Ondanks EU-dreigingen: Hongarije plant strengste kinderbescherming wet van Europa

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije plant de strengst kinderbescherming wet van Europa. De EU schuimbekt van woede, dreigt en klaagt Boedapest aan. De Amerikaanse inmenging bij de Hongaarse verkiezingen in 2022, door de oppositie met miljoenen te financieren, maakt haar niets uit.

Bij kinderbescherming bestaan er voor Hongarije geen compromissen, heette het uit regeringskringen tijdens een vergadering over meerdere thema´s. Minister van Justitie Judit Varga wil de strengst kinderbescherming wet van Europa omzetten. De EU beweert dat deze een schending van het EU-recht zou zijn. Daarom zou Brussel – met ondersteuning van 15 lidstaten – een procedure tegen Hongarije in werking stellen. Voor Varga is duidelijk dat Brussel het heeft voorzien op de waarden, die in de Hongaarse grondwet zijn vastgelegd. Een ander thema was de Amerikaanse inmenging in de laatste parlementsverkiezingen in Hongarije. De oppositie had van daarop betrekking hebbende NGO´s meer dan € 10 miljoen gekregen om de Hongaarse politiek in hun zin te beïnvloeden. Ondanks beschikbare bewijzen zwijgt de EU over dit schandaal.

Man en vrouw ongeoorloofd

De Hongaarse plannen om de kinderbescherming strenger te maken, zijn Brussel een doorn in het oog. Vooral, omdat Boedapest het recht van de kinderen op eigen identiteit overeenkomend met hun geslacht bij de geboorte beschermt en omdat de moeder als vrouw en de vader als man gedefinieerd wordt. Hongarije is van plan de kinderbescherming wet tot de herfst aan te scherpen, wat het Europees Parlement deed opdraven.

Vooral de liberale fractie gaat hiertegen tekeer. Zij beroept zich bij haar kritiek op de “Europese waarden”. Minister van Justitie Judit Varga beroept zich op de EU-charta van de grondrechten en op het verdrag over de werkwijze van de Unie. Bovendien hebben 3,7 miljoen Hongaren zich vorig jaar in een referendum uitgesproken voor de kinderbescherming wet. Ze bekritiseerde ook de vorderingen makende “Woke-ideologie”, waaraan steeds meer EU-lidstaten zich onderwerpen.

Ontoelaatbare EU-inmenging

In de procedure, die Brussel tegen Hongarije zou voeren, zou het echter niet op het aantal ondersteuners aankomen, maar op de correcte en juiste interpretatie van het EU-recht. Daartoe behoort de scheiding van nationale en EU-competentie, zei Gergely Gulyás, minister van het kantoor van de minister-president. Opvoeding zou duidelijk op nationaal verantwoordelijkheidsgebied vallen. Daartoe zou ook de seksuele opvoeding behoren. De EU zou hier dus geen competentie hebben. Het probleem zou ook niet de hoogte van de straffen zijn, maar het gebrek aan bescherming voor jonge mensen onder 14 jaar, zei Gulyás.

Kindermisbruik salonfähig

Een probleem zou de toenemende verbreding van “bewustzijnsvorming” m.b.t. LGBTQ (homoseksuelen, lesbiennes, transgender, queer) op school zijn. Gulyás wees naar meerdere gevallen van kindermisbruik in de afgelopen maanden. Ook schoolpersoneel zou daarbij betrokken zijn. Er zou een gat in de actuele wet m.b.t. de leeftijd voor “seks in goed overleg” zitten. Die zou op dit moment 14 jaar zijn. Een 39-jarige leraar zou dat hebben misbruikt en gelijkgeslachtelijke seks met een 15-jarige jongen gehad hebben. De man zou daarop gepocht hebben in de sociale media. Hij zou geen wet hebben overtreden. Deze relatie zou hoogstens moreel verwerpelijk zijn. Voor hem zou ze echter helemaal oké zijn.

VS manipuleren Hongaarse verkiezingen

Bij de regeringszitting werden ook de verpletterende bewijzen voor de Amerikaanse inmenging in de Hongaarse parlementsverkiezingen aangesproken. Het zou bewezen zijn dat de Hongaarse oppositie financiële middelen ter hoogte van meer dan 3 miljard Forint (ongeveer € 8 miljoen) van mysterieuze Amerikaanse donoren aangenomen zou hebben om hun belangen en politiek in Hongarije te vertegenwoordigen. Ook uit Zwitserland zouden 900 miljoen Forint naar de Hongaarse oppositie gestroomd zijn. “Interessant genoeg zwijgt een groot deel van de EU-politici daar over.”

EU zwijgt

“Terwijl ze al jarenlang een onschuldige zin van de Hongaarse grondwet aanvallen, reageren ze op zo´n unieke, illegale verkiezingsfinanciering met zwijgen”, bekritiseerde minister van Justitie Judit Varga. Daarom heeft zij de eurocommissaris voor justitie, Věra Jourová, in een brief erover geïnformeerd dat de verkiezingscampagne van de oppositiepartijen o.a. van de Amerikaanse organisatie “Action for Democracy” aanzienlijke buitenlandse schenkingen gekregen zou hebben. Deze ondersteuning diende er blijkbaar toe om de Hongaarse parlementsverkiezingen te beïnvloeden. Dat zou niet alleen voor de Hongaren, maar ook voor de Europese burgers bedenkelijk zijn.

Nieuwe kieswet

Want de beperking van de bevoegdheden van de lidstaten en pogingen tot inmenging, in het bijzonder met betrekking tot het verloop en het institutionele kader van democratische verkiezingen, zou “geen democratische deelname, maar de outsourcing van de democratie” zijn, zei Varga. De regering wil dat binnenkort door een verandering van de kieswet tegengaan. Dan mogen politieke partijen geen buitenlandse financiering meer aannemen. Ook dat is Brussel een doorn in het oog. Vooral met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement en de gemeenteraadsverkiezingen in Hongarije volgens jaar.

Bron:
auf1.info
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Ondanks EU-dreigingen: Hongarije plant strengste kinderbescherming wet van Europa

 1. Iemand zegt:

  “Europese waarden”….laat me niet lachen.
  Ik daag die eurofielen uit referenda in gans Europa uit te schrijven en de inwoners te bevragen naar de aanvaarding of “op de schop” van die “waarden”.
  Bijkomend, deel het liefst nog op in allochtonen en autochtonen (oa van islamitische afkomst).
  Die eurofielkes zouden nogal een mal figuur slaan.

  Ik zal u de eindconclusie meegeven: Rot op met uw waarden!!

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=641310074486297&set=gm.3525398307737020&idorvanity=1506866446256893

  Vladimir Poetin – de Nationale Leider van Rusland.
  Olga Viktorova ·
  22 uur
  ·
  RT – 28 april 2023

  Rusland speelt niet volgens ‘regels’ opgelegd door West – Poetin

  De “voormalige partners” van het land hebben het internationaal recht en communicatiekanalen “manisch” vernietigd, zei de Russische president.
  Moskou zal zich niet houden aan de “zogenaamde regels” die zijn bedacht en opgelegd door “bepaalde landen”, zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag tijdens een toespraak tijdens een vergadering van de Russische Raad van Wetgevers in Sint-Petersburg.

  Rusland ondergaat momenteel “economische agressie” van het collectieve Westen, verklaarde Poetin, en drong er bij wetgevers en andere takken van de autoriteit van het land op aan om proactief te werken in plaats van deze periode “af te wachten”

  . Het uiteindelijke doel is het creëren van een “basis voor de langdurige, onafhankelijke en succesvolle ontwikkeling van ons land”, benadrukte hij.

  Het internationale diplomatiesysteem is de laatste tijd enorm uitgehold, met “bepaalde landen” die in plaats daarvan hun eigen “regels” opleggen, merkte Poetin op.

  “Onze partners, of je zou kunnen zeggen, al voormalige partners, vernietigen in sommige landen maniakaal het wettelijke kader en de communicatiekanalen en proberen hun mening en zogenaamde regels aan iedereen op te leggen.

  Wat zijn de regels? … Niemand heeft ze gezien, ‘zei hij.

  Ze schrijven iets onder de dekens en doen daar zelf iets mee onder de dekens.

  We gaan niet met ze onder de dekens kruipen. Maar ook wij gaan hun regels niet volgen.

  Tegelijkertijd wil Rusland niet in “zelfisolatie” gaan en blijft het bereid om eerlijk samen te werken met “bevriende landen”, legde Poetin uit. “We zullen pragmatische, gelijkwaardige, wederzijds voordelige, exclusieve partnerschapsrelaties uitbreiden met bevriende landen in Eurazië, Afrika en Latijns-Amerika.”

  Hij merkte op dat Rusland “veel gelijkgestemde mensen” heeft in de landen van het collectieve Westen, waaronder de VS. “Toch gedragen de elites zich anders.

  Maar u en ik weten dat de elites van deze landen niet altijd een beleid voeren dat gericht is op de belangen van hun eigen volk. Dit zal hen blijven achtervolgen’, waarschuwde hij.

  BEGRIJPT U . DAT U DE LUL BENT …..

  DE RUSSEN . DAN WEL MIJN OOM VLADIMIR HEEFT AFSCHEID VAN U GENOMEN ..

  UW EENS GROOTSTE VRIEND ..

  U KOOS VOOR DE TOTALE ONDERGANG EN VERNIETIGING VAN UW EENS MOOISTE KLEINE LANDJE TER WERELD ..

  IS “”DOMBOOS “” ?? HET GOED WOORD . ??

  OOM DE KLOOTZAKKEN MAKEN DE DIENST UIT

  ONZE GROOTSTE VRIEND TER WERELD. IS PLEITEN , KNAP HOOR

  Geliked door 1 persoon

 3. Snappie zegt:

  Nederland EUxit en dan aankloppen bij poetin, wij in Nederland spreken Russisch, komt u ons ook annexeren met een speciale militaire operatie ?
  Totziens Vladimir, het bier en de wodka staat klaar.

  Like

 4. feniks zegt:

  Hongarije plant de strengst kinderbescherming wet van Europa. De EU schuimbekt van woede, dreigt en klaagt Boedapest aan…..

  Hoezo dan??
  Is het beschermen van kinderen dan niet het grootste goed EU?
  Blijkbaar volgens EU politici dus niet!
  Waarom niet?
  Wat wil de EU dan?
  Kinderen NIET beschermen?
  Daar lijkt het dan wel op.

  Dan is de EU dus niet OK!

  EXIT NEXIT

  Geliked door 3 people

 5. Meine zegt:

  “…Europese waarden…”
  Klinkt als een d66-er, die dan zegt: “..iedereen is het met mij eens….”

  Over het “Oekraine-referendum” van april 2016, met een opkomst van 32,3 %,…. Had diezelfde d66 de arrogantie om dan te stellen dat alle mensen die niet gestemd hadden, het met HUN standpunten eens was.

  Niets nieuws, gebeurde al in 1815, met de “Hollandse rekenkunde” (Arithmétique Hollandaise)….

  Like

 6. Julia zegt:

  Respect voor Hongarije die haar oren niet laat hangen naar de ongekozen lamzakken in Brussel en eigen land en volk beschermt. Dat kun je van o.a. Rutte niet zeggen minimaal zijn 1100 kinderen (waarschijnlijk meer) onterecht door de Staat ontvoerd vanwege de schandalige toeslagen affaire. Ze moeten zich hier kapot schamen en waar zijn die kinderen?

  Geliked door 1 persoon

 7. koosv8 zegt:

  De EU schuim bekt van woede, mooi moment om deze schuim bekkers allemaal apart te zetten op een groot weiland en één voor één een duik te laten nemen in een mooie verdekt opgestelde TAKKEN VERSNIPPERAAR. De meeuwen staan al te wachten, wat zullen ze blij zijn.

  Like

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Turken die in dit land naar de stembus gaan om islamofascist Erdogan
  in het zadel te houden, moeten maar teruggaan naar hun “heimat.”
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/dit-worden-wel-de-belangrijkste-verkiezingen-in-de-geschiedenis-van-de-turkse-republiek-genoemd~b57b946a/

  Like

 9. koddebeier zegt:

  CHAPEAU Hongarije !!!!!!! Laat dat tuig in Brussel maar verrotten !

  Geliked door 1 persoon

 10. Paula Wiermans zegt:

  Geweldig dat is ook de reden waarom ik naar Hongarije wil emigreren. Orban is een geweldige vent laat zich niet omkopen door de EU.

  Like

  • Luc zegt:

   Inderdaad. Ik woon reeds ruim vijf jaar in Hongarije. Het leven hier is het leven zoals wij dat kenden in de jaren ’70, ’80, ’90. Al de ellende die nu in West Europa speelt bestaat hier niet. Al degenen die commentaar hebben op Orbán moeten hier maar eens een tijdje komen wonen. Dan willen ze nooit nog terug naar België of Nederland.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s