De “rijke” G7 dreigen, zolang ze nog kunnen

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Na haar failliete bezoek in Peking had de Duitse minister van Buitenlandse Zaken in Amerikaans-Oekraïense dienst tijdens de bijeenkomst van de G7-landen in Japan weer echt plezier. Want de zeven grootste industrielanden van het “waardenwesten” bezwoeren elkaar hun frontpositie tegen Rusland en lieten China weer eens de steeds roder wordende gele kaart zien.

En in een opgewekte sfeer werden andere landen er chanterend toe opgeroepen om Rusland niet te ondersteunen, “omdat ze anders moeten rekenen op hoge kosten”. De Amerikaanse regering deed er nog een schepje bovenop en beschuldigde de Braziliaanse president Lula ervan Russische en Chinese propaganda “na te praten”.

Er kan vastgesteld worden: hoe dreigender het verlies van aanzien en invloed van het Amerikaans gedomineerde “waardenwesten” in de wereld wordt, des te dreigender toont dit zich. Maar niet alleen de grote rijken China en Rusland, maar ook belangrijke landen zoals Brazilië, Saoedi-Arabië, India, Mexico of Indonesië hebben begrepen dat er achter de mooie frasen van mensenrechten en democratie keiharde belangen van politieke en economische dominantie van de, allemaal diep in de schulden stekende, G7-landen schuilgaan. En natuurlijk is er wereldwijd geregistreerd hoe meedogenloos er tegen Russische tegoeden en vermogenswaarden van de kant van de “goeden” werd opgetreden.

Zelfs onder de G7-landen gaat het er brutaal en zonder empathie aan toe. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, de aardigste opzichter van Baerbock, nu in Japan bewezen: daar herinnerde hij in verheven woorden “aan de unieke vernietiging en het menselijk leed” dat het Japanse volk als gevolg van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki zou zijn toegebracht.

Maar Blinken noemde met geen woord welke natie de verantwoordelijkheid voor de inzet van de atoombommen had, namelijk zijn eigen. Dat Blinken in Japan deze monstruositeit straffeloos mocht begaan, laat alleen maar zien: Japan is niet minder een vazal van de VS dan Duitsland. Maar in de grote rest van de wereld willen steeds minder staten en volkeren deze vernederende status hebben. Daarom wordt het eenzamer rondom de G7.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De “rijke” G7 dreigen, zolang ze nog kunnen

  1. Andre zegt:

    Het was weer een clownsfreak show maar Nederland heeft natuurlijk zijn eigen cabaret met Rutte en Kaag. Want Rutte kan heel goed liegen en Kaag is erg goed met geld stelen en de Media smeert dan alles in ons gezicht. Eind afgelopen jaar loog Rutte over het slavernij verleden en herstelbetalingen aan Suriname. Heel Nederland begon te stijgeren maarja Ruttes wil is wet en de geldsteel vingertjes van Kaag zijn vliegensvlug. Dus Kaag opweg naar Suriname met zakken vol gejat belastinggeld. Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die oprecht zijn en door deze show heenkijken. De zittende minister president Santokhi doorzag de list en bedrog van Rutte en Kaag en trapte Kaag zonder pardon met het gestolen belastinggeld Suriname weer uit. Santokhi was op dat moment ook voorzitter van de Carribean Union maar hield zn rug recht en was niet chantabel. Maar waarom?

    De G20 op Bali daar was Santokhi ook en had eventjes een kort gesprek met Xi die hem beloofde dat alles veel beter zal gaan worden dan Rutte en Kaag ooit in hun hele leven bij elkaar hebben beloofd.

    Kaag was inmiddels naar huis gestuurd met haar gestolen belastinggeld van het Nederlands klootjesvolk maar Rutte zo listig als hij is verzon natuurlijk een ander plan en stuurde zn klusterfuck kaboutertje Alexandra van Huffelen met 200 miljoen naar de Antillen om gewoon zomaar weg te geven. Dit is natuurlijk niet zomaar want Zuid Amerika het LAC Latin America Carribean schuift nu volledig op naar China na het bezoek van Lula aan Xi. Nu is het de tourbeurt aan Rusland om met een delegatie ter plaatse te scoren op basis van gelijkheid en vrije handel.

    Santokhi wacht nu bij de brievenbus op de uitnodiging van Xi en die is onderweg. Rutte en Kaag zijn kapot met hun cabaret maarja ze blijven gewoon zitten.

    Geliked door 2 people

  2. Harry zegt:

    Toch geen wonder dat de Chinezen niet zenuwachtig worden van een of andere moffin , die tot nu toe niks positiefs toegevoegd heeft aan wát dan ook .
    Mislukt in Duitsland .
    Omhooggepromoot tot in de EU .
    Zelfde resultaat .
    En niks , maar dan ook totaal NIKS positiefs toegevoegd heeft aan ons bestaan .
    Of heb ik iets gemist ?

    Geliked door 2 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Ik weet niet of dit artikel in Nederland gelezen kan worden omdat RT dus valt onder censuur, dus zal Ik het hele artikel hier copypasten.

    Beschuldiging van corruptie: Von der Leyen aangeklaagd voor de strafrechter in België vanwege de deal met Pfizer

    In een rechtszaak voor een Belgische correctionele rechtbank wordt de voorzitter van de Europese Commissie beschuldigd van “illegale belangenbehartiging en corruptie”. Von der Leyen zou zonder enig mandaat via sms rechtstreeks met de CEO van Pfizer, Albert Bourla, hebben onderhandeld over de aankoop van vaccins. Ook zou de Belgische rechter voor het eerst de immuniteit van de verdachte kunnen opheffen.

    Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, werd in april in België strafrechtelijk vervolgd. In de advertentie beschuldigt aanklager Frédéric Baldan, een geaccrediteerde EU-lobbyist, haar van “zich toe-eigenen van gezag en misbruik van titels”, “vernietiging van openbare documenten” en “illegale belangenbehartiging en corruptie”. Als gevolg van de rechtszaak van Baldan kreeg de sms-affaire van Von der Leyens voor het eerst een criminele dimensie, meldt het Oostenrijkse nieuwsmagazine tkp.at dinsdag.

    Weer niet geselecteerd voor de volgende topbaan? Ursula von der Leyen in gesprek als het volgende hoofd van de NAVO
    Weer niet geselecteerd voor de volgende topbaan? Ursula von der Leyen in gesprek als het volgende hoofd van de NAVO
    Von der Leyen zou via sms rechtstreeks met Pfizer-CEO Albert Bourla hebben onderhandeld over aanvullende Pfizer-doses ter waarde van 1,8 miljard euro, waarbij hij de lidstaten en de Commissie omzeilde. Met de “Pfizer-deal” veronderstelde Von der Leyen “zonder enig mandaat” de plaats van de lidstaten in te nemen. Met de CEO van Pfizer onderhandelde ze “rechtstreeks en in het geheim” contracten voor de aankoop van vaccins, onder meer via sms.

    Eerder waren er administratieve klachten over de vaccindeal bij de Europese Ombudsman en het Hof van Justitie van de Europese Commissie. Met de klacht bij de correctionele rechtbank kon de rechter voor de rechtbank van eerste aanleg in Luik nu voor het eerst de immuniteit van de voorzitter van de Commissie opheffen. Dat legde advocaat Diane Portat vorige week uit tijdens een interview met Frédéric Baldan voor het Franse tijdschrift France Soir .

    Het Franse EP-lid Michèle Rivasi reageerde eind vorige week op Twitter op de beschuldigingen tegen Von der Leyen :

    “SMS-Gate neemt een criminele wending. De voorzitter van de Europese Commissie wordt beschuldigd van ‘verduistering van functies en titels’, ‘vernietiging van openbare documenten’ en ‘illegale belangenbehartiging en corruptie’. De lopende onderzoeken van het Europees Openbaar Ministerie Office zijn gesloten achtervolging”.

    Volgens aanklager Frédéric Baldan zou Von der Leyen dit keer ook verplicht zijn om de sms voor de rechtbank bekend te maken. In de vorige procedure was dit vereiste niet gelukt. Haar weigering om de sms te verstrekken vanwege vermeende privacy zou neerkomen op het toegeven van een privérelatie en dus een belangenverstrengeling. Volgens een EURACTIV-rapport zei Baldan:

    “Als Von der Leyen weigert de berichten openbaar te maken omdat ze privé zijn, dan zouden ze duiden op een intieme relatie tussen Von der Leyen en Bourla, wat zou neerkomen op een ernstig belangenconflict bij contractonderhandelingen.”

    Dienovereenkomstig staat het verwijderen van het SMS gelijk aan het vernietigen van administratieve documenten. Omdat dit wettelijk mogelijk is, wil Baldan ook zelf aan de rechter-commissaris vragen om de sms in te mogen zien.

    Eventuele link.
    https://rtde.xyz/europa/168037-korruptionvorwurf-von-leyen-wegen-pfizer/

    Geliked door 3 people

    • mooinique zegt:

      Klinkt veelbelovend. Nou maar hopen dat dat echt zo is. En hup naar de volgende corrupte klootzak. Met andere woorden schieten de EU burgers er wat mee op?

      Like

      • Henk der Niederländer zegt:

        Bij het eventueel verwijderen (waarvan ik de kans niet groot acht) staat de volgende zakkenvuller al lang weer klaar @Mooinique
        Zo rollen de steentjes nou eenmaal in het in en in corrupte Brussel.

        Geliked door 2 people

Plaats een reactie