Misdaad tegen de menselijkheid: In 1999 werden meer dan 15 ton uraniumbommen boven Servië afgegooid! 4000 burgers dienen aanklacht tegen de NAVO in

(Door: Natali Milenkovic – Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan 4000 Servische burgers, inclusief van Kosovo en Metochië, klagen de NAVO aan. Hun kankerdiagnoses zijn een direct gevolg van het NAVO-bombardement op Joegoslavië in het jaar 1999.

In het jaar 2022 begon Srdjan Aleksic, een advocaat uit het Servische Niš, een gerechtelijke procedure tegen de NAVO. Sinds 2017 (toen de bewijsverzameling begon) tot nu hebben meer dan vierduizend Servische burgers (inclusief Kosovo en Metochië) interesse getoond in een aanklacht tegen de NAVO. Reden daarvoor zijn hun eigen kankerdiagnoses en de diagnoses van hun familieleden, waarvan ze denken dat ze rechtstreeks verband houden met het bombardement op Joegoslavië in het jaar 1999, waarbij uraniummunitie werd gebruikt.

De NAVO heeft al toegegeven dat ze meer dan 15 ton uranium boven Kosovo en Metochië en de zuidelijke delen van Servië zoals Preševo, Bujanovac en Vranje heeft afgegooid.

Als gevolg van deze bombardementen wordt in Servië elk jaar bij meer dan 30.000 mensen kanker gediagnosticeerd, en dat in een land, waarin voor de bombardementen in het jaar 1999 bij minder dan 7000 burgers per jaar kanker werd gediagnosticeerd. Servië is nu het land in Europa, waarin de meeste kankerdiagnoses gesteld worden, en in de wereld staat het land op de tweede plaats.

De Italiaanse advocaat Andjelo Fiore Tartalja behoort tot het team advocaten van Srdjan Aleksic en adviseert hem bij de aanklachten, die in de naam van Servische burgers tegen de NAVO werden ingediend.

Tartalja heeft in Italië meer dan 350 zaken gewonnen, waarin hij heeft bewezen dat bij Italiaanse soldaten en officieren van de vredestroepen, die in Kosovo en Metochië (na de bombardementen) gestationeerd waren, waar de meeste uraniumbommen werden afgegooid, kanker werd gediagnosticeerd en dat velen van hen als direct gevolg van de uranium in de NAVO-bommen gestorven zijn. Bij de analyse van hun bloed werd 500 keer zoveel metaal gevonden als normaal. Bij meer dan 7000 Italiaanse soldaten en officieren werd na hun eerste inzet in Kosovo en in Metochië kanker gediagnosticeerd, en 400 van hen zijn daar aan gestorven. Het is belangrijk om te benadrukken dat er niet alleen in Servië een enorme stijging van de kankerdiagnoses te registreren is, maar ook in buurlanden als Bulgarije, Roemenië, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina.

Men gaat er van uit dat de partikels van uraniumbommen na de inslag op hun doel enorm uitbreiden (wat van een serie factoren afhankelijk is) en dat het meer dan 4,5 miljard jaar duurt tot uranium onschadelijk is, en dat het duizenden jaren en wellicht nog langer in de grond blijft zitten. De NAVO is dus niet alleen voor “misdaden tegen de menselijkheid” verantwoordelijk, wanneer ze deze bommen inzet en landmijnen achterlaat, maar ze heeft ook de misdaad ven “ecoside” begaan, doordat ze het ecosysteem en de biologische verscheidenheid van Servië beschadigd en verwoest heeft. Hoewel dit nog niet als misdaad volgens internationaal recht werd erkend, wordt erover nagedacht, zodat zowel mensen als ondernemingen en legers voor de misdaden van milieuvervuiling ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Srdjan Aleksic en zijn team advocaten hebben tot nu toe medische dossiers en volmachten van 1500 burgers verzameld, en 35 zaken werden door het Hooggerechtshof in Belgrado behandeld. Iedere maand werden tien nieuwe zaken ingediend, en dat zullen ze ook blijven doen. In de gevallen, waarin de klager is overleden, hebben familieleden de medische dossier overgedragen en zullen het proces in hun naam voortzetten, en ook deze gevallen worden door het Hooggerechtshof in Belgrado behandeld.

Srdjan Aleksic en zijn advocatenteam zijn niet geïnteresseerd in economisch gewin en verlangen van hun cliënten geen geld voor hun juridische werk, omdat de meeste klagers afkomstig zijn uit de zuidelijke delen van Servië, die extreem arm zijn en bijna al alles verkocht hebben wat ze bezitten, alleen maar om voor hun kanker behandeld te worden. Men vermoedt dat meer klagers de NAVO zouden aanklagen, maar de kosten om een gerechtelijke procedure in Servië te starten, bedragen € 350,- en de meeste mensen in de zuidelijke delen van Servië hebben niet de middelen om deze kosten te kunnen betalen. Srdjan Aleksic heeft ook een persoonlijk belang, omdat zijn moeder en veel van zijn familieleden uit een dorp in de buurt van Bujanovac na de NAVO-bombardementen aan kanker gestorven zijn.

Op grond van de toename van het aantal kankerdiagnoses in Bosnië-Herzegovina na het NAVO-bombardement in het jaar 1995 overwegen veel burgers de NAVO aan te klagen, omdat ze denken dat de destijds gebruikte uranium de oorzaak voor hun kankerdiagnose is. Op dit moment wachten ze de afloop van het proces in Servië af, voordat ook zij juridische stappen ondernemen.

De NAVO heeft geantwoord dat ze immuniteit zou genieten en zich op grond van het in 2005 tussen Servië en de NAVO ondertekende transitakkoord en de toetreding van Servië tot het Partnerschap voor de Vrede in het jaar 2006 niet zou hoeven verantwoorden voor het Hooggerechtshof in Belgrado.

Het transitakkoord en het Partnerschap voor de Vrede hebben niets te maken met de in dit artikel genoemde rechtszaken. Het transitakkoord is alleen maar een akkoord dat het de geallieerde strijdkrachten in het kader van KFOR toestaat om Servisch grondgebied te doorkruisen. Bij het Partnerschap voor de Vrede werkt Servië met de NAVO en het Haagse tribunaal samen. Srdjan Aleksic zegt dat de immuniteit niet met terugwerkende kracht toegepast kan worden, omdat de bombardementen in 1999 plaatsvonden en de akkoorden zes jaar later werden ondertekend. Het proces werd verschoven, omdat kolonel Dragan Stojcic (die 280 dagen aan de grens tussen Kosovo en Servië en in Kosovo gediend heeft) aan de gevolgen van zijn kanker is overleden. Hij was de eerste klager die de NAVO aanklaagde. Zijn vrouw zal zijn proces voor de rechtbank voortzetten. De processen zullen waarschijnlijk eind 2023 beginnen.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
globalresearch.ca
Door: Natali Milenkovic

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Misdaad tegen de menselijkheid: In 1999 werden meer dan 15 ton uraniumbommen boven Servië afgegooid! 4000 burgers dienen aanklacht tegen de NAVO in

  1. Dr. Heinz zegt:

    Het waren USA Bill Clinton en de Europese landen!
    Bill Clinton behoort bij die kliek van o.a. die USA Messias Obama die samen met de Europese landen de oorlog hebben veroorzaakt in Oekraïne!!!
    En diverse Arabische landen heeft men liggen stoken!

    Geliked door 3 people

  2. Harry zegt:

    Opdoeken die Navo !
    Het is een criminele organisatie die nog beter weet te manipuleren dan Goebbels .
    Miljoenen trappen er al tientallen jaren in .
    D’as best knap , maar laat ze nu maar bloeden !
    Dankzij Putin konden we onze economie aardig runnen , dankzij de Navo wordt dat nu om zeep geholpen .
    Wie is nu onze vriend ?
    Nou , de Navo zeker niet !
    Zoals ik al zei : O P D O E K E N .
    We moeten áf van politici !
    We moeten ondernemers hebben om ons land te managen .
    Die hebben tenminste enig benul van economie , politici totaal niet !
    Linkse woke imbecielen dienen opgesloten te worden onder het meest strenge regime .

    Geliked door 3 people

    • Boike zegt:

      @ Harry 11 april 2023 om 21:29

      Het Zweeds medium/helderziende Izabela heeft van de week voorspeld dat de NATO het einde van het jaar niet zal halen.
      Ze heeft ook een naar einde voor Schwabber en zijn WEF voorspeld. En voor Billy van de prikken zag ze ook niet veel goeds. Ook niet voor Castrudeau, Macron, de ruttige leugenaar en mr Z. uit Oe.
      ook voorspelt ze dat deze zomer de waarheid naar buiten zal komen. Ze bedoeld over pedofilie. Het zou een grote schok zijn voor heel veel mensen, die het niet kunnen geloven. Overal zouden militairen kortstondig ingrijpen en tribunalen oprichten.
      Afwachten het is bijna zomer. Dan hebben studenten en scholieren vakantie. Dus tijd om te rellen.

      Zie op You Tube, Izabele Tarot

      Geliked door 1 persoon

  3. Boike zegt:

    Wat kankeren die mensen toch. Het is genoegzaam bekend, dat de NATO een verdedigings-alliantie is. Ze hadden wat nieuwe wapens en die wilden ze even in de praktijk testen. Het blijkt dus, dat ze zeer effectief zijn. Voor die kankerdiagnoses kan de NATO uiteraard niet aansprakelijk worden gesteld. Die kankers komen misschien wel van de zure regen, de CO2, of zoiets. Nu over tot de orde van de dag.

    Geliked door 2 people

  4. Ravian zegt:

    Mag ik wat vraagtekens plaatsen?
    Vijftien ton is minder dan één bommenwerper lading, en de enige “uraniumbommen” waar ik mee bekend ben zijn die dingen die paddestoelwolken achterlaten, en die hebben ze na Hiroshima en Nagasaki nooit meer gebruikt.
    Dus waar gaat dit eigenlijk over?

    Like

    • BosscheBol zegt:

      Ik denk dat ze verarmd uranium bedoelen. Dat zit niet in bommen maar in de punten van granaten, omdat het wegens de hoge dichtheid een groot doordringend vermogen heeft. Het heeft zeer negatieve gevolgen voor de gezondheid maar ik denk ook dat hiet een paar dingen door elkaar worden gehaald …

      Geliked door 3 people

      • Ravian zegt:

        Exact, het zit in de APFSDS munitie van Britse en Amerikaanse MBT’s, en ook in de 30mm AT munitie van de Amerikaanse A-10, maar daarbuiten…
        Het heeft in ieder geval niets met bommen en bommenwerpers te maken.
        De schrijver van dit artikel heeft dus minimaal zijn/haar huiswerk niet gedaan…

        Geliked door 1 persoon

    • Boike zegt:

      @ Ravian 12 april 2023 om 00:48

      Naar verluid gaat het niet om atoombommen, maar om bommen en/of granaten met onverrijkt uranium. Die dingen zouden door bunkers en panzerplaat gaan als een mes door zachte boter.
      Mogelijk zijn die dingen ook al vaker elders ingezet.
      Biden zou dit spul ook naar Oekraïne willen sturen.

      Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        Naar verluid gaat het om bommen en bommenwerpers, het woord granaat valt in het hele artikel niet, en zelfs het woord granaat zou slecht gekozen zijn, omdat het hier om inerte projectielen gaat.
        Het punt is dat de schrijver van het artikel blijkbaar niet weet waar hij/zij het over heeft.
        En dat komt de geloofwaardigheid van het hele verhaal niet ten goede…

        Like

  5. BosscheBol zegt:

    Op Servië zijn geen atoombommen gegooid dus ik denk dat in dit artikel bedoeld wordt verarmd uranium. Dat zit in de punten van granaten en omdat het zo dicht is, gaat het door dikke lagen staal en beton. Het is een afvalproduct dus veel goedkoper dan wolfram wat ook zeer dicht is en “overal” doorheen gaat.
    Het zou ongevaalijk zijn want nauwelijks radio-actief. Het straalt maar heel weinig alfa straling en die wordt al door de huid tegengehouden. Dus het zou geen kwaad kunnen. En dat is een leugen. Als het in de spits van een granaat zit en ergens keihard tegenaan komt, zal het verpoederen. Als de deeltjes klein genoeg zijn, kunnen ze ingeademd worden en zullen ze door de longblaasjes in de bloedstroom komen. Dan komt die (zeer geringe) radioactiviteit overal in je lichaam en kan het DNA beschadigen, met kanker als gevolg. Verder reageert Uranium (ook de isotoop 238) met het nierweefsel. De nieren gaan dus slechter of helemaal niet meer werken.

    Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      “Als het in de spits van een granaat zit en ergens keihard tegenaan komt, zal het verpoederen.”

      De kinetische energie van het projectiel wordt omgezet in warmte, waardoor het projectiel van een vaste stof in een plasma verandert, dat daarna, als het weer afkoelt, en weer vaste vorm aanneemt, een wolk kleine (radioactieve) stofdeeltjes vormt.
      Voor de rest klopt je verhaal helemaal 😉

      Like

  6. BosscheBol zegt:

    Hoe maak je eigenlijk verarmd uranium? In de natuur vind je Uranium wat voornamelijk U238 is met 0,7% U235.
    Die U235 willen ze hebben dus die moeten ze er uit zien te halen. Dit heet verrijken en dan deden ze vroeger met gasdiffusie en tegenwoordig met ultracentrifuges.
    Voor kerncentrales gebruikt men uranium van een paar % U235 maar voor atoombommen ca 90%. Wat je overhoudt van deze verrijking heet verarmd uranium wat toch nog steeds < 0,3% U235 bevat.
    Toch minder onschuldig dan de propaganda beweert.

    Like

    • Ravian zegt:

      Yep, het is feitelijk een afvalproduct, waar je in de kernenergie industrie niets meer mee kunt.
      Daarom is het “goedkoop” om anti-tank munitie van te fabriceren.
      En het is niets efficiënter dan conventionele anti-tank munitie, het is enkel een manier om goedkoop van je laag radioactieve afval af te geraken.

      Daarom wordt het door de meeste landen ook niet voor dat doel gebruikt.
      De reden dat sommige NAVO landen het wel in hun arsenaal hebben (en Duitsland niet) is omdat de oorlog waar het voor bedoelt was, een oorlog tussen de NAVO en het Warschau pact, op Duits grondgebied uitgevochten had moeten worden.

      En het excuus was dat een dergelijke oorlog sowieso (tactisch) nucleair zou worden, en dat het dus toch niets uit zou maken.
      Maar met name de Amerikanen hadden er dus geen moeite mee om Duitsland “voor de goede zaak” in een radioactieve woestenij te veranderen.

      Wat dat betreft is er weinig verandert…

      Geliked door 1 persoon

  7. kruisridder zegt:

    Niet alleen de NAVO bij hun kloten pakken, vooral ook de VS.

    Like

Plaats een reactie