Wat we graag over de Oekraïne zouden weten

(Door: “GEORG”– Vertaling: E.J. Bron)

Eén volk, één land, één Zelensky – zo bericht de Duitse [Nederlandse!] pers over de Oekraïne. Maar is de waarheid over de situatie in de Oekraïne werkelijk zo eenvoudig? Hoe denken de mensen daar over deze oorlog? Zijn er in de Oekraïne überhaupt andere mensen, omdat de enige Oekraïners, waarover je in de Duitse [Nederlandse!] pers leest, altijd alleen maar Zelensky en Melnyk heten? Zo ja, hoe zit het dan met de mening van de gemiddelde burger van Kiev, is die net zo overtuigd van het huis aan huis gevecht in Bachmoet als Zelensky?

Maar is de doorsnee burger van Kiev überhaupt representatief? Denkt men in Kiev, Lviv en Odessa misschien heel verschillend? Neemt de instemming met Zelensky´s politiek misschien van West naar Oost en van Noord naar Zuid steeds verder af? Is de Oekraïne dus wellicht toch niet zo samenhangend, zoals ons dat steeds opnieuw met de lepel wordt ingegoten?

En wanneer de Oekraïne niet zo heel samenhangend is, bestaat daar dan georganiseerde oppositie, temeer daar het land zogenaamd totaal democratisch is? Zo ja: waarom lees je nooit iets over deze oppositie in de Duitse [Nederlandse!] pers? Over de oppositie in Rusland worden we immers ook dagelijks op de hoogte gehouden, waarom brengt de pers dus niet een keer een interview met een oppositieleider uit de Oekraïne?

Willen de Oekraïners in meerderheid daadwerkelijk in de NAVO, of is dat puur een spookverhaal? Willen de Oekraïners in meerderheid daadwerkelijk geen neutraliteit? Zijn ze werkelijk bereid om voor dit doel, om geen neutraal land te worden, tot de laatste man te vechten? Of zijn dat allemaal alleen maar propagandasprookjes van een kleine machtskliek in Kiev, die zijn eigen soepje kookt en dankzij de miljardensteun uit het Westen heel blij is met wat er op zijn privérekening staat?

Hoe denkt een Oekraïense vader, die in een of ander modderig dorp in het oosten zojuist zijn zoon heeft verloren, over deze oorlog, vloekt die werkelijk alleen maar op Poetin? Of zou hij vaak de vuisten in zijn broekzakken ballen wanneer hij aan de eigen leiding denkt? Vloekt hij misschien zelfs op Scholz, die met zijn wapenleveringen bij Zelensky & Co. Valse illusies van de eindoverwinning aanwakkert? Gelooft er eigenlijk iemand in de Oekraïne, behalve de beide bewoners over wie we hier in Duitsland [Nederland!] nieuws krijgen, Zelensky en Melnyk, in deze eindoverwinning?

Misschien is in de Oekraïne inderdaad alles zo, zoals dat ons door de pers wordt verteld. Iedereen heeft daar dezelfde mening. Wij Duitsers weten echter uit onze eigen geschiedenis maar al te goed hoe succesvol een staatsleiding in staat is om juist in oorlogstijd sprookjes te vertellen en de mensen met propaganda te verblinden. Daarom is in de Oekraïne misschien toch niet alles zo, zoals ons dat verteld wordt.

De waarheid ligt vermoedelijk ook in de Oekraïne in het midden. Over deze waarheid zouden we in Duitsland [Nederland!] graag meer te weten komen.

Bron:
pi-news.net
Door: “GEORG”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wat we graag over de Oekraïne zouden weten

  1. Edwin Vissers zegt:

    https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=620140fbdd&attid=0.5&permmsgid=msg-a:r-7257393094898506998&th=1815103a0f8b865c&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ950yldkFt3vbCHudeksimqm7Rs97VgwPuof9MdBvqJpjR4W0LhiuY6CUcJfLpKc6L1yrmEqsfr7Sprdcn_TN7O-gDxs2Q9yGBDSfdSWy2dYXFG6vCny4ij9Nw&disp=emb&realattid=ii_l27eovbw3

    Zelensky – Green – Worried Mum
    22 mrt. 2022″Zelensky Zelensky is a Slavic masculine surname. Its Polish version is Żeleński (masculine) or Żeleńska (feminine). Its Russian version (Russian: Зеленский) is romanized Zelenski, Zelenskii, Zelenskiy, or Zelensky, and originates from the toponym Zelyonoe, meaning “green”; its feminine counterpart is Zelenskaya or Zelenskaia.”

    Like

  2. saddy zegt:

    Wat ik graag zou willen weten is wie, wat, waar en met wiens geld al bezig is met plannen voor de “”wederopbouw”” van oekriene.

    Laatst kwam een nederlandse architect, met precies deze opdracht, langs in een artikel maar verder hoor ik niets meer. Wie betaalt die architect en met welk doel?

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      Weet Je nog Saddy de ramp op Haiti en een jaar of 2 later die Tsunami, verschrikkelijk veel geld voor opgehaald, want zo gul is Nederland wel weer…. wat is er van terecht gekomen …niets. Jaar of 4 geleden nog foto’s van gezien, van een architekt die daar naar toe ging om die mensen te leren huizen zelf te bouwen.. overal puin vreselijk ..waar is al het geld gebleven , ooit ergens gelezen dat internationaal besloten was dat Amerika op het geld zou passen…. als we het aan de maffia hadden gegeven dan hadden we nog wat terug gekregen met rente en nu…. niets. Amerikanen op geld laten passen… ja tuurlijk, vraag een troep hongerige ratten maar om op je vreten te passen en dat is nog te pardonneren, want honger. Bij de Yanks is het pure hebzucht ..stelen van mensen die niets hebben, is één van de verachtelijkste dingen die je kunt doen.

      Geliked door 2 people

      • saddy zegt:

        Ja, maar die architect ging daar in vol zicht NA de ramp heen met logische bedoelingen.
        Maar wie, wat, waar, waarom, welke kosten nu in oekriene? DAT lijkt mij interessant.

        Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      saddy zegt:
      28 april 2023 om 09:03

      OOM VLADIMIR IS AL PAAR MAANDEN BEZIG

      VOORLOPIG IN MARIOPOL

      SCHITTERENDE APPARTEMENTEN

      OOM BOBOBOBO

      Like

  3. Julia zegt:

    De waarheid is klink klaar en duidelijk. Zelensky is de trekpop van de USA die graat een oorlog met Rusland ontketenen. De provocatie om de boel te laten escaleren is opdracht van de VS waar de NAVO en de westerse leeghoofden geheel als blinde idioten achteraan hobbelen en er rechtstreeks intuinen dat Europa over niet al te lange tijd geheel failliet is, geen wapens meer hebben en economisch ten onder gaan en geheel afhankelijk worden van de VS.

    Geliked door 2 people

  4. Belozersky zegt:

    Bij de NOS komen alleen Oekrainers aan het woord die hetzelfde denken als de EU leiders. Wat de doorsnee Oekrainer denkt blijft in het ongewisse. Verwacht dat in Oekraine geen ruimte is om naar antwoorden te zoeken. Zeker niet op tv. Waarom is Rusland in 2014 en 2022 binnengevallen? Willen we lid worden van de NAVO? Is dit verstandig gezien de Russische reaktie? enz

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    DAT ZIJN VEEL VRAGEN ..
    MIJN KENNISSEN ZIJN ALLEMAAL VAN FEESTBOEK AF.
    EN LEZEN ALLEEN NOG MAAR MEE ….

    DER FEIND HORRT MIT .. TENSLOTTE . DOCH ??

    EN DEMOCRAIE ?? WHAHAHAHAHHA

    ZE WETEN NIET EENS HOE JE HET SCHRIJFT….

    ALLES IS VERBOTEN . JA ???

    DE RUSSISCHE TAAL
    DE RUSSISCHE GESCHIEDENIS
    DE RUSSISCHE KERK
    RUSSISCHE TV
    RUSSISCHE SITES

    YOU NAME IT …

    DUS “”HET ZAL WAEL IN HET MIDDEN LIGGEN ??

    NOU ZEKER WETEN VAN NIET ……

    DIT LAND IS KUIST VERROT .. TOT IN DE BILNAAD .

    CORRUPTIE HAAST VERDWENEN ?? WAAR DAN ..

    IEDEREEN MOET JE BETALEN

    DE DOKTER WAT EXTRA
    DE DOKTER IN HET ZIEKENHUIS WAT EXTRA
    DE TANDARTS WAT EXTRA
    DE POLITIE .. GRAAG CASH a.u.b.
    DE AMBTENAREN …. EN DAN OOK ALLEMAAL

    dus leuk om zo’n stuk te plaatsen .

    whahahahahahhaha

    UKRAINE ……. LAAT HET MAAR VAN DE AARDBODEM VERDWIJNEN

    DE ENIGE DIE HET MISSCHIEN OPLOST . DAN WEL ER MEE BEZIG IS

    ZIJN UW RUSSISCHE VRIENDEN WAARONDER VLADIMIR PUTIN

    DE REST .. COLLATERAL DAMAGE. DEAD OR ALIVE

    HET INTERRESSEERT DE USA EN VK GEEN FLIKKER

    KIJK ALS DE LEIDER DE PIANOSPELENDE HUMORIST MET ZIJN LUL DUS AL VOLGENS DE GEGEVENS TUSSEN DE 400 MILJOEN EN 1 MILJARD HEEFT WEGGESLUISD

    MAG JE DAN BIJ DE EU ??? WHAHAHHAHAHA

    HOEWEL ?? IN MIJN EENS GEWELDIGE NEDERLAND KREG EEN ZOEOEWART JOEKEL EEN LINTJE OMDAT HIJ DE FOLKLOREN . DE SINT EN ZOEOEOWARTE PIET HAD WEGGEKREGEN

    DUS WAT EEN KUTLAND LEEFT U DAN IN EIGENLIJK

    IK GROET U .

    OOM GIRO 555

    Geliked door 1 persoon

  6. Snappie zegt:

    Het blijkt wel dat de Nederlanders geen geschiedenis kennen en alles voor zoete koek slikken, ze hebben het grootste woord hoe verschrikkelijk Rusland is en zien niet wat de waarheid is. Ook een discussie met argumenten wordt arrogant onder het kleed weggeveegd.
    Tja narcisten hebben altijd gelijk is het niet met hun rechterhersenhelft dan wel de linkerhersenhelft. Voor mij zijn het gespleten persoonlijkheden die niet voor rede vatbaar zijn.

    Geliked door 1 persoon

  7. ronjaspers zegt:

    ukraiene is een zwaar crimineel,corrupt land,er wordt veel geld witgewassen.Mensenhandel/kinderhandel,drugshandel,kinderen worden verkracht,verkocht in de prostitutie.Kinderen worden gemarteld voor de drug,andrenochrome,vermoord voor hun organen.Het stikt van de nazi,s onder de soldaten en in de regering.De VS deepstate heeft er 30 + labaratoria voor biologische oorlogsvoering.Daar worden biowapens ontwikkeld om de gehele russische bevolking uit te moorden.Zodat de satanische globalistische elite,rusland leeg kan roven want het zit vol met kostbare grond/delfstoffen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Ravian zegt:

    De in 2014 middels een door de CIA &Co georganiseerde gewelddadige revolutie afgezette democratisch verkozen pro-Russische president van Oekraïne had veel ondersteuning vanuit het overwegend etnisch Russische oosten en zuiden van het land.

    Zelensky is vervolgens een paar jaar geleden met overweldigende meerderheid gekozen op een programma dat het verwezenlijken van de Minsk akkoorden en het herstellen van alle vriendschappelijke en economische banden met Rusland inhield.
    En van die verkiezingen waren de inwoners van de Donbass en de Krim overigens uitgesloten.

    Dit geeft vervolgens prima aan wat de Oekraïners willen dacht ik zo, en Zelensky pleegt dus gewoon gigantisch kiezersbedrog door beleid te voeren dat haaks staat op het programma waarop hij verkozen is.
    Waarom hij dat doet mag ook duidelijk wezen; zijn persoonlijke vermogen is sinds zijn aantreden explosief gegroeid.

    Zelensky is dus gewoon een corrupte landverrader die het Oekraïense volk offert op het altaar van zijn eigen machtswellust en geldhonger.
    Daarbovenop is het een rücksichtslose dictator, die de oorlogsmisdaden per dozijn pleegt.
    Maar in het westen verkoopt de politiek en de media hem zo’n beetje als de messias.

    Om van te kotsen gewoon…

    Geliked door 2 people

  9. Sobieski zegt:

    De naam “Ukraina” duikt in de 17e eeuw voor het eerst op, en betekent “grensland”, letterlijk “aan het land”, en de geschiedenis van deze term is ook aan een aantal radicale veranderingen onderheving geweest.
    Oorspronkelijk was het het grensland van de Poolse Rzesposolita in zuidoostelijke richting, naar de wilde steppen, die zojuist op de Turkomaanse ruitervolkeren heroverd waren, en waar Slavische boeren die wilde ontsnappen aan de horigheid onder de Poolse adel of de lijfeigenschap in het Rusland van de Romanovs zich vestigden en een semi-nomadenbestaan begonnen onder de naam “Kozakken”, een term uit de Turkomaans dat “vrije man” betekent.
    Door de Poolse adel werden de Kozakken gedoogd als borlwerk tegen de Turken, maar ze moesten ook belasting betalen, en daar waren ze uiteraard niet altijd blij me, wat regelmatig tot conflicten leidde.
    Toen Chmelnytsky (de nationale held van Ukraine) in 1654 het verdrag met de Poolse Rzespospolita opzegde en een verbond aanging met de Russiche Tsaar, was daarmee strategisch de basis gelegd voor de ondergang van de Rzespospolita, die zou eindigen met de Poolse deling die in 1795 tussen Rusland, Pruisen en Oostenrijk.
    Vanaf die tijd werd het het grensland van het Russische Rijk, eveneens in zuidelijke richting, naar de steppen in.
    Het zou echter weer veranderen, want Tsaar Peter I voerde een West-orientering in en stichtte een nieuwe hoofdstad, St. Petersburg, in het Noorden aan de Finse Golf, met een haven die logistiek op het Westen was georienteerd.
    Onder Katarina werd de Russische positie in zuidelijke richting en de zuidgrens geconsolideerd, en werden de Kozakken en de ruitervolkeren steeeds meer onderworpen aan de Tsarendynastie.
    Na de Poolse deling kwamen er ineens vele sprekers van Oostslavische dialecten, die voorheen Poolse onderdaneg geweest waren, onder Russische overhoogheid. Hun Kerken hielden Orthodoxe riten aan, maar officieel waren ze sinds het verdrag van Lublin leden van de Rooms-Katholieke Kerk.
    Een nieuwe definite van “grensland” begon zich af te tekenen, nu niet in zuidelijke richting maar, vanuit Russisch perspectief, on westelijke, en vanuit Pools perspectief in oostelijke richting.
    Dat is de definite die er tegenwoordig nog steeds aan gegeven wordt.
    De situatie werd nog gecompliceerder toen een groot deel van deze bevolking na WO I in 1919 onder Pilsudski opnieuw Poolse staatsburgers werden.
    Na WO II in 1945 werden de grenzen westeruit geschoven, en werden grote delen van de Poolse bevolking door ger Rode Leger gedwongen naar eertijdse Duitse gebieden te verhuizen, en de daar wonende Duitsers verder richting Westen verdreven.
    Dat heeft tot gevolg gehad, dat Ukraine een tot op het bot verdeeld land is.
    In het uiterste Westen heb je Roomskatholieken die echt ouderwets Ukrainisch spreken, met veel Poolse, Duitse en Latijnse woorden., maar ook juist weer archaische Slavische woorden die in het Pools nauwelijks nog gangbaar zijn en in het Russisch totaal vergeten. Sommigen darvan leven nog in lokale stamverbanden zoals de Lemken, Bojken en Huzulen, en ze hebben een rijke volkscultuur met dans, muziek, kunst en oude gebruiken.
    Daarna heb je de Uniaten, vaak ook nationalistisch gezind en Ukrainisch-sprekend, maar ook in de steden wonend, met hoofdstad L’viv.(L’vov, L’wow, Lemberg)
    Vervolgens, rond Kyiv (Kiev) vindt je veel gemengde huwelijken en dus ook gemengde families voor tussen leden van de verschillende kerkgenootschappen, en velen zijn tweetalig. Ook is dit het gebied waar zich een ander taalkundig verschijnsel voordoet, “surzhik”, een mengtaal tussen Russich en Ukrainisch.
    Verder Oostelijk, rond Kharkiv (Kharkow), maar ook in Odessa in het
    Zuidwesten, tref je Russischtaligen aan die lid
    zijn van de autocefale Orthodoxe Kerken, maar
    zich toch Ukrainische voelen.
    Ten slotte in het Zuidoosten Lugansk, Donetsk, Zaporizhe en en Kherson, is een groot gedeelte van de bevolking van Russische afkomst, en de Ukrainers die er wonen zijn Gerussificeerd, niet aleen
    qua spraak maar ook qua loyaliteit.
    Ten slotte op de Krim is 90+% van Russiche afkomst.
    Op mijn reizen door Ukraine heb ik gemerkt
    hoe verschillend er gedacht wordt, afhankelijk van waar je bent, over de geschiedenis, politiek, sociaal-economische vragen, religie en persoonlijke
    verhoudingen.
    Maar ik heb voorheen nooit iets van haat gemerkt tussen de verschilende gemeenschappen. Alleen wederzijdse vooroordelen zoals je die binnen elk land hebt tussen de verschillende landsdelen en tussen stad en platteland.
    Die oorlog is dus echt het product van corrupte interessen van louche multimiljardairs zoals Rockefeller, Soros en Gates en hun politieke lakeien in Washington, Brussel, Berlijn, London, Warszawa, Den Haag en ook Kyiw, die de Ukrainers als kanonnenvoer misbruiken tegen Rusland.
    Het kan Zelenski weinig schelen wat er met zijn land en volk gebeurd. Hij is een middelmatig acteurtje in een slechte B-film, die helaas bitterharde werkelijkheid geworden is voor de meeste mensen in Ukraine.
    Een neutraal Ukraine dat zowel met Europa als met Rusland goede betrekkingen onderhoudt behoorde tot de mogelijkheid. Deze kans is ons nu afgenomen door die corrupte elite.

    Geliked door 2 people

    • Ravian zegt:

      “Een neutraal Ukraine dat zowel met Europa als met Rusland goede betrekkingen onderhoudt behoorde tot de mogelijkheid.”

      Dat was ook wat de EU Oekraïne in eerste instantie heeft voorgespiegeld.
      Met name het armere westen van Oekraïne zag dat wel zitten, omdat hen een vette EU subsidie-tiet aangeboden werd.

      Vlak voor de daadwerkelijke ondertekening van het verdrag met de EU kwam echter de aap uit de mouw: handel met de EU betekende geen handel meer met de Russische Federatie.
      Dat betekende dan het failliet van oostelijk Oekraïne, wat de economische motor van Oekraïne was.

      Zodoende trok de wettig gekozen president de stekker uit dat EU dealtje, maar zo werd dat in westelijk Oekraïne niet gebracht natuurlijk, door de door Soros & Co gecontroleerde media, waardoor ze daar pissig werden omdat ze de vette EU subsidie-tiet “zo maar” aan hun neus voorbij zagen gaan.

      Daarna regelde de CIA dan nog wat sluipschutters die op het Maidan Plein een bloedbad aanrichten, en dat de “foute president” die de west-Oekraïners die vette EU subsidie-tiet ontzegt had in de schoenen schoven.

      Vervolgens waren de rapen gaar en werd er een door Victoria Nuland persoonlijk uitgekozen nazi regime in het zadel gehesen, en de rest is geschiedenis zogezegd.

      Like

      • Simon zegt:

        Graag wil ik dit geloven, maar waar komen deze gegevens vandaan?

        Like

      • Ravian zegt:

        @ Simon

        Van het internet mijn beste.
        Zelfs op dit blog alleen al ga je dit al allemaal kunnen opduiken.
        Zoekt en ge zult vinden…

        Like

Plaats een reactie