Robert F. Kennedy, Jr.: Er is geen tijd in de geschiedenis geweest waarin mensen die censureerden ooit de goeden waren

(Door: Rebecca Mansour –Vertaling: “Malpaso”)

“Er is geen tijd in de geschiedenis geweest waarin mensen die censureerden ooit de goeden waren,” zei Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy, Jr. (foto) tegen Breitbart News Sunday gastheer Joel Pollak. Pollak vroeg hem naar zijn gevecht voor de vrije meningsuiting in plaats van censuur door grote bedrijven. De bestsellerauteur, milieujurist en voorvechter van de gezondheid van kinderen, heeft censuur zélf ondervonden. Tijdens de Covid-19 pandemie werden veel van Kennedy’s posts op social media, waarin de wijsheid van de lockdowns in twijfel werd getrokken, bestempeld als ‘desinformatie’. In zijn presidentiële aankondigingstoespraak vorige week zei de presidentskandidaat: “Ik zit nu in een rechtszaak tegen Amazon vanwege het censureren van een van mijn boeken. Ze censureerden mensen die kritiek hadden op de lockdowns, terwijl zijzelf geld binnenhaalden met de lockdowns.” “Kunt u ons publiek wijzen op de gemeenschappelijke zaak die u, als Democraat, heeft met conservatieven die zijn geschrapt, gecensureerd of gemarginaliseerd in het publieke debat?”, vroeg Pollak hem. “Het is meer dan een persoonlijke grief. Het is echt een directe aanval op onze democratie,” zei Kennedy.

Kennedy legde uit dat bij het opstellen van de ‘Bill of Rights’ de stichters van Amerika “het recht op vrije meningsuiting in het Eerste Amendement plaatsten, omdat alle andere rechten daarvan afhingen – omdat de regering, die de macht heeft om critici het zwijgen op te leggen, een vergunning heeft voor elke vorm van wreedheid. Zij begrepen ook theoretisch dat de hele basis voor democratie de vrije stroom van informatie is”, zei hij, eraan toevoegend dat het voordeel van democratie boven “tirannieke en monarchistische” regeringssystemen is dat “door de vrije stroom van informatie het beste beleid kan zegevieren op de marktplaats van ideeën. We zitten nu in een situatie, waarin de democratie zonder vrije meningsuiting verdort en sterft. Het vrije woord is de meststof, is het zonlicht, het is het water voor de democratie,” vervolgde hij. “Er is geen tijd in de geschiedenis waarin mensen die het woord censureerden de goeden waren. Het zijn altijd de slechten, want dat is de eerste en laatste stap van het totalitarisme: critici het zwijgen opleggen.” Pollak merkte op dat Breitbart News oprichter Andrew Breitbart “altijd zei dat we meer meningen nodig hebben, niet minder. Het antwoord op meningen waar je het niet mee eens bent is meer meningen, niet minder meningen.”

Kennedy betoogde dat ‘verkeerde informatie’ en zelfs ‘leugens’ nog steeds grondwettelijk beschermde vrije meningsuiting zijn. “Er zijn bepaalde soorten van meningsuiting die niet beschermd zijn. Maar die zaken zijn dat wel. Waar we echt naar moeten kijken, is waarom? Wat is de oorzaak van deze storm en tsunami van verkeerde informatie waar nu iedereen zich zorgen over maakt?”, vroeg Kennedy. “En als je kijkt waarom dit gebeurt, is het duidelijk dat dat gebeurt omdat mensen de overheid niet meer vertrouwen, ze vertrouwen haar niet, omdat de overheid liegt en de media liegen. Nog 22% van de Amerikanen vertrouwt de regering, en ongeveer 22% vertrouwt de media. Dat is het laagste niveau in onze geschiedenis”, zei hij. “En de reden waarom ze dat niet doen – is een heel goede reden – is dat de regering en de media, de mainstream media, de corporate-media, nu liegen als een vanzelfsprekendheid. En daardoor gaan mensen op zoek naar andere informatiebronnen. En als die andere bronnen de orthodoxie van de regering aanvechten, reageert de regering door ze te censureren of te bestempelen als desinformatie en te zeggen dat ze gevaarlijk zijn. En dus heb je nu deze terreur, vooral ter linkerzijde, dat verkeerde informatie op een of andere manier onze democratie zal vernietigen”, voegde hij eraan toe. “Het is een soort lokaas en omdraaiing, want de echte bedreiging voor onze democratie is dat onze regering tegen ons liegt. Mensen vertrouwen de instellingen van onze democratie niet meer en met een goede reden.”

