Wordt nu opgeroepen om permanent te boosteren? EU dringt aan op nieuwe vaccinatiecampagne

(Vertaling: E.J. Bron)

De producenten van vaccins zullen waarschijnlijk jubelen: de EU-gezondheidsautoriteit dringt bij de regeringen aan op een nieuwe vaccinatiecampagne. Tegelijkertijd zwijgt ze over vaccinatie-bijwerkingen en over het inmiddels minimale risico om vanwege of met corona op de IC te belanden, zelfs wanneer men ouder is dan 60 jaar.

Tot nu toe wordt er nauwelijks aandacht besteed aan een nieuw bericht van de EU-gezondheidsautoriteit. Geen wonder: het is niet bestemd voor het grote publiek, maar alleen voor de nationale regeringen en hun gezondheidsinstanties. Bovendien is het goed verstopt in het “Paasreces” op 5 april verschenen. Zijn inhoud is echter opmerkelijk: daarin wordt bij de EU-landen aangedrongen op nieuwe booster-campagnes – met uitermate manipulatieve argumenten, zoals de bestsellerauteur en economisch expert Norbert Häring bewijst. Op zijn gelijknamige blog merkt hij ironisch op: de aanbeveling van nog een campagne is waarschijnlijk “alleen maar toevallig gunstig voor een stijging van de omzet van de vaccin-producenten”…

Pandemie voorbij, maar EU wil nog steeds gezondheidssystemen beschermen

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) verklaart: weliswaar zou “het risico van zware ziektes, ziekhuisopnames en sterfgevallen… zijn afgenomen”, er zouden echter “aanwijzingen bestaan dat het risico nog steeds bestaat, in het bijzonder voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals oudere mensen en personen met bijkomende ziektes.” Daarom geldt: “In dit stadium van de pandemie bestaan de belangrijkste doelen van de Covid-19 vaccinatiecampagnes er nog steeds in om Covid-19 ziekenhuisopnames, zware ziektes en sterfgevallen te reduceren en de gezondheidssystemen te beschermen.” Slotsom: “Vaccinatiecampagnes in de herfst, die zich concentreren op oudere mensen en andere risicogroepen, zijn de sleutel tot de vermindering van de gevolgen van Covid-19.”

Van een overmatige belasting van de gezondheidssystemen door met corona besmette personen is op dit moment echter in geen velden of wegen meer iets te merken. Zelfs de Duitse minister van Gezondheidszaken, Karl Lauterbach (SPD), heeft de pandemie vorige week officieel voor beëindigd verklaard. Nog opmerkelijker is wat de EU in haar aanbeveling verzwijgt.

Geen risico-baten-analyse: schadelijke bijwerkingen komen niet voor

De bijwerkingen van de vaccinaties houden op dit moment weliswaar de publieke opinie bezig, maar kennelijk niet het ECDC. “Schadelijke bijwerkingen van de vaccinatie worden alleen maar genoemd als (misleide) reden voor mensen die geen vaccinatie meer willen hebben”, merkt Norbert Häring daar over op. De Zwitserse autoriteiten hebben niet zonder reden bijna tegelijkertijd met het ECDC alle vaccinatieaanbevelingen ingetrokken, behalve voor mensen met een heel zwak immuunsysteem.

Zodoende ontbreekt de eigenlijk noodzakelijk afweging van risico en nut voor de verlangde vaccinatiecampagne. Maar nog iets anders irriteert: de EU-autoriteit wijst er weliswaar op hoezeer de vaccinatie het risico van een zware ziekte of een Covid-dood zou verminderen, wat ze echter niet noemt: hoe laag het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen al zijn.

De waarschijnlijkheid om op de IC te belanden, bedraagt voor mensen ouder dan 60 jaar minder dan 0,00001%

Hierover de feiten: 10 op de 100.000 mensen ouder dan 60 jaar liggen op dit moment in het ziekenhuis wegens corona. “Het risico van ziekenhuisopname bedraagt dus minder dan een tiende promille, becommentarieert Häring. Op de IC´s “liggen minder dan 1 op de 100.000 mensen ouder dan 60 jaar met of vanwege Covid. Dat is een risico van minder dan een honderdste promille.”

Voor de economiewetenschapper staat vast: “Hoe men het kan verantwoorden om op deze basis bij de regeringen aan te dringen op een vaccinatiecampagne, is compleet onbegrijpelijk.” Opdat de kosten-baten-verhouding klopt, zoo men op een enorme infectiegolf moeten rekenen, veel erger dan in de winter van 2021/2022. Bovendien geven de schrijvers van het EU-bericht toe: men weet eigenlijk niet hoe goed de vaccins bij de actuele en toekomstige Covid-varianten werken. Ze zijn aangepast aan zich niet meer in omloop bevindende omikron-varianten.

De regeringen hebben kennelijk de smaak te pakken van het vaccinatieregime

De in het schrijven genoemde prioriteiten bij het corona-onderzoek duiden er bovendien op een voor jaren geplande voortdurende booster-campagne, zoals Häring vaststelt. Zijn resumé: “Wat mij betreft lijkt dat er heel duidelijk op dat de regeringen goed de smaak te pakken hebben bij het corona- en vaccinatieregime, tot aan de mogelijkheid toe om de huidige angstproductie te willen consolideren.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Wordt nu opgeroepen om permanent te boosteren? EU dringt aan op nieuwe vaccinatiecampagne

  1. Alphons Mantel zegt:

    dit is geen vaccin (wel experimenteel mRNA gentherapie) en is ook niet goedgekeurd door de EMA. En 45.000. vaccin- doden , zo meldt Europees Bureau Bijwerkingen

    Geliked door 1 persoon

  2. J.v.d.Heijden zegt:

    Ik parkeer het maar even hier,want geen geschikt topic…
    Verhuurders zijn en blijven zelfverrijkers.
    Zie op youtube de verhoren mbt de parlementaire enquête
    woningcorporaties(PEW) van de zomer van 2014.
    https://www.telegraaf.nl/financieel/1251665852/huizenprijzen-zakken-maar-huren-stijgen-vooral-in-grote-steden-stug-door

    Like

  3. koddebeier zegt:

    De EU is een criminele organisatie !

