de ontwikkelingswereld arm houdt. Het woord ‘groen kolonialisme’ laat hij nog net niet vallen.

Wetenschappers in het programma beweren dat door de mens veroorzaakte opwarming van de Aarde “een leugen” en “de grootste zwendel van de moderne tijd” is.

Lees over het waarom hiervan ook: De Groene Goldrush, het ultieme liberale verdienmodel

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De grote “globale opwarming” zwendel

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Ach jah.
    Diegenen die hun verstand een beetje op orde hebben laten zich die hele klimaatonzin niet vertellen en weten maar al te goed dat dit een van de vele manieren is om mensen hun knaken uit hun zakken te kloppen en de grote groene energieboeren hun zakken op ongekende wijze vullen.
    Het grootste probleem lijkt mij dat volwassenen toe staan dat hun kinderen op school volgepompt worden met deze leugens met het gevolg dat het grut de straat op gaat omte demonstreren tegen iets wat niet bestaat.
    Uiteraard pikken degenendie achter deze klimaatprotesten zitten ook een flinke zak graan mee en blijft dus die hele onzin zo ongeveer dagelijks om onze oren geslagen worden.
    Neem de hedendaagse zakkenvullers die weer eens bedenken dat er een nieuwe actiegroep moet komen.
    Het enige wat ze moeten doen is zorgen dat er klimaaten of milieu aan te pas komt en de subsidiekraan gaat open.
    De politiek haakt hier uiteraard met liefde en plezier op in want die geven een paar miljoen subsidie weg om miljarden in de staatskas te laten vloeien, zodat weer een aantal onzinnige hobby’s uitgevoerd kunnen worden.

    Geliked door 4 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Kijk hier maar eens naar en je snapt direct het hele spel.

    En zo lopen er veel Vollebroeken rond die ongeloofelijk hun zakken vullen over de rug van de hard werkende burgers

    Geliked door 3 people

  3. Ravian zegt:

    “Wetenschappers in het programma beweren dat door de mens veroorzaakte opwarming van de Aarde “een leugen” en “de grootste zwendel van de moderne tijd” is.”

    Met feiten onderbouwde stellingen zijn wel wat meer dan “beweringen”…

    En het IPCC is al lang en breed ontmaskert als een liegend en bedriegend groen-links klimaat allarmisten clubje , ook al doen Google en Wikipedia nog zo hun best om het climategate schandaal te begraven.

    Geliked door 3 people

  4. mooinique zegt:

    Mensen met een gezond verstand weten dit al heel lang. U wordt continu bedrogen omdat money money money, it’s so funny, it’s a rich …. ….!🥸

    Geliked door 2 people

  5. Sobieski zegt:

    Men heeft niet eens die zgn “wetenschap” voor nodig, om te begrijpen dat climate change van alle tijden is, en alle kanten op kan gaan.
    Het feit dat de Noormannen eeuwenlang met succes akkerbouw en veeteelt konden bedrijven op Groenland (wat wetenschapelijk aangetoond is), terwijl dat nu niet meer mogelijk is, toont aan dat het toen veel warmer was dan nu.
    De veel-herkauwde litanie dat “99% van alle wetenschappers het erover eens zijn dat climate change door de mens veroorzaakt wordt” is ook een gotspe, want wetenschappers die het tegendeel bewijzen worden gecancelled en dus uit de statistieken geweerd, en de meerderheid van de “wetenschappers” die dat frauduleuze protocol onderschreven hebben zijn helemaal niet competent op dat gebied, maar hebben een titeltje in irrelevante studiegangen als sociologie, psychologie, “communicatie”(wat houdt dat ueberhaupt in?), journalistiek (ook al een “wetenschap”) of, jawel, Franse letterkunde (Frenske Timmerfrans met de vette volgevreten pens).
    Een boer of visser die dagelijks met de natuur in aanraking komt, of een “laagopgeleide” maar oplettende burger die dagelijks door weer en wind naar een laaggeschoolde baan moet lopen of fietsen, heeft veel meer inzicht in deze weerprocessen dan academici in hun beschermde ivoren torentjes, met comfortabel werken online van thuis, en hun vaste, vaak door belastingbetalers gesubsidieerde vette salarissen.
    Dit jaar is het al over de gehele aardbol overal veel kouder dan het eigenlijk had moeten zijn, en op dit moment houden de Gore’s en de Greta’s, die een flinke duit verdiend hebben met hun holle paniekzaaierij, zich dus muisstil. Alleen hun doorgedraaide hersenloze epigonen blijven zich sado-masochistisch vastplakken aan het wegdek. Als ze daarmee niet het verkeer van werkende mensen zouden ophouden, en de doorgang van ambulances, politie en brandweer niet zouden riskeren, zou ik zeggen: laat ze daar maar vastgeplakt zitten, kunnen ze lekker koukleumen en de “climate change” aan hun lijven ervaren. That will teach them!!!
    Zelfs in het hypothetische geval dat de mens er wel invloed op zou hebben, dan zouden het toch vooral de grote industrieen in China en India zijn die iets aan hun uitstoot zouden moeten doen, en niet de Europese boeren en burgers. Wij hebben in Europa so-wie-so al de schoonste landbouw en industrie ter wereld (dat laatste: voor zover die nog bestaat, zeker nu).

    Geliked door 2 people

  6. LUCIA zegt:

    Mijn Paasverhaal ; wees geen, “Mijn naam is haas , ik weet van niets ….”

    Het hele groene verhaal is ook een leugen en zwendel…. ik hoor dit lulverhaal al zeker een jaar of 15 aan, net als alle andere doemverhalen in het verleden, wordt het gebruikt om politieke lijnen uit te zetten, rondom een gewenste uitkomst. Zoiets als de crime-scene wordt opgebouwd /geconstrueerd rondom het lijk ipv andersom enn dat terwijl je mij niet hoort zeggen dat er geen mileuproblemen zijn de plasticberg bijvoorbeeld, pesticiden in ons lichaam etc genoeg te doen

    Die gewenste uitkomst is hier ” Schaalverkleining op grote schaal”, dwz mondiaal minder mensen, terug in de tijd qua voeding en technologie beschikbaar voor het volk , minder gebruiksmiddelen, vergeet alle moderne gemakken… voedsel aanpakken; een scenario van hou ze ziek zwak en misselijk.
    Het menselijk verteringssysteem kan geen insecten aan en als jarenlange vegetariër, weet ik ,dat je alert moet zijn op bepaalde tekorten b.v. B12.

    Economisch, moeten het middenkader bedrijf en de kleine fabrieken verdwijnen, omdat daarmee afhankelijkheid aan die Qut overheid bevordert wordt . De grote moeten gewoon meedraaien met alle lulverhalen , merk je nu al aan de indoctriNAZI reclame’s . De behoefte aan arbeid op de arbeidsmarkt, kan aan en uit gezet worden… door inschakelen van AI en robots, dit impliceert werkloosheid mensen en omgekeerd z.g. robots en AI in de uit-stand ……tekort aan arbeidskrachten..in de zin van mensen dit zullen ze steeds afwisselen om u onzeker te houden.

    Technologisch gezien zal de energietransitie ons moeten dwingen tot drastische inperkingen van de moderne gemakken… liefst moeten we met vieze kleren ( te weinig water en koud wassen) en stinkend en wel de straat op…. douchen maar 2 keer per week las ik ergens. Vervoer heb je niet nodig want 15 minuten steden, komt erop neer, je leven is als een gevangene en je mag 15 minuten luchten, binnen een soort openlucht Dachau of ander concentratiekamp, al dan niet gecompartementaliseert in very tiny houses net iets groter dan een gevangeniscel.

    Je wordt 24 uur per dag begluurd/bewaakt door een AI-versie van een vieze oude man en je hebt helemaal geen privacy, ik denk zelf dat ze ook samenwonen niet zullen toestaan.Ze hoeven alleen maar bepaalde zaken in het water te doen en ook de sexdrive verdwijnt.

    Het groene verhaal dat opgepimpt is, kan ze officieus geen reet schelen, het is “Alibi-politiek” om hun nihilistische marxistische , fascistische agenda (s) door te kunnen drukken, daarvan zijn de mensen, wij dus, het slachtoffer.
    Achter de schermen, zijn er zielloze lege omhulsels en hybride wezens..lees de Archons ..lees de DJinns ..lees wezens van een andere dimensie …. die deze planeet hebben willen en zolang wij enig nut hebben, kunnen we blijven… onder slechte voorwaarden, als ze ons niet meer nodig hebben is het Armageddon.

    Als we te lang wachten zijn we te verzwakt, reken maar dat we behoorlijk vergiftigd worden, en zijn we met veel minder mensen dus makkelijker te overheersen .

    Ik doe voornamelijk een beroep op de vrouwen, aangezien mannen grotendeels dickdenkers en pleasure seekers zijn en…. net als het buiten zetten van het vuilnis, hun tijd verdoen met wachten, tot wij het liefst alle problemen opgelost/gedaan hebben. Harde conclusie maar waar !!!Echte mannen zijn grotendeels uitgestorven .

    Ze hebben ons altijd alles wat ze wilden”verkocht”, onder het mom van “het is zo veel gemakkelijker” of het zal” leiden tot minder lijden” ..levens redden etc. en u geloofde het altijd… was een brave, naïeve burger…en straks bent u een SOYLENT GREEN BURGER want dat gebeurt met makke schapen..Bill Gates zijn miraculeuze nepburger, heet Beyond Burger…. sounds pretty soylent green to me.
    Wellicht weet u het niet maar er zijn vaak in allerlei, ook in vegetarische hamburgers, menselijke resten aangetroffen ..BEYOND WHAT?????

    Het enige wat ik van u vraag is dit ..Kijk “BEYOND THE AGENDA”..en specifiek vraag ik dit aan de mannen… kijk een meter of wat boven Dick level, ter hoogte van de 2 gaten in je hoofd ….neen, niet die aan de zijkant.
    Bewaar Dick level voor tussen de lakens en laat het ook daar (of een andere favoriete plek), als je er uit stapt…Let op ik pleit niet voor afschaffing maar voor accentverschuiving. Het voorkomt dat je met de Dick en al in de Soylent Green smurrie belandt !!!

    En met een fikse knipoog naar een geniale humoristische reclame ;

    “It doesn’t matter if you choose the left or the right”en daarna maak ik ervan ” they’re both dirty and devious and they both might make a nice addition in/to a tree”

    Geliked door 2 people

  7. J.v.d.Heijden zegt:

    Je kan er lang over praten maar de natuur en het klimaat
    trekken zich niks van je aan, ze doen wat ze willen.
    Zoals vandaag: harde, ietwat koude wind en af en toe
    zon. Morgen kan het wel weer met bakken water
    regenen.
    Overigens, wie beweert dat klimaatverandering op wat voor
    manier dan ook teruggedraaid of gestopt zou kunnen worden,
    liegt dat hij barst.
    https://www.ninefornews.nl/klimaatexpert-laat-zien-dat-antarctica-al-70-jaar-niet-opwarmt-en-wordt-van-linkedin-gegooid-gekker-kan-niet/

    Like

Plaats een reactie