Verbale aanval op Peking: Baerbock valt China aan

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen), en de Chinese staatschef Xi Jinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe confrontatie, nieuw affront

Nadat de Chinese minister van Buitenlandse Zaken de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen), bij haar bezoek in China heeft terechtgewezen, neemt Baerbock nu wraak door op de G7-top de stemming tegen China aan te wakkeren.

Hoe vaak moet men nog herhalen dat deze dame op het ministerie van Buitenlandse Zaken niets van diplomatie begrijpt? Hoeveel keer moet Annalena Baerbock nog de olifant in de porseleinkast zijn? Hoelang laat de bondskanselier zich het theater op het ministerie van Buitenlandse Zaken nog welgevallen? Baerbock is een politieke activiste, geen diplomaat. Ondertussen zou ook de laatste dat ingezien moeten hebben.

Nadat Annalena Baerbock door de nieuwe Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Qin Fang, verbaal terechtgewezen en zonder handdruk de deur uitgezet werd, laat Baerbock opnieuw haar kinderlijke koppige gedrag zien. Nauwelijks heeft ze China verlaten of ze ze gaat op de G7-top in Japan tegen China tekeer. ( zie “Handelsblatt”, “ZDF”, “ZEIT”) Ze waarschuwt voor China, ze geselt China, ze beschrijft China als gevaar, ze maakt stemming tegen China.

Net zoals ze na de ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, met persoonlijke woede haar toon tegen Rusland verscherpte, zo verscherpt ze na de ontmoeting met de nieuwe Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Qin Fang, de toon tegen China.

Tegelijkertijd komen Brazilië, China en Rusland dichter bij elkaar. Terwijl Baerbock in China nauwelijks publieke aandacht heeft gekregen, heeft men in Peking de Braziliaanse president Lula een grote ontvangst bereid. En nu ontvangt Lula in Brazilië de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) komen dichter bij elkaar, ook Saoedi-Arabië en Iran leggen hun confrontaties bij en komen dichterbij het anti-westelijke bondgenootschap.

Annalena Baerbock maakt de kloof tussen de G7-landen (VS, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Canada, Groot-Brittannië) en de BRICS-landen dieper. Ze creëert tegenstellingen, waar diplomaten bruggen zouden moeten bouwen. Ze confronteert, waar diplomaten zouden moeten depolariseren. Ze doet het tegendeel van diplomatie.

Dat doet ze bijna letterlijk. Ze spreekt er in Japan van dat de vraag van de nieuwe wereldorde in het Pacifisch gebied wordt beslist. En dit is exact de confrontatielijn tussen de VS en China. In plaats van hier de de-escaleren, roept ze op tot de globale beslissing, met de VS of tegen de VS, met China of tegen China?

Met Baerbock zal Duitsland geen verstandige positie in het wereldgebeuren innemen, maar zich voor de belangen van de VS laten gebruiken.

In Peking zal men Baerbock´s internationale politieke offensief tegen China nauwkeurig observeren. Duitsland kan zich op de gevolgen instellen. Dan worden de conflicten in Oost-Azië ook weer onze conflicten, net zoals de Oekraïne-oorlog dankzij Baerbock ook onze oorlog geworden is. (“We are at war with Russia”)

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Verbale aanval op Peking: Baerbock valt China aan

  1. Kees zegt:

    Wat voor “Groen” doorgaat in diverse landen, maakt heel veel kapot!

    Like

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Door toedoen van de “groene” dagdwazen zal Duitsland binnen korte termijn zowel politiek als ecoomisch door het afvoerputje gaan.
    Dat de meeste Duitsers dat niet in willen zien is voor mij een mirakel.

    Geliked door 5 people

    • droevige mof zegt:

      Dit miracel is oud, minstens zo oud als het Duitse rijk van 1871. Alles wat van boven komt is goed, ook als het stront regent.

      Like

      • Harry zegt:

        Heerlijk die zelfkritiek !
        Zou je niet bij ons komen wonen droevige en dan lekker griepen tegen de Duitsers ?

        Like

      • Henk der Niederländer zegt:

        Ik kan je manier van denken gedeeltelijk volgen Droevige, maar wat Ik me dan af vraag waar zijn de levendige politieke discussie’s gebleven die je vroeger in de Duitse kroeg op regelmatige tijd tegen kwam, waarbij het er soms nogal heftig aan toe ging.

        Like

      • droevige mof zegt:

        Ik blijf hier. De Nederlanders zijn niet zoveel anders, het zijn de verwanten. Je kunt het zondenregister van beide landen elke dag zien op deze blog.

        Like

      • droevige mof zegt:

        Henk, je kunt in de kroeg niet meer praten zoals voor 2015, het jaar dat Merkel gratis toegang afkondigde. Toen kwamen klimaat, gender, Corona en Oekraïne. Het ene struikelblok na het andere. Het is nu als in de tijd van Adolf: Als je iets zegt, slaan ze je op je bek. Als je niets zegt, krijg je een schop onder je kont. Dus blijf je weg.

        Like

    • Kees zegt:

      Straks krijg je weer net zo een reactie als eind jaren dertig….

      Like

  3. Triumph1971 zegt:

    Precies als die Von der Leyer ook een nepper van duitschen bloed alles verzieken deze incompetente misbaksels hoogste tijd om deze zuignappen naar een andere wereld te helpen.

    Geliked door 4 people

    • Oliedom zegt:

      Yep, verstandsloze nutteloze viswijven, hebben zeker een voorbeeld van “onze” troela’s zoals kuiken, berggeit,bikker, kak, vHufteren, gundrun, haan, SSimons, ollegram, tasjesdragster H, belhaj, Jettje, kroger,boujshalik, enz enz.
      Wat een wereld is het geworden met zoveel Nullen in die politiek.

      Geliked door 2 people

  4. Triumph1971 zegt:

    Precies als die Von der Leyer ook een nepper van duitschen bloed alles verzieken deze incompetente misbaksels hoogste tijd om deze zuignappen naar een andere wereld te helpen.

    Geliked door 1 persoon

    • Boike zegt:

      Wat is die Bearbock toch een domme trut. Ze begrijpt absoluut niets van diplomatie. En ze is nog wel minister van Buitenlandse Zaken.

      Chinezen tonen hun emoties niet, maar je kunt erop rekenen, dat ze woest zijn. China laat zich de les niet lezen. China zal ongetwijfeld met een gepast antwoord komen, waar ze in Duitsland van zullen schrikken.

      China is een groot en sterk land. Het gaat China momenteel voor de wind. China heeft ook heel veel vrienden. Duitsland begeeft zich momenteel richting afgrond. De bondgenootschappen, waar Duitsland op meent te kunnen bouwen staan te wiebelen. De macht van Duitsland is hard tanende.

      Vorig jaar werden de geopolitieke kaarten opnieuw geschud. Duitsland heeft niet veel troeven, wel een Zwarte Piet. En als je de regels van het kaartspel niet beheerst, zet je beter geen grote mond op, maat trek je een pokerface.

      Ik voorzie, dat Duitsland ontiegelijk door China zal worden ingemaakt

      Like

      • loekie zegt:

        Duitsland wordt door zijn vrienden (eu lidstaten en usa) afgemaakt; mogelijk geeft China nu de genadeklap.

        Duitsland is wat mij betreft een van de sterkste landen, zij het dat ze hun dommigheid/naiviteit niet onder controle kunnen houden

        Like

  5. droevige mof zegt:

    Ik moet nu aannemen dat ze handelde op bevel van hogerhand toen ze de
    olifant in de Chinese porseleinkast was. Wat ze zegt is zo onuitsprekelijk dom dat er geen zinvol doel mee bereikt kan worden, tenzij het tegenovergestelde van wat ze zei.
    Ze isoleert en blaast het Amerikaanse kartel op ten gunste van BRICS. Hallo Nordstream. Bedankt kindje, ga zo door.

    Geliked door 2 people

  6. ludwig zegt:

    Denken die euro-madammekes nu echt dat die Chinezen nu echt gaan inbinden en wakker liggen van hun gekwaak. Och gottekes wat een zielige individuen…

    Like

  7. Marc zegt:

    Is het niet de vraag hoe we, bij het uitblijven van een weldenkende meerderheid, toch dit type politici uit hun macht kunnen ontzetten?

    Geliked door 1 persoon

  8. Peter zegt:

    Dat gekke wijf hoort als schoonmaaksters ergens in oude schoolgebouwen ,maar niet in de politiek .

    Geliked door 1 persoon

  9. Ravian zegt:

    “Baerbock is een politieke activiste, geen diplomaat. Ondertussen zou ook de laatste dat ingezien moeten hebben.”

    LOL, de hele hedendaagse Duitse regering bestaat uit (linkse) politieke activisten.
    En die Baerbock is gewoon een domme linkse muts, met een onststellend grote bek, en een eigenwaan van hier tot Tokyo.

    Dit soort volidioten is nog niet geschikt om de lokale postzegelvereniging met 3,8 leden te vertegenwoordigen, laat staan een land als Duitsland.
    Elke keer dat zo’n dom links wijf op de verkeerde plek, zoals in Peking bijvoorbeeld, haar domme bek opentrekt kost dat het land miljarden.

    Geliked door 3 people

  10. Harry zegt:

    Ik heb met een Chinese samengewoond .
    Hoogopgeleid , arts .
    Wat onomstotelijk vaststaat is , dat die Chinezen buitengewoon standvastig zijn en niet of nauwelijks wat doen met aanwijzingen of kritiek .
    Ze donderen gewoon door op dezelfde voet , wát je ook zegt of doet .
    Het is ook geen wonder dat ze in China zo’n streng en hard beleid voeren , anders gáát het gewoon niet !
    Ze hebben van die bolle ronde koppen , dat komt omdat er een schil van vijf centimeter dik omheen zit , waar je niet doorheen kunt prikken .

    Like

  11. Harry zegt:

    Had voorheen een hele leuke hond .
    Maar die had een ego zo groot als een olifant .
    Hij liep steeds bij de buurman binnen , die een pitbull had , snauwde die hond af en vrat zijn etensbak leeg .
    Als die hond was gaan vechten had ie niks klaar gemaakt tegen zo’n vechthond , maar met een grote bek kun je het ook een eind brengen .

    Een soort Bearbock , zeg maar .
    Ben van na de oorlog , maar ik krijg een soort flashbacks (van films) over de Duitsers in de oorlog , als buitengewoon onsympathieke slaafse volgers van een idioot .
    Dat ze die eigenschappen er nog steeds niet uitgefokt hebben ……………

    Like

  12. Dewaere zegt:

    Ze hebben nog steeds niet in de gaten dat zulke toestanden als G7 e.d. vergane glorie zijn. De G7-landen zijn de machtige landen uit de vorige eeuw, waar alleen al de VS ooit bijna 40% van van het Bruto Nationaal Product van de wereld leverde. Nu hebben álle G7-landen samen volgens officiële cijfers nog maar 27% van het wereldwijde BNP en hun aantal in de economische groei over de laatste 10 jaar was nog maar 15%. Qua hoeveelheid inwoners zijn de cijfers nog armzaliger, in de G7 wonen zo’n 800 miljoen mensen, zo’n 10% van de wereldbevolking. Zonder de Amerikanen met hun militaire macht en dollar-hegemonie was het allang afgelopen geweest. En met de confrontatiekoers die de laatste jaren gevolgd wordt van dat blok verspelen we alle restjes goodwill die er nog waren in de wereld. Maar zo gaat het altijd met grote machten; ze blijven krampachtig vasthouden aan hun vergane glorie, tot de realiteit hen inhaalt.

    Like

Plaats een reactie