Polen wil de door de EU bestelde overtollige vaccinatiedoses niet betalen – minister schrijft brandbrief aan Pfizer

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU-lidstaten proberen sinds maanden om de farmaceutische concerns ertoe te bewegen om af te zien van de betaling van overtollige Covid-vaccinatiedoses. Nu verliest de regering in Warschau haar geduld – en valt Pfizer aan. Ook details over een vermeende deal sijpelen door, bericht de “Welt”.

Als een gek vaccinatieladingen besteld

Zoals bekend heeft Ursula von der Leyen alleen per sms bij de chef van Pfizer, Albert Bourla, van tevoren enorme hoeveelheden “vaccinatie”doses besteld. Details daarover werden verzwegen, de zaak stinkt dermate dat men zelfs met zwart gemaakte pagina´s dit bedrog van de eeuw probeert te verdoezelen. Blijkbaar heeft de Europese belastingbetaler niet het recht om te weten te komen wat daar allemaal ondertekend werd. En wat er met zijn geld gebeurt. Ook over de verantwoordelijkheid voor vaccinatieschade hult men zich in stilzwijgen. Bijzonder schandalig: de Duitse regering neemt de advocaatkosten van de farmaceutische concerns op zich voor het geval mensen die door het vaccin schade hebben opgelopen klachten indienen.

Wie moet hoeveel voor niets betalen?

Pfizer en BioNTech stelden de Europese Unie “royaal” voor om voor elke van de 70 miljoen geannuleerde vaccinatiedoses de halve prijs te betalen, dus ongeveer € 10,- per dosis, zoals de “Financial Times” berichtte. De Poolse minister van Gezondheidszaken, Adam Niedzielski, bekritiseerde het voorstel van Pfizer:

Dat zijn kosten voor letterlijk niet geproduceerde doses, die nooit geproduceerd werden en nooit geproduceerd worden en Pfizer zodoende geen cent kosten.”

De economische winst door de vaccin-levering zou “zijn grenzen” moeten hebben, vulde hij aan en schreef een brandbrief aan de “aandeelhouders van Pfizer Inc.”. In de brief, die in het bezit is van de “Welt”, wordt gezegd dat de ondanks een “stabiele epidemische situatie” door Pfizer beoogde levering van honderden miljoenen doses “volkomen zinloos” zou zijn.

De kosten voor een verdere levering van vaccins zouden volgens Niedzielski een enorme onnodige last zijn. En vanwege de kortere houdbaarheid van de vaccins en de ontbrekende vraag zouden de meeste doses sowieso vernietigd worden, bekritiseerde de minister. Ondertussen zijn er niet eens landen te vinden die de experimentele vaccins gratis zouden overnemen. Hij bekritiseerde de ontbrekende solidariteit van Pfizer:

Tot mijn spijt moet ik vaststellen dat de onderneming, die wij allemaal lange tijd als deel van de oplossing voor de uitdagingen van het gezondheidswezen hebben beschouwd, nu een deel van het probleem wordt.”

Niedzielski breekt ook met de tot nu toe geldende overeenkomst over de vertrouwelijkheid van de gesprekken tussen regeringen, farmaceutische bedrijven en de bemiddelende Europese Commissie, die zelf voor een groot deel van de aankopen als verantwoordelijke ondertekend had, waarvoor ze zich gezien lopende onderzoeken van het Europees Openbaar Ministerie wellicht nog moet verantwoorden. Dat zal vermoedelijk veeleer niet het geval zijn, want enerzijds hebben de profiteurs van de “pandemie”, die immers heel hoog zitten, ook de rechtbanken onder controle en anderzijds zullen de eerbiedwaardige bestellers niet graag afzien van hun vermeende provisies in het geval van een annulering.

En mochten delen van de bevolking deze gebeurtenissen teveel vinden en fatsoenlijke burgers hiertegen de straat opgaan, dan zouden ze onmiddellijk uitgescholden worden als “Covidioten”, “antisemieten” of direct als “nazi´s”. Ook de politie zou, geheel in tegenstelling tot de acties van klimaat-plakkers, direct op de gebruikelijke manier, wanneer rechtschapen mensen demonstreren, bruut ingrijpen.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Polen wil de door de EU bestelde overtollige vaccinatiedoses niet betalen – minister schrijft brandbrief aan Pfizer

 1. Blaffertje zegt:

  Geliked door 2 people

 2. julia zegt:

  Leg de rekening maar neer bij de vaccinatieterrorist en zakkenvulster Von der Leyen die heeft genoeg geld dankzij de expermentele vaccinaties in haar zak gestoken. https://nieuwrechts.nl/92503-von-der-leyen-aangeklaagd-voor-corruptie-en-machtsmisbruik-vanwege-pfizer-deal Waarom moeten landen betalen voor de blunders door de ongekozen lamzakken in Brussel allemaal gewoon flink van het absurd hoge salaris en geld dat door corruptie in de zak is gestoken mede dokken. Uiteinedelijk zijn het wederom de belastingslaven die voor de grootste mislukking de experimentele gif bende moeten betalen.

  Geliked door 2 people

  • Triumph1971 zegt:

   1 procent van die overbodige z.g.vaccins inspuiten bij die heks von der klerelijer eens kijken hoelang dit monster het volhoud voor ze gaat hemelen.Goh wat een zegen voor de mensheid.

   Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De EU is als een stinkende rotte vis die nog steeds naast de vuilnisbak ligt en niet er in. Weg met dat verrotte instituut van smerige volk dat alleen zijn eigen zakken vult , zie het zwijn timmermans en zijn handlanger samsom

  Geliked door 5 people

 4. Andre zegt:

  Huh? lees ik dat nu goed? Per SMS bestellen? Dat is niet rechtsgeldig en dan kunnen we die vaccine verkoper Hugo de prikpooier in gebreke stellen hahaha met een passende schadevergoeding erbij natuurlijk en Lauterbach ook even aan zn corrupte oren erbij trekken met die veearts van het Robert Koch Instituut. Typisch weer een Duits artikel met het vingertje naar buurland Polen wijzen maar in hetzelfde schuitje zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. R Thomasson zegt:

  Waarvoor moeten wij GVD betalen? Voor de dodelijke drek die Pfizer, onder de mom van “vaccins”, aan ons heeft verkocht? Er zijn al hier in de omgeving veel mensen die na vaccinatie zijn plotseling ziek geworden en overleden. Onder hen jonge gezonde mensen. Men kan de eis van Pfizer vergelijken met een eis van IG-Farben aan de Joden om voor de in de vernietigingskampen overgebleven Zyklon B blikken, alsnog te betalen.

  Geliked door 4 people

 6. karton zegt:

  Als je spullen besteld moet je óók betalen !
  Lijkt me vrij logisch.
  Ik ga toch óók niet 12 fietsen bestellen, uitdelen aan buurtbewoners en hen vervolgens de rekening presenteren ?
  Is de wereld nou zo gek geworden of heb ik wat gemist ?

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Karton. Er is niets mis mee, te betalen voor goede spullen die degelijk zijn gemaakt. Spullen die beantwoorden de verwachte kwaliteit. Maar geldt dat ook voor spullen die zo slecht zijn gemaakt, dat zij levensgevaarlijk zijn voor de gebruikers? Spullen die mensenleven kosten. Als jij 12 fietsen besteld, die goed zijn gemaakt, moet je voor de fietsen betalen.

   Like

 7. johandederde zegt:

  Luid de stem van de Nederlandse regering ook zo als van Polen of zijn de Nederlandse burger weer de duppe van onze slaafheid

  Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Dit verhaal laat ook een andere kant zien van de Poolse en Duitse regering.

  Het verhaal geeft aan, hoe onbetrouwbaar regeringen in het algemeen zijn.
  Als het ze niet zint, proberen ze op allerlei manieren om onder de gemaakte contracten en afspraken uit te komen.
  Laat één ding duidelijk zijn : De vaccin-overeenkomsten waren een wanstaltige daad, verricht door deze overheden. Het was echter een paniekmoment en iedereen was nerveus. Vanuit die optiek werden de massale vaccin-contracten afgesloten.
  Echter, nu er contractuele verplichtingen liggen, moet men deze ook nakomen of op een nette manier anderszins oplossen.

  Wat Polen en Duitsland betreft : Ze hebben weer eens veel geld nodig om wapens te kopen voor Oekraïne, dus dan proberen ze natuurlijk om elders te bezuinigen.

  Like

  • Ton Ruygrok zegt:

   Johan schrijft..; ‘Het was echter een paniekmoment en iedereen was nerveus. Vanuit die optiek werden de massale vaccin-contracten afgesloten’.
   Dat zegt men om zich onschuldig te pleiten..
   Maar welnee Johan er was geen paniekmoment en men was niet nerveus.. alles ging wel overwogen.
   De Ratten in Brussel en elders weten exact wat ze doen c/q niet doen.
   Ton.

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    @Ton R; Je was me voor ik wilde precies hetzelfde opmerken sommige mensen geloven toch nog of willen het niet geloven dat dit al jaren gepland is en dat de overheden van 169 landen bij het kruisje hebben getekend om ons snel onder de groene zoden te krijgen..Het zijn allen moordenaars met bloed aan hun handen

    Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  In plaats van over centen te discussiëren konden ze beter het hele zooitje wegens misdaden tegen de mensheid voor een tribunaal slepen.

  Probleempje is natuurlijk dat degenen die dat zouden moeten doen dan zelf ook op het aangeklaagden bankje mogen plaatsnemen…

  Geliked door 2 people

 10. Snappie zegt:

  De EU is één grote smeerpijperij van list en corrupt bedrog.
  Er is nooit een pandemie geweest ,mensen zijn ziek gemaakt tussen de oren door de EU, de regeringen vd lidstaten ,de media en de mivd, nctv, vws.
  Vervolgens besteld vd leyen enkele miljarden expirimentele laboratorium spuiten, waar niemand voor tekend om aansprakelijk voor te zijn
  Toch dwingen ze ons min of meer ons vrij te prikken van de geteisterde maatregelen. Dit is toch een giga criminele operatie geweest, waar bakken geld en onze gezondheid en vrijheid en democratie hebben gekost.
  Rot the fuck op met dit zootje geteisem ,witte boorden criminelen smeerlappen ,fascisten die ons het leven en bestaansrecht willen ontnemen.
  IEDEREEN IS DAT DUIDELIJK, WIJ ALLEMAAL KOMEN AAN DE BEURT

  Geliked door 1 persoon

 11. Snappie zegt:

  Nog een ps over zyclon b een inertgas waarmee joden zijn vergast in ww2
  Het kan veel gruwelijker en veel goedkoper, om mensen batch gewijs te vergassen. De gedachten hieraan doen mij gruwen ,morgen tijdens dodenherdenking kun je op je eigen manier terugdenken aan het zinloze geweld van slechts 1 persoon die de halve wereld op zijn kop zette. Kun je nagaan hoever ze nu gaan met al hun dodelijke nieuwe speeltjes.
  We weten allemaal dat er honger ,ziekte en dwangarbeid was. Zij die moesten sterven werden na de vergassing verbrand de koolmonoxide en verbrandings gassen zijn minstens zo effectief en goedkoop om de volgende groep mee te vergassen. De qlue hiervan is onmenselijk gruwelijk.

  Geliked door 1 persoon

 12. LUCIA zegt:

  @Snappie; En daarom ben ik gek op dieren want ze zijn veel beter dan mensen, ben als kind opgegroeid in een halve dierentuin en daarom eet ik ook geen vlees meer al een jaar of 15 want ik hou van biefstuk, ook nu nog maar als ik zo’n koe in de wei zie dansen, dan blijft dat op mijn netvlies hangen. Uiteindelijk at ik alleen nog maar kip . Totdat ik met mijn vriend in een Brazilliaans dorp zat, vol van hele grote schitterende kippen… de een nog mooier dan de ander en toen na 1 week daar, kon ik ook geen kip meer eten..ze hebben me toen zo uitgelachen..ik weet het, met dieren ben ik een doetje maar dat kan me geen ene malle M schelen, voor de rest ben ik echt geen softie en heel af en toe als ik een specifiek gerecht lust dan wil ik een enkele keer best vlees eten, ik dring het ook niet op aan anderen , iedereen moet het zelf weten. Ik eet verder geen soja shit of die enge geperste veg. schijven en burgers; Hou het op noten , zaden , bonen, champignons enkele keer garnalen maar die wateren zijn zo vervuild en op een enkele soort vis na ben ik niet gek op vis .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s