Poetin feliciteert Russische strijders met de inname van Bachmoet/Artyomovsk

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin heeft de private militaire onderneming “Wagner” en de Russische strijdkrachten gefeliciteerd met de inname van de stad Bachmoet/Artyomovsk in de Volksrepubliek Donetsk. De persdienst van het Kremlin schreef in de nacht naar zondag:

Vladimir Poetin feliciteert de Wagner-stormtroepen evenals alle soldaten van de eenheden van de Russische strijdkracht, die hen de noodzakelijke ondersteuning en dekking op de flanken gegeven hebben, met de afsluiting van de operatie ter bevrijding van Artyomovsk.”

Bovendien werd aangekondigd dat diegenen die uitblonken in de gevechten om de stad een onderscheiding van de staat zouden krijgen.

De oprichter van de private militaire onderneming “Wagner”, Jevgeni Prigozjin, had zaterdagmiddag verklaard dat de stad Artyomovsk volledig was ingenomen. Als bewijs daarvoor plaatste hij een video, waarin hij met een Russische vlag te midden van meerdere strijders voor het decor van de stad te zien was. Later bevestigde ook het Russische ministerie van Defensie de inname van Bachmoet/Artyomovsk.

De stad Artyomovsk werd in het jaar 1571 gesticht. Tot 1924 droeg hij de naam Bachmoet. Daarna werd hij in Artyomovsk hernoemd, ter ere van de revolutionair Fjodor Sergejew, die de bijnaam “kameraad Artyom” droeg. In het jaar 2015 – 109 jaar later – gaf de Oekraïense regering de stad zijn vroegere naam Bachmoet terug.

Artyomovsk was een belangrijk verkeersknooppunt voor de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass en een sterke voorpost van het Oekraïense leger. De gevechten om de stad begonnen op 1 augustus 2022. De slag was een van de grootste veldslagen tijdens de bevrijding van de Donbass sinds 2014. Voor de gevechten woonden er ongeveer 72.000 mensen in de stad.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Poetin feliciteert Russische strijders met de inname van Bachmoet/Artyomovsk

  1. Léon van Duren zegt:

    Ook dat nog: Nu moeten we miljarden aan “annuleringskosten” betalen aan Pfizer
    mei 21, 20231148 10

    https://www.frontnieuws.com/ook-dat-nog-nu-moeten-we-miljarden-aan-annuleringskosten-betalen-aan-pfizer/

    Van overheidswege georganiseerde criminele pharma maffia psychopaten moeten per direct preventief in de boeien worden gesloten!!

    De neonazistische ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER corrupte,COVID-19 pharma maffia horror dokter Ursula von der L .moet onmiddellijk aan Rusland uitgeleverd worden,wegens het veroorzaken van ernstige oorlogsmisdaden!!

    Scott Ritter: De bevrijding van Artemovsk is een “militaire overwinning die aantoont dat Rusland wint”
    mei 21, 2023372 1

    Het sturen van wapens naar de corrupte Oekraïne moet voortaan beschouwd worden als een zeer ernstige misdaad tegen de menselijkheid!

    De strijd om Artemovsk is zeer kostbaar geweest voor Kiev, dat er duizenden, zo niet tienduizenden mannen en tonnen militair materieel heeft opgeofferd, en alleen de geschiedenis zal uiteindelijk uitwijzen waar de controle over deze stad “past in het algemene tempo van het conflict”, aldus Ritter.

    Eén ding is duidelijk, “het is een Russische overwinning, en het momentum ligt bij Rusland,” concludeerde de analist.

    https://www.frontnieuws.com/scott-ritter-de-bevrijding-van-artemovsk-is-een-militaire-overwinning-die-aantoont-dat-rusland-wint/

    Het nazisme is nooit weggeweest uit Europa en Nederland!!

    Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde ,terroristische ,corrupte ,collaborerende ,klimaatfascistische ,oorlogshitsende ,WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan, oorlogsmisdadigers-psychopaten wereldwijd te kunnen berechten wegens zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

    Dit toekomstige tribunaal moet misschien wel in Rusland georganiseerd worden,om de gedemoniseerde Russische bevolking een hart onder de riem te steken!!

    Wie zwijgt stemt toe met deze van overheidswege georganiseerde terroristische ,corrupte ,collaborerende ,klimaatfascistische ,oorlogshitsende ,gewetenloze ,WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers-psychopaten!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren,een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

    Haelen,6081CZ.

    Like

  2. Léon van Duren zegt:

    De VS van Amerika worden door machtsmisbruikende ,demoraliserende ,destabiliserende, CORRUPTE COVID-19 pharma maffia psychopaten ten gronde gericht!!

    Westerse waanideeen over Rusland en Bakhmut zijn echt!!

    Als u denkt dat het beleid ten aanzien van Rusland, dat wordt bepaald door de percepties en overtuigingen van de status-quo in Washington, niet ernstig in de war is, denk dan nog eens na en kijk toe hoe Charles Kupchan, een voormalige nationale veiligheidsfunctionaris van Clinton en Obama en huidig sjacheraar voor de Atlantische Raad, u meeneemt op een bizarre reis die Alice in Wonderland waardig is. De opvattingen van Kupchan zijn niet uniek voor hem. Wat hij zegt over Rusland en Oekraïne is mainstream Neo-Con en weerspiegelt de opvattingen van de belangrijkste nationale veiligheidsadviseurs van Biden en de leiders van de Amerikaanse Senaat en het Huis. Geen enkele hoeveelheid feiten zal hem op andere gedachten brengen. Hij is, net als de regering-Biden, vastbesloten Rusland af te schilderen als een roofzuchtige, autoritaire staat die vastbesloten is de wereld te veroveren, schrijft Larry Johnson.

    Helaas geven mensen als Charles Kupchan er de voorkeur aan zich te wentelen in de vuiligheid van onwetendheid en blindelings een suïcidaal beleid te omarmen dat de Verenigde Staten meer schade zal berokkenen dan Rusland.

    https://www.frontnieuws.com/westerse-waanideeen-over-rusland-en-bakhmut-zijn-echt/

    Vertrouw ook niet op de onbetrouwbare,gecorrumpeerde,oorlogshitsende Nederlandse mainstreammedia,riooljournalistiek ten top!!

    Wie zwijgt stemt toe met de van overheidswege georganiseerde terroristische, corrupte, collaborerende ,klimaatfascistische ,oorlogshitsende ,gewetenloze ,satanische WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s!!

    De volgelingen van het nazistische Hitler regime,de gewetenloze WEF-BILDERBERGER vaccinazi’s moeten nog steeds bestreden worden!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

    Haelen,6081CZ.

    Like

  3. loekie zegt:

    van hier ook Felicitas…en nu op naar het westen om in de pan te hakken

    Like

  4. Olie bol zegt:

    Zelenski verduidelijkt uitspraken: Bachmoet niet gevallen
    De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn eerdere uitspraken over Bachmoet verduidelijkt, nadat verwarring was ontstaan over de vermeende inname van de Oost-Oekraïense stad door Rusland. Bachmoet is niet gevallen, aldus Zelenski tijdens een persconferentie in Hiroshima, de locatie van de G7-top.

    Zelenski beantwoordde eerder op zondag persvragen tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden. “Ik denk het niet”, zei hij toen een journalist hem vroeg naar de Oekraïense controle over Bachmoet. Ook zei de verslaggever dat “de Russen zeggen dat ze Bachmoet hebben ingenomen”. Zelenski reageerde op die laatste uitspraak, aldus zijn woordvoerder kort na de ontmoeting met Biden.

    Over Bachmoet zei Zelenski verder dat daar niks meer is. “Vandaag is Bachmoet alleen in onze harten”, vertelde hij. De president sprak van een “tragedie”. De verlaten stad in het oosten van Oekraïne, waar voor de Russische invasie ongeveer 70.000 mensen woonden, ligt in puin door de hevige, bloedige strijd die er al maanden plaatsvindt. Tijdens de persconferentie zei Zelenski dat de foto’s van Hiroshima na een atoombomaanval in 1945 hem deed denken Bachmoet en andere plaatsen in Oekraïne.

    Het Russische huurlingenleger Wagner Groep, dat een belangrijke rol speelt bij de strijd om Bachmoet, verklaarde zaterdagmiddag dat de stad volledig in Russische handen is gevallen. De inname werd daarna snel ontkend door de Oekraïense autoriteiten. Later verklaarde ook het Russische ministerie van Defensie dat Bachmoet compleet was ingenomen.

    Uit de Telegraaf

    Like

  5. ronjaspers zegt:

    Gefeliciteerd president putin en rusland met het opruimen van de ukraiense nazi,s.

    Like

Plaats een reactie