Oekraïense ambassadeur: Kiev zal “verschrikkelijke” verliezen toegeven – maar pas na de oorlog

(Vertaling: E.J. Bron)

Zowel Rusland als de Oekraïne verschaffen zelden informatie over het aantal gesneuvelde soldaten. Kiev zou de omvang van zijn verschrikkelijke verliezen pas onthullen zodra het conflict voorbij is, zei Wadim Pristajko, de ambassadeur van de Oekraïne in Groot-Brittannië.

Op de vraag van de Britse krant “Daily Express” om zich uit te laten over de slachtoffers onder de Oekraïense militairen en burgers, zei de diplomaat: “Het was vanaf het begin onze politiek om onze verliezen niet te bespreken.” De echte aantallen slachtoffers zouden pas genoemd worden wanneer de oorlog voorbij is, aldus Pristajko. “Als de oorlog voorbij is, zullen we dat toegeven. Ik denk dat het een verschrikkelijk aantal zal zijn”, voegde hij er aan toe.

Pristajko wees in het interview elke mogelijkheid van gesprekken tussen Moskou en Kiev af – in ieder geval tot Rusland zijn troepen terugtrekt uit de gebieden waarop de Oekraïne voor zichzelf aanspraak maakt. “Voor ons luidt het besluit dat de Russen uit ons land moeten vertrekken”, verklaarde hij. “Dus moeten we tot de allerlaatste van hen vechten of helaas ook tot de laatste van ons”, zei de ambassadeur. “Wij hebben met onze handelingen en door veel verloren levens bewezen dat we niet over vrede onderhandelen op Russische voorwaarden. Wij willen dat er naar onze voorwaarden geluisterd wordt.”

De ambassadeur becommentarieerde ook de aanvalsbrigades, die de Oekraïne naar eigen zeggen voor zijn lenteoffensief tegen Rusland heeft samengesteld. “Wie er dan ook zegt dat deze brigades uit 40.000 man bestaan: ik wil er graag op wijzen dat we een miljoen mannen gemobiliseerd hebben”, zei Pristajko.

Beide partijen in het conflict geven zelden informatie over hun verliezen. Vorig jaar herfst becijferde de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, het aantal gedode Oekraïense militairen op 100.000 – een bewering, die door de Oekraïne betwist en later van het officiële Twitter-account van de voorzitster van de Europese Commissie verwijderd werd. In december becijferde Michail Podoljak, een hoge adviseur van de Oekraïense president, het aantal doden op tussen de 12.000 en 13.000 mensen.

Rusland heeft zijn verliezen sinds vorig jaar september niet officieel geactualiseerd. Destijds zei het ministerie van Defensie in Moskou dat er 5.937 soldaten om het leven zijn gekomen.

Op dit moment beweren Oekraïense en westelijke functionarissen dat de Oekraïne de komende weken een tegenoffensief zal starten. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, becommentarieerde de uitlatingen over een mogelijke Oekraïense aanval en verklaarde dat het Russische leger “alle relevante informatie” over dit thema “grondig volgt”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oekraïense ambassadeur: Kiev zal “verschrikkelijke” verliezen toegeven – maar pas na de oorlog

  1. bobzelf zegt:

    ER IS WERKELIJK NA 2014 NOG GEEN ENKELE WAARHEID GESPROKEN DOOR UKRAINE
    DE NAZI SS BANDERA LEIDING ….

    ALS JE MANNEN DOOR HET LEGER VAN DE STRAAT LAAT PLUKKEN
    EN HET DAN DURFT TE HEBBEN OVER 1 MILJOEN GEMOBILISEERDE MANNEN .

    WHAHAHAH Whahahahaha whahahahahah ja tuurlijk ..

    geen raketten meer en geen kogels

    dus let come in with the katapults met onderbroek elastiek

    van de babouskaas.

    heerlijk heerlijk . het nieuwe offensief ????

    nou ik lig klaar hoor. bulderend van het lachen

    oom bobieeee

    Geliked door 4 people

  2. Jammer dat de oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia psychopaat Mark R. ,en z’n zeer vele medeplichtige geïnstitutionaliseerde hooggeplaatste gecorrumpeerde immorele corrupte ambtenaren waarschijnlijk nooit hun falen betreffende de verschrikkelijke uitgelokte zinloze bloedige Oekraïne oorlog zullen toegeven!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Als de oorlog voorbij is, zullen we dat toegeven. ”

    LOL
    Als de oorlog voorbij is dan gaat er geen Oekraïne meer zijn om nog wat toe te geven…

    Geliked door 2 people

  4. Sobieski zegt:

    Er is op dit moment een door de satanische elite gestuurde genocide gaande op de Slavische en aanverwante volkeren, omdat dit de volkeren van de toekomst zijn die het ware Christendom in de wereld zullen brengen.
    Het is ook daarom van een onbeschrijfelijke tragedie dat een groot deel van de Ukrainers, alsook de Polen, Esten, Letten, Litauers, Roumenen en Georgiers zich tot een ongekende haat tegen de Russen hebben laten opzwepen. Zelfs de Finnen, die na 1945 onder Kekkonen een goede samenwerking met de USSR en daarna de Russische Federatie hadden opgebouwd, de al sinds 1815 neutrale Zweden, en zelfs de historisch eerder pro-Russische Tsjechen, Slowaken en Bulgaren, worden er door Washington mee in getrokken. Alleen de Hongaren, Slovenen, Kroaten en de historisch altijd al pro-Russische Serviers en natuurlijk de Belarusen en Armeniers laten zich niet meeslepen in de bewust opgeklopte hysterie van haat.
    Natuurlijk, de legers van de Tsaren en de communisten hebben zich historisch gigantisch misdragen, zowel in Rusland zelf als in de eertijds bezette of geannekteerde buurlanden, wat natuurlijk nog veel onderhuidse ressentimenten in de meeste buurlanden van Rusland laat nasmeulen, maar onder Gorbatsjov en daarna Jeltsin, maar ook in de begin-periode van Putin werden er vanuit Rusland steeds opnieuwe initiatieven ondernomen om tot een verzoening te komen met het Westen en met hun eigen buurlanden.
    Vanuit Europa werd hier doorgaans ook positief op gereageerd, en dit had zeker tot de door ons allen nagestreefde vrede in Europa kunnen leiden.
    Helaas, de satanische elite, die zich als een parasiet in de USA heeft vastgebeten en daar het kankergezwel van de deep state heeft geschapen, met het militair industriele complex, big tech, big pharma, big food en big energy, zagen een onafhankelijk opererend Europa in samenwerking met Rusland als een bedreiging voor hun perverse machtsstreven.
    De Europese regeringen en media werden dus door hen omgekocht, en de Europese bevolkingen werden net zo erg geindoctrineerd als de Amerikaanse om klaargestoomd te worden voor een oorlog, die uiteindelijk tot de ondergang van ons allemaal zal leiden. Europa, Rusland, meer ook Amerika, zullen hieraan ten gronde gaan, al denken de laatstsgenoemden in hun ignorantie dat ze het wel zullen overleven.
    De satanische elite heeft al een nieuwe basis in het vizier die ze kunnen uitzuigen en van waaruit ze de wereld, of wat er daarna nog van over is, daarna kunnen blijven beheersen, n.l. China.
    Als dit kwade plan lukt, ziet het er heel slecht uit voor de Mensheid als geheel.
    Alle tekenen wijzen er helaas echter op, dat dit dichterbij is dan menigeen schijnt te denken.

    Geliked door 4 people

  5. Boike zegt:

    Uiteraard vertel je de waarheid over het aantal gesneuvelden pas ná de oorlog. Als je dat tijdens de oorlog doet, is de kans groot, dat je soldaten de wapens neergooien en teruggaan naar mama’s pappot.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie