Nóg meer EU-belastingen: in 2027 ‘CO2-taks’ op benzine

(Door: “Malpaso”)

De EU heeft deze week weer een stap gezet tegen ‘klimaatverandering’. In een stemming is besloten dat Europese burgers en bedrijven meer gaan betalen voor de broeikasgassen die ze uitstoten. Dit was gisteravond wel op het Nederlandse nieuws. Bedrijven zouden meer CO2 rechten moeten gaan betalen om zo de uitstoot daarvan omlaag te brengen. De meeste mensen in Nederigland zullen nog niet eens in de gaten hebben wat dat voor henzelf gaat inhouden. De nieuws-framing bij RTL was dat bedrijven meer CO2 rechten, wat eerst ‘gewoon’ milieu-belastingen heette, moeten gaan betalen, aan de nationale overheid. ‘Niets aan de hand toch’, denken dan de meeste van onze domlanders. Wie gisteren ook naar het Vlaamse nieuws heeft gekeken, heeft echter een heel ander verhaal gezien, over hetzelfde onderwerp.

Op VRT-nieuws kwam hetzelfde thema vrij uitgebreid aan bod. En wat was daar de titel: ‘belastingen op benzine gaan omhoog’. De impact van deze nieuwe ‘klimaatbelastingen’ van de EU betekent dat de belastingen op benzine, diesel, gas, olie, álle fossiele brandstoffen al in 2027 behoorlijk omhooggaan. Zij berekenden dat voor de prijzen aan de Belgische pomp, die een stuk láger liggen dan in Neduurland men dan zeker 10 cent per liter méér kwijt is. Als deze belasting in procenten is, zoals gewoonlijk, zal dat bij ons nóg meer worden. De energieprijzen rijzen al de pan uit en benzine en diesel; maar ook kosten voor de verwarming zijn tegenwoordig al een kapitaal. Het Europees Parlement heeft daarin geen bezwaren gezien om een akkoord te bereiken over nieuwe maatregelen om de CO2 -uitstoot in de EU ‘terug te dringen’. Door elke EU-burger te laten gaan betalen voor zijn of haar CO2 -uitstoot. Voor die van de auto, maar ook van iedereen die nog zijn woning durft te verwarmen met fossiele brandstoffen. En dat terwijl de prijzen nu al op een recordniveau staan en nú al voor het grootste deel uit belastingen, milieu-heffingen en accijnzen bestaan.

Het geframede Nederdomlandse nieuws bracht júist dát allemaal niet….

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nóg meer EU-belastingen: in 2027 ‘CO2-taks’ op benzine

  1. J.v.d.Heijden zegt:

    Deze taks-WAANZIN heeft helemaal NIKS met het klimaat of
    terugdringen van het GAS CO2 te maken.
    Met klimaatneutraliteit* in 2050 evenmin.
    Enkel en alleen maar met wagonladingen euro’s.
    Trouwens, iedereen is kennelijk vergeten dat om het even welk
    gas dan ook in de open ruimte om ons heen(buiten dus) NOOIT
    ofte NIMMER door wat voor stupide wet dan ook ingedamd
    kan worden. Wanneer wordt dat niet alleen aan Timmerfrans
    en die hele verdomde linkse kliek duidelijk gemaakt..?????
    *is een leugen. Vergeten wordt wat via de atmosfeer (op dit
    moment)onze kant op waait. Denk daarbij aan Tsjernobyl
    en de beruchte datum 26-4-1986..!!!
    kant op waait

    Geliked door 3 people

  2. J.v.d.Heijden zegt:

    Stikstoffonds…..
    Hoe krijgen die IDIOTEN het verzonnen..???
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/345080348/live-weer-verhit-debat-over-stikstof-in-de-kamer

    Geliked door 2 people

  3. J.v.d.Heijden zegt:

    Hoe naïever, hoe GEKKER.
    Alsof er überhaupt wat te doen zou zijn tegen klimaatverandering
    (als dat nu werkelijk het geval is, ik weet het sowieso niet) te
    doen zou zijn, een fenomeen dat net zo oud is als deze wereld.!!
    https://www.trouw.nl/podcasts/moeten-we-stoppen-met-kinderen-krijgen-voor-de-planeet~b21ce6f3/

    Geliked door 2 people

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Let maar op….
    Krijgen we straks een taks voor de kiezen als je in de zon zit…
    https://www.ninefornews.nl/toen-baudet-dit-15-jaar-geleden-in-de-tweede-kamer-aankondigde-werd-het-een-complottheorie-genoemd/

    Geliked door 1 persoon

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Onze Carolientje v.d.P. wil een eigen stikstofwet….
    Maar die stikstofcrisis bestaat niet en werd uitgevonden
    door MOB-baas J.Vollenbroek en J.Remkes..!!!
    https://nos.nl/artikel/2471961-stikstoffonds-op-losse-schroeven-partijen-komen-met-harde-eisen
    Plasterk: http://www.prikkebord.nl/topic/273522/
    Plasterk: http://www.prikkebord.nl/topic/305831

    Geliked door 2 people

  6. Straks betalen we alleen nog maar belasting, geld om normaal van te leven is er niet meer. Als we de Box 3 “rip off” ook nog mee gaan tellen, waarin we over ons huis en over eventueel agrarische grond ( in particulier bezit ) 6,17% belasting gaan betalen blijft er niet meer over om een karig bestaan te hebben. Dit kan oplopen tot een 2000 euro p.m voor een huisje van ongev. 4 ton en/of 1580 euro p.j voor een hectare agrarische grond. D66 heeft geld nodig, grote scheppen geld en die gaan wij ophoesten, geen vreten meer straks, geen huis meer, geen kleren meer aan je donder, alleen nog maar bittere armoede en een grote scheppen geld aan de Klimaat God offerende D^^ communisten. Is dat wat we willen?

    Geliked door 3 people

  7. Svalbard zegt:

    Dus we betalen nu blijkbaar nog steeds niet genoeg?
    En we zijn al zo ongeveer het duurste land ter wereld met onze extreem hoge prijzen voor brandstoffen en elektriciteit.
    De tijdelijke verlaging van de belasting op benzine en diesel eindigt straks in juni. Tijdelijk kent bij de overheid twee begrippen. Want een tijdelijke belastingverhoging zoals het kwartje van Kok moet je hier uitleggen als altijd. Gaat daarentegen de belasting op brandstoffen tijdelijk omlaag, dan moeten we dat in dit geval ook als tijdelijk uitleggen.

    Geliked door 2 people

  8. johannes zegt:

    wat een ordinaire leugens de laatste jaren om met “meer betalen” je zin af te dwingen , dit is toch gewoon pure afpersing , maar het schijnt ok te zijn wanneer een regering dat doet ?
    Wanneer gaan we weer een product betalen naar waarde plus 30 procent max voor de handelaar in plaats van diverse smoezen-taxen erbij te drukken , want je ziet het nu op alle producten genormaliseerd worden tot en met de eerste levensbehoeften voor de idealistische hobbies van plucheplakkers en we spelen weer gewoon de boiling frog met zn allen , of liever wachten tot je met zn allen op straat belandt ?

    Geliked door 2 people

  9. Harry zegt:

    Het is te hopen , dat rechts fors gaat winnen in de Europese landen , want de linkse idioten van de EU helpen ons hele continent naar de kloten !
    Le Pen , Wilders , het Front National , de AFD , de Zweedse rechtse partijen , etc .
    We moeten onszelf redden voordat de EU over een paar jaar ontploft .
    Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald .
    Om geweld te voorkomen !

    Geliked door 3 people

  10. stradivotsi zegt:

    En dat bepaalde grote ondernemingen al goede kwartaalwinst t.o.v. vorig jaar maakten….. terwijl burger koopkracht daalde!

    Geliked door 2 people

  11. Hendrik de Zwijger zegt:

    Klimaat verandering, maar het was toch in het verleden de opwarming van de aarde.
    Wie en wanneer heeft men dit item veranderd?
    Kijk naar die film van Invisible truth, wat is daar waarheid van geworden, maar kijk eens wat de overheid aan belasting is gaan heffen door die film, want O,O de wereld zal vergaan.
    Maar wat gebeurd er als we te weinig CO2 in de lucht hebben ?
    Door al het verminderen van CO2, zal straks geen boom meer groeien en onze natuur naar de klote zijn geholpen !!
    Door wie, ja door die linkse gekkies !

    Geliked door 2 people

  12. Julia zegt:

    Dadt WEF tuig steelt de gewone geheel arm maar verrijken zichzelf. Dat algehele klimaatterrorisme het miljarden verdienmodel komt meer dan mijn strot uit. Het gaat alleen om meer en meer belastingen bij elkaar te harken om de proxy oorlog de Oekraine met miljarden te steunen en de invasie van migranten te bekostigen. Ons geld verdwijnt in bodemloze putten die nimmer worden terugbetaald. https://www.ad.nl/politiek/partijen-vrezen-verkeerde-besteding-van-stikstofmiljarden-minister-is-de-enige-beheerder~a2193372/ Hoppa er gaan wederom miljarden over de balk namelijk 24 miljard. We zouden allemaal de blauwe envelop de prullenbak in moeten smijten en laten blijken stikken jullie in Den Haag en Brussel zelf maar in het sprookje en de leugen stikstof. Eén of andere nietszeggende trut Van der Wal weet van toeten nog blazen.

    Geliked door 1 persoon

  13. Ton Ruygrok zegt:

    Ik zeg die klimaat/corona bende is een verzinsel …
    Met die laatste meeting in de Egyptische woestijn waren zo als iedere x eerder net zoveel planes als vliegen in een varkensstal ….
    En even later zie je de klimaat ‘weldoeners’ gillend van het lachen boompies poten in Balie ..zijn ze ook weer met die verderfelijke planes naar toe ‘gevliegd’
    Net als met die corona zwijmelarij worden we van leugen naar leugen gesleept..
    Weet je nog hoe die ene vol gevreten made zak zat te janken om dat z’n huwelijks feesie was verpest door dat NL middels foto’s ff kreeg tezien wat hij zelf van de corona maatregelen vond…..
    Enz …. enz…kan je verder gaan..
    Obama , Bill Gates met miljoenen kostende hutten aan Zee… de ratten..
    Ik stop maar ….
    Ton Ruygrok, Monster.

    Geliked door 1 persoon

  14. Hoe dan! Wel ellenlange volle treinwagons vuil helemaal vanuit Italie naar Nederland laten komen om hier verbrand te worden, hoezo!
    En een lulsmoes verzinnen om extra tax ‘CO2-taks’ op benzine op te leggen. Het gaat niet om het milieu of CO2 maar er worden hier mensen wel heel rijk van en het milieu is:”0″! Vergelijk Nederland eens op de wereldkaart en kijk ook eens naar het aantal mensen zoals India, Pakistan, Afrika, China. Maar daar hebben ze het lef niet voor. Triest voor woorden. Dit soort idiote zaken leggen wij ons zelf op, niemand anders.

    Like

  15. Dewaere zegt:

    Die corrupte clowns die West-Europa regeren proberen het en proberen het, tot de tent ontploft. Dat de burgers in West-Europa zo braaf achter deze overduidelijke waanzin aanlopen begrijp ik nog steeds niet. Ze zitten allemaal op internet, de hele dag op hun smartphone te kijken, zelfs als ze in de auto zitten of op de fiets. Je zou zeggen: mensen gaan eens wat opzoeken over hoe het klimaat in het verleden was. Miljoenen jaren geleden was het ín Nederland warmer dan nu in de tropen en was er zo’n weelderige planten-groei dat er nu vele vele meters steenkool onder de bodem liggen, we hadden de tijd dat ons gebied een tropische zee was, zo’n 10.000 jaar geleden nog maar eindigde bij ons een ijstijd met temperaturen als nu in Noord-Groenland en schoven er immense gletchers over ons land. We hebben het hier niet over het 1,5 graadje warmer of kouder worden maar over temperatuur-verschillen van rond de 45-60 °C tussen die periodes. En is de natuur in ons land daardoor verdwenen? Nee, ze heeft zich steeds aangepast, was er toen en is er nu, en zal er zijn als de mens zichzelf door zijn waanzinnige projecten allang heeft uitgeroeid. Het zijn allemaal Torens van Babel, die zoals het originele voorbeeld allemaal zullen instorten.

    Geliked door 2 people

  16. henryN zegt:

    Op YT staat een video : What Percent of our atmosphere is CO2??
    Doug LaMalfa in een hoorzitting voor de House Transportation Committee.
    De committee zei door verschillende personen: 3% / 5%/ 7%/ en zelfs 8%
    Het blijkt slechts 0.04% te zijn en bij 0.02 % zullen de plantjes afsterven
    Kortom dat comite had o,o verstand of idee wat er nu eigenlijk speelt.
    Hij gaat nog wat verder door dat er omvoldoende elektra zal zijn en vele mensen hun werk verliezen ( ze komen al 70000 truckers tekort!)
    Slechts 5 min. van Uw tijd.
    Maar niet getreurd het gaat natuurlijk niet om klimaat of zgn CO2 verminderen het gaat om GELD GELD.

    Geliked door 2 people

  17. Jan J zegt:

    Allemaal sm o esjes om de belastingen te verhogen.
    Milieu is altijd de smoes. Ik hoor niets meer van zure regen

    Geliked door 1 persoon

  18. J.v.d.Heijden zegt:

    Al die stupide politieke verzinsels/hersenspinsels(u wéét
    wat ik bedoel, deze site staat er vol mee)
    kunnen op 2 manieren gestopt worden,nl:
    1: door niet meer op politieke idioten te stemmen.
    2: door continu volgehouden VERZET, waar dat
    maar mogelijk is, bij voorkeur niet op dat eeuwige
    Malieveld.!!!

    Geliked door 1 persoon

  19. koddebeier zegt:

    Er is maar één oplossing: NEXIT !!!!

    Like

  20. stradivotsi zegt:

    één grotere Vulkaan uitbarsting maakt meer dan miljoenen
    liters diesel en benzine brandstof uitstoot…. tot niets!
    dat hele gelul is een verdienst model, en 80 % schat ik van de
    menselijke kikkerlarven zwemmertjes snappen het niet. …….

    nu ga ik wel ver van het inhoudelijke Thema…. maaar de hele
    politieke dwaling, cq blindheid/machts/zeggenschap/onkundigheid

    de prehistorie, bewezen segmenten in aarde geevolueert , bestudeerd
    geanalyseerd, bewezen dat…. er een wel 3voud aantal Co2 gassen
    van huidig ca. 415 tot wel 1500 is geweest…. flora en fauna ging als de
    ziekte. En toen bestond geen industrie!!

    Het bestaan de natuurwetten waaronder wij ons nog steeds
    begeven, BEPAALD… en datgene wat nu speelt en wat de MENS is
    is evolutie bepaald….zover wetenschap heeft kunnen aantonen..

    de doet er niks aan, alleen eventuele schade, die gecorrigeerd
    word willen worden door… en dat gaat gepaard met of de
    latere rekening gepresenteerd, want het bestaan gaat door
    met of zonder dat wezen zijnde MENS……… en wie is dat eigenlijk??

    De armoedige intellectuele Mens als zijnde huidige…….

    een… embryo in volwassen lijf.. de mens en zijn brein? Evolutie
    DE entiteit van alles?

    Ik vrees niets, noch de dag van morgen nog de dood…het bestaan
    van alles, het bewustzijn…… wat is het… men zulle het nooit
    doorgronden,,, zeg ik…. dus bang zijn voor wat??

    accepteer je LOT……en leef overleef

    Like

Plaats een reactie