Er ís geen mondiale groene “energietransitie”

(Door: Ronald Stein – Vertaling: “Malpaso”)

De reden voor de groei van de mensheid van 1 naar 8 miljard in 200 jaar is eenvoudig: fossiele brandstoffen zijn overvloedig, goedkoop en efficiënt, zij leveren betrouwbare en compacte energie op een schaal waardoor de mensheid bruikbare, goedkope producten kan maken voor bijna íedereen. Duurzame energie kan daarentegen niets voor de mensheid produceren. Fossiele brandstoffen hebben bijgedragen aan een revolutie in levenskwaliteit voor een flink deel van de mensheid, en mensen in armoede die deze zegen hebben gemist, willen terecht wat de mensen in de rijke en ontwikkelde landen al hebben.

Onlangs legde Chris Wright, CEO van Liberty Energy, in zijn viraal gaande video uit dat het klimaatdebat wordt omgeven door oneerlijke terminologie. Een van dat soort termen is ‘Energie Transitie’. Deze term wekt de valse indruk dat er een snel, gemakkelijk en haalbaar alternatief bestaat om fossiele brandstoffen uit te bannen zonder zeer ernstige gevolgen voor de mensheid.

De huidige wereldwijde primaire energieverdeling per bron, en voorspellingen van organisaties als de EIA in hun International Energy Outlook 2021, laten zien dat deze “energietransitie” niet bestaat. Zoals u kunt zien in de grafiek van de EIA in het 51 pagina’s tellende Liberty’s ESG-rapport ‘Bettering Human Lives’, wordt momenteel geen enkele hoeveelheid primaire energie, opgewekt door olie of gas, vervangen door hernieuwbare energiebronnen. Deze bronnen van energie doen verschíllende dingen. Fossiele brandstoffen worden gebruikt om producten en brandstoffen voor de mensheid te maken, terwijl hernieuwbare energiebronnen niets voor de mensheid produceren.

De belangrijkste reden waarom hernieuwbare energiebronnen de fossiele brandstoffen niet vervangen, is dat olie en gas worden gebruikt om producten, brandstoffen en meststoffen voor de mensheid te vervaardigen, terwijl hernieuwbare energiebronnen alleen elektriciteit kunnen opwekken uit wind en zon. De voor de hand liggende vaststelling is dat hernieuwbare energiebronnen niets voor de mensheid kunnen produceren. Duurzame energiebronnen vergelijken met fossiele brandstoffen is als appels met peren vergelijken.

Een paar koppen uit het Liberty report die je niet hoort bespreken door de elite of de media:

– Het wereldwijde gebruik van producten en brandstoffen zal tussen 2020 en 2050 met bijna 50% toenemen als meer mensen ontstijgen aan hun armoede. Minstens 80% van de mensheid, ruim zes miljard mensen in de wereld leven nú van minder dan $ 10 per dag.

– Olieverbruik, de bron voor deze producten en brandstoffen, stijgt in alle scenario’s van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Wereldwijd stijgt het verbruik van vloeibare brandstoffen in de EIA-prognose van gemiddeld 99,4 miljoen vaten per dag (b/d) in 2022 tot 100,9 miljoen b/d in 2023. De wereldwijd hogere consumptie-prognose is vooral het gevolg van stijgende prognoses van de wereldwijde economische groei.

-Het verbruik van aardgas, voor verwarming en meststoffen, zal tot 2050 blijven toenemen.

Helaas melden of erkennen slechts weinige media dat er geen vergelijk bestaat tussen de hernieuwbare energiebronnen en fossiele brandstoffen. En om het nog erger te maken: die zogenaamde hernieuwbare energiebronnen wind en zon zijn alleen mogelijk door voor 100% gebruik te maken van producten die gemaakt zijn van en met fossiele brandstoffen.

Bron:
cornwallalliance.org
Door: Ronald Stein

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Er ís geen mondiale groene “energietransitie”

  1. Ravian zegt:

    Yep het is gewoon één grote leugen, maar de ons omringende domme kudde gaat dat pas geloven als het al lang te laat is.
    Ik kan het “hoe kan dat nou” gejammer nu al horen, als ze er straks achter komen dat ze weer terug in de middeleeuwen gearriveerd zijn.
    Het enige wat ze dan van mij kunnen krijgen is een trap onder hun domme reten, omdat ze er eindeloos vaak voor gewaarschuwd zijn dat dat ging gebeuren.
    Wie niet horen wil die moet maar voelen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Snappie zegt:

    Groene energie kun je hooguit op kleine schaal gebruiken en voor vele kan dat een groot verschil maken. Hier in het welvarende westen is kernenergie een goed alternatief om te overbruggen naar efficiënt gebruik van waterstof.
    Waterstof is nog niet goed genoeg ontwikkeld.
    Daarom zie ik de green deal en al hun misbaksels van zonneweiden en windmolenparken, E-auto als een hoax.
    Maw onze volksvertegenwoordigers zijn compleet mesjogge of crimineel bezig.
    Dus crimineel, zij hebben helemaal niets met ons op en vernaggelen onze welvaart en bestaanszekerheid en onze levens.
    De globalistische mongolen zijn smeerlappen van het ergste soort.
    Egotrippers ,empathieloos, narcistisch, arrogante attitude ,wreed.
    Tahgi zou je dan zeggen, ja idem voor rutte, vd leyen ,timmermans en de hele mikmak. De wereld is al groen, als er ergens een tekort is aan water, dan zou je daar op inzetten, lukt dat dan wordt dat stukje droge wereld weer groen.
    Maar goed onze globalistische mongolen denken alleen maar aan oorlog om nog meer te bezitten en binnen te halen.
    Geef dat handjevol arsholes een enkeltje ,met een waterstof raket van musk, naar de zon. They May burn in hell and own nothing.
    Zelf in de bijbel wordt er al over gesproken ,dat het gemakkelijker is dat een kameel door het oog van de naald kruipt dan een rijke stinkerd gods Koninkrijk zal betreden. Eén prettige Hemelvaart toegewenst.

    Ps camelen haar past wel door het oog vd naald.

    Like

  3. Snappie zegt:

    De Arabieren zijn zelf zo gek om waterfabrieken te bouwen die draaien 1 op 3
    Dus 100 liter zoetwater maken door 300 liter peut er doorheen te schroeien.

    Een Zweedse ingenieur gebruikte zeewater vlakbij woestijn gebied en met de energie van zonnepanelen maakte hij van zoutwater zoetwater goed genoeg voor irrigatie.
    Kijk dat zijn leuke green deals.
    Desnoods haal je ijsblokken van Antarctica op en lang leve het vloeiende water. , maar nee de young global arshole leaders geven liever 900 miljard euro uit aan een Noordzee windpark vol met 30.000 windmolens.
    Onder het motto we gaan de klimaat redden door flora fauna en zee naar de bliksem te helpen. Psychopaten are rulling our world !

    Geliked door 1 persoon

  4. Henk,B zegt:

    Geheel mee eens, maar dat wil niet zeggen dat we het op een snelle
    manier op moeten maken als dat niet nodig is als een 5 watt lampje
    het zelfde doet als een 50 watt lamp uiteindelijk betaal je zelf de kosten
    na wat tijd betaal je net zoveel voor die 5 watt als voor die 50 watt
    daar zorgd de mafia wel voor een waarde word gemaakt dat is niet
    de waarde wat het heeft het aansturen van bliksem zou leuk zijn
    even een paar maanden boven brussel en den haag laten hangen
    dan hebben zij gratis stroom en weten zij dat boem ho is.
    energy is niet het probleem wie het controleerd is het probleem.
    en dat geeft gedonder.

    Like

Plaats een reactie