EU-uittreding dient mogelijk te zijn: Tsjechische oppositiepartijen willen uitgebreider referendum

(Vertaling: E.J. Bron)

Weliswaar hebben de Tsjechen nog maar enkele maanden geleden met de ex-generaal Petr Pavel een nieuwe president gekozen die volledig op NAVO-koers ligt, maar ook in de Tsjechische Republiek wordt de oppositie tegen de oorlogs- en boycotkoers van de regering luider. En nu zou zich zelfs de mogelijkheid van een Tsjechische EU-uittreding kunnen openen.

Want: tegelijk meerdere oppositiepartijen maken zich sterk voor een wet, die in het vervolg ook referendums over centrale politieke thema´s toestaat. Zo wil de oppositiepartij ANO van de voormalige rechts-populistische minister-president Andrej Babiš de grondwet wijzigen om te garanderen dat de burgers in het vervolg over aangelegenheden kunnen beslissen, voor zover deze niet de landsverdediging of de internationale betrekkingen betreffen.

De partij “Svoboda a přímá demokracie“ (ID) gaat verder. Haar voorstel zou het volk ook toestaan om over kwesties van de binnenlandse veiligheid of internationale aangelegenheden te beslissen. “Voor ons is dit het belangrijkste punt op de agenda. Wij zullen altijd voor een referendum stemmen”, zei Radim Fiala van “Svoboda a přímá demokracie“ – de enige partij in het Tsjechische parlement die ook de uittreding van de Tsjechische Republiek uit de EU eist.

In werkelijkheid zijn de Tsjechen EU-sceptischer dan de meeste van hun EU-buren: slechts de helft van alle burgers is duidelijk pro-Europees. Voor de meeste regeringspartijen is een EU-uittreding echter categorisch uitgesloten. Maar afgelopen zondag demonstreerden er in Praag opnieuw tienduizenden mensen tegen de verdere ondersteuning van de Oekraïne. Daarbij was op spandoeken ook de eis “Uit de NAVO!” te zien.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU-uittreding dient mogelijk te zijn: Tsjechische oppositiepartijen willen uitgebreider referendum

  1. Andre zegt:

    De WEF coalitie in Tjech heeft het gifgraan uit Ukraïne goedgekeurd in opdracht natuurlijk van Herr Schwab. De fundering is totaal weggeslagen net als in Nederland met Rutte en Kaag of in Duitsland met Mao Scholz. Geen weg meer terug en nu maar wachten tot het barst. He Kaag! een fijn weekend hoor.

    Like

  2. BosscheBol zegt:

    Het is hoog 6tijd dat die tyrannieke EU eens een corrigerende klap voor hun muil krijgt. En als ze zich niet laten corrigeren: optiefen die zooi!

    Like

  3. waalkade4bd8489a57 zegt:

    Zolang Oost-Europese land geld ontvangen zijn ze blij met de EU maar zo gauw je met woke of inperking komt van vrijheden dan gaan ze stijgeren en zullen ze alles doen om de EU te verlaten.

    Vergeet niet dat deze landen weten wat het is om onder communisme te moeten leven. Die laten hun vrijheid niet nog eens afpakken en banken vertrouwen ze ook voor geen meter en doen het meeste cash. Zelfs een huis kopen doen ze vaak cash…. dat zegt genoeg.

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    VOOR HET GEVAL U DENKT ??

    WAT IS HET STIL IN ALLE DAGBLADEN ??

    OME BOB WILL HELP YOU ..
    THIS IS NEWS . BUT ?? NOBODY WILL TELL YOU ..

    WAS HET NU WEER EEN BUKRAKET ?/ WHAHAHAHAHAHAH

    OOM VLADIMIR WEET WAAR ZE ZITTEN . WHAHAHAHA

    OOM KABOEMMMM

    OOM VLADIMIR HEEFT 6 VAN ZIJN NIEUWE RAKETTEN UITGEPROBEERD

    Gilbert Doctorow talks on Press TV about Russian Kinzhal missile strike on NATO Bunker in Lvov, Ukraine, which allegedly killed 200 NATO officers

    MISSION COMPLETED WHAHAHAHHA

    EN HET BLEEF DOODSTIL WHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  5. Boike zegt:

    Ik droom wel eens over ….
    over wokes, die wakker worden
    over wokes, die beginnen te begrijpen
    over mensen die genoeg krijgen van extreem links
    over een maatschappij zonder duivelsgespuis
    over herstelde vrijheid
    over een maatschappij met normen en waarden
    over een regering zonder leugens en bedrog
    over een maatschappij zonder censuur
    over leven zonder klimaatidioterie
    over een vrije maatschappij zonder AI-controle
    over echt geld in plaats van een digitale munt
    over voedsel zonder toegevoegde insekten
    over vrede in plaats van oorlog
    over gestopte omvolking
    over respect voor de menselijkheid
    over baas zijn in eigen huis
    over welde en welvaart en geen armoe
    over betrouwbare gezondheidszorg
    over geen prikken voor depopulatie/genocide
    over koopkracht in plaats van belastingen
    over democratie in plaats van dictatuur
    over justitie zonder partijpolitiek
    over mensen die schreeuwen om exit
    Exit EU
    Exit WEF
    Exit WHO
    Exit VN
    Exit NATO
    Exit FED
    Exit …..
    Exit …..
    Exit …..
    over een bom, die gaat barsten
    over rapen, die gaar zijn
    over dromen, die werkelijkheid worden
    Zo jammer, dat, het dromen zijn.

    Geliked door 1 persoon

  6. mooinique zegt:

    Goed bezig!

    Like

  7. Ravian zegt:

    “In werkelijkheid zijn de Tsjechen EU-sceptischer dan de meeste van hun EU-buren: slechts de helft van alle burgers is duidelijk pro-Europees. Voor de meeste regeringspartijen is een EU-uittreding echter categorisch uitgesloten.”

    Westerse stijl ‘democratie’ in werking…

    Geliked door 2 people

  8. Julia zegt:

    Referendum is door de fascistische club D66 afgeschaft. Referenda worden alleen nog toegestaan in democratische landen. D66 heeft inmiddels onze democratie vermoord en het wordt van kwaad tot erger. Binnenkort zal Internet nog alleen toegankelijk zijn met een QR code om uw eigen geld te beheren zal alleen nog mogelijk zijn met QR code het digitale betalingsverkeer dus waar onze zogenoemde koningin der Nederlanden zich hard voor maakt. https://www.security.nl/posting/773715/Koningin+M%C3%A1xima+houdt+opnieuw+toespraak+over+invoering+van+digitale+euro Dit vertelt dus een Argentijnse vrouw die gebombardeerd is tot koningin waarvoor de Nederlanse identiteit niet bestaat. Kortom een referendum in dit ondemocratisch landje zal nimmer komen de kwaadaardige elite willen geen enkele tegenspraak en duwt het digitaal verkeer alsmede de QR code door onze strot zodat wij allen onder totale controle van de zogenoemde Staat der Nederlanden staan en allen zijn geregistreefd binnen de database van Brussel. Flik het ook niet teveel CO 2 uitstoot te doen want dat zal financieel worden afgestraft en wordt u niet meer toegelaten tot uw eigen bankrekening. Wie is nog niet gewaarschuwd ik zou zeggen dream on. Maar ik ben helaas maar een weldenkende wappie of complotdenker zoals onze AIVD in haar rapport formuleert maar ondertussen. Het ondemocratisch Nederland zal ten alle tijde lid blijven van de EU de EU regeert en bepaalt onze wetten en maatregelen doordat Rutte onze algehele soevereiniteit heeft overgeleverd aan Brussel.

    Like

    • Ingiborg zegt:

      Onze zogenaamde democratie was in “45 reeds dood en dat is zo gebleven!
      Niet het volk maar het opperhoofd kiest de nieuwe regeerdictator
      en die dictatuur is door de jaren heen steeds openlijker gevoerd!

      Geliked door 1 persoon

  9. Pingback: EU-uittreding moet mogelijk zijn | CommonSenseTV

  10. Pingback: EU-uittreding moet mogelijk zijn – HNMDA

Plaats een reactie