Duitsland is het enige land dat volledig stopt met kolen- en kernenergie

(Vertaling: E.J. Bron)

Stoplicht”-regering schakelt Duitsland uit

Duitsland is het enige land in de wereld dat volledig uit de kolenenergie en de kernenergie stapt. Geen enkel ander industrieland volgt het Duitse voorbeeld.

“Met de uitschakeling van de laatste drie kerncentrales tot uiterlijk 15 april 2023 is het stoppen met kernenergie in Duitsland voltrokken”, staat er op de website van het Federaal bureau voor de veiligheid van de nucleaire afvalverwerking.

Dan zal de Duitse “stoplicht”-regering het volbracht hebben: het einde van de kernenergie in Duitsland is bereikt. En het einde van de kolenenergie moet weldra volgen. “Tot uiterlijk in het jaar 2038 moet de laatste kolencentrale in Duitsland stilgelegd worden”, wordt op de website van de Duitse regering uitgelegd.

“Duitsland is werkelijk het enige land in de wereld dat volledig uit de stroomvoorziening door kolen en kernenergie stapt. Dat doet geen enkel ander land”, verklaart de economisch redacteur van de “Welt”, Daniel Wetzel.

Hoe zal het verdergaan? In veel landen begint met het oog op de verkeerstransitie en de klimaatdoelen een Renaissance van de kernenergie. Frankrijk zal binnen afzienbare tijd niet afzien van zijn kerncentrales. En in China worden nieuwe kerncentrales gebouwd.

Minister van Economische Zaken en Energie, Robert Habeck (Groenen) heeft met het oog op deze situatie toch daadwerkelijk het lef gehad om in de Oekraïne te verklaren dat diens kerncentrales “in orde” zouden zijn, omdat ze er nu eenmaal zouden zijn.

Duitsland spitst de oren: bij ons worden de meest moderne, veilige en efficiënte kerncentrales ter wereld stilgelegd, maar de onveilige in de Oekraïne (denk aan Tsjernobyl) zouden “in orde” zijn?

In werkelijkheid werd als extra reden voor de uitschakeling van Duitse kerncentrales toegevoegd dat deze het doelwit van Russische aanvallen zouden kunnen worden. En die in de Oekraïne niet?

De eigen weg van Duitsland is opmerkelijk. Het is een historisch unieke ontwikkeling dat een van de ooit meest vooruitstrevende industrienaties zichzelf demonteert. Duitsland wordt de motor van de de-industrialisering van Europa. China en Amerika zullen er van profiteren.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Duitsland is het enige land dat volledig stopt met kolen- en kernenergie

  1. BosscheBol zegt:

    Compleet koekoek daar in Duitsland. De volgzame onderdanen hebben zich zo gek laten maken om op Groen te stemmen en die leiden het land nu rechtstreeks naar de verdommenis.

    Geliked door 1 persoon

    • Dewaere zegt:

      Klopt ja, het land is de Titanic geworden, terwijl men op de ‘hogere dekken’ in een opgetogen feestelijke stemming is zinkt het schip al.
      Zag gisteravond nog even BBC-news, GB had de slechtste economische groei van de Westerse wereld, een krimp zelfs, en voor dit jaar werd dat ook verwacht, ook mede veroorzaakt door de torenhoge energieprijzen daar zei men. Alléén Duitsland deed het nóg slechter, een stuk slechter. En toen ik later op de avond nog een stukje ‘Marcus Lanz’ zag, een talkshow hadden ze het ook over kernenergie, Lanz vroeg ook hoe dat moest met hoge energieprijzen voor de Duitse economie. Zat daar een econoom die doodleuk een lulverhaal begon over het ‘beprijzen van CO2’ dat nu te láág zou zijn. De energiekosten zouden daarom nog hóger moeten worden… Een andere ‘deskundige’ legde vervolgens uit dat dáárom de ‘energie-wende’ nóg sneller moest… Ik heb maar weggezapt, de ooit toch redelijke en verstandige Duitsers zijn compleet van het paadje af, of zoals ik ooit van een Duitser hoorde: “.. nicht ganz dicht”. Het is dieptriest om dat aan te zien. Daar zouden ze eens een massa-psycholoog naar moeten laten kijken, het is een soort massa-hysterie of zoiets, maar ook de oude grootheidswaan: wíj weten het allemaal beter.

      Geliked door 2 people

  2. gebochelde zegt:

    De Duitsers waren altijd al gek op gas.

    Like

  3. Realist zegt:

    Good luck with that! 🤣

    Like

  4. droevige mof zegt:

    Dat is het doel, een Duitsland zonder energie. De meerderheid van de bevolking hier begrijpt niets en wil niets begrijpen. Later zullen ze niets geweten hebben.

    Geliked door 2 people

  5. Kees zegt:

    Duitsland bezorgt Europa een hoop ellende met haar energie en immigratie beleid. Maar je, dat is ook niet nieuw.

    Like

  6. Blaffertje zegt:

    Duitsland stopt echt niet met kolencentrales, het voert ze juist op.

    “In Duitsland betekent het dat er meer gasgestookte energiecentrales bij komen. Daar is de laatste jaren al in geïnvesteerd. KOLENCENTRALES BREIDEN ER UIT.
    Duitsland zal ook installaties voor zon- en windenergie uitbouwen. Maar ook als die hoeveelheid toeneemt, is er onvoldoende beschikbaar om het land verlicht en verwarmd te houden, stelt hij. „En omdat Nederland met Duitsland in een gezamenlijk energiesysteem zit, betekent het dat we elkaar moeten helpen bij tekorten.”

    Geliked door 2 people

    • Andre zegt:

      Groningen gaat eind van het jaar vol open en ook onder de Waddenzee gaat het los. Airproducts met hun stikstof fabriek gaat ook wonderbaarlijk welles nietes welles open eind van het jaar. Ik zie de aanbestedingen voorbij komen. Duitsland bouwt geen windmolens meer want te duur hahahaha het is tijd voor een fris windje daar in de Bundestag van mn grote vriend Scholz.

      Like

      • Blaffertje zegt:

        @Andre.
        De gaskraan gaat niet vol open, dat is onzin, maar Vijlbrief geloof ik ook niet met het dichtdraaien van de gaskraan.
        Ze verschuilen zich constant achter de lopende contracten met het buitenland.
        Ik ben van mening dat uitzonderlijke situaties nopen tot uitzonderlijke maatregelen en dan mag je contracten openbreken en Duitsland zet in op meer windturbines.

        Like

    • karton zegt:

      @ Blaffertje op 12-4-2023 om 11.07 u.
      Tijdens WO-II hadden Duitsers helemaal geen last van te weinig gas.
      Duitsland bezorgt ons wéér een hoop ellende nu we kennelijk samen in een energiesysteem zitten.
      ’t Houdt ook nóóit op met die Duitsers !

      Geliked door 1 persoon

  7. Julia zegt:

    Wederom zijn de Duitsers weer de schuldigen die geheel Europa naar de ondergang brengen. Maar vriend Rutte zal die Duitsers wel tegen een goedkoop tarief gas gaan leveren desnoods brengt hij hiervoor de boringen in Groningen weer volop in gang.

    Geliked door 1 persoon

    • Dewaere zegt:

      Ik mag gewóne Duitsers wel, ze zijn vriendelijk in de omgang e.d.
      Echter het lánd heeft sinds het één is geworden (onder Bismarck & co, ca. 1870) Europa van de ene ellende in de andere gestort. Het land werd sindsdien pas écht door de Pruisische elite bestuurd, die na de val van de muur niet wisten hoe snel ze de hoofdstad weer terug moesten krijgen naar Pruisische bodem (alleen hebben ze de regio nu omgedoopt en heet het geen Pruisen meer). In de aanloop naar 1870 in de jaren 1850 en later: een grote oorlog tegen Denemarken, waarbij ze het púúr Deense Sleeswijk-Holstein hebben ing schelden dat Rusland de Krim heeft ingenomen.. De agressie tegen Oostenrijk-Hongarije ook al toen, de (letterlijk) grote concurrent, de dreigingen tegen het koninkrijk Beieren toen, de Duits-Franse oorlog 1870-1871 die ze wonnen en waarbij ze de éérste Duitse Keizer kroonden in Versailles, hoe vernederend wil je het hebben. Zo’n 40 jaar later de 1e wereldoorlog, zo’n 20 jaar later de 2e wereldoorlog. En nu voeren ze Europa aan richting zelfvernietiging, als ze de kans krijgen.
      Ik haat Duitsers nog steeds niet, maar het beste voor Europa zou zijn dat ze het land opknippen in aparte staten, zoals ook met Oostenrijk-Hongarije gebeurd is na de 1e wereldoorlog. Alleen als Duitsland géén machtig land meer is heeft haar elite ook niets meer te zeggen búiten het land, het zal de Duitsers als volk goed doen.

      Like

    • Ravian zegt:

      “Wederom zijn de Duitsers weer de schuldigen die geheel Europa naar de ondergang brengen.”

      Laat dat “weer” nu net de leugen zijn die het Duitse schuldcomplex, en daarmee dit hele probleem, veroorzaakt heeft…

      Like

  8. Ravian zegt:

    De socialisten hebben dus dadelijk het “Wirtschaftswunder” gedood, driekwart eeuw aan hard werken vernietigd, en Duitsland in een derde wereld land verandert.
    Maar die socialisten denken nog altijd dat ze goed op weg zijn naar het aardse paradijs, en dat ze straks allemaal, net als monster Merkel, de orde van verdienste gaan krijgen.
    Wat ze gaan krijgen is een tribunaal, als ze al niet zo opgehangen gaan worden.

    Like

Plaats een reactie