In het Midden-Oosten breekt vrede uit… en Washington is dat niet naar de zin!

(Door: Ron Paul – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl we door de aanhoudende oorlog tussen Rusland en de Oekraïne – en de toenemende betrokkenheid van Washington bij deze oorlog – afgeleid waren, hebben de enorme ontwikkelingen in het Midden-Oosten de decennia lange inmenging van de VS in de regio bijna beëindigd. In het Midden-Oosten breekt vrede uit, en Washington is daar überhaupt niet blij mee!

Een voorbeeld daarvoor is de actuele verbetering van de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en de voormalige verbitterde tegenstanders Iran en Syrië. Onder bemiddeling van China hebben de Saoedi´s en Iran weer volledige diplomatieke betrekkingen opgenomen, en de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen ontmoetten elkaar vorige week in Peking. Het gaat om de hoogste ontmoeting tussen de beide landen sinds zeven jaar.

Bovendien wordt verwacht dat Riyad Syrië weer in de Arabische Liga uitnodigt en dat de Syrische president Bashar al-Assad mogelijk aan de volgende top van de Arabische Liga deelneemt. Syrië werd 12 jaar geleden uit de Arabische Liga uitgesloten, toen de voormalige bondgenoten van de VS in het Midden-Oosten zich aansloten bij de politiek van Washington “Assad moet weg”, die in de hele regio verwoestende gevolgen had.

En de bijna tien jaar durende oorlog in Jemen, die de bevolking daar heeft vernietigd, schijnt eindelijk ten einde te komen, want er wordt verwacht dat Saoedi-Arabië het einde van zijn door de VS ondersteunde oorlog tegen het land aankondigt. Troepen uit de Verenigde Arabische Emiraten verlaten Jemen, en er komt een Saoedische delegatie aan om over een vredesakkoord te onderhandelen.

Voor normale mensen is het idee dat in het Midden-Oosten de vrede uitbreekt een fantastische zaak. Maar Washington is alles andere dan normaal. President Biden heeft zijn CIA-directeur William Burns vorige week voor een verrassingsbezoek naar Saoedi-Arabië gestuurd. Volgens persberichten werd Burns gestuurd om de verbazing en frustratie van Washington over de totstandkoming van het vredesakkoord tot uitdrukking te brengen. Biden´s buitenlands-politieke team voelde zich “overrompeld” door de plotseling toenadering van Saoedi-Arabië tot zijn buurlanden.

Washington ergert zich eraan dat Saoedi-Arabië de handel met Syrië en Iran opneemt, omdat deze beide landen nog steeds onder “verlammende” Amerikaanse sancties staan. In de mate, waarin deze landen beginnen om de door de VS opgelegde sancties te ignoreren, wordt de hele Amerikaanse buitenlandse politiek als papieren tijger ontmaskerd – ze bestaat alleen maar uit geraas en dreigingen.

De ontwikkelingen in het Midden-Oosten hebben een smerig geheim van de Amerikaanse buitenlandse politiek onthuld. Washington heeft lange tijd een strategie van “verdeel en heers” toegepast om de landen in het Midden-Oosten – en elders – tegen elkaar op te zetten. Sancties, verdekte operaties en kleurenrevoluties werden ingezet om te garanderen dat deze landen niet met elkaar kunnen opschieten en dat Washington controleert wie het er voor het zeggen heeft.

Zo onwaarschijnlijk het voor menigeen ook mag lijken, China heeft zich gebonden aan een andere politiek in de regio. China zoekt zakenpartners in plaats van de binnenlandse politiek van het Midden-Oosten te manipuleren. Op hun manier mogen ze dan meedogenloos zijn, maar plotseling is het duidelijk dat de landen van deze regio genoeg hebben van de inmenging van de VS en op zoek zijn naar nieuwe partners.

Wij “niet-interventionisten” worden vaak als “isolationisten” aangevallen, maar zoals ik altijd al heb gezegd, zijn het de neocons en interventionisten in Washington die ons werkelijk van de rest van de wereld isoleren. Nergens wordt dat deze dagen duidelijker dan in het Midden-Oosten. Het had niet zo hoeven gebeuren, maar wanneer dit het einde van de inmenging van de VS in de aangelegenheden van het Midden-Oosten is, dan is dat uiteindelijk een goede zaak voor het Amerikaanse volk… en voor de vrede.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
ronpaulinstitute.org
Door: Ron Paul

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op In het Midden-Oosten breekt vrede uit… en Washington is dat niet naar de zin!

  1. D. G. Neree zegt:

    de VS gaan nu de vruchten plukken van hun verraderlijke en schandalige buitenlandse “politiek” vinds de tweede wereldoorlog. Hun verraad aan iedere bondgenoot en verbreken van iedere afspraak en ieder contract en h8un smerige ondergrondse manipulaties zijn nu wel duidelijk zichtbaar.. Bondgenootschap met de VS is kiezen tussen slavernij of vernietiging. De halve wereld is ondertussen getuige van hoe funest een verbond met dat arrogante land is.

    Het valt me trouwens op hoe stil het de laatste jaren vanuit Egypte is. Ik vraag me af hoe dat land (dus het regime daar) zal reageren op de veranderende geo-politieke verhoudingen en zwaartepunten.

    Geliked door 2 people

  2. Svalbard zegt:

    Dit verhaal klopt niet. Wie denkt dat de vrede nu zal uitbreken in het Midden-Oosten is buitengewoon naïef. Alle gebeurtenissen duiden op een aanstaande zeer grote oorlog. In 2021 trok Amerika zich terug uit Afghanistan. Het was een enorme chaos, omdat de haat van Joe Biden tegen de vorige president zo groot was, dat hij de goed uitgewerkte plannen voor een geordende terugtocht, die Trump had nagelaten, geannuleerd had. De aftocht deed mij denken aan de al even dramatisch verlopen aftocht uit Zuid-Vietnam in 1975. Amerika, ooit een supermacht, is ernstig verzwakt door al dat woke gedoe. Bovendien wil president Biden nog steeds koste wat het kost een atoomdeal met Iran sluiten. Een aantal sancties tegen Iran werd al ingetrokken en grote sommen bevroren tegoeden kwamen beschikbaar voor Iran. Amerika zet zichzelf voor schut. Iran heeft inmiddels al uranium verrijkt tot 84%. Van daar naar 90%, nodig voor het produceren van kernwapens is slechts een zeer kleine stap. Amerika weet dit, maar onderneemt helemaal niets om een Iraanse atoombom te voorkomen!
    Iran is een grote aanval op Israël aan het plannen. Het heeft overal in het Midden-Oosten proxy groeperingen. In Gaza is daar Hamas en Islamietische Jihad, in Libanon Hezbollah en ook een aantal leden van Hamas. In Syrië zijn 17 terreurfracties aanwezig, waaronder ook Hezbollah. In Irak zijn ook door Iran gesteunde milities, en dan zijn daar nog de Houtis in Yemen. Iran heeft de tegenwoordige zwakte in het Amerikaanse beleid heel goed ingeschat. Amerikaanse bases in Syrië zijn al vele malen door Iraanse proxies met drones en raketten aangevallen maar toch wringt Joe Biden zich in alle bochten om toch vooral een nucleaire deal met Teheran te sluiten.
    Dit is de reden, waarom Saoedi Arabië besloten heeft om toenadering met Iran te zoeken. Zijn ze de grote aanval op hun olieraffinaderijen dan al weer vergeten? Nee, natuurlijk niet, maar ze weten dat ze voor hun veiligheid niet meer kunnen rekenen.
    Ook het gedram van Blinken over LGBTHQ zaken tijdens gesprekken met de Saoedi’ s heeft hieraan bijgedragen.
    Iran heeft met al haar proxies een grote aanvalsmacht in het Midden-Oosten opgebouwd.
    Elk jaar tijdens de Ramadan wordt er herrie geschopt en worden er paniekverhalen in de weteld gebracht als zou Israël de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg gaan bestormen.
    Dit veroorzaakte 2 jaar geleden nog een heftige oorlog met terreurgroepen in Gaza waarbij grote aantallen raketten werden afgevuurd op Israël.
    Ook nu is de situatie zeer gespannen en er zijn raketten vanuit Gaza, Libanon en Syrië afgevuurd.
    In totaal zijn er nu omstreeks 250.000 raketten op Israël gericht. Die staan in Gaza, Libanon, Syrië, Irak en Yemen opgesteld. Wie denkt dat door het herstel van diplomatieke betrekkingen tussen Iran en Saoedi Arabië er nu vrede in het Midden-Oosten zal komen, zal van een koude kermis thuiskomen.
    Iran speelt het slim. Want Saoedi Arabië zal het Israël nu niet meer toestaan om van haar luchtruim gebruik te maken als Israël een aanval op de Iraanse nucleaire installaties wil gaan doen.
    Ondanks al deze sombere vooruitzichten zal men er niet in slagen om Israël van de kaart te vegen.
    Want God heeft het laatste woord!

    Geliked door 2 people

    • Sinyo zegt:

      Mijn grootmoeder – opgegroeid in de omgeving van de Guna-Guna (Black Magic) op Ambon verkondigde in de tijd, dat ik nog lager onderwijs volgde bij de lieve Juf het volgende :
      1. Pas op voor het Gele Gevaar
      2. De 3e WO breekt uit in het Midden-Oosten
      Deze woorden zijn in mijn -door ouderdom -afnemende Olifanten Geheugen blijkbaar “unerasable”.

      Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      Svalbard zegt:
      12 april 2023 om 00:55

      Want God heeft het laatste woord!

      JA TUURLIJK . WHAHAHAHAHAHAHAHA
      MAAR WANNEER ??
      NA DE VOLGENDE UITTOCHT NU UIT IRAN OVER 800 JAAR. ??

      KUNNEN DE GEBODEN 11 T/M 15 OOK EEN KEER IN ERE HERSTELD WORDEN

      GEBOD 15. HET IS VERBODEN OM ALS IGLO LUL MET VINGERS NOG BIJ E.J.BRON JE LULVERHALEN TE PLAATSEN

      OOM DE BRANDENDE BRAAMBOS WHAHAHAHAHAHAHA

      Like

      • Sinyo zegt:

        Ghe Ghe Ghe Ome Bob.
        Je reactie op SmalleBaard was voor mij een giller, een dijenkletser. 😁

        Giller en Dijenkletser overgenomen van Lowieke de Vos toen hij in het bos de club vertelde bij juffrouw Mier in haar huisje rotzooi had gemaakt door o.a. ook de vuilnisbak om te keren.

        Like

      • bobzelf zegt:

        Sinyo zegt:
        12 april 2023 om 19:41

        IK DOE MIJN BEST MAKKER

        IK ZIT HIER TENSLOTTE OOK VOOR MIJN LOL

        WHAHAHHAHHAHA

        HEB JIJ TROUWENS ENIG IDEE

        HOE GROOT EN DIK DIE BETONNEN JEZUS REDT
        PLAAT IS VOOR DIT TUIG” HARSUS ??

        DIE MOET ZELFS “” GEWAPEND BETON “” ZIJN

        HUGGIE

        OOM JE ZAL OP EEN BLOG ZITTEN NET ALS BY XANDER
        MET HELE DAGEN DIT JEZUS REDT FIGUREN NAGEBOORTES

        DAN GING IK BIJ HARRY WONEN . WAT HUIZEN IN DE BRAND STEKEN IGLO’;S BRANDEN NIET ZO MAKKELIJK HOORDE IK LAATST

        Like

    • Dewaere zegt:

      O ja Svalbard, de al 100 jaar ‘gehoopte’ Acopocalyps moet en zal uitkomen niet? En omdat jullie iedere tekst en woordje letterlijk nemen moet dat in Israël plaatsvinden. Bij de 1e wereldoorlog kwamen er dezelfde verhalen, idem de 2e wereldoorlog, toen Israël weer een joods land werd was dat hét teken dat het ‘einde nabij’ was.
      De protestantse sekten in de VS die zelfmoord propageren, hoe lang zijn die er al, de Jim Jones sekte vergeten toen in Guyana die massaal zelfmoord pleegde omdat de wereld bijna zou vergaan? Het is haast pervers om overal ‘tekens’ in te wíllen zien van het einde. En het ‘evangelical’ Amerika is dan natuurlijk de ‘kracht van het goede’ en zo welvarend geworden omdat ze ‘in God we trust’ op hun dollars hebben staan. Lees maar eens wat anders: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bekentenissen_van_een_economische_huurmoordenaar , dan zie je de ‘goede macht’ sinds WO2 bezig is in de wereld. Hoezo ‘Christelijk’.

      Like

  3. Ravian zegt:

    Yeah, Obama’s levenswerk compleet in duigen…

    Klote Chinezen…

    LOL

    Geliked door 3 people

  4. Htskday zegt:

    Wat als de US Dollar valt?

    Hoe de VS haar hegemonie verliest en de dollar kapot zal gaan. Met de Europese economieën voorop. Helaas.

    Een wereldwijde omwenteling. Kans of bedreiging? En gebeurt het uit onwil of onkunde? Een zinvol tipje van de sluier opgelicht door Tucker Carlson en ondertitelt in het Nederlands.

    Het is een “rare but narrow window of opportunity” om het contant geld af te schaffen en het “sociale credit systeem” te introduceren..

    Alles en iedereen onder controle..

    https://watals.substack.com/p/wat-als-de-us-dollar-valt

    Geliked door 3 people

  5. Sinyo zegt:

    Had de verguisde Trump in deze richting al geen stappen gezet?
    De “bisnis” man met praktische kijk op het gebeuren in plaats van wat de huidige presidement nu ingefluisterd krijgt van zijn duvels.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie