EU-chef buitenlandse zaken Borrell: Oekraïne zou zonder westelijke militaire hulp binnen enkele dagen in elkaar zakken

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

De chef buitenlandse politiek van de EU, Josep Borrell (foto), heeft in enkele interview verrassend onverbloemd toegegeven dat de Oekraïne zonder de ondersteuning van het Westen “binnen enkele dagen” in elkaar zou zakken wanneer de militaire ondersteuning van de geallieerden plotseling zou stoppen. Ten eerste, aldus zijn woorden op een bijeenkomst vorige week vrijdag in Florence (via Euronews):

Zonder de militaire ondersteuning van de westelijke landen zou de Oekraïne “binnen enkele dagen” ten onder gaan, zei Josep Borrell, de chef van de buitenlandse politiek van de EU, vorige week vrijdag en hij benadrukte dat de huidige situatie in het door de oorlog verscheurd eland niet geschikt is voor de opname van formele vredesgesprekken.

“Helaas is dit niet het juiste tijdstip voor diplomatieke gesprekken over de vrede. Het is het moment om de oorlog militair te ondersteunen”, zei hij verder.

Daarna verklaarde hij: “Als u vrede wilt, dringt u er dan bij Rusland op aan zich terug te trekken. Dringt u er bij Rusland op aan de oorlog te beëindigen. Vertelt u me niet dat ik ermee moet ophouden de Oekraïne te ondersteunen, want als ik ophoud de Oekraïne te ondersteunen, zal de oorlog zeker snel ten einde zijn.”

“We kunnen hem niet gewoon beëindigen, want dan kan de Oekraïne zich niet meer verdedigen en moet zich overgeven”, gaf hij toe. “En de Russische troepen zullen aan de Poolse grens staan en de Oekraïne zal een tweede Wit-Rusland worden. Wilt u dat de oorlog op deze manier beëindigd wordt”? Nee.”

Interessant waren ook zijn uitlatingen over de mogelijkheden van China om als vredesbemiddelaar op te treden.

Ook al staat het aan de kant van Rusland, denk ik dat China een rol moet spelen. China is een permanent lid van de VN-veiligheidsraad. China heeft de grootste invloed in Rusland”, voegde Borrell er aan toe.

Laten we de realiteit onder ogen zien. Of het ons bevalt of niet, de realiteit is dat Poetin nog steeds zegt: ´Ik heb militaire doelen, en zolang is deze militaire doelen niet haal, zal ik verder vechten´. De vredesplannen zijn dus goed, maar men heeft iemand nodig die over vrede wil praten.”

Russische media pakten ook soortgelijke woorden op die hij deze week tegenover een andere bron heeft gezegd. In een gesprek met Spaanse media afgelopen woensdag benadrukte Borrell opnieuw dat de Oekraïnie zonder de munitie, de wapens en het geld, dat uit het Westen – inclusief de VS en de NAVO – stromen, “direct” verloren zou zijn.

RT schrijft op basis van deze nieuwere interviews:

Het conflict tussen Rusland en de Oekraïne zou binnen enkele dagen beëindigd kunnen worden, beweerde de Hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, woensdag tegenover de Spaanse tv-zender La Sexta, want alles zou afhangen van de westelijke militaire leveringen aan Kiev.

Ik weet hoe men de oorlog direct kan beëindigen”, zei Borrell in het programma El Intermedio van La Sexta. “Als u de militaire hulp voor de Oekraïne stopt, dan zal de Oekraïne zich in een paar dagen moeten overgeven. Dat was het, de oorlog is voorbij”, benadrukte de EU-topdiplomaat.

Borrell gaf toe dat dit niet het resultaat zou zijn dat de EU ven andere westelijke landen wilden. De chef buitenlandse zaken van de EU beweerde dat een onmiddellijke beëindiging van het conflict tegen zulke voorwaarden zoude Oekraïne “bezetten” en “in een marionettenland” veranderen, dat “van zijn vrijheden beroofd” zou worden.

Willen we dat de oorlog zo eindigt?”, vroeg hij retorisch.

De chef van de buitenlandse politiek van de EU veroordeelde weliswaar de Russische invasie, gaf echter tegelijkertijd toe dat het om een volgroeide proxy-oorlog gaat, waarbij de ene kant volledig door het Westen ondersteund wordt.