    Geliked door 5 people

  4. Peter zegt:

    Ze moeten toch nog ergens heen met die rotzooi,Kuipers ,wat dacht je van een vuilcontainer ,en spring er zelf ook in .Dat ze daarmee door mogen gaan ,dit is legitieme moord .

    Geliked door 4 people

  5. droevige mof zegt:

    Deze gevaarlijke onzin heeft een naam, het komt uit de keuken van dr. Andrea Ammon, directeur van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Mevrouw Ammon is geen wetenschappelijke grootheid, maar ze bezit Duitse secundaire deugden: grondigheid, consistentie, gehoorzaamheid aan gezag en vooral assertiviteit. Ze voert bevelen uit, stipt, precies, correct. Niets meer, dat is genoeg.

    Geliked door 2 people

  6. hans zegt:

    Als je een laag immuunsysteem hebt, moet je VOORAL GEEN GIFSPUIT NEMEN LIJKT ME!! Dit stukje suggereert dat 1. er een virus zou bestaan!? Nou nooit geïsoleerd, dus!? 2. een test die niet kan differentiëren tussen zulks en daar ook niet voor gemaakt was en uitsluitend valse positieven geeft, zelfs op fruitzuur of cola. Ook al zijn er een heleboel mensen gelukkig die er anders over zijn gaan denken, maar nog wel steeds DIE LEUGENS EN DIE PSYOP geloven van die smeerlappen! Ze wilden ons gewoon botweg uitroeien, dus zij zijn genocidale oorlogscriminelen en TYPHUSTUIG die de doodstraf verdienen, STUK VOOR STUK!

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @hans op 12-4-2023 om 10.32 u.
      Óók bij een hoog immuunsysteem moet je vooral géén gifspuit nemen, lijkt mij, Hans !
      NÓÓIT een gifspuit nemen lijkt mij het beste.
      Laat het gajes dat deze spuiten voorstelt ze zélf maar nemen.

      Geliked door 3 people

  7. Blaffertje zegt:

    Laat ze opsodemieteren met hun prik.

    Geliked door 5 people

  8. karton zegt:

    Sodemieter toch op, EUSSR-geteisem !
    De eerste die geboosterd moet worden is Fransje Timmermans, het beste zou zijn indien deze lapzwans iedere dag een vaccinatie zou krijgen.
    Misselijk makende tuinkabouter.

    Geliked door 4 people

  9. J.v.d.Heijden zegt:

    Frits Bosch,analoog aan de bestseller Deutschland schafft sich ab:
    Schaft(ook)Nederland zich af?
    https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/frits-bosch-klimatologen-misbruiken-datasets-om-apocalyps-aan-te-tonen

    Geliked door 2 people

  10. Ton v d Hoek zegt:

    Het opruimen van mensen gaat niet snel genoeg

    Geliked door 3 people

  11. J.v.d.Heijden zegt:

    Of ’t nu al gebeurt is mij niet bekend, maar hou er wel rekening mee!
    https://www.hetanderenieuws.nl/oud-medewerker-aivd-waarschuwt-de-hele-bevolking-wordt-straks-afgeluisterd-overheid-liegt-er-over/
    En dat van die liegende overheid is net zou oud als de mensheid zelf.

    Geliked door 3 people

  12. J.v.d.Heijden zegt:

    Jaap Hanekamp over stikstof…

    Geliked door 3 people

  13. Cathja zegt:

    Er sterven nog veel te weinig mensen, dus gaan ze weer prikken uitdelen.
    Mijn deur kunnen ze voorbij gaan. Idioten, die dit verzinnen! Alles halen ze uit de kast om mensen om zeep te helpen.

    Geliked door 2 people

  14. Johan van de Giesen zegt:

    Het klootjesvolk kun je simpel angst aanjagen en dan gaat er weer een prik in..

    Geliked door 2 people

  15. Ravian zegt:

    Het is gewoon georganiseerde massamoord.
    Hoog tijd dus de verantwoordelijken op te pakken en op te hangen…

    Geliked door 3 people

    • apollonia652014 zegt:

      Jammer genoeg wordt hun nog altijd de handen boven get hoofd gehouden. Ze zullen dus nooit hangen helaas

      Geliked door 1 persoon

      • Ravian zegt:

        De Chinezen hebben hier een gezegde voor; “Hij die de tijger berijd is bang om af te stappen.”

        Ze zullen dus niet hangen zolang ze aan de macht weten te blijven.
        En dan weet je meteen waarom de elite zich momenteel als een stel dolle honden gedraagt, en geen (onwettig) middel onbenut laat, om die macht in handen te houden…

        Geliked door 1 persoon

  16. memaxq zegt:

    Er zijn gewoon nog te weinig mensen naar de andere wereld gestuurd. Ik heb medelijden met al die schoapies die daar intrappen. (Tenzij die zich bewust op termijn laten euthanaseren) Iedere klootzak die hier aan meewerkt standrechtelijk executeren.

    Geliked door 1 persoon

  17. Barbara Marquart Scholtz zegt:

    Zijn er nog niet voldoende mensen vermoord?

    Like

Plaats een reactie