Bärbel Boley: “Het constante verklikken zal terugkeren”

Bärbel Boley bij de bezetting van de Stasi-centrale in 1989.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Onze vondst van de week is afkomstig van de bekendste burgerrechten activiste van de DDR, de veel te vroeg (2010) gestorven Bärbel Boley. In een van haar waarschuwingen aan vrienden, zoals de schrijver Chaim Noll, voorspelde zij de terugkeer van het constante verklikken en aanbrengen in het herenigde Duitsland in het kader van een verfijnde en des te duivelser revival van de Stasi-methodes:

Het constante verklikken zal terugkeren. Het constante liegen zal terugkeren. Al dit onderzoek, het grondige onderzoek naar de Stasi-structuren, de methodes waarmee ze gewerkt hebben en nog steeds werken, dat alles zal in de verkeerde handen terechtkomen. Men zal deze structuren heel nauwkeurig onderzoeken – om ze daarna over te nemen.

Men zal ze in de Bondsrepubliek een beetje aanpassen, opdat ze bij een vrije westelijke samenleving passen. Men zal de stoorzenders ook niet per se arresteren. Er bestaan meer verfijnde mogelijkheden om iemand onschadelijk te maken. Maar de geheime verboden, het observeren, de argwaan, de angst, het isoleren en buitensluiten, het brandmerken en monddood maken van iedereen die zich niet aanpast – dat zal terugkeren, geloof me.

Men zal instellingen creëren, die veel effectiever werken, veel meer verfijnd dan de Stasi. Ook het constante liegen zal terugkeren, de desinformatie, de nevel, waarin alles zijn contouren verliest.”

Corona-regime: erger dan de DDR?

Profetische woorden, die velen destijds als overdreven beschouwden en die toch in de afgelopen jaren bijna 1:1 zijn uitgekomen. Er is sprake van een DDR 2.0 en dat is zeker geen merkwaardige gril van een te liberale democraat of voorstander van de rechtsstaat. DDR 2.0 vat in één woord samen waar het systeem Merkel ons heeft in gemanoeuvreerd, dat nu door de SPD en Groenen in extremistische vorm voortleeft.

In het meer dan twee jaar heersende corona-regime is dit overduidelijk geworden. DDR burgerrechten activisten spreken er zelfs van dat het corona-regime wat betreft onmenselijkheid die van de zogenaamde DDR nog met een veelvoud overtroffen zou hebben. En dit regime heeft nog lang niet gecapituleerd, Lauterbach en de zijnen wachten alleen maar op de volgende gelegenheid om ons opnieuw in een nog meer totalitaire vorm te laten leven. Ook daarom heeft de Duitse Bondsdag onlangs een onderzoekscommissie naar de lockdown- en vaccinatiemisdaden aangewezenen…

Bron:
philosophia-perennis
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Bärbel Boley: “Het constante verklikken zal terugkeren”

  1. Andre zegt:

    Lauterbach ook zo een totaal hufter die het liefst met een tampon in zn reet rond loopt. Duitsland heeft een giga tekort aan medicijnen.

    Like

  2. Jules van Rooyen zegt:

    De DDR was het vroegere Pruisen, daarom herleeft de actualiteit van het spreekwoord, “een Pruis heeft altijd een paard gestolen”. Een totaal onbetrouwbaar volk.
    De katholieke Rijnlander, maar chantabele Kohl (Kohn) pousseerde “das mädchen” Angela M., ex-kader communist in de DDR, evenals Scholz.
    Sindsdien zitten de overige Länder opgescheept met en onder het historische juk van Pruisen. “Die Einigung”, was een historische vergissing.

    Like

  3. droevige mof zegt:

    Het grote verschil met de DDR is dat slechts een minderheid in het regime geloofde, een brede zwijgende meerderheid probeerde zo ongestoord mogelijk haar leven te leiden. Openlijk verzet was zeldzaam, maar verzet
    door ignoreren was wijdverbreid.
    Vandaag is dat anders, een brede meerderheid gelooft in covid en vaccinatie, klimaatcatastrofe en energietransitie. Oppositie wordt gezien als dom, gek en gevaarlijk.

    Geliked door 1 persoon

  4. Snappie zegt:

    Alle goede dingen kun je gebruiken of misbruiken!
    Hier in Nederland staat het bol van de ratten verklikker en deugers die blindelings meegaan in het politieke narratief. Feitelijk zijn dit surrogaat nsbers. Net als in china kun je credits scoren als je de buren verlinkt.
    De stasi was een verschrikking onder de bevolking. De burgers moesten hun medeburgers argwanen, iedereen was een potentiële misdadiger, spion of terrorist. Een regime van angst en wantrouwen tot ze paranoïde werden.

    Geliked door 1 persoon

  5. Hovawart zegt:

    Waar bouwen ze anders die megagrote datacentra voor in de kop van Noord-Holland, dikke glasvezelkabels in de Noordzee en onder de meeste stoepen en straten in de Pays-Bah, nieuwe windmolenparken op zee, op het wad en in het IJsselmeer voor de benodigde energie en grote grondwaterbassins voor het koelwater van de servers……..ja das om sneller te kunnen gamen…zucht, beati simplices spiritu……..

    Geliked door 1 persoon

  6. Hovawart zegt:

    *vergeet ook de immense zonnepaneelparken niet*

    Like

  7. Henk der Niederländer zegt:

    Helaas heeft Bärbel Boley postuum meer dan gelijk gekregen.
    Ik moet alleen maar even terugdenken aan een paar jaar geleden dat buren de politie belden voor een kinderfeestje (want corona nietwaar) en de politie kwam kijken of er arrestaties verricht konden worden, en de ouders konden bekeuren.
    In het kort genomen de Stasie en de NSB zijn eenvoudig terug van nooit weg geweest

    Like

  8. ronjaspers zegt:

    Verklikken = verraden = een doodzonde,veel nederlanders zullen net als in WW2 uitblinken in het verraden van andere mensen.Dat ze mogen branden in de hel.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie