Franciscus en de Rooms-katholieke kerk

(Door: “Sobieski”)

Naar aanleiding van wat ik gisteren vernomen heb, en nu ook bevestigd zie, zal ik mijn reactie op het vorige artikel over het bezoek van deze Paus aan Hongarije moeten bijstellen. De sluwe rat Bergoglio blijkt dus toch de linkse gladjanus te zijn, aangesteld en betaald door de duistere elite, die met de islam heult om op deze manier Europa kapot te maken. Net zoals zijn evangelische ambtsgenoten heeft hij weinig goeds voor met zijn eigen schapen, voor wie hij het toch boven alles zou moeten opnemen.

De pogingen van de elite om de Kerk te infiltreren begonnen na de dood van Johannes-Paulus II. In 2005. De elite zag namelijk al lang in dat de Katholieke Kerk, zoals die tot voor 2013 bestond, tot een bolwerk van verzet tegen de New World Order zou kunnen uitgroeien. Dat laatste had Paus Johannes-Paulus II. al bewezen toen hij het opnam tegen het communisme, en uiteindelijk won. Van buitenaf zou de Kerk niet kapot te krijgen zou zijn, want, zoals we weten, kan geloof bergen verzetten.

Niet dat de Kerk voor die tijd in orde was. Laten we daar geen illusie over hebben (voor wie dat nog had). Er was gigantisch veel corruptie, en de schandalen van kindermisbruik hoopten zich op, alsmede het schrijnende gebrek aan de bereidheid van de clerus om deze misstanden aan te pakken en de schuldigen voor het gerecht te brengen. En dan zijn de dubieuze duistere praktijken van Opus Dei en het gekonkel van de Jezuïeten nog niet eens genoemd. Nee, het was nooit een sympathiek en menslievend instituut, voor zover zoiets zou kunnen bestaan. Maar er waren wel grote groepen oprechte gelovigen onder de leken en de lage priesters, die vanuit hun geloof veel goede werken probeerden te doen en dat nog steeds doen.

Helaas is het bij katholieken vaak nog zo, dat ze behoefte hebben aan een morele autoriteit op wie ze hun spirituele oriëntatie kunnen projecteren. Het zijn nog geen “volwassen” mensen, die God in het innerlijke durven te zoeken. Het feit dat Christus al 2000 jaar niet meer als mens onder ons is, wordt deze behoefte aan externe geestelijke leiding geprojecteerd op een mens als zijzelf, die deze rol toebedeeld krijgt met de titel van “Paus”. Dit is puur symboliek, want iedereen met een beetje verstand beseft donders goed dat een paus ook maar een gewoon mens is als ieder ander. Desondanks heeft deze ritualistische symboliek redelijk goed gefunctioneerd tot en met 2013, omdat alle Pausen tot dan toe altijd een laag profiel hielden, zodat iedere katholiek zich erin kon herkennen, ongeacht hun eigen politieke overtuiging.

De duistere elite wist echter maar al te goed dat deze afhankelijkheid van een groot deel van de gelovigen van een geestelijke leidersgestalte de achilleshiel van de Kerk was. Het was dus een effectievere strategie om deze Kerk van binnenuit over te nemen dan om deze van buitenaf te bestrijden (wat ze voorheen ook geprobeerd hadden, maar wat ze met uitzondering van West-Europa nergens anders gelukt was). Het was ze ook duidelijk dat de Kerk een groot deel van zijn populariteit wereldwijd te danken had aan de oprechtheid en standvastigheid van Paus Johannes-Paulus II. Zolang deze dus Paus was, wisten ze, konden ze de Kerk niet onder hun controle krijgen, en iemand vermoorden à la Kennedy of vergiftigen à la Johannes-Paulus I. zou in de tijd van internet toch echt te riskant zijn wat betreft public opinion. Dus wachtten ze rustig zijn dood af, die sowieso een keer zou komen.

Met zijn overlijden in 2005 zag de elite voor het eerst sinds de Contrareformatie opnieuw de kans om de Kerk over te nemen, en deze klaar te stomen voor de duistere plannen voor de 21e eeuw (Agenda 2030). Die gelegenheid schiep ze zelf, doordat ze de opvolger Paus Benedictus XVI. tot aftreden kon dwingen (wat nog nooit eerder is voorgekomen). De motiveringen die ze daarvoor nodig had, konden gemakkelijk kunstmatig gegenereerd worden, omdat Benedictus XVI. sowieso al een politiek kwetsbare positie had vanwege zijn nationaliteit in combinatie met zijn generatie, evenals zijn zeer conservatieve standpunten. Een koud kunstje dus om hem in kunstmatig gecreëerde politieke schandalen te verwikkelen. Berucht werd bijv. de uitwerking van zijn Regensburger toespraak, waarin hij theologiestudenten de logica van argumentatie wilde onderwijzen met het voorbeeld van een middeleeuws debat tussen een Byzantijnse bisschop in dialoog met een Perzische imam. Hierbij werd een fragment van zijn betoog bewust uit zijn verband gerukt, waardoor het een totaal andere betekenis kreeg dan door de Paus bedoeld was. Vervolgens ging dat fragment viraal, wat tot gevolg had dat wereldwijd, van Nigeria via Syrië en Pakistan tot Indonesië, tientallen christenen door beledigde moslim fanaten vermoord werden. Hierbij ging het nog niet eens altijd om Rooms-katholieke gelovigen. Vragen werden gesteld over de “verantwoordelijk” van de Paus, waarbij niemand repte over de verantwoordelijkheid van moslims om meningsverschillen met civiele debatten op te lossen of beheersbaar te maken.

Toen volgde het nog beruchtere interview met de nitwit Williamson, die zich in zijn stommiteit tot ontkenning van de Shoah had laten manipuleren. Dat zette vooral in het Westen veel kwaad bloed. Dit interview duurde bijna drie uur, en wat er in die tijd allemaal besproken werd, is nooit openbaar gemaakt, maar de gewraakte uitspraak kwam pas aan het einde ervan, en dat is – uiteraard – het enige fragment dat viraal ging. De vraag die gesteld werd, werd niet uitgezonden, maar aan de reactie van Williamson valt af te lezen dat het onderwerp niet door hemzelf gekozen was, maar door die linkse Zweedse journalisten. Na dit fragment hadden ze wat ze nodig hadden. Met de publicatie ervan werd meer dan een jaar gewacht, net tot het moment nadat Paus Benedictus XVI. Williamson weer terug als lid in de Kerk opgenomen had. Wat niet verteld werd, was dat Williamson slechts als leek terugkeerde. Hij kan dan wel een bisschop onder de schismatische groep van Lefebvre zijn geweest, in de hoofdkerk was hij een leek, meer niet. Wat evenmin vermeld werd, is dat de Paus helemaal niet op de hoogte was van dat interview en de dubieuze ideeën van Williamson, en deze ook zeker afgekeurd zou hebben als hij er op tijd van op de hoogte zou zijn gesteld. Maar hoe kan een Duitse Paus uit de “verdachte” generatie zich tegen deze serieuze beschuldigingen weren?

Toen het hierdoor dus gelukt was om Benedictus XVI. tot aftreden te dwingen, zetten ze de Jezuïet Bergoglio op zijn post, zgn. een Paus uit de “Derde Wereld”, om de Afrikanen en Zuid-Amerikanen te paaien (Argentinië ligt weliswaar in Zuid-Amerika, maar is een westers land, net als Uruguay en Chili).
Dat er nog nooit eerder in de geschiedenis van de Kerk een Jezuïet het hoogste ambt bekleedde, laat duidelijk zien dat deze orde in wezen andere loyaliteiten heeft en andere idealen nastreeft dan de christelijke boodschap die de Kerk, althans officieel, nog steeds zegt te (willen) vertegenwoordigen.
De Jezuïeten zijn het product van de duistere loges, die tijdens de Contrareformatie de Kerk onder controle probeerden te krijgen. Dat is ze toen maar gedeeltelijk gelukt, maar nu de Eindtijden naderen, zijn ze er 100% in geslaagd.

De Rooms-katholieke kerk is dus verworden tot een satanisch instituut, en het zal de komende jaren belangrijk worden dat gelovigen dit in gaan zien en zich los gaan maken van de Kerk en zelf nieuwe, daadwerkelijk christelijke gemeenschappen gaan vormen.

Door:
“Sobieski”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

50 reacties op Franciscus en de Rooms-katholieke kerk

 1. pepo Copyright zegt:

  Daarom hebben alle staatshoofden hém bezocht vlak voor de C-19 plandemic.
  Ja inclusief Willempie and zijn aanhang 🤮

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  ALS HET MUNTJE IN HET KISTJE KLINKT ..

  HET ZIELTJE IN DE HEMEL SPRINGT ..

  VUILNISMAN KUNT U HIER EEN BOM OP PLEUREN ..

  EN ALLE JEZZUS SNEL GRAAG .DANK U

  IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN MAN IN EEN GESCHEURDE VOCHTIGE TABERNAKEEL . ZEG MAAR “”ONS BENNIEUZOEKTTHETZELFMAAROP

  WANT WWIJ HEBBEN DE ENIGE ECHTE .. TOEVALLIG

  IS ER OOK NOG IEMAND .DIE IETS WEET VAN EEN MAN ..

  DIE ZIJN 2 TESTIKELS TEGEN EEN KERKDEUR TIMMERDE ??

  Geliked door 4 people

  • Htskday zegt:

   Whahahahaaa..
   Wat een geweldige onzin weer…😵‍💫😂

   IS ER OOK NOG IEMAND .DIE IETS WEET VAN EEN MAN ..

   DIE ZIJN 2 TESTIKELS TEGEN EEN KERKDEUR TIMMERDE ??

   Man man, de tranen lopen over mijn rug…

   😂🤣😂

   Geliked door 3 people

 3. droevige mof zegt:

  “De Rooms-katholieke kerk is dus verworden tot een satanisch instituut,…”
  In dit soort redenering zijn alle mogelijke instituten satanisch, wat dat laatste ook moge betekenen. Het hele artikel is, om het vriendelijk uit te drukken, een mening van de auteur. Het vereist een zekere arrogantie om miljoenen mensen als niet vollwassen te bestempelen, zelfs als je het diplomatiek tussen aanhalingstekens zet. Voor mij, als buitenstaander, zijn deze religieuze polemieken weerzinwekkend. Christenen lijken elkaar niet lief te hebben zoals hun baas deed en leerde.

  Geliked door 1 persoon

 4. Angélica zegt:

  Geachte “Sobieski”,

  Uw naam verwijst naar de koning van Polen die de Ottomanen heeft verslagen…?
  Uw visie op dit hele gebeuren is goed doordacht en buitengewoon interessant! Graag zou ik dit onderwerp verder met u bespreken maar het werkt gewoon niet als dat door middel van ‘reageren op elkaar’ op dit blog wordt gedaan. Indien u het goed vindt, wil ik via de webmaster, Dhr. Bron, met u in contact komen en wellicht kunnen we dan via skype verder praten? Graag uw reactie op dit voorstel!

  Geliked door 2 people

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  Robert Long zong op zijn weergaloze elpee Vroeger of Later over
  de paus:
  Hij die door zijn orgaan slechts pist heeft al over miljoenen
  beslist.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Accoord met uw rode draad, maar de maçonnieke machtsovername, beste “Sobieski”, van de katholieke Kerk, dateert al vanaf 1958, met de verkiezing van Roncalli, alias J XXIII en wat later in 1962, met Montini, alias P VI. Beiden waren vrijmetselaar. Het ketterse Vaticaan II concilie (1965), bracht de wereld binnen de Kerk, “de ramen gingen open”. Ondanks zijn “vallen van de Muur”, heeft paus JP 2 heeft daar hard aan meegedaan. De huidige ketterse paus Bergoglio is een extreme opvolger van al die V2 pausen, behoudens de spijtoptant Paus benedictus XVI. Maar deze kon de grote ontsporing niet terug draaien. Het is wachten op de komst van de “grote monarch” paus.

  Like

 7. karton zegt:

  Ik ben niet gelovig en probeer mij er verre van te houden.
  Ik las bijv. in ’t artikel : Opoe’s Dij; ik weet écht niet wat dat nou weer betekent.
  Als ’t over een paus gaat zie ik alleen een ouwe vent in een lange witte jurk en een klein wit mutsje op, omringd door nog véél meer “mannen” in lange jurken en een Sinterklaas-mijter op hun heuft. Zo’n paus arriveert elders per vliegtuig, loopt naar beneden en kust de grond, gadverdegadver !!! Daar heeft zojuist een hondje staan piesen.
  Wát een poppenkast; vaak loopt er ook nog één of andere malloot met een brandend vaatje aan een ketting in z’n hand en zwaait met dat ding als een wilde in ’t rond, de hele kerk stikt bijna in de rook !
  Tijdens een zg. wijding zie ik volwassen “mannen”, óók gekleed in lange jurken, als slangen over de grond kruipen, krijgen een plens water over zich heen en ziedaar …… ze zijn “gewijd”.
  En dát soort heeft invloed op “regeringen/elite enz.” ?
  Ik al het geloven als ik Pinokkio Rutte in een jurkje in de Kamer zie lopen.

  Geliked door 4 people

  • Boike zegt:

   @ karton 3 mei 2023 om 10:51

   U geeft aan, zelf niet gelovig te zijn. Dat is uw keuze, uw vrijheid en uw goed recht. Dat respecteer ik.

   Ik heb wel een beetje moeite met de wijze, waarop u meent katholieken te moeten kleineren. Is dat echt nodig ???

   Van het een komt het ander. Als we zo met elkaar omgaan, wordt de wereld een hel. Is dat wat u wilt ???

   Niet iedereen deelt uw mening. Voor veel mensen is hun geloof in een God een houvast in het leven.

   Heeft u het antwoord op de grote mysteries van het bestaan ??? Kunt u aantonen waar alles, dat bestaat, vandaan komt ???

   Zolang we geen zekerheid hebben, is het wellicht verstandig, om andersdenkenden met respect in hun waarde te laten.

   Like

   • karton zegt:

    @ Boike op 3-5-2023 om 10.51 u. Ik “etaleer” hetgeen ik zie gebeuren en zoals ik het ervaar. Ik respecteer óók úw mening. Maar misschien kunt u mij dan wel duidelijk maken waarom er bijv. in de kerk, tijdens een dienst, zo kwistig met rook en stank moet worden rond-gewapperd; waarom een paus wordt omringd door “mannen” met sinterklaasmijters op hun hoofd en waarom “mannen” die kennelijk gewijd worden daarbij over de grond moeten kruipen ? Kunt u zich voorstellen dat het “gebodene” op de lachspieren van niet-gelovigen werkt ? Zo zijn er uiteraard nog 10-tallen rituelen waarvan de betekenis volkomen duister is ….. óók voor de volgelingen.

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ karton 3 mei 2023 om 18:07

    U hebt aangegeven niet gelovig te zijn. Dat is uw keuze, uw vrijheid en uw goed recht. Dat respecteer ik.

    Dat u als niet gelovige kerkdiensten, erediensten, rituelen en al wat dies meer zij niet begrijpt, bevreemdt mij niet.

    Maar vindt u het echt nodig, om wat u niet begrijpt, belachelijk te moeten maken ???

    In een protestante dienst, staat een dominee op de kansel te preken. En al wijzend met zijn vingertje vertelt hij zijn toehoorders wat niet mag en wel moet.

    Bij een katholieke eredienst draait het vooral om rituelen, symboliek en gebed.

    Andere religies, zoals het Boeddhisme, het Hindoeïsme en natuurgodsdiensten hebben ook zo hun eigen dingen, waar de de buitenwacht wellicht ook niets van begrijpt.

    Het voert absoluut te ver, om hier uitgebreid op in te gaan. Daar is deze blog niet voor geschikt.

    Ik zal u slechts een kort antwoord geven op, wat u als stinkende rook beschouwt. Dat is wierook en dient een bepaald doel.

    Het wordt niet alleen in de Katholieke kerk gebruikt, maar ook door Hindoes en Boeddhisten. Ook in de New Age maakt men er graag gebruik van. En in een andere vorm zien we het ook terug Noord-Amerikaanse Indianen, sterk ruikende sigaren. En ook in Zwart Afrika kent men iets dergelijks, bijvoorbeeld rituele vuren. Wierook wordt ook vaak gebruikt in combinatie met kaarsen, olielampjes, fakkels enzovoorts.

    Wierook kan bijvoorbeeld dienen als een offergave aan de Godheid. Het kan ook dienen, om onreine geesten, doelende zielen, demonen, entiteiten en dergelijke buiten de deur te houden. Het wordt ook wel gebruikt, om een overledene, voor zover die nog niet is overgegaan, te helpen bij de overgang naar het hiernamaals.

    Ik kan me heel goed voorstellen, dat u, als ongelovige, dergelijk rituelen grote onzin vindt. Maar ik kan u wel garanderen, dat er meer is tussen hemel en aarde, dan menigeen bevroedt. En dat kan ik beweren uit eigen ervaring.

    Ik ken mensen, die meenden hartelijk over het bovennatuurlijke te moeten lachen. Diezelfde mensen heb ik zien janken als kleine kinderen, toen ze zelf iets meemaakten.

    Tot slot wil ik graag waarschuwen, om vooral niet te gaan experimenteren met het bovennatuurlijke als u niet weet van de hoed en de rand. Het oproepen van geesten is kinderspel. Maar hoe krijgt Ali Baba de geest terug in de fles ??? Eer je het beseft, heb je spoken in huis en moet je een professionele exorcist inhuren.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Boike op 3-5-2023 om 22.49 u.
    U heeft ’t recht om u te zijn, maar ik ben ik en heb, tijdens m’n werkzaam leven, maar óók als heel jong kind teveel ellende meegemaakt , maar vooral gezien om ook nog maar enig respect te hebben voor welk “geloof” dan ook. Let wel, ik heb ’t over het “geloof” niet over de mensen.

    Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Tsjonge jonge, iedere keer als ik denk met weldenkende mensen te doen te hebben moet ik deze mening bijstellen, het artikel heb ik ongeveer 15 regels van gelezen. niet om het één of ander maar ik weet best aardig wat en als iemand meent een artikel te moeten schrijven over de R.K. kerk en dan heb ik het gelezen tot dit stuk ;
    “De pogingen van de elite om de Kerk te infiltreren begonnen na de dood van Johannes-Paulus II. In 2005. De elite zag namelijk al lang in dat de Katholieke Kerk, zoals die tot voor 2013 bestond, tot een bolwerk van verzet tegen de New World Order zou kunnen uitgroeien. ”
    Ik neem u dan allen mee, in een reis van mijn voorouders die eerst Spanje moesten ontvluchten vanwege de inquisitie..lees Qut RK kerk , naar Portugal vluchtend waar ze wederom in de kongsi tussen de kerk en de staat belanden, van daaruit hebben een aantal aan de kroon gelieerde joodse families, stukken grond gekregen in Madeira, zie het als een “alles is beter dan levend verbrand te worden optie “van verbanning..enfin ook daar werd de grond ze te heet onder de voeten en zijn ze via Amsterdam naar Zuid-Amerika gevlucht naar de koloniën waar ze met het beetje geld, wat er nog over was( na alle confiscaties) een bestaan opbouwden steeds verjaagd , steeds op de vlucht daarom na 600 f…g jaren onderdrukking van vrouwen ja, angeliquekje gebruik je hersenen meid, denk minder doosgericht, onderdrukking en moord op andersdenkenden f..g 600 ++ jaren lang en dan moeten aanhoren van mensen die zichzelf intelligent noemen hier, dat je respect moet hebben voor deze gasten…deze openlijke pederasten… FUCK YOU ALL

    Ik hoop dat ik minstens in dit leven een aantal f…g bommen mag zien vallen op het f…g Vaticaan en dat de hele bende de lucht in gaat vuile …f…g pedo’s en vrouwenverkrachters.

    Het Vaticaan is het machtigste instituut op aarde als je f…g niet weet dat als je het over new world order hebt, dat je het over het vaticaan hebt dan heb je geen enkel recht vind ik om te denken, kom ik zal mijn domheid nog even verder verspreiden.

    Voor mensen die dit te emotioneel vinden… ik weet dat mijn voorouders f…g levend verbrand zijn zelfs nog na de officiële periode van de inquisitie… dus voor iedereen die mij te emotioneel vind ..Fuck You All

    Ik haat weinig dingen in het leven maar tot mijn laatste adem zal ik deze Qut-Kerk haten

    Geliked door 3 people

  • hannah zegt:

   Karton, je weet er inderdaad geen snars van …. hou dan ook je mond s.v.p.

   Like

   • karton zegt:

    @ hannah op 3-5-2023 om 13.55 u. Geef mij maar aan waar ik heb gepretendeerd er wél iets van te weten. De door mij beschreven “ rituelen” komen op MIJ als belachelijk over. Waarom zo’n ouwe man, paus, in een jurk gehesen ? enz.

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    Boike zegt:
    3 mei 2023 om 13:43

    DUS BOIKE NU GEWOON DOODSTIL JE MUI; HOUDEN DUIDELIJK ?
    MOOI

    Vaticaan voegt artikel over pedofiele misdaden toe aan kerkelijk recht
    De katholieke Kerk heeft in zijn intern wetboek een artikel toegevoegd dat expliciet gaat over de seksuele misdaden die priesters plegen tegen minderjarigen. Slachtoffers van pedofilie vragen al jaren dat de Kerk dat doet.

    Het straffen van pedofilie stond vroeger alleen vermeld in een hoofdstuk rond het niet respecteren van het zesde gebod van de Bijbel (“u mag geen overspel plegen”). Die vage formulering, wordt in de rechtspraak als achterhaald beschouwd, gezien het grote aantal pedofilieschandalen die de afgelopen jaren aan het licht zijn gebracht binnen de Kerk.

    Lees ook
    Paus ziet kindermisbruik als “psychologische moord”
    Paus ziet kindermisbruik als “psychologische moord”
    Het Vaticaan kondigde dinsdag dan ook een grote aanpassing aan van de zeven boeken van zijn “canoniek recht” van 1983, die in december van kracht zullen worden.

    In het deel getiteld “misdrijven tegen het menselijk leven, de waardigheid en de vrijheid” staat nu ook uitdrukkelijk een misdrijf tegen het zesde gebod met een minderjarige of een geestelijke zwakkere persoon vermeld. Ook alle personen die een minderjarige aanzetten tot “het deelnemen aan pornografische exposities” en wie kinderpornografische beelden bewaart, wordt gestraft. Die straf kan gaan tot het ontslag uit de Kerk.

    EN VERVOLG EFFE !!!

    ‘Paus wist van pedofiele priester’
    26 maart 2010 11:00
    Aangepast 26 maart 2010 14:34
    Er zijn opnieuw vragen gerezen rond het optreden van de paus bij misbruikzaken.

    In 1980 was hij op de hoogte van het overplaatsen van een priester die beschuldigd was van misbruik van kinderen. Dat meldt The New York Times.

    Joseph Ratzinger, toen nog aartsbisschop van München, liet de priester een therapie volgen tegen pedofilie, maar liet hem zijn werk als priester vervolgen in een andere parochie.

    De man werd in 1986 veroordeeld voor seksueel misbruik van jongens. Gisteren onthulde de krant dat de paus in de jaren negentig niets deed aan misbruik door een Amerikaanse priester.

    DUS SILENCE BOIKE DIT ZIJN JOUW VRIENDEN !!

    Paus wist van foute priester

    Paus wist van foute priesterSimonis: ‘Wir haben es nicht gewusst’Kinderbescherming zag misbruik nietGruwelijk misbruik in Tilburgs tehuisAl 1100 meldingen over misbruik’Staat aansprakelijk na misbruik’Website Vaticaan over misbruikOok misbruik op blindeninstituutExtern onderzoek naar misbruik kerkMisbruik internaat al 1967 bekendMeldingen van misbruik in NederlandOok nonnen misbruikten kinderenAegon heeft pot voor misbruikclaimOok gruwelijk misbruik in Duitsland

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 3 people

   • bobzelf zegt:

    hannah zegt:
    3 mei 2023 om 13:55

    EN VOOR DEZE NIRWIT DAME GELDT HETZELFDE

    DUS ZWIJG . OVER UW PEDOFIELE VRIENDEN ..

    DANK U

    HOME
    >
    NIEUWS
    >
    BUITENLAND
    ‘Vaticaan raadde bisschoppen af om pedofiele priesters aan te geven’
    | Bron: nrc, irishtimes

    Volgens de Ierse overheid heeft het Vaticaan Ierse bisschoppen ontmoedigd om pedofiele priesters aan te geven bij de politie. Dat staat te lezen in het rapport-Cloyne dat woensdsag verscheen. Ierland heeft haar ambassadeur al teruggehaald uit Vaticaanstad.
    Het Cloyne-rapport, vernoemd naar een bisdom in Ierland waar kinderen misbruikt werden door priesters, is hard voor het Vaticaan. Toen de Ierse bisschoppen in 1996 met maatregelen kwamen om verder misbruik tegen te gaan, werden die in 1997 door het Vaticaan terzijde geschoven. Het was volgens het Vaticaan ‘geen officieel beleid’, het ging ‘slechts om discussiestukken’.

    Het zwaarste bewijsstuk is een brief van een hooggeplaatste aartsbisschop binnen het Vaticaan aan de Ierse bisschoppen. Daarin raadt hij de bisschoppen impliciet af om de nieuwe regelgeving, die aanraadt om van misbruik verdachte priesters aan te geven aan de autoriteiten, toe te passen.

    Eamon Gilmore, de Ierse minister van Buitenlandse Zaken, ontmoet donderdag aartsbisschop Gioseppe Leanza, de diplomaat van paus Benedictus XVI. Alan Shatter, de Ierse minister van Justitie, noemde de acties van het Vaticaan al ‘onacceptabel’.

    EN OM HET AF TE LEREN . !!!

    Website Vaticaan: handleiding voor pedofiele priesters
    Zoom.in

    Op de website van het Vaticaan is maandag een handleiding geplaatst over hoe de kerk moet omgaan met seksueel misbruik.

    DANK DANK OME. VOOR HET WAKKER SCHOPPEN

    GEEN DANK MET LIEFDE GEDAAN WHAHAHA

    Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   “”Zo’n paus arriveert elders per vliegtuig, loopt naar beneden en kust de grond””

   Nee, er liggen daar op de grond altijd een paar gereserveerde lijntjes coke op hem te wachten..
   Hij houd altijd zijn vinger tegen zijn neus, snuift één links en één keer rechts, krabbelt even aan z’n zak, mompelt tjesus.. waar ben ik gvd nou weer aangeland, en staat weer op..
   Let maar op volgende keer..

   Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   karton zegt:
   3 mei 2023 om 10:51

   GODVERDOMME JE HEBT MENSEN BOOS GEMAAKT .
   VRIEND . BOIKE IS NIET BLIJ MET JE. !

   ONZE LUCIFER DOOS .IS BOOS ?? ZEKER……. LEES IK NET
   EN HIJ HEFT MOEITE . MET WAAROM JE DE KATOLIEKEN
   KLEINEERT ?????????????????????

   DUS HEEL ROME STAAT VOL MET BEELDEN VAN PEDOFIELEN MET KLEINE JONGETJE AAN HUN LUL

   EN IK LIEG NIET. MAKKERS …

   HEEFT HIJ NOG NOOIT GEZIEN DENK IK . ???

   MAAR JA WAT HEBBEN GELOVIGEN WEL GEZIEN ???

   HEEFT HIJ HET WEL GEZIEN ?/ DAN IS ONS BOIKE MEDEPLICHTIG . AAN PEDOFILIE. DUS DONDERSTRALEN WE HEM EERDAAG
   OP ISLAM WIJZE VAN 12 HOOG. SNAPPIE BOIKE

   DUS DOE MAAR GEWOON NET ALS IEDERE GELOVIGE OF JE GEK BENT ??

   NOU KLOPT DAT OOK WEL . DUS

   ALS JE GOED KIJKT BIJ PATERS EN ANDERE KATOLIEKE GEESTESZIEKE MALLOTEN

   DAN HEBBEN DIE ALLEMAAL EEN SCHRALE KIN . ??

   ONS BENNIE OOK TROUWENS !!!!!!!! WAARVAN ACTE

   EN HOE KOMT DAT .. NOU DIE PIJ ZIT BIJ GEPIJPT WORDEN
   DUS IN WEG SNAPPIE BOIKE ?? EN KLEINE HELE KLEINE
   JONGETJE MOCHTEN ER WEL EFFE ONDER SCHUILEN

   MILJOENEN ZIJN ER BETAAALD DOOR ROME ALS AFKOOPSOM VOOR DE VIEZERIKKEN ONDER U
   ZE VONDEN ZE ALLE JEZUS SNEL . DIE SCHRALE KIN HEEFT HEN VERRADEN SNAPPIE??

   DUS DIE TREKKEN ZE DAN OMHOOG. EN KNELLEN DIE RUIGE PIJ DUS ONDER HUN KIN . EN DAT SCHUURT .

   ZO BOIKE EN NOU OPPLEUREN EN GEEN MENSEN MET WERKENDE HERSENCELLEN BELEDIGEN DAN WEL AANVALLEN

   JULLIE ZIJN GESCHIFT EN . WIJ DUS DE ONGELOVIGE GAAN MET ZIJN ALLEN
   LEKKER EERDAAGS BILJARTEN OF 10 OVER ROOD
   BIJ CAFE LIVING IN HELL WITH LUCIFER AAN DE DEUR

   EM JULLIE R.K. LOSERS KOMEN ER NIET IN BOIKE MET FANS

   ZO EN ONTKENNEN ZAL JE NIET HELPEN ANDERS PLAATS IK OOK DE BIJBEHORENDE PLAATJESS EFFE VAN DE STANDBEELDEN
   IN ROME EL PEDOLIELIA

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ bobzelf op 3-5-2023 om 17.29 u. Als ik een aantal beminde gelovigen heb boos gemaakt dan interesseert mij dat geen ene flikker ! Beter dat ZIJ boos zijn als ik, is dat zootje nou helemaal besodemieterd, met hun pedofielen-leiders in lange pijp-jurken en gescheurd tabernakel ?! Ik heb gvd een paar jaar “gediend” in een uiterst “gelovige” regio ……. jezus chatistus nog es an toe …… nog nérgens zo’n vieze gore bende van “buiten-de-deur neukende” beminde gelovigen aangetroffen; breek mij de bek niet open over gelovigen en hun leiders !

    Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    karton zegt:
    3 mei 2023 om 21:23
    HE HEERLIJK . EINDELIJK VLIEG JE EEN BEETJE UIT JE ROL

    NADAT IK HET BOEK . NIET MORGEN MAAR NU ..

    VAN WAYNE DYER

    2 A 3 X DOORGELEZEN HAD. IS BIJ MIJ DE FRANK GEVALLEN

    BETER HIJ BOOS DAN IK BOOS ..

    BETER HIJ DE PEST IN DAN IK DE PEST IN
    BETER HIJ DOOR ZIJN NEST SPRINGEN . DAN IK WAKKER LIGGEN

    DUS GOOI DAT GELIJK . MET HUMOR TERUG

    JE ZIT TEGEN HERSENDOOIE GEHERSENSPOLEDE MONGOLEN TE PRATEN ..

    DIT KEER GEEN JOODS – CHRISTEN PASTOOR
    GEEN GRIFFOOS EN REFOOS
    NEE DIE ANDERE KLUK KLUKS CLAN

    DUS PEDOFILIE. VINDEN ZE GEWOON LEKKER
    EN DE PAUS EN DIE ANDERE RUIGE RUKKERS AANSPREKEN

    NEE 3 X OP ZONDAG NAAR DE KERK .

    EN JEZUS REDT WEER NIET ROEPEN

    DUS ZEIK DIE ETTERBAK GEWOON AF.

    AFFAKKLEN

    DANWEL AFZAGEN NET BOVEN ZIJN ENKLES

    HIJ VERDIENT NIET ANDERS.

    OOM OOK DE PAUS IS PEDOFIEL EN EEN VIEZERIK

    EN IK ALS SUPER HETERO MAG DAT ZEGGEN

    IN DEZE KUT WOKE WERELD

    HUGGIE

    Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Ik heb erg moeten lachen om de beschrijving/interpretaties van sommigen over “geleuf”..
   Ook de Uwes, maar t’is niet “de dij van Opoe”, maar Opus Dei.
   Dei betekent God en Opus werken, “de werken van God”..
   ( in de R.K.-Kerk was vroeger alles in het Latijn, de taal van de Romeinen in de tijd de Kerk in dat rijk werd erkent als staatsgodsdienst. +- 400 A.D )
   Zou ik dan toch hier tot één van de alleroudsten behoren.
   Zijn degenen die kritiek hebben op de komische uitleg van sommige niet geleuvigen op ’t geloof de Cabaretier Fons Jansen zijn vergeten.

   https://www.boekmeter.nl/book/70333

   Nou die kon de zaal/mensen aan lachen brengen met woorden[spelingen] gezegden etc over ’t R.K, waar de reacties hier bij in ’t niet vallen.
   Hij kwam zelf uit ’n streng R.K. gezin.
   Ook..”wat ’n poppenkast”, moest ik lachen. Dat zijn letterlijk de woorden die m’n vader gebruikte als hij ’n enkele keer met moeder mee ging naar de Nachtmis.
   Mijn ouders waren zoals dat toen heette in een “gemengd-huwelijk”, moeder van huis uit R.K en vader streng gereformeerd.( maar zodra hij naar Z-Am. was vertrokken ’t geloof in de Zuidelijk Atlantic gedropt )
   Daar moest je van de Bisschop dispensatie voor krijgen.
   Het voordeel voor mij is dat ik van beide ! ? ! het een en ander weet.
   Ik kan me daarom ook heel goed inleven in hetgeen Meneer Harry hier zo nu en dan neerpent.
   Dat brandende vaatje is een “wierookvat”en wordt heen-en-weer gezwengeld en verspreidde een ( vinden sommigen ) aangename geur.
   Zou het een overblijfsel zijn uit de vroege Middeleeuwen toen de mensen nog geen boiler/badkamer hadden en nogal stonken als ze “Gods-Huis” betraden.
   Dat kan natuurlijk niet stinken in gebouw waar God zelves zich bevindt, ook al ’n geleufs-geloof………….
   Als kind heb ik zelf de uitwassen gezien in Z-Am. waar een geleuf de mensen toe kan brengen.

   o.a. :OVER FONS JANSEN
   Streng Katholiek
   De ouders van Fons voelden zich door de rooms-katholieke moraal gedwongen om steeds wéér een kind te krijgen, terwijl de doktoren zeiden dat zijn moeders fijngevoelige lichaam dat niet meer aankon. Dit veroorzaakte bij de geboorte van het laatste kind een post-natale depressie. In die tijd was dat niet behandelbaar zodat zijn moeder voor de rest van haar leven in een psychiatrische inrichting belandde. Een leger van huishoudsters en inwonende tantes brachten geen stabiliteit in het leven van Fons en zijn oudere broer en zus.
   / / / /
   Maar al-met-al, wat veel en veel erger is, Het Christendom is aan het vervangen geworden door iets veel ergers, het WREDE MUSLIM SH.#@
   Ik zie die foto voor me van jullie Staatshoofd met glaasje orange-juice proosten bij de hallala Iftar met de komende overheersers van NL/EU.
   Dat zouden ze vroeger LANDVERRAAD hebben genoemd……

   Vooral de bijdragen van Balkansky Priece blijven volgen.

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ delamontagne. Hartelijk dank voor uw wijze woorden, ik neem ze ter harte en zal blijven lachen, óók om Fons Jansen.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ delamontagne op 4-5-2034 om 15.12 u. Mijn Latijn is niet meer wat ‘t óóit was, daarom ken ik de échte betekenis van Opus Dei natuurlijk ook niet ! Als iemand vorige week tegen mij zou hebben gezegd : “dat is Opus Dei”, zou ik hebben gedacht : “Gadverdamme, rare man, wat heb jij met opoes dij, daar is iets niet pluis”. Nu weet ik wel beter. Dank !

    Geliked door 1 persoon

   • BosscheBol zegt:

    @Delamontagne. Ik ben in 48 in Vaals geboren uit een Duitse moeder. Die had in Aken de bombardementen meegemaakt en dat had haar een flinke knauw gegeven. Maar in Vaals kreeg ze opnieuw op haar lazer want alle Vaalsenaren die in de oorlog braaf gecollaboreerd hadden, waren nu opeens verzetsstrijders. Ik kon gewoon spelen met de andere kindertjes maar ik mocht nooit meekomen in hun huis.

    Op de bewaarschool zaten Franse nonnen en die hebben me daar tot het uiterste gepest. Ik zal je de details besparen. Op een gegeven moment hebben mijn ouders me daar weg gehaald omdat mijn moeder de krijten strafkruisjes niet meer van mijn schoenen kreeg. Niet lang daarna verhuisden we naar Rotterdam. Rotterdam was ook gebombardeerd en dus(?) kwamen de kinderen “liedjes” tegen haar zingen in onze tuin.

    Op mijn tiende begon ik in de verplichte godsdienstles lastige vragen te stellen. Zoals: waarom mogen de heidenkindertjes die nog nooit van jezus hebben gehoord niet naar de hemel maar naar het vagevuur?
    Waarom straft god het kwade terwijl hij toch almachtig is en dus ook het kwade heeft geschapen? Over dit laatste kreeg ik dan een verhandelijg over de vrije wil die dus helemaal niet bestaat maar een smoes is van de gelovigen. Pas op: Plato is hun huisfilosoof.

    Dan was er nog ene broeder medardus die een te hard lachend jongetje compleet tegen de vloer sloeg. Toen ik 12 was, had mijn zus gezien dat mijn ouders helemaal niet naar de kerk gingen op zondag maar naar de kroeg ernaast. We konden ophouden met dit toneelstuk.

    Tot slot ben ik het met je eens dat we elkaar hier niet compleet verrot moeten schelden. Uiteindelijk weet niemand precies hoe de wereld er uit ziet. Ik heb van Boike nog nooit een opmerking gezien waarin hij pedofilie onderschrijft.

    Geliked door 1 persoon

 8. BosscheBol zegt:

  Tja, wat had je anders verwacht? De paus komt vertellen dat de Hongaarse schapen toch echt achter het gezag en in de grootste groep moeten gaan staan. Dus achter de USA, achter Soros, meedoen met de massa-immigratie, propaganda toestaan gericht aan kinderen over gendergedoe, windmolens, klimaat, de Oekies: de hele reutemeteut. Zoniet: dan gaan ze niet naar de hemel.

  Kan iemand mij nu eens uitleggen hoe het toch maar komt dat ik die katholieken altijd zo achterbaks en gluiperig en hypocriet vind? Alvast bedankt.

  Geliked door 2 people

 9. Bezorgde burger zegt:

  Bedankt voor deze interessante inzage achter de schermen van de katholieke kerk!
  Ik kijk uit na uw volgende artikel.

  Like

 10. Henk der Niederländer zegt:

  Met respect naar degenen die wel zo graag gelovig willen zijn heb Ik toch mijn zeer serieuze bedenkingen bij het instituut RK kerk en zie het allemaal meer als een multi miljarden bedrijf welke al eeuwenlang profiteerd van de goedgelovigen
  Als een instituut al de RK kerk zijn eigen bankinstelling er op na kan houden weet Ik wel waar abraham de mosterd haalt.

  Geliked door 3 people

 11. Boike zegt:

  @ bobzelf 3 mei 2023 om 18:20

  Voor alle duidelijkheid, pedofielen zijn niet mijn vrienden.
  Pedofilie is in mijn ogen een zwaar misdrijf. Van kinderen heb je af te blijven.
  Er is geen enkel geldig excuus, om de kinderlijke onschuld te misbruiken voor eigen lustbeleving, of satanische rituelen.
  Daarbij maakt het voor mij niet uit of pedofielen geestelijken, of royals, of elites, of gewone mensen zijn.
  Dat binnen de katholieke kerk veel priesters en bisschoppen en zelfs een paus boter op hun hoofd hebben is genoegzaam bekend.
  Het is heugelijk nieuws, dat de paus nu eindelijk met nieuwe kerkelijke regels op de proppen komt. Dat had al veel eerder moeten zijn gebeurd.

  Overigens distantieëer ik me graag van het gezag van deze paus over mij.

  IK BEN IK
  Ik ben een mens van vlees en bloed.
  Ik heb gevoelens en ik ken emoties.
  Ik heb ook een gezond naprakkedenkizeerverstand.
  Ik ben menselijk en niets menselijks is mij vreemd.
  Ik ben niet volmaakt, soms maak ik fouten, of doe iets doms.
  Ik ben geen robot en geen verlengstuk van een computer.
  Ik ben geen kuddebeest en geen slaaf, maar een vrij individu.
  Ik ben getekend door een leven lang ploegen en zwoegen.
  Ik heb veel moeilijkheden het hoofd moeten bieden.
  Ik ben geen slappe tinus met knikkende knieën.
  Ik heb karakter, ballen en een ruggegraat.
  Ik ben geen notoire leugenaar, maar ga recht door zee.
  Ik ken mijn rechten, plichten en verantwoordelijkheden.
  Ik heb mijn eigenheid, vrijheid en privacy hoog in mijn vaandel.
  Ik heb normen en waarden en ook een geweten.
  Ik heb ook mijn eer en mijn zelfrespect.
  Ik heb een eigen mening en mijn eigen behoeften
  Ik ben meer dan mans genoeg, om zelf te bepalen, wat ik wil.
  Ik heb geen boodschap aan machtsmisbruik en duivelsgespuis.
  Ik heb mijn ziel en zaligheid niet aan de duivel verkocht.
  Ik ben geen egoïstische psychopaat en geen godvrezende calvinist.
  Ik ben een bourgondische Brabander, een levensgenieter.
  Ik ben best wel tevreden, zoals ik ben, met mijn eigen DNA.
  Ik ben niet zoals jij, ik doe mijn eigen dingen.
  Ik verlang, nee eis een ieders respect, voor wie en wat ik ben.
  Want, IK BEN IK.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Boike zegt:
   3 mei 2023 om 22:49

   DUS . LEUK ZO’N ELLENLANG OPSTEL ??
   DAT BOIKE DEUGT ???

   STEL REGEL BOVENAAN ?????
   1 Voor alle duidelijkheid, pedofielen zijn niet mijn vrienden.
   NEE JE ZIT ER ZONDER OOK MAAR IETS ERAAN TE DOEN VOORAAN ADEMLOOSS NAAR ZO’N DOMINO DOMINO FRANTSEN FLUISTERAR TE LUISTEREN

   2 Pedofilie is in mijn ogen een zwaar misdrijf. Van kinderen heb je af te blijven… ??? DUS ???

   3 Er is geen enkel geldig excuus, om de kinderlijke onschuld te misbruiken voor eigen lustbeleving, of satanische rituelen…DUS???

   4 Er is geen enkel geldig excuus, om de kinderlijke onschuld te misbruiken voor eigen lustbeleving, of satanische rituelen.,,DUS ???

   4 Dat binnen de katholieke kerk veel priesters en bisschoppen en zelfs een paus boter op hun hoofd hebben is genoegzaam bekend..DUS ??

   5 Het is heugelijk nieuws,??????????????????????????????????????
   DUS EEEUWENLANG DE BEEST UITHANGEN EN JIJ ALS FAN VAN DIE SUPER PEDOFIELEEN STEUNT ZE NU NOG ????

   6 dat de paus nu eindelijk met nieuwe kerkelijke regels op de proppen komt. Dat had al veel eerder moeten zijn gebeurd.??????????

   DIE FIGUREN HADDEN ZE OP DE BRANDSTAPEL M OETEN FLIKKEREN
   EN IK
   OME BOB AANHANGER VAN DE ECHTE . DE GROTE MANITO
   HAD MET LIEFDE MEE GEHOLPEN EN 5000 LITER KEROSINE GRATIS GESSCHONKEN MET WAT OLIE ERBIJ DAN PLAKT HET BETER

   DUS JIJ ZIT 1 . 2 .3 .4 KEER IN DE WEEK IN ZO’N ST NICOLAAS
   KERK MET EEEN WIEROOK FEESIE .
   EN NAAR VOREN SLUIPEN OM WAT OUWOL NAAR BINNEN TE SLIKKEN ALS HET LIJF VAN JE JEZUS CHRISTUS ???

   NAAR WAT BRABBELENDE ELLENDELINGEN EN PEDOFIELEN TE LUSTEREN
   EN DAN MET EEN GOED GEVOEL NAAR HUIS WANDELEN ????

   BEN JE GODGLOEIENDEE HALLELUHA. EN PETRUS EEN PAULUS VAN DE POT GERUKT ..

   EN DAT EEN GROOT STUK ERONDER SCHRIJVEEN

   DAT BOIKE DUS DEUGT ???

   MIJN GOD IK ZOU EEN PAAR WEKEN MIJN KOP HIER HOUDEN . EN DAARNA WEER VOORZICHTIG BINNEN SLUIPEN

   PEDOFIELEN LOVER.
   DUS BOIKE VUILE MERIGE ETTERBAK

   1 Ik heb normen en waarden en ook een geweten.
   NOU WIJ WETEN ZEKER VAN NIET

   2 Ik heb ook mijn eer en mijn zelfrespect.
   ALS PEDOFIELEN LOVER ???? ROT TOCH OP LOSER

   3 Ik heb een eigen mening en mijn eigen behoeften
   JA JE HEBT EEN MENING. MAAR WEL EEN VERSCHRIKKELIJKE FOUTE . TERING . IK BEN PEDOFIELEN AANHANGER EN IK DEUG
   WHAHAHAHAHHAHA . WHAHAHAHAHAHA

   4 Ik ben meer dan mans genoeg, om zelf te bepalen, wat ik wil.
   JA DE PEDOFIEL UITHANGEN EN STEUNEN . EN MAKKER PROBEER JE ER NU NIET UIT TE LULLEN .
   JE HOUDT VAN VIEZE OUDE MANNEN
   DUS

   ???? RUK JE JEZELF AF IN ZO’N HOUTEN BANK
   ALS DIE PASTOOR KARDINAAL VOOPRBIJ SCHUIFT MET IJN ZIJDE SCHOENEN

   DDUS WEES WIJS EN NEEM WAAT SNIPPERDAGEN OP HIER ..
   VOORDAT KARTON EN HARTY EN WOEF EN IKKE

   NOG BOZER WORDEN

   OOM BOBZELLUF OPENBARINGEN VAN OOM BOB MET WITTE ROOK EN GEEN SPELD TUSSEN TE KRIJGEN

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Zeg wanneer houen jullie ‘ns op mekaar zo uit-te-maken/foeteren.
    Ik durf te beweren/zweren dat als je beiden om ’n ronde tafel zou zitten keuvelen ’t wat geleuf betreft helemaal met elkaar eens zijn.
    ( huur ’n tafeltje af bovenop de Akropolis kun je gezellie babbebalen….)
    Onder genot van een glas Ouzo, of anders in Brabant met de Br. Bessenwijn.
    Wat ik zelf geloof ? ? ?, wel ik kreeg al twijfels toen ik ’n jaar of 6 /zeuven was, dus ’n goeie 76 jaartjes geleden.
    Als je verkeerde geloofs-vragen stelde aan een van de “Zusters-van-de-Liefde” uit Tilburg ( die les gaven over R.K. ) kreeg je ene klap voor je kop of nog erger, met een z.g.n. Rietje op je blote kinderbilletjes.
    Er zullen er hier wel zijn die dat van “rietje” niet kunnen geloven, maar t’was in een van de NL-Koloniën en daar liepen ze nog achter op Holland.
    Geloof ? ?…..GELOVEN ???????????? niks anders dan ellende, misbruik en martelpraktijken hebben ze gebracht.
    En bovenal, de mensen DOM houden ( op hun blote knietjes een ellenlange rotstrap opklimmen naar weer ’n “heiligenbeeld” om weer een of andere aflaat te krijgen )
    MAAR WAT NOG VEEL ERGER IS, DE OPKOMENDE PISLAM…………….

    Geliked door 3 people

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    4 mei 2023 om 17:48

    NOU IK SCHAT ZOMAAR IN DAT ALS IK MET DEZE BOIKE AAN EEN VIERKANTE OF RONDE TAFEL ZIT
    EN
    HIJ 1 WOORD ZEGT OVER PEDOFIELEN VERDEDIGEN

    DAT HIJ 6 MAANDEN MET EEN RIETJE VLOEIBAAR MAG ETEN

    WAT EEN GRAFZERK EEN VIEZERIK

    Geliked door 1 persoon

 12. karton zegt:

  @ Boike op 3-5-2023 om 21.45 u.
  Wat is dat nou weer voor raar geleuter over “spoken in je huis” ?
  Ik heb geen last van geesten maar óók niet van spoken, dat hebben kennelijk alleen de zg. beminde gelovigen.
  Nou ja, ik huis al bijna 59 jaar met één en hetzelfde “spookje”, maar dat is tot wederzijds genoegen, fluistert dat “spookje” mij regelmatig in m’n oor !
  Gelovigen laten zich doorlopend bang maken door een vent in een lange
  jurk.
  Ik heb daar absoluut geen last van, leef mijn leven samen met m’n echtgenote, we lachen samen als we weer eens zo’n lang-gerokte “man” onverstaanbare teksten horen prevelen vanaf één of ander balkon in Vaticaanstad, waarbij 100-den, eveneens in lange jurken gehulde “mannen” zich staan te verlustigen aan andere in jurken gehulde “mannen”, waarbij o.a. de zg.”Zwitserse Garde” behoort; dat clubje carnavals- figuren bestaat toch uit louter homofielen ? Waarom zou dat toch zijn ? Ik heb wel een idee !
  “Geloof” ? Wég ermee, heeft door de eeuwen heen alleen maar voor oorlogen én ellende gezorgd.
  Uiteraard gaat u door met het spelen van “beminde gelovige” en ik kijk vanaf de zijlijn toe en kan er alleen maar meewarig om glimlachen.

  Geliked door 3 people

 13. Boike zegt:

  @ bobzelf 3 mei 2023 om 17:29, 4 mei 2023 om 16:36 en 4 mei 2023 om 22:20

  U gaat wel heel erg ver in uw reacties op wat ik heb geschreven. U verdraait mijn teksten. U haalt zinnen en delen van zinnen uit hun context. En u verwijt mij zaken, die ik niet heb geschreven.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar er zijn grenzen. Die grenzen overschrijdt u mateloos.

  Ik doel hiermee op de normen van het fatsoen en het betamelijke. U uit zich nogal respectloos en beledigend. U gaat daarbij nogal behoorlijk te keer. En u bedreigt mij zelfs. Dit is onacceptabel.

  Het is mij al enige tijd opgevallen, dat u reaguurders, die anders in het leven staan dan u, of een andere mening hebben dan u, nogal agressief meent te moeten kleineren.

  Zo kunnen wij op de deze blog echt niet met elkaar omgaan. Ik raad u daarom zeer sterk aan, om te dimmen.

  Like

 14. bobzelf zegt:

  Boike zegt:
  5 mei 2023 om 00:40

  BESTE ALLERGISCHE HEILSOLDAAT VAN JEZUS

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar er zijn grenzen. Die grenzen overschrijdt u mateloos.

  JA DAT DOE IK MET VEEL LIEFFDE .BIJ LOSERS ZOALS JIJ GEEN DANK

  EN ALS JIJ DAT VINDT . STUUR UW BERICHT EVEN PERSOONLIJK AAN DHR E.J. BRON DE LEIDER VAN DIT GEWELDIGE GEKKENHUIS
  EN DOE UW BEKLAG .. ZZEG DAT HIJ OOK NIET DEUGT AL HIJ PROZA VAN OME BOB PLAATST ..
  ZAL HIJ BLIJ MEE ZIJN . LUL \ZIJN EMIL STAT HIER ERGENS IN DE BALK

  VEEL PLEZIER NOG WHAHAHAHA

  JIJ SCHRIJFT ELLENLANGE LULVERHALEN
  BENT PEDO FAN
  EN NOU ONTKENNEN ??

  KIJK DAT IS MANIER VAN DE GELOVIGEN ONTKENNEN EN LIEGEN

  IK VERDRAAI JE TEKSTEN LIEGENDE ETTERBAK ???????

  IK HEB ZE ALLEMAAL GEPLAATST COPY /PAST VAN JE EIGEN WOORDEN . IEDERE LETTER HEB JIJ GESCHREVEN MALLOOT

  DUS SODEMIETER OP HERSENDOOIE

  VOOR IK JE ADRES OPZOEK .

  LIEGENDE JEZUS FAN VAN PEDO ‘S EN GEILE KARDINALEN

  LAAT JE ANAAL NEMEN EN SODEMIETER OP .

  LEUGENAAR

  JE ZOU TOCH ZWEREN DAAT TIJL UYLENSPIEGEL WEER BINNEN IS GESLOPEN ??

  VRAAGJE..HEEFT U BY ACCIDENT ????????????????

  MISSCHIEN OOK EEN OUWE ROLSTOEL ???

  OM DE HOEK VAN DE GELEENSTRAAT ??

  WHAHAHAHA

  MSSS .JOHNSON MSS JOHNSON DO YOU HAVE BY ACCIDENT A HEARING AID ??

  WHAHHHA

  OOM FAWLTY

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ bobzelf. Oom Fawlty. U bent geweldig op dreef en zoals steeds : in topvorm ! Zou deze Boike idd. de reïncarnatie van een vroegere reageerder zijn ? Ik begin’t te geloven terwijl ik niet gelovig ben ! Doodziek word je van die godsdienst-waanzinnigen ! En als er dan al eens een keer iets zou worden gered in jezus-charistus naam dan zou je er “vrede” mee kunnen hebben. Vijf jaren oorlog, miljoenen doden en stopt die waanzin, roepen de geleuvigen (sorry hr. delamontagne) “Ons Lieven Heer heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat er niet nog meer mensen werden vermoord” godverdegodver !!! Hoe stom ben je dan !!!!

   Like

   • Boike zegt:

    @ karton 5 mei 2023 om 12:27

    Ik ben geen godsdienstwaanzinnige, noch al hetgeen u aanvoert.

    Ik heb slechts gereageerd op een reaguursel van u.
    U gaf daarin aan niet gelovig te zijn.
    Maar u vond het kennelijk wel nodig, om wat u niet begrijpt, te moeten kleineren.
    Daar heb ik u op aangesproken.
    Mijn reaguursel is vervolgens een eigen leven gaan lijden en ver buiten proporties geraakt.
    Daarbij is van alles verondersteld, dat niet door mij is gesteld en niet op feiten is gestoeld.
    Het berust op onjuiste interpretatie, vooringenomenheid en fantasie.
    De grenzen van het betamelijke zijn daarbij ver overschreden.
    Er worden mij inmiddels zeer ernstige zaken verweten, die absoluut niet waar zijn.
    En dat laat ik me niet welgevallen.

    Like

   • karton zegt:

    @ Bolke op 5-5-2023 om 12.27 u.
    Wat u met al die reacties van andersdenkenden doet, of niet doet en of u zich die reacties nu wél of niet laat welgevallen, dat is niet mijn zaak maar de uwe.
    Dat u zich bepaalde uitlatingen van wie dan ook, aantrekt is óók niet mijn zaak maar de uwe.
    U stelt uw reactie op naar úw maatstaven c.q. ideeën en ik naar de mijne, als u mijn reacties kleinerend o.i.d. vindt is niet mijn zaak en wat u ervan vindt al helemaal niet.
    Als u pagina’s vol plempt met allerlei onzin, voor mij, is dat uw goed recht (zolang de webmaster dit goedkeurt) dat ik er vervolgens op reageer op een voor u minder prettige wijze, toon, taalgebruik of weet ik veel, dat is dan jammer voor u.

    Like

   • delamontagne zegt:

    ………roepen de geleuvigen.ect,,( Sorry hr. delamontagne )…….
    dat heb ik niet helemaal begrepen.
    Ik ben niet meer zo geleuvig hoor, al ’n kleine/gr 76 jaren niet meer, na alle dwang en de “klapjes” van de zusters van de liefde uit Tilburg.
    Twijfelen mocht je niet je ………MOEST geloven.
    Maar goed als je nadenkt is ‘r meer tussen hemel en aarde dan gods willetje.
    Waar ’t geschil tussen de Hr Boike en de Rrotterdammertt Bob precies over gaat weet ik niet eens helemaal.
    Zal ik ‘ns terug moeten lezen, maar duidelijk is wel dat ze uit 2 verscheidene ambiances komen.
    Ome Bob uit Rotterdam, de rauwe havenmentaliteit [ vroeger tenminste ], nemen geen blad voor de mond en “meneer” Boike uit, heb ik ’t idee Zuiden des lands en R.K. ?
    Maakt mij allemaal niks uit, heb aan niemand hekel. Alleen aan [Chr.] gehuichel en aan [g]iflam.
    Hoe ze dat toe hebben kunnen laten in EU die verrotte pislam is en blijft mij een heel groot raadsel.
    Als ik Bob’s taal “Bootwerkers-taal” noem durf ik te wedden hij is niet eens boos.
    In m’n jeugd/puberige tijd in R’dam heb ik weleens meegeholpen zo’n vrachtschip te [vullen ] zal ik ’t maar noemen.
    Containers bestonden uiteraard niet en de lading kwam per kist, of in netten vol in de ruimen.
    Maar je had ook spul dat via de Gangway naar boven moest.
    Kistjes en allerlei waar, dat werd van de ene persoon naar de andere gegooid en steeds hoger.
    Dan gebeurde ’t soms dat er eentje uit je kla.w.. viel ( kijk daar val ik terug op m’n R’dam haventaaltje, je handen dus.
    En dan riep je echt niet:”geloof-zij-Jesus-Christus”.., maar meer iets van ome Bob’s ruige spraak.
    Maar ging ’t over pedofilie, zal ik eens terug bladeren.
    Nu moet ik hier in Fr elke 3 mnden naar de Podologue voor m’n voeten wegens de diabetique [ niet erg 1e soort ]
    Maar ik stond op punt om die man met Pedoloog aan-te-spreken. Gelukkig op tijd verbeterde iemand me, t’is podologue…
    Niemand is zonder fouten/gebreken alleen hahah-lalah als ik de geleuvige, verontwaardigde muslims moet geloven……
    grts…..

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ delamontagne. Ik gebruikte úw woord “geleuvigen”, daarom mijn “sorry”.

    Like

  • Boike zegt:

   @ bobzelf 5 mei 2023 om 10:53

   Nogmaals, u gaat heel ver over de schreef, met uw aanvallen op mij als persoon.
   Daarmee overschrijdt u alle normen en waarden van fatsoen, betamelijkheid en respect.

   Vrijheid van meningsuiting is een grondrecht, maar er zijn grenzen.

   U trekt absoluut foute en verkeerde conclusies uit mijn reaguursels.
   U verdraait mijn woorden en haalt ze uit hun context.
   U verwijt mij allerlei zaken, die ik niet heb geschreven en geenszins heb bedoeld.
   U veronderstelt van alles, dat niet waar is en niet op feiten is gestoeld.
   Een en ander spruit voort, uit uw onjuiste interpretatie, uw vooringenomenheid en uw eigen fantasie.
   Uw woordkeuzes en taalgebruik zijn persoonsgericht en uitermate beledigend.
   Uw insinuaties zijn zeer ernstige en absoluut niet waar.
   U bedreigt mij bij herhaling.
   En dat alles gaat mij absoluut te ver.

   Ik heb u aangeraden te dimmen. Dat hebt u genegeerd.
   U hebt er daarentegen nog een schepje bovenop gedaan.
   U hebt kennelijk geen remmingen in uw gedrag.
   U hebt mijn rode lijn overschreden.
   Een en ander is voor mij onacceptabel.
   Dat laat ik me niet welgevallen.

   Hierbij spreek ik de webmaster, de heer E.J. Bron, aan, op zijn recht/plicht van moderatie.

   Like

  • bobzelf zegt:

   Boike zegt:
   5 mei 2023 om 15:39

   nou nog 1 keer dan .. herhaling van zetten van je …
   eindeloos geouwehoer hier .

   vraag 1 .. is er een mogelijkheid dat u de laatste keer dat u ingeent bent ???
   DAT MET EEN GRAMMOFOON NAALD IS GEBEURD ???
   je plaat bijft hangen in GOED ROTTERDAMS !!

   JE ROEPT EN JE GILT. MAAR BRAND IN EEN AQUARIUM
   EN
   LIEFST ZOU U ROEPEN . IK HAAL “”DE PLIESIE ” ERBIJ ..
   NOU VRAAG DAN KARTON EVEN OM RAAD. DIE HEEFT ZIJN HELE WERKZAME LEVEN DAAR DOORGEBRACHT ..

   EN DAN HARD GILLEN WANT OME BOB HEEFT HET GEDAAN ??

   EINDELOOS VRAGEN WIJ HIER. HATSIKIDEE. BLAFFERTJE KARTON OME BOB HARRY

   WILT U ZO GOED ZIJN UW JEZUS REDT KOTSVERHALEN ERGENS ANDERS TE PLAATSEN . TEGEN O.A. JOU EN DE BEZORGDE OUWE RUKKER . etc etc
   WIJ ZIHN NIET GELOVIG. EN WE WILLEN DAAR OOK NIET DAGELJKS MEE OVERSPOELD WORDEN

   ZEKER NIET MET ROOMS – KATHOLIEKE PEDO LOVERS ..

   geen antwoord . natuurlijk niet. dat doen gelovigen niet ..

   DUS WAT HEB IK GEDAAN WHAHAHAH

   NOU JOUW TEKSTEN 1 VOOR 1 GECOPIEERD. DUS WELKE LETTER HEB IK VERANDERD ??
   ZELFS DE KOMMA’S EN DE PUNTEN NIET ..

   DUS JA JE BENT NU OVERSTUUR . DUS BLAME BERTUS DOE DAN NOU ..
   DIE ENGE MAN MET DAT BORDEEL MET BUITENTERRAS IN HET NOORDEN DES LANDS MET EEN GEWELDIG HASJ CAFE . MET SNUIF MOGELJKHEDEN
   FRAU ANUS EL KWAK . WERKT DAAR IN HAAR VRIJE UREN ALS PAAL DANSERES . GEHEEL IN HET PENIS LEER

   OOK HEEFT ONS BERTUS EEN KANJER AAN DE DEUR ..
   EEN ZEKERE PAULUS DE BOSKABOUTERT

   DUS MAFKEES. JE WILT OP EEN BLOG REAGEREN . EN OP DAT BLOG WORDT JE 351 X VERZOCHT OM DIE JEZUS REDT LULVERHALEN ERGENS ANDERS NEER TE PLEUREN

   DUS WEES WIJS …TREK AAN JE STUTTEN . VERDWIJN OF HOUD GEWOON JE JEZUS REDT KOP DICHT ..

   DAN ZAL NIEMAND JE HIER NOG LASTIG VALLEN ..

   JE HEBT GEWOON MAZZZEL DAT HARRY JE NOG NIET TOEGESPROKEN HEEFT .. DIE MAG JOU EN JE VRIENDEN OOK VOOR GEEN STUIVER WHAHAHAHA

   DUS DO NOT BLAME THE MESSENGER . CHEQUE JE EIGEN GELUL EN ZIE DAN WAT IK GEPLAATST HEB

   JA DE ANTWOORDEN OP JE GROTE BEK .. DAT BOIKE DEUGT EN BOIKE DOET DIT EN DT.

   JA DE ANTWOORDEN WAREN GEWELDIG VOND IK ZELF OOK

   DUS VEEL PLEZIER NOG. ROEP “”DE PLIESIE ” ER MAAR BIJ

   OOM LULKOEK VAN THE XANDER BROTHERS

   LOSERRRRRRRRR

   IK GAAT AN DE SOUVLAKI EN EEN HEERLIJKE BK FRIETJES

   DUS OF JE NOU BOOS BENT DAN WEL OP JE 8 CM PIKKIE BENT GETRAPT ?? MET JE T NICOLAA MIJTER OP ??

   HET INTERESSEERT MIJ GEEN FLIKKER . WHAHAHH

   OME BOB IS AL WAT KEERTJES NA 20.000 REACTIES BELEDIGD EN VOOR LUL UITGEMAAKT

   DUS PROBEER HET NOG EENS WHHHH

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ bobzelf op 5-5-2023 om 15.39 u. Klopt helemaal , ik werkte jarenlang bij de “pliesie” en heb daar, in de straatdienst-periode (5-6 jaren) heel regelmatig gezien hoe zg. gelovigen zich misdroegen, óók t.o.v. mij persoonlijk. Het uitschelden , bedreigen, zélfs mijn kinderen werden bedreigd omdat hun vader bij de pliesie werkte ! En dat door beminde gelovigen. Dus zo’n gillende beminde gelovige is bij mij aan ‘t goede adres ! Zo schijnheilig als de pest; let wel …. er zijn uitzonderingen, maar …… die zijn zeldzaam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s