Antarctica was 5000 jaar geleden ijsvrij

Zo stellen kunstenaars zich de westelijke Antarctis van 90 miljoen jaar geleden voor. Op de talrijke opwarmingen en afkoelingen in de daaropvolgende miljoenen jaren hadden mensen geen objectieve invloed. Dat zou geologisch gezien onlangs pas met de ontwikkeling van dieselmotoren veranderd zijn...

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Vroeger was het weer zoals bekend beter dan nu. Tenminste in onze herinnering. Want onze herinnering doopt de wereld, zoals wij die beleefd hebben, in een mild licht. We kunnen ons de grillworst en het biervat van 100 liter bij het schuurfeest en de goede stemming van iedereen herinneren die er destijds bij waren. De kater de volgende morgen hebben we met succes verdrongen.

Klimaataantekeningen zijn daarentegen niet door de ingekleurde collectieve herinnering van de mensen gemanipuleerd. Ze worden in Midden-Europa sinds het jaar 1700 op papier geschreven. Uit de tijd daarvoor hebben we de beschikking over verschillende bodemvondsten, die wel degelijk objectieve klimaatuitspraken toestaan.

Zo weten we tamelijk zeker dat er in het westelijke Antarctica 90 miljoen jaar geleden een gematigd, moerassig regenwoud groeide. Door de miljoenen jaren heen was het dan weer eens te koud en dan weer eens te warm, zonder dat er aan de mens een objectieve kans zou zijn gegeven om deze klimaatveranderingen op de een of andere manier te beïnvloeden.

Ongeveer 5000 jaar geleden was Antarctica ijsvrij. Dat heeft deze dagen prof. Irina Rogozhina van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU) bekendgemaakt. Ook in de Alpen was er geen sneeuw en ijs. “In die tijd waren de zomers in veel delen van de wereld warmer dan nu”, lichtte ze haar onderzoeksresultaten toe. Zij en haar onderzoekers hebben Nunataks bezocht en daar monsters over de klimaatontwikkeling genomen.

Onze voorouders schijnen 5000 jaar geleden de toenmalige, niet door mensen gemaakte, opwarming van de Aarde heel goed doorstaan te hebben. Ze werden talrijker en hun vestigingsgebieden breidden zich uit.

De mensen waren altijd al bang voor klimaatveranderingen. Ze riepen sjamanen aan en volgden hun rituelen wanneer de lucht donker werd of de regen uitbleef. In de serie “Europese Hogeschool geschriften” is daarover een dissertatie verschenen onder de naam “Weer-tovenarij en sjamanisme”. De dissertatie bewijst hoe sterk de invloed en de autoriteit van deze tovenaars en sjamanen op de mensen in hun tijd was.

Deze tovenaars en sjamanen waren de Robert Habecks en Greta Thunbergs van hun tijd. En het bewijst een hoge mate aan continuïteit in het menselijke gedrag dat de weer-tovenarij – nu niet meer steunend op de goden, maar op religie-achtige “wetenschappelijke inzichten” waarover geen vragen gesteld mogen worden – niets van zijn fascinatie en effectiviteit op de mensen heeft ingeboet.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Antarctica was 5000 jaar geleden ijsvrij

  1. scherpschutter1943 zegt:

    Was dat niet Sophie die sjoemelde met de declaraties en niets terug wilde betalen? Kan me van haar wel voorstellen dat ze geen vetorecht voor enig land wil. Dictatortje spelen Sophie?

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ scherpschutter1943 op 20-4-2023 om 10.27 u.
      U heeft gelijk Schutter, ZIJ is dat wijf dat vals declareerde maar niet wenst terug te betalen; maar zij is niet de enige binnen dat EUSSR-dictatuur-hoofdkantoor die zwaar crimineel gedrag vertoont op financieel gebied . Ik las “toevallig” dat nu óók Adolfina v.d. Leyen is aangeklaagd wegens CORRUPTIE.
      Dat gore zootje dat daar in Brussel/Straatsburg huist deugt voor geen meter, zij zitten daar op grond van hun crimineel vaardigheden.
      Hoogste tijd dat u, scherpschutter, uw hobby weer eens gaat opnemen !

      Like

  2. Blaffertje zegt:

    Prachtig stuk.

    Ik heb hier al vaker stukken over gelezen en dichter bij huis zijn ook bewijzen tenover dat het klimaat niet door mensen beïnvloed word.
    Ook hier in Nederland heeft een tropisch klimaat geheerst.
    Ik Drenthe zijn fossielen gevonden van tropische varens, maar ook van trilobieten en soort zeedieren en enorme zwerfkeien die in de ijstijd van Scandinavië naar Drenthe zijn geschoven door het het ijs.
    Het is daar ooit tropisch geweest, maar het heeft ook onder een meters dikke ijslaag gelegen.

    En toen waren er zeer waarschijnlijk nog helemaal geen mensen.
    Zeker geen mens die in een auto reed, vliegtuig vloog of een fabriek had gebouwd.

    Geliked door 2 people

    • Dijkstra zegt:

      Drenthe is bedekt met tientallen, misschien wel honderden meters dekzand en ander sediment waarin zeer zeker geen fossiele varens zijn gevonden. Wellicht dat die fossielen in een boorkern zaten uit de diepe ondergrond, bijvoorbeeld het Perm. Dan waren die varens honderden miljoenen jaren oud en lag Drenthe op een tektonische plaat die ver naar het zuiden lag, misschien wel bij de evenaar.

      Like

      • Blaffertje zegt:

        Dat mag u dan vertellen aan het Drentse museum waar ik het heb gezien.

        Like

      • karton zegt:

        @ Dijkstra op 20-4-2023 om 16.17 u.
        Als Drenthe in die jaren mogelijk nabij de evenaar lag, dan was ’t daar in die tijd ook vast wel erg warm.
        Groeiden er toen varens in de tropen ?
        Dan is, wat men tegenwoordig “klimaatopwarming” noemt, misschien niks anders als het verplaatsen der continenten ? Bijv. dat Europa wéér aan ’t afglijden is naar de evenaar.
        En dan vallen momenteel in India en Pakistaan grote hoeveelheden regen die eigenlijk in Europa hadden moeten vallen ? Dat zou weer een gevolg kunnen zijn van het verplaatsen van het Aziatisch continent naar het huidige noord-west Europa ?
        Ik was “vroeger” redelijk goed in geografie/aardrijkskunde, maar van deze materie weet ik te weinig af om op “hoog niveau” een gesprek aan te gaan.

        Like

    • karton zegt:

      @ Blaffertje op 20-4-2023 om 11.46 u.
      Met u eens : prachtig stuk.
      In een afgraving in de Achterhoek treft men regelmatig fossiele resten aan uit zowel een tropisch klimaat als een ijstijd.
      Maar weet je, dat weten “onze deskundigen” niet.
      Ik hoorde dat er afgelopen weekend een “bijen-telling” in NL was georganiseerd, deze telling kon niet doorgaan omdat het te koud was, voor de bijen denk ik, hoewel…….dat werd er niet bij verteld. Deze “koude” zou abnormaal zijn voor dit jaargetijde, werd erbij gezegd, dus we hebben helemaal geen last van klimaat-opwarming, we woerden besodemieterd, mevr. Woef, maar dat weet u ook al lang, toch ?
      Maar ik heb toch ff een vraagje n.a.v. je reactie : wát is een trilobiet ??
      Ik ken wel bijv. een suikerbiet of een rode-biet, maar een trilobiet ? Nooit van gehoord.

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        Dit is zo’n best Karton.
        Ze doen mij altijd denken aan een pissebed, alleen zijn deze veel groter😉

        https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Trilobieten

        Trilobieten (Trilobita, vertaald drielobbigen) vormen een bekende klasse uitgestorven geleedpotigen, die in zee leefden. Trilobieten behoren met ammonieten en dinosauriërs ongetwijfeld tot de bekendste fossielen. Trilobieten zijn bekend van 521 tot 250, ammonieten van 400 tot 66 en dinosauriërs van 231 tot 66 miljoen jaar geleden.

        Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ Blaffertje op 20-4-2023 om 19.42 u.
        Dank voor je uitleg, ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, k had het natuurlijk kunnen opzoeken via Googleen dan dóen alsof ik er alles van wist, maar dat vind ik dan niet “sportief” t.o.v. van jou, begriep ie wel ?
        Op de foto lijkt het wel een skelet van iemand met wel héél erg veel ribben en een paar rare armpjes !
        👍👍

        Like

  3. Harry zegt:

    Die tijd moet weer terugkomen !
    Wég met al die rottige sneeuw en dat ijs .

    Droppen we al die moslims en zwarte niksnutten daar neer , dan kunnen ze laten zien hoe bijdehand ze zijn als ze zelf iets voor elkaar moeten krijgen .

    Goed begin , prachtig groen paradijs zonder stikstof .

    Geliked door 1 persoon

    • Blaffertje zegt:

      @Harry.
      Zonder stikstof geen groen, geen dieren, dus ook geen mensen want wij zijn ook dieren.
      Eigenlijk zijn wij de echte beesten, maar da’s weer wat anders.

      Like

  4. karton zegt:

    Ieder persoon die normaal lager onderwijs heeft genoten, weet dat er óóit tropische temperaturen heersten in o.a. Nederland maar óók dat het Hedendaagse NL/grindgebied was bedekt door een dikke ijslaag.
    Als je dit nú tegen bijv. Timmermans, Quag, of ons nationale Reetkevertje Jetten zegt, krijg je als antwoord : “De toenmalige klimaatwisselingen zouden NÓÓIT hebben plaatsgevonden als wij : Timmermans, Quag en/of Jetten, zouden hebben geregeerd !”
    Deze genoemde “mensen” vallen dagelijks ondersteboven vanwege hun belangrijkheid.
    Ze slaan wartaal uit, maar proberen dat te verhullen door telkenmale een “geleerd” gezicht te trekken.

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ karton 20-4-2023 om 16.15 u.
      Storende tikfout :
      “NL/grindgebied” = Nederlands grondgebied enz. enz……..

      Like

    • karton zegt:

      @ Blaffertje op 20-4-2023 om 19.47 u.
      Bedoel je de tikfout die ik maakte ?
      Dan ga ik gewoon een beetje te snel, m’n gedachten gaan dan sneller als m’n vingers. (daar had ik vroeger totáál géén last van, gek hè ?)
      Ik zal proberen het voortaan te voorkomen, oké Blafje ?

      Like

  5. Ravian zegt:

    Een warmere aarde is gewoon een voor zowel de mens als het ecosysteem prettigere aarde.
    Een warmere aarde kan ook gemakkelijker meer mensen voeden.
    Alle welvarende perioden in de menselijke geschiedenis overlappen dan ook met warmere klimaat perioden.

    Maar jammer genoeg is de aarde aan het afkoelen, wat niet lekker combineert met 8 miljard aardbewoners.
    En of dat nog niet erg genoeg is moet “het Westen” ook nog eens zo nodig de kunstmestproductie de nek om draaien, en middels aan Oekraïne te leveren DU-munitie een van de grootste en productiefste landbouwgebieden op aarde minimaal voor decennia radioactief vergiftigen.

    Wanneer gaan we het tuig dat dit organiseert eens opruimen?
    De tijd begint namelijk te dringen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie