“Denk niet aan de toekomst, die is er niet” – Reagan-adviseur waarschuwt voor onvermijdelijke atoomoorlog

(Vertaling: E.J. Bron)

Een atoomoorlog tussen Rusland en de VS zou onvermijdelijk zijn, aldus Paul Craig Roberts, de voormalige adviseur van de Amerikaanse president Ronald Reagan. Dankzij de meedogenloze politiek van Washington zou er voor de Amerikanen daarom geen toekomst meer zijn.

“Geniet van je leven. Denk niet na over de toekomst”, aldus de ex-medewerker van het Witte Huis in een artikel op zijn website. Want er zou geen toekomst meer voor de VS zijn, omdat de neo-conservatieven in de regering daarvoor gezorgd zouden hebben. Paul Craig Roberts, die ooit voor het economische programma van de regering-Reagan verantwoordelijk was, is er van overtuigd dat de VS “de hindernis in de vorm van Rusland” op de weg naar hun wereldhegemonie willen vernietigen, wat echter tot een atoomoorlog zal leiden. Tegelijkertijd schuiven de propagandisten van Washington” alles op Moskou, aldus Roberts. Hij benadrukt dat de neo-conservatieven in Washington absoluut onrealistisch – en daarom gevaarlijk – zijn. Omdat ze de Amerikaanse politiek volledig beheersen. In het artikel van de ex-politicus staat:

Ik zie geen uitweg uit deze situatie. De neo-conservatieven hebben de controle over alle belangrijke regeringsbureaus; de Nationale Veiligheidsraad, het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze controleren de Amerikaanse media, de denktanks en de stichtingen. Zelfs de Republikeinen staan niet tegen hen op.”

Het Kremlin zou de situatie herkend hebben, aldus Roberts, en zich erop voorbereiden “de vijand uit te schakelen, die Rusland wil vernietigen.” Er zou dus weinig zijn wat men kan doen, alle mogelijke probleemoplossingen zouden onrealistisch zijn of zullen niet functioneren, omdat de situatie hopeloos zou zijn. Paul Craig Roberts zet uiteen:

Wat kan er gedaan worden? Het Kremlin gelooft of vertrouwt Washington niet meer, zodat de Russen geen garanties zouden geloven dat alles in orde zou zijn, zelfs wanneer ze deze zouden krijgen. Wellicht zou een atoomoorlog verhinderd kunnen worden wanneer alle neo-conservatieven uit de regering ontslagen zouden worden, Russofobe denktanks gesloten zouden worden en het militair-industriële complex het zou toestaan dat er een president wordt gekozen, die direct naar Moskou reist, akkoord gaat met het herstel van alle gebroken akkoorden en de NAVO bij de Russische grens weghaalt.”

Daarbij komt hij zelf tot de conclusie dat dit een absoluut onrealistisch scenario voor Washington zou zijn. Er zou dus niets anders overblijven dan van het leven te genieten – en te wachten op een nucleaire winter.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Denk niet aan de toekomst, die is er niet” – Reagan-adviseur waarschuwt voor onvermijdelijke atoomoorlog

  1. antiislamnu zegt:

    Nu maar hopen dat Rusland de smerige Amerikaanse Hell-Honden voor is en de boel daar totaal vernietigen.
    Wat zou de wereld er beter uit zien zonder Amerika

    Geliked door 2 people

  2. Hovawart zegt:

    De EU heeft ook geen rooskleurig heden, gelegen tussen twee vuren, grenzeloze immigratie van de islam en failliet…..
    De Linksche Looney Brigade ziet enkel voordelen in de afbraak van Europa, zelfs een nucleaire winter zien zij als klimaatgunstig…….hoe gek is men.

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    EVEN EEN PRETIIG BERICHT ..
    VOOR DE GRIFFOOS REFOOS
    MAAR ZEKER VOOR ONZE JOODSE FANS ..

    HALLO BENNIE HIER NOG EVEN EEN BERICHTJE

    VAN 1 VAN JE GROOTSTE JOODSE VRIENDEN …

    “Vermindering van de wereldbevolking zou de hoogste prioriteit dienen te krijgen van buitenlandse politiek tegenover de derde wereld, omdat de economie van de VS steeds stijgende hoeveelheden grondstoffen uit andere landen nodig zal hebben, in het bijzonder uit de ontwikkelingslanden”.

    Henry Kissinger (oud-VS-minister van BuZa)

    ZELENSKI MAAR DAN 100 X ERGER

    WAAR IS JE JEZUS NOU ?? HIJ KOMT ?? HIJ KOMT

    NOU ALS IK DIT ZO LEES OM ONS UIT TE MOORDEN

    GEINIG HE.

    EN KOM NOU GEWOON EERDAAGS WEER BINNEN ..

    ALSOF ER NIETS GEBEURD IS.

    Kijk eens naar dit artikel HIER op de site, waaruit meer dan overduidelijk wordt, dat de wereldelite, de zg. ‘intelligente minderheid’, zich capabel acht te spreken over massamoord op de wereldbevolking. Want dáár wordt in essentie over gesproken;

    OME BOB VINDT HET WEL HOOR. JULLIE GESTOORDE ONZIN

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    DUS UW DOOIE PAARD ..

    IS EEN LOSERS BENDE …

    ALTIJD VREEMD DAT MENSEN OOK IN DE USA . NA HUN WERK PERIODE

    LATER INEENS WEL HET LICHT ZIEN ?????

    MISSCHIEN , ALS TRUMP TERUG KOMT

    IS GEEN POLITICUS . MAAR GEWOON IEMAND DIE VOOR

    ZIJN DAGELIJKSE VRETEN GEWERKT HEEFT.

    DUS DAN MOET JE HERSENS HEBBEN

    OOM VLADIMR WACHT GEDULDIG AF…

    EN LOST UKRAINE OP . WHAHAHA WHAHAHA LETTERLIJK

    EN FIGUURLIJK

    EN DAN NOG ZIJN ER OOK HIER NOG WAT HERSENDODEN

    EEN SS VON DER HEIDEN ALS VOORBEELD . DIE HET NIET WILLEN ZIEN

    DE BOZE ENGE MENSEN ZITTEN NIET IN RUSLAND

    HET ZIJN “”DE BEVRIJDERS VAN DE BELGISCHE FRIETKOTTEN “”

    DIE ZELFS BERLIJN NOOIT GEZIEN HEBBEN

    HOOP OP OOM VLADIMIR . UW ENIGE HOOP

    OOM VLADIBOB PUTIN

    Geliked door 1 persoon

  5. Svalbard zegt:

    Of het echt zover komt is moeilijk te zeggen. Beide grootmachten weten dat er bij een atoomoorlog geen overwinnaars zullen zijn. Maar we lezen in de Bijbel in Matthéüs 24 wel dat er een radeloze angst over de wereld zal zijn vanwege de gebeurtenissen. En zelfs zonder atoombommen zullen ongekende verwoestingen plaatsvinden. Het grootste gevaar is een nucleair bewapend Iran, want terwijl wederzijds gegarandeerde vernietiging tot nu toe heeft voorkomen dat er na Hiroshima en Nagasaki nog kernwapens tijdens oorlogen zijn gebruikt, zal dit bij Iran niet werken.
    Het voorkomen van een nucleair bewapend Iran zou wereldwijd de absolute top prioriteit moeten zijn, maar er is nog steeds niet ingegrepen. Werkelijk alles wijst erop, dat Iran een groot gevaar is voor niet alleen Israël, maar ook voor de rest van de wereld.
    Er wordt keihard gewerkt aan de ontwikkeling van een atoombom, maar ook aan intercontimentale ballistische raketten om elke plek op aarde te kunnen raken. Zulke raketten worden met uitsluitend één doel gemaakt, het afschieten van kernbommen.

    Like

  6. saddy zegt:

    Hoef je je niet druk om te maken.

    Over nederland ligt zo’n verstikkende deken van stikstof, daar komt geen straling doorheen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie