Frankrijk wijst arrogante inmenging van Duitsland in de atomaire energiepolitiek af

(Vertaling: E.J. Bron)

Met de grootheidswaanzinnige Groenen raakt Duitsland internationaal steeds meer geïsoleerd. En opnieuw wil niemand meedoen aan de weg terug in de Steentijd: de Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, wijst kritiek uit Duitsland op de atoompolitiek van zijn land af. “Ik respecteer de soevereine beslissingen van elke individuele staat, een ieder kan zijn energiemix zelf kiezen”, zei hij in een ARD-documentaire. Hij bekritiseerde dus niet de keuze van Duitsland, maar daartegenover zou hij ook verwachten dat Duitsland de Franse beslissingen, in het bijzonder de keuze voor kernenergie, niet zou bekritiseren.

Aangesproken op de beschuldigingen uit de Bondsrepubliek dat het bij de Franse kerncentrales zou gaan om “schrootreactoren”, spreekt Le Maire dit tegen. Hij gaf weliswaar “technische problemen” toe, die zouden echter grotendeels zijn verholpen. De laatste berichten waren gegaan over scheuren in buizen in Franse kerncentrales.

Kernreactoren moesten tijdelijk van het net worden gehaald om de schade te herstellen. De directeur-generaal van de internationale atoomorganisatie, Rafael Grossi, ziet in tegenstelling tot veel aankondigingen in het verleden nu een Renaissance van de atoomkracht in de hele wereld. “Er gebeurt heel veel op dit moment, en absoluut niet alleen maar intentieverklaringen”, zei Grossi tegenover de ARD. “Landen stoppen geld in de ontwikkeling of bouwen nieuwe kerncentrales.”

De klimaatdoelen zouden vanuit het oogpunt van de organisatie zonder een noemenswaardig aandeel van kernenergie maar moeilijk of niet te behalen zijn. “Als je in de wereld kijkt, dan zie je: de meeste landen proberen in hun energiemix een basis van ongeveer 15-20% kernenergie te hebben, opdat ze dan hernieuwbare energieën beter in hun stroomnetten kunnen integreren.” In een wereldwijde comeback van de kernenergie gelooft Patrick Graichen, staatssecretaris op het Duitse ministerie van Economische Zaken, daarentegen niet.

“Men moet dus altijd onderscheid maken tussen hype en reële investeringen. Als je kijkt naar de reële investeringen, dan is dat, wat er op dit moment globaal gebeurt, de grote wind- en zonne-energie opleving. Als ik kijk naar de reële cijfers en investeringen, dan weet ik dat we ons op de juiste koers bevinden en de mediadiscussie, die elk jaar weer een nieuw ballonnetje oplaat, kan ik dan ook heel goed aan me voorbij laten gaan.”

Directeur-generaal van de IAEA, Grossi, ziet daarentegen internationaal een andere ontwikkeling. “Ik doe dit werk al tientallen jaren en we horen natuurlijk steeds opnieuw dat veel projecten gepland zijn. Het grote verschil deze keer is, dat er al geld stroomt, er worden al kerncentrales van de volgende generatie gebouwd.” Het zou er om gaan wanneer dat tegen verstandige prijzen zou zijn en of ze aan datgene voldoen wat men zich ervan belooft. “Het is onze indruk dat we in de komende vijf tot tien jaar deze kernreactoren zullen zien”, zei Grossi.

Ook de Duitse energie- en watereconomie waarschuwt voor nieuwe klimaatrisico´s vanwege het definitieve stoppen met kernenergie in Duitsland op 15 april. “De beslissing om te stoppen met kernenergie is gevallen, de Duitse regering zou zich nu uit alle macht bezig moeten houden met de noodzakelijke snelle beslissingen voor een op de korte en lange termijn zekere, betaalbare en klimaatvriendelijke energievoorziening”, zei Kerstin Anderea, voorzitster van het federale bestuur van de Duitse federatie van energie- en watereconomie (BDEW), tegenover de “Rheinische Post. “Om de verzorgingszekerheid in de toekomst op elk moment te kunnen garanderen, hebben we gascentrales op waterstof nodig, die beveiligd, regelbaar vermogen als partner van de hernieuwbare energieën beschikbaar stellen.”

Wanneer deze niet op tijd in werking zouden kunnen treden, dan zou dat hoge uitstoot tot gevolg hebben, want kolencentrales moeten dan langer draaien, waarschuwde de cheffin van de BDEW. “Dee tijdige bouw van genoeg gegarandeerd vermogen wordt echter met de op dit moment geldende randvoorwaarden niet gegarandeerd. De markt zet tot nu toe niet de noodzakelijke voorwaarden in voor de noodzakelijk bouw van krachtcentrales, die op elk moment en onafhankelijk van het weer stroom kunnen produceren”, weersprak de vroegere politica van de Groenen de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck (Groenen).

“Met de aangekondigde krachtcentralestrategie van het Duitse ministerie van Economische Zaken moet daarom zo snel mogelijk de basis ervoor worden gecreëerd, opdat concrete investeringsbeslissingen in beveiligd vermogen in Duitsland de moeite lonen”, aldus Andrea. “Tegelijkertijd gaat het er om vaart te zetten achter de energie-, warmte- en verkeerstransitie. Elk extra hernieuwbaar kilowattuur verhoogt de hoeveelheid beschikbare stroom en kan er in de komende jaren aan bijdragen de prijzen te verlagen en de voorziening veilig te stellen.”

Met de Groenen zullen de prijzen verder stijgen en de gevaren van black-outs verder toenemen, wat de sprookjesoom ook vertelt en belooft. Als het hier dan definitief tot de ineenstorting komt, zijn Habeck & Co. sowieso al lang verleden tijd, kunnen echter waarschijnlijk ook niet ter verantwoording worden geroepen.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Frankrijk wijst arrogante inmenging van Duitsland in de atomaire energiepolitiek af

  1. bobzelf zegt:

    EN TOEN KWAM IN DIT TEGEN …….

    DE DAME ZINGT HET OOK IN HET RUSSISCH …

    MAAR IS OVERAL VAN YOU TUBE GEHAALD DOOR UW USA VRIENDEN

    THE ASHOLE OF THE WORLD .

    NEEM EEN BAKKIE PLEUR. LEUN EFFE ACHTEROVER

    EN SLUIT UW OGEN

    YOU ARE MY MAN . ZOU ZE PUTIN BEDOELEN ??

    GENIET EVEN MEE . ALLES IS AL VERROT TOCH

    OME BOB

    Geliked door 1 persoon

    • droevige mof zegt:

      Helene Fischer is de afgelopen jaren door de Duitse autoriteiten enorm onder druk gezet. Ze heeft halfslachtig en te laat ingestemd met de coronavaccinatie. Even aarzelend veroordeelde ze de Russische “aanvalsoorlog”. Als ze had gezwegen, had ze hier geen kans meer gehad. Jammer, in elk opzicht.

      Like

    • ronjaspers zegt:

      bobzelf.Mooi nummer en mooie vrouw,het orgineel is van jennifer rush uitgebracht in 1985.Het orginele nummer vind ik persoonlijk mooier.

      Like

    • Harry zegt:

      Dit is even andere kost dan dat hondenkop geval van Macron !
      Zag dat spook van achteren op een foto , het was net of ze op stelten liep , zulke vreselijke spillebeentjes zoals je alleen in een hospice tegenkomt .
      Van Rutte krijgen wij maar geen hoogte waar ie op valt .
      Weet niet wat erger is .
      Wat zou die Macron voor afwijking hebben , dat ie met dat geval aan de haal is gegaan ?
      Sommigen met een ( seksuele) afwijking , waar iedere normale vrouw voor weg zou lopen , moeten soms veel inleveren om aan de bak te komen .

      Like

  2. Kees zegt:

    Waar blijven de rechtzaken tegen de duitse overheid wegens het sluiten van de kerncentrales en het vergiftigen van de lucht in europa door die smerige bruinkool??

    Geliked door 1 persoon

  3. BosscheBol zegt:

    Volgens mij heeft in Duitsland de zogenaamde “groene” industrie van windmolens en zonnecellen een flinke vinger in de pap bij regeringsbesluiten. Ik stel me zo voor dat ze een aantal politieke partijen flinke donaties geven.
    Duitsland zal er echter niet in slagen de bekende problemen met wind- en zonne-energie door mooie praatjes te laten verdwijnen.
    Geen kernenergie? Wat dan om de gaten te vullen die wind- en zonne-energie laten vallen? Bruinkolen verbranden? Het Zwarte Woud opstoken?

    Geliked door 3 people

  4. Ravian zegt:

    Wat de Duitse energie politiek betreft praten we minimaal over criminele incompetentie en/of nalatigheid.
    En dat de verantwoordelijken voor deze moedwillige economische vernietiging van Duitsland daar niet voor ter verantwoording geroepen kunnen (en zullen) worden waag ik te betwijfelen.

    Geliked door 3 people

    • droevige mof zegt:

      Duitsland is een corrupte Amerikaanse kolonie met een bevolking die gemakkelijk te manipuleren is vanwege haar genetische gehoorzaamheid aan het gezag. Dit weten is genoeg om de dwaasheden van de naoorlogse Duitse politiek te begrijpen. Een minderheid van de Duitsers is inderdaad oppositioneel. Maar zij vinden geen brede aantrekkingskracht bij de gemiddelde burger. In Nederland is de Amerikaanse druk niet zo sterk en zijn de burgers individualistischer en moeilijker te manipuleren, hoewel het succes van de BBB dit misschien tegenspreekt.

      Geliked door 2 people

  5. LUCIA zegt:

    Zeker een probleem met het subatomaire macroon deeltje!!!

    Geliked door 2 people

  6. Skarsgärd zegt:

    Frankrijk heeft rond de 60 kernreactoren. Meer dan 70% van álle elektriciteit van het grootste land van de EU wordt geproduceerd door kerncentrales.
    In de tijd dat ‘groenen’ met hun acties in heel Europa er toe hebben geleid jaren ’70 en ’80 dat er geen centrales meer bijgebouwd werden en zo zélf ervoor verantwoordelijk zijn dan die CO2-uitstoot alsmaar meer is geworden had ook Frankrijk die malloten en is de ontwikkeling van nieuwe wat afgeremd, maar nooit gestopt. Met de koers die ze nu weer inslaan van vernieuwing van kernenergie gaat dat land straks het énige EU-land zijn dat een overvloed van betrouwbare en goedkope energie heeft met de modernste atomaire technieken die ze ook weer kunnen exporteren over de hele wereld.
    Dat Macron juist nu komt met zijn uitspraken dat Europa zich niet zo afhankelijk moet maken van de VS zijn niet toevallig. Het is Frankrijk First:
    ze zien Duitsland zichzelf vernietigen qua politieke correctheid, energie-politiek en alles doen wat grote broer VS maar vraagt. Ze denken een paar jaar vooruit nu. Duitse industriebedrijven zullen zich dan blauw gaan betalen voor energie en uitkijken naar wegwezen. China is onbetrouwbaar ivm geopolitieke factoren, idem Afrika, Azië, Latijns-Amerika intern politiek te wankel. Een steeds onstabieler en naar burgeroorlog-achtige toestanden neigende VS te onzeker voor grote investeringen. Dan zal het oog van de Duitse industrie vallen op de buurman met de goedkoopste energie ter wereld dan. Het Duitse wirtschaftswunder zal vooral verhuizen naar Frankrijk, ook lekker handig met de héle Atlantische oceaan pal voor de deur, veel handiger en sneller voor wereldwijde export dan dat omweg gedoe via Rotterdam, Antwerpen en de verre Noord-Duitse grote havens.

    Geliked door 3 people

    • BosscheBol zegt:

      Frankrijk heeft ook een snelle kweekreactor, Phénix. Nee, die is in 2009 gesloten. Die renderen nog veel meer. Duitsland was er ook een aan het bouwen maar heeft er een pretpark van gemaakt (Kalkar).
      In een snelle kweekreactor wordt de “nutteloze” U238 bestraald met neutronen van de juiste snelheid zodat Plutonium 239 ontstaan dat weer als brandstof kan dienen. Voor de milieugekkies was dit een doodzonde. Je kunt Pu239 ook in kernwapens gebruiken dus het mocht niet. Een investering van 1,m5 miljard DM (mede opgebracht door Nederland en België) weggooien is geen punt.

      Like

    • Andre zegt:

      En waar haalt Frankrijk zn Uranium vandaan? Er zal een samenwerking moeten komen en Frankrijk heeft hier dus geen keuze in. Macron moest in China tekenen bij het kruisje maar dat zal hij …….of Le Pen ook moeten doen bij Rusland.

      Like

  7. Andre zegt:

    Duitsland is verloren danzij Scholz. Een kabel aangelegd vanuit België om kernenergie te importeren maar wel je eigen kerncentrales sluiten. Een drijvende LNG terminal 732 miljoen is geen probleem voor ontwikkeling maar LNG vreet 40% meer energie dan een gaspijp NS1 en 2. Zonnepanelen die in de fik vliegen net als accus of windmolentjes die geen reet aan rendement opleveren. Waterstofgas of LNG is wel mogelijk maar niet rendabel daarnaast is waterstofgas ook nog eens een giftig gas. Toen Duitsland nog een keizerrijk was had je 4 machten. Engeland Het Duitse keizerrijk, China en Rusland. Scholz mocht bij Xi komen en kwam thuis met 17 miljard voor Airbus. Macron mocht komen en er werd een heel pakket aan opdrachten getekend maar Ursula werd als een klein kind aan de zijlijn gezet. Europa gaat de 3e macht worden in de multipoliare wereld en Frankrijk mag dit gaan regelen. De US met hun Zelenskii gaat failliet en Duitsland gaat terug naar Rusland. Die muur gaat er weer komen. Niet door shithole Berlijn maar om Berlijn als een soort links reservaat voor gekkies.

    Geliked door 2 people

  8. Pingback: Frankrijk wijst inmenging Duitsland in de atomaire energiepolitiek af | CommonSenseTV

  9. BosscheBol zegt:

    Duitsland spreekt economisch doodvonnis over zichzelf uit.
    Habeck wil persé gaan atoomenergie meer.
    https://test.rtde.tech/inland/167439-atomausstieg-ist-laut-habeck-unumkehrbar/

    Like

  10. jantjeuitnl zegt:

    Iedereen mag zijn eigen energiemix kiezen?
    Open die gaskraan en wel meteen.

    Like

  11. bobzelf zegt:

    ZAL ZELENSKI ZIJN BELOFTE WAAR MAKEN: TOT DE LAATSTE OEKRAINER ( BEHALVE HIJZELF) ? 🙂

    De nederlaag van Oekraïne wordt steeds vaker toegegeven, zelfs door functionarissen van Kievs neonazistische regime. Onlangs beweerde een Oekraïense diplomaat dat zijn land “verschrikkelijke verliezen” lijdt. Volgens hem verbergt de regering de werkelijke omvang van de verliezen, die naar verwachting zullen veranderen nadat de vijandelijkheden zijn gestaakt.

    Het is echter niet duidelijk wanneer het conflict zal eindigen, wat doet vermoeden dat de werkelijkheid nog lange tijd zal worden verzwegen.

    Vadim Pristaiko, ambassadeur van Oekraïne in het Verenigd Koninkrijk, zei tijdens een interview met de Britse krant Daily Express dat Kiev echt vermijdt om publiekelijk commentaar te geven op zijn verliezen op het slagveld.

    Volgens Pristaiko hanteert de Oekraïense regering sinds het begin van het conflict een beleid om het werkelijke aantal doden en gewonden aan haar kant niet bekend te maken. Pristaiko zei dat hij gelooft dat deze gegevens pas na afloop van de gevechten zullen worden verstrekt.

    Hij gaf ook toe dat hij een “verschrikkelijk aantal” verwacht en toonde zich niet optimistisch over de situatie van zijn land in het militaire scenario.

    “Het is vanaf het begin ons beleid geweest om onze verliezen niet te bespreken (…) Wanneer de oorlog voorbij is, zullen we dit erkennen. Ik denk dat het een verschrikkelijk aantal zal zijn,” zei hij tijdens het interview.

    Het is inderdaad in elke oorlog gebruikelijk dat beide partijen voorzichtig zijn met het opeisen van hun verliezen. Daar zijn vele redenen voor. De belangrijkste is dat de verslagen partij, door toe te geven dat zij verzwakt is, de tegenstander niet alleen duidelijk maakt dat zij militair in het nadeel is, maar ook de psychologische en morele situatie van de tegenstander bevordert, waardoor deze vertrouwen krijgt in de overwinning.

    Deze reden alleen is echter niet voldoende om te verklaren waarom Kiev zoveel van zijn verliezen verbergt.

    In het geval van Oekraïne is het doelwit van de oorlogspropaganda niet de vijand, die zich volledig bewust is van zijn eigen gevechtsomstandigheden, maar de westerse publieke opinie.

    Als gevolmachtigde NAVO-staat die een oorlog voert om westerse belangen te dienen, vertrouwt het neonazistische regime van Kiev op de steun van zijn bondgenoten om manoeuvres te kunnen blijven uitvoeren.

    Zonder deze steun zou Kiev gedwongen zijn zich over te geven, aangezien zijn wapens en nationale troepen zo goed als uitgeput zijn. Deze steun is echter afhankelijk van een bepaalde mate van “goedkeuring” van de publieke opinie om te kunnen blijven bestaan.

    De bevolking in de westerse landen is ongelukkig met de zichtbare gevolgen van de NAVO-oorlog tegen Rusland, zoals de exponentiële stijging van de kosten van levensonderhoud, voornamelijk voedsel en energie.

    Het zou heel moeilijk zijn om gewone burgers ervan te overtuigen een langdurige oorlog tegen Moskou te steunen, zonder einddatum, als de nederlagen van Kiev openbaar worden.

    Dit zou de ontevredenheid onder de bevolking verder vergroten en een grote golf van protesten teweegbrengen. En dit is precies waarom de mainstream media zo hard werken om de waarheid te verbergen, door te proberen het erop te laten lijken dat Kiev kan winnen, alleen vertrouwend op meer wapens.

    In die zin is het niet bekendmaken van het werkelijke aantal doden en gewonden onder de Oekraïners een oorlogstactiek die gericht is op de publieke opinie zelf. Het doel is om het sturen van militaire hulp te blijven legitimeren en rechtvaardigen.

    Het grootste probleem hierbij is dat er een grens is aan hoeveel de waarheid verborgen kan worden gehouden. Eind vorig jaar begonnen EU-functionarissen toe te geven dat Kiev meer dan 100.000 man op het slagveld had verloren. In de rapporten van sommige inlichtingendiensten worden nog hogere aantallen geschat,

    met meer dan 200.000 verliezen.

    Aanvankelijk voelde de Oekraïense regering zich bedreigd door de ontmaskering van deze gegevens en reageerde met moeilijk geloofwaardige leugens, zoals de uitspraak van Zelenski’s adviseur Mikhail Podoliak, in december, dat de doden werden geschat tussen 12.000 en 13.000 man.

    Met valse gegevens, die de werkelijke omvang van de Oekraïense nederlaag zichtbaar verminderen, raakte Kiev steeds meer in diskrediet en werd de publieke opinie geschaad, reden waarom de strategie nu lijkt te veranderen, waarbij sommige functionarissen beginnen toe te geven dat er “verschrikkelijke verliezen” zijn, maar duidelijk maken dat meer gedetailleerde gegevens pas later kunnen worden verstrekt.

    Het is belangrijk op te merken dat deze wijziging het verhaal van de vermeende “noodzaak” om de oorlog met Rusland voort te zetten niet verandert.

    Het is slechts een verandering van strategie om steun te verwerven. Eerder was het verhaal dat Kiev aan het winnen was en “een kans had”, nu wordt gezegd dat ongeacht het militaire scenario en de verliezen, Kiev “moet winnen”, zelfs als dat betekent dat er tot de laatste Oekraïner – of zelfs de laatste westerse soldaat – gevochten moet worden, aangezien sommige Kievse functionarissen al openlijk oproepen tot directe NAVO-interventie.

    Dit blijkt ook duidelijk uit de woorden van ambassadeur Pristaiko zelf, die tijdens het interview elke mogelijkheid van onderhandelingen of een vredesakkoord afwees en verklaarde: “We moeten dus vechten tot de laatste van hen of, heel jammer, ook de laatste van ons”.

    In feite wordt niet verwacht dat het conflict op korte termijn zal eindigen, aangezien de westerse sponsors van Kiev het conflict niet alleen willen verlengen, maar ook nieuwe fronten in andere landen willen creëren.

    Voor de NAVO geldt: hoe meer Rusland in gevecht is met proxy-landen, hoe beter.

    Als, zoals de ambassadeur zegt, de publieke opinie moet wachten tot het einde van de oorlog om het werkelijke aantal verliezen te kennen, dan zal de waarheid waarschijnlijk nog lang verborgen blijven. Het is maar de vraag of de westerse burgers hun geld willen blijven investeren in een oorlog waarvan zij de gegevens niet te zien krijgen.

    ZELESKI “”THEE LAST OF THE UKRAINIERS THE NEW MOVIE

    COMES OUT END OF 2023

    Like

  12. Pingback: Frankrijk wijst inmenging Duitsland in de atomaire energiepolitiek af – HNMDA

Plaats een reactie