“Europa wordt aangevallen”

(Vertaling: E.J. Bron)

Met een krachtig en provocatief kernbetoog opende de Hongaarse minister-president Viktor Orbán de “Conservative Political Action Conference” (CPAC) 2023 in Boedapest, Hongarije. Orbán hield een meeslepende toespraak, waarin hij de betekenis van de nationale soevereiniteit en de noodzakelijkheid voor conservatieven accentueerde om zich sterk te maken tegen de globalistische krachten, zoals “The European Conservative” bericht.

“Europa wordt aangevallen”, verklaarde Orbán. “Onze grenzen worden door migranten onder de voet gelopen, onze culturele tradities worden aangevallen, en onze manier van leven wordt bedreigd. Maar we laten ons niet tot zwijgen brengen. We zullen ons niet laten intimideren. We zullen ons weren en onze waarden verdedigen.”

Orbán´s toespraak kreeg van het CPAC-publiek, waartoe prominente conservatieve persoonlijkheden uit heel Europa en de Verenigde Staten behoorden, een daverend applaus. Velen prezen Orbán´s betrokkenheid voor het behoud van de Hongaarse identiteit en cultuur en onbuigzame houding tegenover de globalistische agenda.

“We hebben meer regeringsleiders zoals Viktor Orbán nodig”, zei de Nederlandse politicus Geert Wilders. “Hij begrijpt de betekenis van de nationale soevereiniteit en is niet bang om zich te verzetten tegen de globalistische elites.”

Een van de andere sprekers op de CPAC Hungary-conferentie was ook de Amerikaanse conservatieve commentator Ben Shapiro, die sprak over de betekenis van de vrijheid van meningsuiting en de noodzakelijkheid van de bescherming van traditionele conservatieve waarden.

“We kunnen niet toestaan dat links ons tot zwijgen brengt”, zei Shapiro. “We moeten opstaan en vechten voor datgene waarin we geloven, ook als het impopulair of politiek incorrect is.”

Op de conferentie vond ook een podiumdiscussie over de toekomst van het conservatisme in Europa plaats, waarbij sprekers uit het hele continent hun opvattingen over de uitdagingen waar de beweging tegenover staat, uiteenzetten.

“We leven in een tijd van de grote omwenteling”, zei de Deense politicus Rasmus Paludan. “Maar we mogen ons door de chaos niet van onze missie laten afleiden. We moeten ons op ons doel blijven concentreren de traditionele waarden te verdedigen en de nationale soevereiniteit te bevorderen.”

De CPAC-conferentie 2023 in Hongarije was een doorslaand succes en de deelnemers werden door krachtige toespraken en tot nadenken stemmende discussies geprikkeld en geïnspireerd. Zoals Orbán in zijn kernbetoog zei: “We moeten alert blijven, we moeten verenigd blijven, en we moeten ons voor onze zaak blijven inzetten.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op “Europa wordt aangevallen”

  1. Lidwien zegt:

    Hadden wij maar zo’n MP.

    Like

  2. Frits zegt:

    Zonder Orbán waren we allang geslacht. Hulde voor deze man. En zijn kompanen. Waren er meer zo👍👍

    Like

Plaats een reactie