Oorlog of vrede? Nog maar 28% tegen tegen gesprekken met Moskou over wapenstilstand

(Vertaling: E.J. Bron)

Het enthousiasme van menig EU-politicus voor de oorlog in de Oekraïne wordt niet door de meerderheid van de burgers gedeeld: volgens de laatste peiling van opinieonderzoeker YouGov zijn nog maar 28% van de geënquêteerden tegen vredesgesprekken, 55% willen nu onderhandelingen.

De lijn dat het conflict met de Russische Federatie “op het slagveld moet worden beslecht”, zoals mening EU-politicus steeds benadrukt, wil een duidelijke meerderheid al niet meer meedragen: zo willen volgens een door de Deutsche Presse-Agentur (dpa) bij YouGov in opdracht gegeven onderzoek 55% van de geënquêteerden Duitsers het begin van onderhandelingen tussen de Oekraïne en Rusland, die eindigen in het sluiten van vrede.

15 maanden na het begin van de oorlog is er nog maar een minderheid (28%) op tegen om wapenstilstandsgesprekken te beginnen.

Duidelijk nee tegen NAVO-toetreding van de Oekraïne

Eveneens gevraagd door de dpa: ook de door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlangde uitnodiging van de Oekraïne voor de NAVO wordt door de meerderheid van de geënquêteerden afgewezen. 54% zijn hier tegen en slechts 27% er voor om de Oekraïne op dit moment een lidmaatschap in het vooruitzicht te stellen.

Zelensky neemt in juli aan de NAVO-top in Vilnius in Litouwen deel, in de hoop dat daar de weg vrijgemaakt wordt voor een toetreding van zijn land tot het bondgenootschap. Noch in de Oekraïne noch in Europa noch in de NAVO zou de meerderheid van de bevolking begrijpen wanneer Kiev geen “welverdiende uitnodiging” zou krijgen, zei hij in april in een toespraak.

Peiling was in Oostenrijk nog duidelijker

Ook in Oostenrijk is de meerderheid van de bevolking al langer duidelijk tegen de voortzetting van de oorlog in de Oekraïne: volgens een peiling dit jaar van Unique Research voor “Heute” waren zelfs 65% van de Oostenrijkers voor het begin van vredesonderhandelingen en maar 21% tegen. Interessant: alleen de kiezers van de Groenen waren in dit onderzoek overwegend voor de voortzetting van de oorlog zonder wapenstilstandsgesprekken (49% tegenover 48%), sympathisanten van de FPÖ en de SPÖ waren het duidelijkst voor het begin van onderhandelingen.

Met het oog op de extreem hoge energieprijzen en de voortschrijdende inflatie zal de groep voorstanders van wapenstilstandsonderhandelingen zeer waarschijnlijk niet kleiner zijn geworden.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Oorlog of vrede? Nog maar 28% tegen tegen gesprekken met Moskou over wapenstilstand

  1. Olie bol zegt:

    Aken eert Zelensky en Oekraïne met prestigieuze prijs
    In Aken wordt zondagmiddag de prestigieuze Karelsprijs uitgereikt aan president Volodymyr Zelensky en het Oekraïense volk. De prijs wordt sinds 1950 jaarlijks verleend aan mensen die zich inzetten voor de Europese eenheid. Het blijft tot het laatste moment ongewis of Zelensky zelf aanwezig is om de prijs in ontvangst te nemen. De prijs is mede bedoeld om Oekraïne een steuntje in de rug te geven in de onderhandelingen voor toetreding tot de Europese Unie.

    De binnenstad van Aken is zondag afgezet en er gelden zeer strenge veiligheidsvoorschriften. Een grote politiemacht is op de been, mede omdat er tussen 10.00 en 17.00 uur minstens zes demonstraties zijn aangekondigd in Aken. Zo eisen volgens de politie vele honderden demonstranten zondag een eind aan de wapenleveranties aan de Oekraïne. Onder hen bevinden zich zowel vredesactivisten als pro-Russische demonstranten.

    De plechtigheid in het stadhuis van Aken begint om 15.30 uur en zal zo’n anderhalf uur duren. Zelensky of diens vertegenwoordiger zal worden toegesproken door voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Poolse premier Mateusz Morawiecki

    De mensen zijn zeer gouw vergeten hoe Oekraïne samen vochten met de duisters in de jaren 40/45 Duitsland leer het nooit.

    Het is jammer de geschiedenis gaat zich weer herhalen, Duitsland voert de druk weer op met zijn defensie uit gaven. Schulz zij dit jaar dat USA 🇺🇸 zijn legers voor 2024 uit hun land moeten vertrekken speelt er wat bij?? deze rooien gek???

    Geliked door 1 persoon

  2. BosscheBol zegt:

    Dus 55% van het Europpese volk wil onderhandelen en 28% niet. Jammer alleen dat het Europese volk geen ene bal te vertellen heeft.

    Geliked door 5 people

    • bobzelf zegt:

      BosscheBol zegt:
      14 mei 2023 om 08:50

      We lijken wel totaal krankzinnig geworden…

      DE REST ??

      HEEFT EEN OUD SS NUMMER ONDER HUN ARM

      EN ZIJN FAN VAN AZOV ..

      ZEG MAAR DEE VON DER HEIDEN’S OOK HIER

      OOM BOBZELLUF

      Geliked door 2 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Ik vraag me af hoe dat af gaat lopen met wapenleveranties uit de USA, want volgens berichten zou dat land op 1 Juni de facto failliet zijn en kunnen de lonen van de ambtenaren niet meer uitbetaald worden.
    Geld bijdrukken heeft geen zin meer want de halve wereld wijst de dollar af.
    Ik ben benieuwd wat staat te gebeuren aan de andere kant van de oceaan.

    Geliked door 3 people

    • ronjaspers zegt:

      Henk.Op de website niburu.co staat een artikel van george soros.Hij voorspelde in 2009 al dat de dollar als wereldmunt zou verdwijnen.Op de website amg-news.com staan artikelen over een 16 jarig plan,om amerika van binnenuit te slopen.Die neppresident obama (barry soetoro) heeft de eerste 8 jaar sloopwerk gedaan.Hillary zou de andere 8 jaar sloopwerk doen,maar toen won trump.De reden dat amerika gesloopt moet worden,the great reset,build back better.Uit de NWO agenda,hetzelfde geld voor europa dat ook gesloopt wordt.

      Geliked door 2 people

  4. Ravian zegt:

    Voor onderhandelingen heb je twee welwillende partijen nodig, en voor de Russen is de tijd dat er nog onderhandelt kon worden inmiddels al heel erg lang voorbij.
    Deze oorlog gaat nu dus gewoon op het slagveld beslist worden, omdat de Russen enkel nog maar met een Oekraïense overgave genoegen gaan kunnen nemen.

    En dat is geen keuze die zij zelf gemaakt hebben, die keuze is in Washington, Londen, Brussel, en Kiev, voor hen gemaakt.
    Het zijn de westerse leiders die dit in basis interne conflict met een afvallige provincie moedwillig tot een voor Rusland existentiële oorlog opgeblazen hebben.

    De blauw-gele vlaggetjes zwaaiers beginnen dan nu hun bedenkingen te krijgen, niet vanwege de duizenden onnodige slachtoffers, maar omdat de boodschappenrekening op begint te lopen.
    Daar kun je dus ook meteen mooi aan zien met wat voor een dom en van alle moraal gespeend volk je hier te maken hebt.

    Maar ze hebben eerder een socialistische dictatuur aan de macht gebracht, en daar gaan ze dan nu de wrange vruchten van plukken, want voor socialisten is er nooit een weg terug, socialisten kunnen enkel maar escaleren.
    De komende theater voorstelling in Aken is daar een mooi voorbeeld van.

    Geliked door 4 people

    • Jules Vismale zegt:

      Eigelijk heel opvallend dat de kleuren geel en blauw zowel op de Oekraïense en Europese vlag voorkomen! Alleen wil ik die laatste vlag liever nergens zien opgehangen aan gebouwen!

      Geliked door 1 persoon

  5. Oliedom zegt:

    Zou er een kentering komen?
    De telegraaf zegt dat die zwesky toch niet zo vredelievend is volgens uitgelekte documenten .
    Misschien door één of ander landje/ persoon naar buiten gebracht om langzamerhand een eind te breien aan (militaire) steun voor die oekrie?

    Like

Plaats een reactie