Natuurlijk hebben de Russische media de onverbloemde inschatting begroet en de ironie van Borrell´s woorden opgemerkt, die zeer informatief voor de daadwerkelijke stand van zaken in de Oekraïne zijn, temeer daar Zelensky onlangs heeft toegegeven dat zijn strijdkrachten nog niet klaar zijn om een tegenoffensief te starten.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU-chef buitenlandse zaken Borrell: Oekraïne zou zonder westelijke militaire hulp binnen enkele dagen in elkaar zakken

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Quote: De chef buitenlandse zaken van de EU beweerde dat een onmiddellijke beëindiging van het conflict tegen zulke voorwaarden zoude Oekraïne “bezetten” en “in een marionettenland” veranderen, dat “van zijn vrijheden beroofd” zou worden.

    Geinige vent die Borrell.
    Zeker een borrel te veel op, samen met de “journalisten” die daar zaten.
    Want niemand die even vraagt of Oekraine een marionettenland is van het westen en daarmee zijn bevolking mag/moet opofferen.

    Geliked door 7 people

  2. Johan zegt:

    De chef buitenlandse politiek van de EU, Josep Borrell , is een vuile oorlogshitser. Samen met die gore kliek van de NAVO.

    Geliked door 4 people

  3. antiislamnu zegt:

    Dus een Pipo de Clown 🤡 als president is voor het waard westen beter zodat BlackRock en consorten het land kunnen plunderen En o ja het zou ook een mooie voedsel hub zijn vind het Wef

    Geliked door 3 people

  4. Oliedom zegt:

    Dus? lamstralen, stop met leveren van oorlogstuig aan die cokesnuiver en er is weer snel rust in de tent.

    Geliked door 1 persoon

  5. mooinique zegt:

    Eikel EU-chef buitenlandse shitzaken is ongekozen en lult gigantisch uitzien nek. De EU had nooit mogen helpen! De EU is nu in alles machteloos geworden. Niemand kan zichzelf meer verdedigen. Alles is bijna weg gegeven. Wapens zijn wachtlijsten bwvs voor. Voedsel, energie enz. Wordt minder. Ik vermoed dat er bijna geen burgers het leger in willen. Als ze moeten dan raken we helemaal onbeschermd. Hupatee kat in het bakkie voor Turkije. Het is jammer dat er nog steeds mensen geloven in een tribunaal. Dat gaat niet gebeuren. Er zijn zoveel engerds die overal eilanden huizen en bunkers hebben. Vergeet dat maar. Leef lach en geniet nu het nog kan. Last de toekomst ver weg en leef in het heden. Wees lief voor elkaar. Zo simpel🥰.

    Geliked door 1 persoon

    • Oliedom zegt:

      Die Eu had nooit moeten bestaan, het zijn ongekozen nutteloze macroonen, die totaal nergens ook maar iets verstand van hebben, vandaar dit resultaat van nu.
      Hetzelfde wat er in dat DenHaag zit, nullen.

      Geliked door 4 people

  6. Ravian zegt:

    ““En de Russische troepen zullen aan de Poolse grens staan en de Oekraïne zal een tweede Wit-Rusland worden. Wilt u dat de oorlog op deze manier beëindigd wordt”? Nee.””

    Leg eens uit waarom ik dat niet zou moeten willen zou ik zo zeggen.
    Ik kan zelf namelijk geen enkele reden bedenken waarom ik dat niet zou willen.
    Daarbij moet ik natuurlijk wel bekennen dat ik geen nazi ben…

    Geliked door 2 people

  7. Pingback: EU-chef Borrell: "Oekraïne zou zonder westelijke militaire hulp binnen enkele dagen in elkaar zakken" | CSTV

  8. LUCIA zegt:

    U kent ze vast wel, de huichelaars die in je gezicht aardig doen en achter je rug om een stiekeme misselijke oorlog tegen je voeren en anderen ophitsen.Aangezien ik wars ben van dat soort spelletjes, trek ik dat allemaal open, waardoor sommige mensen mijn bloed kunnen drinken maar ik ben eerlijk en ik voer oorlog met open vizier, geen stiekeme, geniepige acties haat achterbakse( mooi woord trouwens voor iets lelijks) mensen7 bijbehorende roddel 7achterklap.
    Wat wij doe hier in Europa is dus zo’n soort oorlog, eigenlijk voeren we een stiekeme achterbakse oorlog tegen Rusland en aangezien Putin slim is heeft hij dat dus ook opengebroken ..en dat haten ze joh..misselijk zootje ..walgelijk gewoon

    Like

Plaats een reactie