Energie wordt onbetaalbaar!

(Door: “Angélica”)

D66-minister Rob Jetten gaat € 28 miljard uitgeven aan zijn klimaatpakket. Het merendeel wordt uitgegeven aan windenergie op zee. Nederlandse bedrijven en gezinnen zullen daar vreselijk onder lijden en het levert helemaal niks op. Geld en welvaart zullen verdwijnen, armoede en schaarste nemen hun plaatsen in.

Het doel is om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Daarvoor is € 35 miljard gereserveerd. Het Planbureau voor de Leefomgeving reageerde daarop met een vernietigend oordeel: de effecten zullen nauwelijks meetbaar zijn, het klimaat zal er niet door veranderen en het hele bedrag is weggegooid geld!

D66 bedenkt zulke plannen in tijden van crises die ze zelf veroorzaakt, zoals de hele klimaatcrisis, de koopkrachtcrisis, de asielcrisis, de wooncrisis en de stikstofcrisis na de economische crisis ten gevolge van de corona-crisis en BETAALT ZE VAN UW GELD! (zie ook hier en hier en mijn reactie op de laatste)

Op 24 april hebben premier Mark Rutte en minister Rob Jetten samen met acht Europese collega’s afgesproken om gezamenlijk de gehele Noordzee vol te bouwen met windturbines. Het moeten er zo’n 30.000 worden, elk met een vermogen van 10 MW. De kosten van één mega-turbine bedragen circa € 30 miljoen. Het geheel gaat dus € 900 miljard kosten.

Waarom zal ons dat straatarm maken?

Omdat windkracht onvoorspelbaar en onbetrouwbaar is, levert zo’n windturbine van 10 MW gemiddeld slechts 4 MW op. Door corrosie en slijtage wordt dat ieder jaar nóg minder. Daarom zullen we de fossiele energiecentrales nooit kunnen afbouwen: ze zullen de tekorten moeten aanvullen op momenten dat de windturbines op zee niet leveren.

Maar dat vraagt voortdurend om omschakeling en enorme rendementsverliezen: als het op zee stormt, wordt er meer energie geleverd dan nodig en moeten de windparken worden stilgelegd. Als het windstil is, draaien de fossiele energiecentrales overuren. Beide systemen moeten steeds worden opgestart of uitgeschakeld en onderhouden worden. DAT IS ONBETAALBAAR!

De windenergie op zee wordt gebruikt om waterstof te produceren, omdat opslag in megabatterijen zeer milieuonvriendelijk is en om grootschalige mijnbouw vraagt. Daarbij gaat enorm veel energie verloren; het rendement is zeer laag en de kosten voor energie lopen gigantisch op.

Een ander nadeel is dat het transport van waterstof naar het vaste land uiterst risicovol is en de opslag in havensteden tot catastrofes kan leiden. De combinatie windturbines en waterstof is financieel een bodemloze put.

De ervaring laat zien dat windparken heel veel ruimte vragen, relatief kort meegaan, zelfs minder dan 20 jaar en een ramp zijn voor trekvogels en walvissen.

“Bobzelf” verwoordde het al: Demonen66, de dodelijkste partij voor alles wat leeft!

(De tekst is gedeeltelijk gebaseerd op het artikel in de Telegraaf van Em. prof. dr. ir. G. Berkhout.)


Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Energie wordt onbetaalbaar!

  1. bobzelf zegt:

    Ik luister en kijk vanuit Rusland naar het nieuws op Vlaamse zenders. Man, man, wat wordt daar wat afgelogen !
    Kinzhals in Kiev ALLEMAAL neergehaald 🤣🤣🤣
    En dan zeggen ze : “Volgens Oekraïne”, het land waar niemand liegt … 😁😁😁
    Laten we stellen dat de Russen en Prigozhin (Wagner) goed met het westen zijn kl…ten aan het spelen zijn.
    En straks komen de Tsjetsjenen nog eens opduiken (die opmerkelijk voor ‘iets anders en voor later’ achter de hand gehouden worden)
    De militaire kennis van de westerse media- en TV-specialisten haalt het niveau van de Zulu kookmadammen anno 1500.

    Slaapwel, achterlijk westen, u zal wakker worden in een nieuwe wereld. En niet in die van Klaus Schwab !

    klinkt wel lekker whahahahaha

    bobbieeee

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    effe iN goed rotterdams hoor .

    IK WEET NIET ANDERS TROUWENS

    WHAHAHAHAHA

    Als je niet weet wat er gebeurde

    in Oost-Oekraine

    In de afgelopen 9 jaar.!!

    ZOU U DAN ZO GOED WILLEN IJN JE VERVELENDE MUIL

    DICHT TE HOUDEN ??

    ZO EFFE RECHT VOOR JE RAAP .. WAT JIJ VAN ER HEIDEN ??

    HOE IS HET MET JE SS VRIEND MET DAT KEPPELTJE??

    WHAHAHAAH

    BBOBIE TOCH

    Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Om een paar dingen samen te vatten.
    De rekenkamer kwam dit jaar met een rapport dat er circa 100 miljard is uitgegeven door de regering die als schuld naar de volgende generaties doorgeschoven gaan worden.
    Met andere woorden: we kunnen wel eens stil staan bij de schulden die de verenigde staten hebben maar per captiva staat Nederland er zeker niet beter voor.
    Ewout Irrgang van de rekenkamer klinkt op zijn mist niet erg optimistisch over het uitgavepatroon van het Haagse zooitje.
    Maar in Den Haag gaan ze eenvoudig door met geld verbranden en in allerlei soorten corrupte organisaties pompen ten koste van de belastingbetaler,zoals in bovenstaand artikel van Angelica duidelijk naar voren komt.
    Met je ogen een klein beetje open is duidelijk te zien dat Nederland (lees Europa) totaal naar de kloten geholpen dient te worden terwille van een aantal superrijken die dankzij alle gecreëerde crisissen nog veel rijker worden.
    En het meest verraasende is dat het allemaal zo maar kan omdat de Nederlander/Europeaan het eenvoudig allemaal over zich heen laat komen en zich met name druk maakt over nietszeggende televisieprogramma’s die op elk net zo nietszeggend TV station worden uitgezonden.
    In ieder geval worden de inwoners van Europa stil en blij gehouden met het feit dat ze weer eens op vacantie mogen en een disco mogen bezoeken.
    Dus om samen te vatten, de Europeaan betaald zijn eigen ondergang doordat hij / zij met de lamme kloten of mossels op de bank blijft hangen.
    Gevolg voor mij is, dat Ik denk dat het mijn tijd verder wel zal gaan duren.

    Geliked door 2 people

  4. Andre zegt:

    Die achterlijke dingen moeten gefundeerd worden in de zeebodem maar ook moeten er zink anodes geplaatst worden om galvanische corrosie te voorkomen. Ze gaan hiermee de hele Noordzee vergiftigen en wie maakt die zuilen onderwater schoon? Frans Timmermans zie ik niet in een duikpak naar beneden gaan met een borsteltje. Ze hebben en geen duikpak voor zijn maat en die gozer is zo vet dat ie met een molensteen om zn nek nog niet naar beneden te krijgen is met zn drijfvermogen. Zout water vreet alles aan dus je kan ze na 10 jaar al wegpleuren. Als ze er groene waterstof van willen maken ja dat kan wel maar dat maakt alles zo duur dat niemand meer zn telefoon kan opladen. Economische productie gaat onbetaalbaar worden net als mobiliteit op stroom waardoor je niet meer concurrerend bent. Maar er is ook goed nieuws want de Duitse Paul Zakkenvöller, de Duitse staatssecretaris van Habeck heeft de handdoek in de ring gegooid. Het staat allemaal op losse schroeven en is simpelweg niet haalbaar.

    Geliked door 1 persoon

  5. mooinique zegt:

    En iedereen staat het toe. De overheid mag alles. Er wordt niet geluisterd naar mensen die er echt verstand van hebben. Nee de burger MOET kapot. De wil om te leven MOET kapot. De wil om Baby’s te krijgen moet kapot. Uw wil MOET kapot. Ik moest altijd lachen om die kneus van een Jetten. Kon toch niet rekenen?! Kloppen die getallen dan wel. En werkt het al dat u boos pissig wordt?! Missie volbracht. 🥸

    Geliked door 2 people

  6. Ravian zegt:

    “Energie wordt onbetaalbaar!”

    Das ook de bedoeling.
    Luxe en comfort, en vrijheid van reizen, moeten van de ‘socialisten’ weer een voorrecht voor de elite worden.

    Als je eenmaal aan de top zit dan kun je jezelf enkel nog maar rijker voelen door de rest armer te maken.
    En dat is waar deze hele “energie transitie” bewust naar toe werkt.

    Geliked door 3 people

  7. ronjaspers zegt:

    D666 zijn de trekpoppen van de bilderberg groep,nederland en de nederlanders slopen.Uit de NWO agenda,90% van de wereldbevolking moet dood,de overige 10% dient als slaven.De slaven zullen opgesloten worden in de 15 minuten steden,met 24/7 surveillance.Of in de tristatecities,die gebouwd gaan worden op de onteigende (gestolen) grond van de boeren.

    Geliked door 3 people

  8. Skarsgärd zegt:

    Dat zeggen ze er nooit bij hoe het precies zit. De Noordzee-staten hebben onlangs in Oostende een deal gesloten om in de noordzee maar liefst 30.000 windturbines te bouwen, ieder zo groot als de Eiffeltoren. Die turbines zijn dus immens en moeten stevig staan anders waaien ze bij de eerste de beste storm om. Er moet dus flink gewroet en gebouwd worden óp de zeebodem voor een turbine van 300 meter hoog en het kabelwerk dat die stroom aan land moet brengen en dat maal 30.000. Zo’n turbine gaat een jaar of 20 mee en moet dan weer vervangen worden, ook weer maal 30.000. Dat betekent dus dat de noordzee en de bodem een grote bouwplaats wordt en blíjft.
    Als een ander tak van bedrijvigheid ook maar een kabeltje wil trekken op de zeebodem staan meteen de milieuorganisaties met hun spandoeken klaar en gaan ze naar de rechter om dat tegen te houden, wegens ‘onherstelbare schade aan de zeebodem…’ . Nú zijn ze eigen stil, je hoort niets, je ziet NIETS.
    Daarmee laten ze zien hoeveel ze écht geven om het milieu en de natuur: NIETS.

    Geliked door 4 people

  9. Julia zegt:

    De massa klimaat deugmensjes vinden het blijkbaar prima dat zij straks aan de hongerstaf liggen om nog enigszins hun energie te kunnen betalen. Kwestie van keuze. We nekken de boeren waardoor voedsel nog schaarse wordt en de prijs hiervoor torenhoog betaalt zal moeten worden.

    Geliked door 1 persoon

  10. R Thomasson zegt:

    Mijn zuster is nu op vakantie in Denemarken. Gek genoeg zijn de prijzen daar normaal gebleven. Het is daar niet goedkoop, maar ook niet noemenswaardig duur. Wij worden door de vampierenkabinet Rutte tot op de bot leeggezogen. Voor wat? Voor wie?

    Geliked door 2 people

    • ronjaspers zegt:

      R Thomasson.Voor wat,voor wie ? De satanische globalistische elite.Die willen de aarde voor zichzelf alleen hebben,hiervoor moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.De overige 10% dient als slaven.

      Like

      • R Thomasson zegt:

        De globalistisch satanische elite wil graag 35 – 40% van de aardebevolking verdelgen; anders zouden ze niemand meer overhouden om hun drek te kopen, en (meer) geld verdienen. Echter, hun top prioriteit is Europa grondig te ontvolken. (West)Europeanen zouden worden vervangen door domme hybriden met een IQ van 70 tot hooguit 84 (tegenover 101 van een gemiddelde Europeaan). Dat gaat gebeuren via onophoudelijke import van jonge kerels uit islamitische landen en Afrika. Zij willen ervoor zorgen dat er geen Einstein’s, Niels Bohrs, Stephen Hawkings, of Werner von Brauns zouden in Europa worden geboren. Er mogen geen nieuwe ontdekkingen of uitvindingen plaats vinden in instituten zoals Pasteur Instituut in Parijs, Max Planck in Duitsland of TU Delft in Nederland. De nieuwe Europeaan mag niet meer zijn dan een goede voetballer, drugsdealer, terrorist of begenadigde verkrachter.

        Like

  11. Henk,B zegt:

    opmerkelijk de homo`s en lesbo`s maken veel lawaai maar zijn nog niet
    instaat om een battery te vervangen praten en hand tekenigen zetten
    gesteund door nieuws geile media er is er maar een die regeerd en dat is
    De LeuGeN, respect en waar heid word ook niet meer geleerd.
    als de school een leugen is dan is de wereld verloren laat dan die bom
    maar vallen zij willen dat toch zo graag links en oorlog zijn een en dezelfde.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie