De deplorabele toestand waarin het Nederlandse rechtssysteem zich bevindt

(Door: “Angélica”)

Slachtofferhulp is niet te spreken over de massale verspreiding van het filmpje… Het gaat natuurlijk over de mishandeling van de blanke man door inmiddels 15 (!) kopschoppers. Hij overleefde het ternauwernood, omdat hij ook nog op de rails is gesmeten en er op dat traject om de paar minuten een metro langsrijdt. Wat is er hier aan de hand? Het slachtoffer is de blanke man, tóch? In de Tweede Kamer loopt momenteel een wetsvoorstel over dit onderwerp, omdat ze het verspreiden van geweldfilmpjes willen verbieden.

Slachtoffers kunnen door onverwachte confrontatie met de beelden geestelijke schade oplopen, is het argument. Er zou sprake zijn van ‘ernstige privacy-inbreuk’. Volgens mij is het slachtoffer al flink beschadigd en ik denk dat de arrestatie van deze ‘bijna-moordenaars’ hem juist een goed gevoel zal geven, ook als de prijs is dat hij zelf ooit met het filmpje wordt geconfronteerd. (Dat zal sowieso gebeuren i.v.m. het onderzoek en z’n eigen verklaring)

Dankzij de enorme verontwaardiging over deze vreselijke mishandeling hebben zich al zeven ‘jongeren’ gemeld bij de politie. Als het filmpje niet massaal was gedeeld, zouden de daders ermee wegkomen en zou hun laffe daad statusverhogend werken in de groep. Maar de aap komt uiteindelijk toch uit de mouw…

Hoogleraar Privacy en Cybercrime Bart Schermer zegt dat “als de daders zichtbaar in beeld worden gebracht” (hij heeft het over een digitale schandpaal), “maakt dat hun toekomstige resocialisatie niet makkelijker!” Nu begrijp ik het pas! De daders zijn de eigenlijke slachtoffers! Ze worden na hun straf misschien herkend en kunnen dan minder makkelijk ‘resocialiseren’, geaccepteerd worden in de maatschappij en een leuke baan vinden! (Alsof er bij hen ooit sprake geweest is van sociaal gedrag)

En kunt u het zich nog herinneren?

https://youtu.be/7O4dZ25hEQ4

Bij ons thuis werd er druk over gespeculeerd en onze conclusie was dat de gemeente Waalre de drugshandel wilde aanpakken en dat er zo een signaal werd afgegeven om de dealers vooral met rust te laten. (Of dat toen ook werkelijk zo was, weet ik niet maar de conclusie die wij zo’n tien jaar geleden trokken, past wel perfect in het huidige tijdsbeeld). De schrik zat er destijds goed in en dat werkt ook nu nog door…

In Amsterdam mogen verdachte personen niet worden gefouilleerd, omdat het etnisch profileren in de hand werkt. Het merendeel van de bomaanslagen, plofkraken, overvallen, berovingen, schiet- en steekincidenten wordt gepleegd door getinte mensen, maar de politie moet, om niet te worden beschuldigd van discriminatie, ook een blank echtpaar van 85+ met rollators controleren. Daarom heeft de gemeente zogenaamde zones ingericht waar de politie WEL en NIET mag of zal fouilleren! Dan weten de criminelen tenminste waar ze aan toe zijn! Ook wordt de politie door controleurs in de gaten gehouden dat ze zich hieraan houden.

Net zoals tien jaar geleden denk ik dat de georganiseerde misdaad hier de hand in heeft. Criminelen kunnen in Amsterdam hun miljarden verdienen, zonder dat hen ook maar iets in de weg wordt gelegd. De gemeente geeft zelfs aan waar je ongestoord met wapens en drugs kunt rondlopen. Normaal is dit niet en dit krankzinnige beleid moet een oorzaak hebben. Dat GroenLinks en D66 migranten altijd al in bescherming nemen en graag wegkijken voor de door hen gepleegde criminaliteit is mij bekend, maar bomaanslagen plegen en woningen beschieten met Kalasjnikovs of een afgesneden hoofd neerzetten op een stoep is een andere categorie van misdaden plegen. Dat is oorlog!

De Algemeen directeur Rijksrecherche Arthur van Baaren sprak zich uit: “Het omkopen van ambtenaren is een verdienmodel geworden.” Criminele netwerken zijn op zoek naar (corrupte) ambtenaren. Deze ambtenaren verkopen criminelen gegevens van inwoners van een gemeente, geven ze valse paspoorten of waarschuwen criminelen voor politieacties etc. Het gebeurt zo vaak, dat je niet meer kunt spreken over incidenten.

Toen ik dit las, moest ik ook denken aan de Italiaanse maffia die honderden politici in haar macht had en zelfs premiers! Waarom zou het bij de Mocro-maffia anders zijn? En hoe kwetsbaar ben je als je met die mensen in aanraking komt? Kijk naar advocaat Inez Weski die m.i. gedwongen werd tot het uitvoeren van hand-en-spandiensten voor haar cliënt en nu in de gevangenis zit, geschorst is als advocaat en beschuldigd wordt van lidmaatschap van een criminele organisatie. We kunnen haar beschuldigen en veroordelen, maar dit had u en mij ook kunnen gebeuren! Zo machtig, rijk en gewelddadig is de Marokkaanse drugsmaffia inmiddels geworden!

Drie trieste conclusies die ik daarom nu kan trekken zijn:

  • “Nederland heeft een groot probleem met de georganiseerde misdaad en de drugshandel.”
  • “Er gaat zoveel geld in om dat je kunt spreken over een heuse drugseconomie, een staat binnen de staat.”
  • “Een integere overheid is geen vanzelfsprekendheid meer.”

Wie gaat het tij keren en geeft Nederland terug aan de Nederlanders?

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op De deplorabele toestand waarin het Nederlandse rechtssysteem zich bevindt

  1. mooinique zegt:

    Angeliqa, niemand gaat het tij keren. Beetje lastig als de overheid zelf crimineel is.

    Geliked door 4 people

  2. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Die van de PvdA i.s.m. VVD/D66 hebben er een teringzooi van dit Land gemaakt en hier heen naar toe en binnen gehaald.
    Werkelijk elke stad ellende , aanslagen , schietpartijen ,steekpartijen etc etc .

    Geliked door 1 persoon

    • Jan J zegt:

      En wie hebben op deze partijen gestemd, bestaande hoofdzakelijk uit landverraders? Dat zijn de mensen die nog altijd in de sprookjes geloven van deze volksverlakkers

      Geliked door 1 persoon

  3. hw rademaker zegt:

    wat zou er gebeuren als de drugs vrij gelaten worden proef op de som.
    dan is het verdien model voor de criminelen weg
    het ilegale gebruik komt te voorschijn mensen kunnen beter geholpen worden met afkikken zij die door willen gaan geen stro breed in de weg leggen het is hun leven
    het effect op de criminelen zal colosaal zijn.
    en toen werd ik wakker onze roverheid wil het niet waarom?

    Geliked door 1 persoon

    • Angélica zegt:

      Een heel interessant idee waar ik om vele redenen al vaak over heb nagedacht.

      Zelf heb ik NOOIT gerookt of soft- of harddrugs gebruikt (wel drink ik ‘iets’ teveel alcohol), hoewel zeer veel studenten daar flink wat geld aan uitgeven. Cocaïne, (een lijntje snuiven) is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en tijdens studentenfeesten wordt er behoorlijk ‘gesnoven’. Als middelbare scholieren of studenten uitgaan, wordt er eerst thuis veel alcohol gedronken omdat de prijzen in de horecagelegenheden erg hoog zijn. Vervolgens worden er XTC-pillen geslikt en komen ze ‘in een goede mood’ terecht. In Nederland is het gebruik van drugs volledig geaccepteerd. Tijdens bruiloften wordt er zelfs vaak een huisdealer als gast uitgenodigd maar meestal is zo’n figuur dan incognito. Niet alle ouders en schoonouders zullen blij zijn met zo iemand. Je kunt overal drugs krijgen en ze zijn in Nederland veel goedkoper dan in het buitenland. Het resultaat? In Nederland wordt veel meer gebruikt dan in andere landen! Dat is een teken aan de wand voor mensen zoals u die denken dat je drugs maar moet legaliseren, want dan zou het criminaliteitsprobleem in elk geval al opgelost zijn!

      Drugs veroorzaken veel gezondheidsschade en als er nog meer dan nu gebruikt wordt, heeft dat grote effecten op de volksgezondheid. Heeft u ook al nagedacht wélke drugs u wilt legaliseren? LSD en heroïne zijn zeer verslavend en weer andere drugs extreem gevaarlijk. Een overdosis kan sowieso het einde betekenen van je leven en als drugs gratis of legaal verkrijgbaar zijn, zullen er vaker ongelukken gebeuren. Als je alleen softdrugs legaliseert en goedkoop aanbiedt via staatswinkels, zullen veel meer mensen ermee beginnen dan nu en de volgende stap die dan gezet wordt, net als nu, is er een naar harddrugs, zeker als de populaire voortrekkers dat doen. Dus, vanaf welke leeftijd wilde u drugsgebruik legaliseren?

      Cocaïne wordt ook in de ‘betere’ kringen gebruikt. In de kelder van de Tweede Kamer werd flink gedeald volgens M. Heemels, een voormalig woordvoerder van G. Wilders en veel BN-ers zijn flink verslaafd. Carrièremakers die veel uren maken en uitgeput raken, krijgen een boost van Cocaïne en dan kunnen ze nóg langer doorgaan met alle gevolgen van dien.

      Verder is het de vraag of de grootste criminelen er veel op achteruit zullen gaan. Wellicht wordt Nederland nog belangrijker als exportland van drugs en als je e.e.a. niet ‘Europees’ aanpakt, trekt ‘het land van melk en honing’ veel verkeerde toeristen aan die een dagje ‘Amsterdam’ of ‘de Keukenhof’ graag zullen combineren met een paar lijntjes coke snuiven. Ook loop je het risico dat alle verslaafden uit heel Europa naar Nederland verhuizen. Dat zal je niet kunnen verbieden want ‘Schengen’ hè! Zo kun je nog vele doemscenario’s bedenken die t.g.v. legalisatie werkelijkheid kunnen worden.

      In Utrecht heb ik een keer iets heel vreemds gezien. Een dikke Marokkaan, gekleed in een witte djellaba zat achterin een grote cabriolet. Z’n chauffeur stopte MIDDEN OP EEN KRUISPUNT en begon te toeteren! De dikke Marokkaan stond op en begon in het Arabisch van alles en nog wat te roepen. Alle Nederlandse automobilisten bleven verbaasd als ze waren, keurig wachten. Niemand die er iets van zei of durfde reageren. Plotseling kwamen er van alle kanten jonge Marokkanen, zo ongeveer in de leeftijd van twaalf tot twintig jaar, aangerend. Het waren er minstens 25. De Marokkaan wees, volgens mij willekeurig mensen aan en schreeuwde ze dan iets toe. Het was opvallend dat de jonge Marokkanen allemaal erg beleefd luisterden en ze leken duidelijk van plan te zijn de bevelen strikt uit te voeren. Na enkele minuten stoven ze weer uiteen en gaf de dikzak de kruising weer vrij. Ik heb het hele tafereel vanaf mijn fiets gadegeslagen. Deze merkwaardige nachtmerrie heeft me aan het denken gezet. Eén zo’n drugsbaron onderhoudt misschien wel 25 of nog meer gezinnen. (Ik heb namelijk geen enkel idee hoeveel kruisingen hij tijdens zo’n ritje aandoet) Als hij ze niet meer van geld voorziet als drugs gelegaliseerd worden, zullen er in plaats van ‘afrekeningen in het criminele circuit’, andere vormen van criminaliteit ontstaan. Misschien zullen er dan nóg meer plofkraken, overvallen of berovingen en inbraken plaatsvinden. Werken en je brood verdienen op een eerlijke manier gaat niet gebeuren! Snel grote sommen geld verdienen en daarover geen cent belasting betalen en daarnaast een vaste uitkering ontvangen waardoor je geen ziektekosten hebt, is vele malen aantrekkelijker.

      Volgens mij strekken de tentakels van de georganiseerde misdaad zich uit tot in de hoogste kringen en zal er nooit een ‘war on drugs’ in Nederland begonnen worden. Ook denk ik dat goede voorlichting over de schade die drugs toebrengen aan de lichamelijke gezondheid, het gebruik kan verminderen en dat zou een stap in de goede richting betekenen. Ook lijkt het me verstandig dat de gebruikers beseffen dat ze een heel crimineel systeem in stand houden door drugs te gebruiken en dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de vele doden die er vallen. Maar de mentaliteit is anders en ook die mogelijkheid kun je schrappen om het drugsprobleem op te lossen. En legaliseren, uw voorstel, vind ik geen oplossing om de voornoemde redenen.

      Maar U draagt tenminste een oplossing aan en ik niet. U heeft nog hoop dat het ooit goedkomt.

      Ik heb Nederland helemaal afgeschreven!

      Geliked door 3 people

      • delamontagne zegt:

        Zowel article als reactie; ” t’lijkt wel alsof ik science fiction lees”……..
        Maar ik woon héél rustig in de Fr. campagne al zo’n 22 jaren na m’n pensioen.
        En als ik zo die artikelen lees vind ik ’t niet eens meer zo erg “oud-te-zijn”…

        Like

      • mooinique zegt:

        Softdrugs legaliseren prima. Waarom? Ik en vele mensen zoals ik die ziek zijn maken daar gebruik van. De originele wietplant werd 123 jaar geleden gebruikt voor wel 100 ziektes. Het is niet voor niets verboden. De farmaceutische industrie wilt namelijk dat hun gifpillen verkocht en gebruikt worden. Krijg je weer ziektes erbij als bijwerking hoppa weer een pilletje erbij. Dus er is echt verschil tussen soft en harddrugs. Ik ben trouwens niet verslaafd. Ik zeg altijd zwakkelingen worden verslaafd. Iedereen weet tegenwoordig wat de invloed van drugs is. Of het nu soft of hard drugs is. Men is dus gewaarschuwd.

        Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ hw rademaker op 9-5-2023 om 13,24 u.
      Uw idee is best wel interessant vind ik, maar uhh …….. wat heeft Jan met de Pet eraan ?
      Ik ben gróót voorstander van het vrijlaten (gedogen) van inbraak, diefstal en hier en daar een “klein verkrachtinkje” in de gebieden/regio’s rondom de 100-den AZC’s in ons land.
      Dát zijn “voorvallen” waar de échte NL’ers heel veel hinder van ondervinden.
      De mensen die niet van de drugs kunnen afblijven hebben zwaar pech gehad; maar zodra ik zo’n verslaafde zou betrappen tijdens een inbraak/diefstal bij mij persoonlijk ……. ik kan u verzekeren ……… een dag later is hij geheel drugs-vrij !

      Like

  4. Andre zegt:

    Stel dat het weer eens allemaal anders is want Rutte is de smerigste rat van het hoogste niveau die je maar kan verzinnen.

    Je kan niet meer zonder identificatie op een station komen dus de politie weet heel goed wie wie is en het is weer zo een dingetje om er wetgeving doorheen te drukken. Je moet ergens uitchecken en of inchecken.

    Ook met die Inez Weski en dan mag het een raar mens zijn maar ze heeft geen weerwoord mogen geven. Het kan maar zo zijn dat er een pedo filmpje van Rutte per ongeluk toevallig boven is komen drijven of van iemand anders. Wat het ook mag zijn er werd heel giftig door de overheid en media gereageerd. de grootste vijand in ieders leven is onze overheid. Rutte kan doen wat hij wil, hij is niet te controleren niet te corrigeren en al helemaal niet op zn handelen af te rekenen wat dood eng is!

    Geliked door 2 people

  5. karton zegt:

    Als de berichtgeving betr. het gebeuren op dat station is, zoals hier gebeurt; dan zijn de daders beslist geen blanke Nederlanders.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Rechtsstaat?
    Welke rechtsstaat?
    Die ‘rechtsstaat’ waarin je veroordeeld wordt omdat de rechter besluit dat “Marokkanen” een ras is?
    Die ‘rechtsstaat’ waarin je na een brute verkrachting vrijuit gaat omdat je een kleurtje hebt en een bepaalde persuasie aanhangt?
    Die rechtsstaat?
    Laat me niet lachen.
    De Nederlandse rechtsstaat is al jaren geleden overleden.
    Dood en begraven.

    Geliked door 2 people

  7. Harry zegt:

    De bende van Kaag gaat het tij in ieder geval nooit keren en die beroepsleugenaar Rutte ook niet .
    Ik vraag me af of hij op een of andere manier door Kaag gechanteerd wordt .
    Je kunt je toch niet voorstellen dat die man zich liberaal noemt ?
    Dat is hij in ieder geval niet , het is een leugenachtige linkse smeerlap .
    Een verrader pur sang .
    Een soort paard van Troje , dat ze bij de vvd nooit binnen hadden moeten halen .
    Maar sinds Wiegel is het daar heel geleidelijk bergafwaarts gegaan .

    De enige optie lijkt me om de PVV en het F.v.D. zo groot mogelijk te maken en noodgedwongen met BBB samen te gaan werken .
    De regering verliest steeds meer terrein , alleen verdommen ze het om zonder geweld van de oppositiekant op te donderen .
    Heeft Klaus Schwab ze verboden om op te stappen ?
    Krijgen ze dan een vreemd ongeluk of zo ?

    Hoe lang gaat het nog duren tot het gezond verstand de leiding overneemt ?

    Like

Plaats een reactie