Kiezersbedrog: Meloni-partij wil 500.000 migranten het land binnenhalen

(Door: Raphael Mayrhofer – Vertaling: E.J. Bron)

Vroeger sprak de huidige Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni van systematische buitenlandse overheersing en “een multiculturele samenleving zonder identiteit”. Nu wil haar partij nog eens 500.000 migranten het land binnenhalen – legaal. Nog maar enkele dagen geleden benadrukte ze “dezelfde lijn” te vertegenwoordigen “als ÖVP-kanselier Nehammer”.

In het eerste deel van dit commentaar, “Verraden hoop: Meloni wil meer EU en sterkere NAVO”, hebben we de “post-fascistische wortels” van Meloni belicht. Vandaag staat de Italiaanse minister-presidente trouw aan de kant van de EU en de NAVO, levert wapens aan Zelensky en accepteert de “Europese integratie”. Voor veel kiezers en voormalige medestrijders een duidelijk geval van kiezersbedrog. Maar wat bewoog meer dan zeven miljoen Italianen er überhaupt toe om op Meloni te stemmen?

Na de verkiezingen: alles om het even

Het waren vooral twee centrale thema´s: de strijd tegen de prijsstijgingen en het einde van de massamigratie. En na de verkiezingen? Nadat ze jarenlang de afschaffing van de accijns op brandstoffen had geëist, hief Meloni de door de vorige regering ingevoerde prijsverlaging van benzine en diesel al in januari 2023 weer op.

Ook in de kwestie van de migratie, het kernthema van Meloni, waren al snel tegenstrijdigheden te zien. De politieke analyticus Fusaro daarover: “In het begin was ze tegen de massa-immigratie en nu is Italië het land, waarin de meeste boten aankomen (zelfs nog meer dan in de voorgaande jaren).”

En inderdaad steeg het aantal smokkelboten naar een recordhoogte. Italië reageerde, riep de noodtoestand uit. Een tactiek om meer geld van de EU te krijgen. Desondanks zou nu al duidelijk zijn “dat de noodtoestand het probleem niet oplost”, benadrukt Meloni´s minister voor catastrofenbescherming, Nello Musumeci.

De vraag is alleen welk probleem hier bedoeld wordt. De massamigratie als zodanig of alleen haar illegale variant? Ook hier zijn weer talloze tegenstrijdigheden te vinden.

Meloni en de massamigratie: een dubbelspel

Zo waarschuwde Meloni´s zwager, de minister van Landbouw Francesco Lollobrigida, midden april nog voor een “bevolkingsvervanging”. Hij zei letterlijk: “We mogen niet toegeven aan het idee van een etnische vervanging: de Italianen krijgen minder kinderen, dus vervangen we ze door buitenlanders. Dat is niet de juiste weg.” Het gevolg was een mediale schreeuw van verontwaardiging.

Echter: nog in maart, bijna een maand daarvoor (!), had Lollobrigida bekendgemaakt dat de regering aan een plan zou werken om 500.000 “legale migranten” het land binnen te halen. Hij benadrukte: “De illegale immigratie is de vijand van de legale immigratie, we zijn niet tegen migratie, we zijn tegen de illegaliteit.” Het gaat Meloni´s minister dus niet om minder migratie, maar om meer controle. Opnieuw een tegenstrijdigheid betreffende de correcte vaststelling dat Italië – net als de rest van Europa – systematisch zou lijden onder buitenlandse overheersing.

In werkelijkheid is de kritiek op de buitenlandse overheersing niet nieuw. Ook Meloni had voor haar verkiezing nog van een “invasie” en “etnische vervanging” gesproken. Bijvoorbeeld in 2019 in een radio-interview. Citaat: “Er bestaat een georganiseerde beweging, die er aan werkt om honderdduizenden naar Europa te brengen. (…) Omdat ze daardoor goedkope arbeidskrachten hebben. Het is geen toeval dat Soros, de financiële speculant, deze NGO´s financiert. Er bestaat ook een plan voor de deconstructie van de samenleving. Het is net alsof men ons van onze identiteit wil beroven, een multiculturele samenleving zonder identiteit, zonder wortels, zonder bewustzijn wil opbouwen, opdat de mensen allemaal in dezelfde mate consumenten worden, die aan het kapitaal overgeleverd zijn.” Ware woorden. Maar wat bleef er na de verkiezingen van over?

Geen verbod op “redding uit zeenood”: ondersteuning voor illegale immigratie

Ook de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Piantedosi, maakte in maart duidelijk “dat de nieuwe bepalingen niet zouden voorzien in een verbod op reddingsacties.” Maar de praktijk laat zien wat er achter dit soort “redding uit zeenood” steekt: ondersteuning voor illegale immigratie.

De kleine boten van de smokkelaars worden al na enkele kilometers in de Middellandse Zee onderschept en “ter redding” naar Europa gebracht. Niet bijvoorbeeld naar de dichtbijgelegen Noord-Afrikaanse kust. Daar duiken de migranten vaak onder, reizen verder naar het noorden.

Meloni´s houding daarover zit ook vol tegenstrijdigheden en halve waarheden. Zo maakte ze al in haar eerste toespraak als minister-presidente bekend niet te willen twijfelen aan het “recht op asiel van mensen die voor oorlog (…) vluchten”. Alleen: noch is oorlog een asielreden, noch is de huidige massamigratie onder de dekmantel van asiel het waard om beschermd te worden.

Melonin: “Dezelfde houding over migratie als de Oostenrijkse kanselier Nehammer”

Begin mei had Meloni duidelijk gemaakt dat ze bij het thema migratie dezelfde houding als de Oostenrijkse ÖVP-kanselier Nhammer zou innemen. “We delen dezelfde lijn, dezelfde visie, waar ik heel blij over ben.” Sinds zijn benoeming tot bondskanselier wordt er kritiek uitgeoefend op zijn repressieve corona-politiek en zijn liberale migratiepolitiek.

Een liberale toegang is ook te zien in Brescia, de op een na grootste stad van Lombardije. Daar kandideert de Indiër Sarbjeet Singh Multani voor de partij van Meloni. Hijzelf zegt: “Sinds enige tijd oriënteren de ´nieuwe Italianen´, in het bijzonder de migranten van de tweede generatie, zich niet meer links.”

Zijn doel zou een betere “integratie” van de migranten zijn. Deze zouden moeten “werken, produceren, belasting betalen en de wetten respecteren”. De klassieke neoliberale voorstelling van een economisch nuttige, aangepaste migrant, die wordt ingebonden in het kapitalisme. De eigenlijke problematiek, de buitenlandse overheersing, vindt in deze discussie geen plaats meer.

Geen heilsfiguur, systeempolitiek in groen-wit-rood

Het blijkt: Meloni is noch de heilsfiguur noch de duivel waarvoor velen haar houden. Veelmeer verbergt zich achter haar populisme een symbool- en systeempolitiek met een patriottisch sausje.

Haar standpunten nu: een sterkere EU, meer invloed voor de NAVO en de VS in Europa, legale buitenlandse overheersing, een onduidelijke lijn bij het klimaat. Geen fundamentele systeemkritiek, geen stop op de migratie, geen fundamentele politieke wisseling. Wie van Meloni en Co. “redding en bevrijding” verwacht, moet zichzelf dringend met de realiteit confronteren: het volk kan zich alleen maar zelf bevrijden.

Bron:
auf1.info
Door: Raphael Mayrhofer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Kiezersbedrog: Meloni-partij wil 500.000 migranten het land binnenhalen

  1. frank022 zegt:

    Ook een BBB gevalletje..

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    En nu maar hopen dat het met Carolina niet dezelfde kant opgaat. Laatst stond ze nog te vertellen dat ze het prima vond dat Zelensky naar Nederland kwam, alleen niet net op 4 mei. Caroline was er samen met de PVV en FvD niet bij toen Zelensky kwam en dat gaf me weer een beetje hoop..
    Volgens mij stond ze er ook nog bij te zeggen dat ze de oorlog van Zelensky prima vond.
    Ik denk dat het een afknapper wordt …

    Dit is dan de nieuwste truc om het volk onder de duim te houden: stuur “leiders” op ze af, gesteund door eerste klas PR-bureaus en alle informatie, laat ze voor de volle 100% met het volk meepraten, tot ze gekozen zijn, dan zijn ze opeens weer brave systeempolitici in alle opzichten. Het volk zal steeds gedemoraliseerder worden en uiteindelijk helemaal niet meer gaan stemmen.

    Geliked door 1 persoon

  3. ronjaspers zegt:

    Een “politicus” vertrouwen,is hetzelfde als je kind aan een pedofiel toe vertrouwen.De bevolking leert het nooit,bijna alle “politici” zijn geboren leugenaars.

    Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Hoeveel koffers volgepakt met geld zal dit wijf onder haar bed hebben verstopt ?
    En maar klagen dat de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek c.q. politici.
    Waar halen ze de gore moed vandaan om daarover te klagen ?

    Geliked door 2 people

    • Jules Vismale zegt:

      Het lijkt me anders een goed idee om al die 50.000 asielzoekers gewoon de laten bivakkeren in de achtertuin van deze huichelachtige Giorgia Meloni en als die daarna haar hele huis slopen en dat wijf gaan aanranden en verkrachten dan hoop ik niet voor haar dat ze dat hierna nog leuk gaat vinden ook!

      Like

  5. delamontagne zegt:

    Zij zal wel niet die vrouw alleen zijn in deze coupé de trein die door de nwe “cultuur” van dat gore volk wordt lasting gevalen.

    Uit de Italiaanse krant::
    https://www.ilgiornale.it/news/nazionale/spostati-sul-treno-milano-filma-molestia-sessuale-migrante-2147941.html

    Geliked door 1 persoon

  6. Olie bol zegt:

    dit wist ik al toen rutte bij haar op vieze kwam

    Geliked door 1 persoon

  7. Cathja zegt:

    Ik dacht dat die Meloni een heel andere koers zou varen. Ik vind dat ook zij de kluit voor de gek heeft gehouden. Misschien om aan de macht te komen?
    Je kunt eigenlijk maar weinig mensen meer geloven en vertrouwen.

    Geliked door 3 people

  8. pepo Copyright zegt:

    Kun je verwachten van dit WEF member 🤡

    Geliked door 2 people

  9. R. zegt:

    Als dit waar is, hoop ik dat er in Italië opstanden uitbreken…het is toch niet te geloven dat je bent gekozen hoofdzakelijk vanwege het stoppen van de migratie….

    Geliked door 1 persoon

  10. antiislamnu zegt:

    Ze volgt Wef agenda

    Geliked door 1 persoon

  11. koddebeier zegt:

    Ook weer zo’n WEF landverraadster !!

    Geliked door 1 persoon

  12. Htskday zegt:

    Het wef paard van troye wil nóg eens 500.000 migranten het land binnenhalen…

    Hoe is het mogelijk hè..
    Je verwacht het niet.. 🥱

    Ik zag gisteren hier al een foto van haar voorbij skuiven met een herpes/koortslip van het pijpen van klaus schwanz en zijn kornuiten.
    Niet dat het er iets mee te maken heeft….

    Like

  13. Ravian zegt:

    “Geen verbod op “redding uit zeenood””

    Zo’n verbod zou ook een slechte zaak wezen…

    Maar het met rubberbootjes naar voor de Noord Afrikaanse kust wachtende NGO mensensmokkelschepen overbrengen van ongewenste immigranten heeft ook niets met “redding uit zeenood ” te maken.
    Net zoals het door deze NGO smokkelschepen afzetten van deze zogenaamd “geredde” ongewenste immigranten in Zuid Europa, in plaats van in de dichtstbijzijnde veilige haven, die zich altijd in Noord Afrika bevindt, ook niets met “redding uit zeenood” te maken heeft.

    Eenieder die deze farce, deze criminele oplichterij, niet gewoon benoemt voor wat deze is, maar in plaats daarvan over “vluchtelingen” en “drenkelingen” blijft praten, die wil dus het werkelijke probleem gewoon niet benoemen, omdat het daadwerkelijk benoemen er van automatisch het einde van het probleem inhoud.

    Het enige daadwerkelijke probleem is gewoon dat de wet niet gehandhaafd wordt, waardoor criminele mensensmokkelorganisaties ruim baan krijgen, en de autochtone Europese bevolking door illegale immigranten beroofd, verkracht, en vermoord wordt.
    Dat is de hele essentie van het verhaal, meer is er niet.

    Geliked door 1 persoon

    • Cathja zegt:

      Mee eens, @Ravian. Vele jaren geleden werden er maar zelden schipbreukelingen en om andere redenen mensen die in nood verkeerden op zee aangetroffen, en niemand vond dat vreemd als je in zulke situaties mensen redde.
      Wat er nu gebeurt heeft niets meer met ‘zeenood’ te maken. De smokkelaars worden stinkend rijk, en vanwege hun smerige praktijken hebben velen de overtocht niet overleefd. De smokkelaars moeten minimaal 25 jaar de cel in.

      Geliked door 1 persoon

  14. Julia zegt:

    Weer zo een WEF keffer wat zijn die Italianen er ingetrapt evenals de burgers hier die op Sweet Caroline hebben gestemd. Hoor hoe Caroline Van der Plas om de hete brei heen draait qua haar standpunt 4 mei heeft zij gelijk maar dat Zelensky altijd welkom is bevalt mij totaal niet. https://www.telegraaf.nl/video/84857986/van-der-plas-op-russische-tv-daar-gaat-poetin-mee-aan-de-haal Kortom ook hier komen al de kiezers die hebben gestemd op Sweet Caroline inclusief de boeren zwaar bedrogen uit. Wie is er binnen de EU nog wel te vertrouwen al die regeringsleiders en partijen is een zeer omvangrijk WEF kartel dat volk onderdrukt met leugens maar gewetenloos de agenda 2030 willen realiseren namelijk totale controle, vrijheidsberoving en een onbetaalbaar leven voor de gewone burgers. Gek op zelfverrijking en verraad van eigen volk en land. Kortom de grootste vijanden voor het volk.

    Like

  15. koosv8 zegt:

    Het wordt hoogtijd voor vuurwerk in de Europese landen en het EU BOLWERK.
    We moeten zelf organisaties opzetten in alle EU landen, en met gezwinde spoed tot daden zien te komen. Zoals de Amerikanen dat zeggen en doen ,,Take him out,, en ook in Davos. De massa moet opstaan, NU HALFGARE KIKKERS ZIJN HET.

    Like

  16. BigLJohn zegt:

    Zij is geen haar beter dan andere Weffers, zoals bij ons Rutte. Hun missie is om de Europese landen zo snel mogelijk onder de WEF dictatuur te plaatsen.
    En alle smerige methoden worden daarbij toegepast.

    Like

Plaats een reactie