In zijn aankondigingstoespraak legde Kennedy uit dat zijn vader, Robert F. Kennedy Sr., zijn beroemde en tragisch afgebroken presidentiële campagne van 1968 baseerde op de overtuiging dat hij Amerikanen met verschillende achtergronden kon verenigen door hen de waarheid te vertellen. “Elke natie, elk individu heeft een donkere kant en een lichtere kant,” vertelde Kennedy aan Pollak. “Het gemakkelijkste voor politieke leiders is een beroep te doen op donkere instincten – hebzucht, woede, angst, onverdraagzaamheid. Maar mensen kunnen een andere boodschap horen als ze eerlijk worden toegesproken. En mijn vader deed dat, hij was meedogenloos eerlijk, en daardoor konden mensen – zelfs mensen die het niet op alle punten met hem eens waren – het risico nemen om uit te stijgen boven hun eigen kleine eigenbelang en hun door angst gedreven leugens en zichzelf zien als deel van een grotere gemeenschap, als deel van dit nobele experiment dat we in dit land hebben om zelfbestuur te hebben [en] om de voorbeeldige democratie van de wereld te zijn, en mensen op te roepen om de held in zichzelf te vinden en te voelen dat we deel uitmaken van iets dat groter is dan onszelf.”

Kennedy merkte op dat aan het begin van de pandemie presentatoren van het nieuws “ons klagerig vertelden dat we er allemaal samen voor stonden. Maar zij ontvingen hun salaris van $ 12 miljoen, terwijl anderen werkloos werden en gedwongen werden dingen te doen die ze niet wilden doen, om al deze interventies en mandaten te accepteren. Het werd heel duidelijk dat we er niet allemaal samen voor stonden, dat dat gewoon een leugen was,” vervolgde hij. “En mensen weten wanneer ze worden voorgelogen. Mensen houden van leiderschap; maar niet van pesterijen, en ze houden niet van leugenaars. En de mensen die tegenwoordig beide politieke partijen leiden, zeggen helaas veel dingen die niet waar zijn.”

In zijn aankondigingstoespraak betreurde Kennedy de schijnbaar onoverkomelijke politieke verdeeldheid die Amerikanen nu tegen elkaar opzet. “Als ik met zowel Republikeinse als Democratische vrienden praat, spreken zij in bijna apocalyptische termen over deze verdeeldheid”, zei hij tegen zijn publiek. “Niemand ziet een veilige of goede uitweg, en mensen bereiden zich voor op een soort dystopische toekomst. Een van de belangrijkste missies van mijn campagne en van mijn presidentschap zal zijn een einde te maken aan die verdeeldheid,” vervolgde hij. “En ik ga proberen dat te doen door mensen aan te moedigen te praten over de waarden die we gemeen hebben in plaats van over de kwesties die ons uit elkaar houden. En ook – en dat is volgens mij het belangrijkste – ga ik dat doen door het Amerikaanse volk de waarheid te vertellen.”

Bron:
breitbart.com
Door: Rebecca Mansour

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Robert F. Kennedy, Jr.: Er is geen tijd in de geschiedenis geweest waarin mensen die censureerden ooit de goeden waren

  1. antiislamnu zegt:

    De media ( leugen machine) volgt Wef agenda.

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Hebben we deze voorstander van de oorlog in Oekraine al gehoord over het censureren van RT in Noord Amerika??
    Nee dus.
    Dat zegt voor mij genoeg en als je dus wilt praten over goeden en slechten in de wereld Qua censuur moet hij eerst eens een hand in eigen “democratische” boezem steken.
    Voor mij eenvoudig een tweede Biden die Corona gebruikt als opstapje om poen te verdienen.

    Geliked door 2 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    BTW het Kennedy fortuin zal wel flink gaan slinken na de val van de dollar.

    Geliked door 1 persoon

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Geen misverstand!
    https://clintel.nl/brief-clintel-aan-vn-baas-guterres/
    Vooropgesteld dat er nu echt sprake is van iets wat op
    klimaatverandering lijkt, dan nòg kan de mens -en zeker
    niet verlopen types zoals Timmerfrans, Rutte, Jetten e.d.
    geen ene malle moer aan veranderen.
    Je kan praten/debatteren over het klimaat tot je een ons
    weegt, het trekt zich niks van de mens aan.
    Bijvoorbeeld: nu is het aan de frisse kant….
    Morgen kan het wel 20 graden zijn.

    Like

  5. stradivotsi zegt:

    volgens mij weer zo’n dubbelspel. De tong van het volk praten, de
    gedachten van een globalist denken

    Eigenwinkel merk of groente van Hak,… van dezelfde Fabriek…
    is twee vliegen in één klap luid het gezegde…

    Geliked door 1 persoon

  6. kruisridder zegt:

    Zijn zoon vecht toch met de nazi’s mee?

    Like

Plaats een reactie