Macron: “Marine Le Pen zal aan de macht komen, wanneer…”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse president Emmanuel Macron verdedigde in een interview zijn omstreden pensioenhervorming en waarschuwde tegelijkertijd voor een verkiezingsoverwinning van Marine Le Pen bij de volgende presidentsverkiezingen. Van zelfkritiek ontbreekt echter elk spoor.

Volgens de Franse president Emmanuel Macron zullen de Franse centrumpartijen bij de presidentsverkiezingen in 2027 waarschijnlijk tegen de nationaal-conservatieve politica Marine Le Pen verliezen “wanneer de actuele uitdagingen niet aangepakt worden.”

Volgens een afgelopen zondag gepubliceerd interview met de krant “Le Parisien” zei Macron dat Le Pen de grootste politieke winnares van de aanhoudende onlusten in het land zijn. Macron zette uiteen:

Marine Le Pen zal [aan de macht] komen, wanneer we niet in staat zijn om op de uitdagingen van het land te reageren, en wanneer we de gewoonte invoeren te liegen of de realiteit te ontkennen.”

Volgens Macron zou het “belangrijkste instrument” van Le Pen en haar gelijkgezinden “het populisme” zijn. Voor de centrumpartijen zou het daarom onmogelijk zijn om met de rechtsen op het gebied van de beloftes te concurreren. In plaats daarvan zouden de centrumpartijen de kiezers door “echte daden moeten terugwinnen” door de uitdagingen van de “re-industrialisering”, de “ecologie” en “de strijd voor onze openbare diensten” aan te gaan, aldus Macron.

Macron verdedigde ook opnieuw zijn zeer omstreden pensioenhervorming. De enige werkelijke fout zou er volgens Macron in hebben bestaan om niet genoeg openbare reclame te maken voor de impopulaire maatregel. Macron letterlijk:

Wellicht was het een fout om niet voldoende present te zijn om de hervorming substantie te verlenen en haar zelf te dragen.”

De pensioenhervorming, die voorzag in een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 62 naar 64 jaar, zorgde voor massale protesten en onlusten, die in het hele land voortduren. Macron´s beslissing om de uitermate impopulaire maatregel met een grondwet paragraaf buiten het parlement om te nemen, wakkerde de spanningen in Frankrijk nogmaals aan.

Marine Le Pen, die al driemaal zonder succes voor het presidentschap kandideerde en de laatste beide keren tegen Macron verloor, beschuldigde Macron ervan te hebben gezorgd voor een “totale breuk” tussen de Franse bevolking en het ambt van de president. In een gesprek met de nieuwszender BFMTV afgelopen zaterdag zei ze dat Macron zich sinds zijn hervorming “volledig ingegraven” zou hebben. Ze voegde er aan toe:

Hij kan het Élysée-paleis niet meer verlaten, zonder de woede van de bevolking op te wekken, waarnaar hij niet luistert en wier wil hij niet respecteert.”

Macron zou degene zijn die “de wanorde, de chaos” zou veroorzaken, dat de natie zou “verslinden”, aldus Le Pen verder. Meerdere actuele peilingen duiden erop dat Le Pen in het kader van de onlusten in de bevolking Macron al heeft ingehaald.

Zo bleek uit een begin april door de Elabe-groep in opdracht van BFMTV uitgevoerde peiling dat Le Pen 55% en Macron 45% van de stemmen zou krijgen wanneer ze in een beslissende verkiezingsronde tegen elkaar zouden aantreden. Bij de verkiezingen vorig jaar won Macron nog met een comfortabele voorsprong van 17% van Le Pen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Macron: “Marine Le Pen zal aan de macht komen, wanneer…”

  1. karton zegt:

    Zelfkritiek ? Bij dit soort mensjes ? Hoe kun je dát nou verwachten ?!
    Dat Haagse Zootje van ons lijdt aan eenzelfde tekortkoming !
    Zelfkritiek ? Nóóit van gehoord.
    Zelfs van de laatste verkiezingsuitslag (prov.Staten) hebben ze niks geleerd; nou ja, ze snappen ’t wel, maar, als échte dictators …………ze trekken zich van niets of niemand iets aan, ’t is een vieze bende z.g. “elitairen”, maar ook zo rot als een mispel.

    Geliked door 3 people

  2. Alphons Mantel zegt:

    Macro en Rutte zijn lid van het WEF

    Like

  3. OphEUffen zegt:

    Marine heeft nog nooit een minuut geregeerd en wordt nu al eventuele politieke chaos in de toekomst verweten. Dat heet angstzaaien en framing. Schorum is het.

    Geliked door 3 people

  4. bobzelf zegt:

    IK WEET DAT IK WELEENS RAAR DENK

    MAAR DIT GEDROCHT .. DEZE NEP NAPOLEON

    DEZE NECROFIEL MET DAT WANDELENDE LIJK …

    OE LANG MAG ZO’N KABOUTER NOU DE DIENST UITMAKEN

    EN NAAR NIEMAND LUISTEREN ??

    DAN ZIE IK IEDER KEER WEER “‘ THE BASTILLE “” VOOR ME .

    DE KREET WAAROM ETEN ZE DAN GEEN CAKE ????

    EN EEN SCHITTERENDE GLIMMENDE GUILLOTIENE

    KIJKT U EVEN MEE. ALS IK DAGDROOM

    WHAHAHAHAHAHHAHAHA

    EN IN FRANKRIJK . IS DE GUILLOTIENE ERG DICHTBIJ ..

    DIT WAS WAT JAARTJES GELEDEN ……..

    HUGGIE BOBZELLUF

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ bobzelf op 24-4-2023 om 19.43 u.
      Dat je “weleens raar denkt” is helemaal niet erg, de zg. “boven-ons-gestelden” doen niet anders als “raar denken”.
      Bovendien gaat ’t erop lijken dat veel van van die zg. “boven-ons-gestelden” de één of andere seksuele afwijking hebben.
      Rutte weet niet of tie een mannetje of vrouwtje is; Macron doet “het” met een oud vel, Adolf H. te D. was óók niet driftig in-de-weer met vrouwen, dhr. Wilders heeft twee (2 !!!) poezen, Befje Ollonkreng weet ook nog niet wat ze nu precies voorstelt.
      Ik begin steeds meet te twijfelen aan deze “leidinggevenden”, maar ’t zou ook wel eens aan mijzelf kunnen liggen, je weet ’t tegenwoordig niet meer, toch ?
      (strandje Edem ?)

      Like

    • ronjaspers zegt:

      bobzelf.Die macron is een trekpop van de rotschilds,hij is jarenlang bankier voor hun geweest.Die zogenaamde vrouw van macron is een omgebouwde vent.

      Geliked door 1 persoon

  5. BigLJohn zegt:

    De kans dat Marine le Pen aan de macht komt is net zo groot als dat ik net zo rijk ga worden als Bill Gates. Nog nooit van het WEF gehoord en van zijn Global Young Leader Macron ? De volgende machthebber word er weer eentje die connecties heeft met het WEF.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie