Terwijl Europa zichzelf ruïneert, bedraagt de inflatie in China 0,1%

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

Voor de maatregelen waartoe de Europese Unie haar burgers dwingt, zou geen alternatief bestaan. Dat betrof de illegale massamigratie en haar afhandeling, de zogenaamde corona-pandemie, de Oekraïne-oorlog en de ontaardende klimaatwaanzin. Bij al deze onderwerpen en nog veel meer lijken de politieke oplossingen in hoge mate zelfvernietigend, waarbij het onduidelijk is hoeveel daarvan bijvoorbeeld uit de VS verordend werden. De profiteurs zijn niet-westelijke naties zoals China.

De inflatie in West-Europa explodeerde al voor de Oekraïne-oorlog. De redenen daarvoor zijn veelsoortig, maar zeker ook te zoeken in de buitenproportionele corona-maatregelen. Die waren een zware klap voor veel economieën – sindsdien vonden er honderdduizenden faillissementen plaats en vinden nog steeds plaats.

Inflatie is een middel ter onteigening van de bevolking, ze wordt door de centrale banken aangestuurd. Om de dimensies te begrijpen, kun je wat betreft Oostenrijk op “finanzrechner.at” kijken hoeveel waardeverlies de bevolking alleen al in de afgelopen 10 jaar heeft geleden. Sinds 2013 wordt een relatieve prijsstijging van 39,07% aangegeven. “Finanzen-Rechner.net” stelt voor Duitsland in dezelfde periode “slechts” 21,22% prijsstijging vast. Andersom bekeken, als men in het jaar 2013 € 100,- had, dan dan hadden deze eind 2022 nog maar een koopkracht van € 82,50. Bij beide modellen zijn de nieuwste ontwikkelingen waarschijnlijk nog helemaal niet meegenomen.

Oostenrijk de slechtste in het Duitstalige gebied

Volgens officiële cijfers van de desbetreffende autoriteiten bedroeg de inflatie in Oostenrijk in april 2023 9,7%, in Duitsland 7,2% en in Zwitserland 2,6%.

Daartegenover zijn de inflatiecijfers van de wereldmacht China buitengewoon interessant. Die zijn al sinds 2020 uitermate laag (zie hier), ondertussen nadert men de nullijn, wat betekent dat geld in China volkomen stabiel in waarde blijft. De mensen worden daar dus niet stiekem van hun have en goed beroofd. Nog in 2012 berichtte de tendentieuze Oostenrijkse staatszender ORF dat China bang zou zijn voor de inflatie. Daar bleek deze angst duidelijk politiek te regelen te zijn – en met succes.

Interessant is ook een blik op Rusland. Westelijke staatsmedia hadden verkondigd dat Rusland op grond van de Oekraïne-oorlog en de sanctiepolitiek geruïneerd zou worden. De waarheid ziet er anders uit. In Rusland bereikt de inflatie op dit moment de laagste standen sinds 20 jaar:

Nu is het de vraag hoe het eigenlijk in de VS gaat, die de oorlogshandelingen in de Oekraïne evenals het grootste deel van de angst- en paniekcampagnes in Europa lijken te verordenen. Zo vroeg de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” nog in april heel droevig: Waarom is de inflatie in Amerika lager dan hier?, terwijl de “Spiegel” tegelijk vaststelde: Inflatie in de VS neemt duidelijk af. Zie ook de grafiek:

Het is gewoon zo dat wij in West-Europa de slechtste politici ter wereld hebben – die allerlei mogelijke doelen vervolgen, behalve de welvaart en veiligheid van de eigen bevolkingen.

Bron:
report24.news
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Terwijl Europa zichzelf ruïneert, bedraagt de inflatie in China 0,1%

  1. Ravian zegt:

    “Inflatie in de VS neemt duidelijk af.”

    Omdat de VS momenteel op grote schaal de EU aan het leegroven is…

    Inflatie is simpel uitgedrukt wat de overheid meer uit geeft dan hetgeen de belastingen hebben opgebracht, en dan vervolgens alsnog uit u beurs komt roven.
    Het is dus gewoon diefstal op klaarlichte dag, gepleegd door een ideologisch gedreven overheid met meer uitgave lust dan geld.

    En waar gaan die uitgaven dan vervolgens naar toe?
    U raad het al; het EU omvolkingsproject, de klimaat waanzin, de EUSSR uitbreiding richting oosten, etc. enz.
    Samenvattend; naar de welbekende linkse hobby’s dus…

    Geliked door 5 people

  2. Peter zegt:

    Laat Amerika doodvallen,stuur er iets naar toe en het is weken onderweg,over land met vrachtwagens en treinen ben je zo in Rusland ,daar ligt een marktaandeel en kan je alles exporteren ,maar nee ,die Duitse trut in Brussel heeft een embargo ingesteld die heel de EU om zeep helpt,wat uiteindelijk een voordeel is ,dat is al in volle gang ,Russen zijn veel slimmer als die keukenhulp die is aangesteld door Merkel .Buiten declareren en zakkenvullen zit er niet een in Brussel die ergens verstand van heeft .

    Geliked door 1 persoon

  3. ronjaspers zegt:

    China is een slapende reus en een wereldmacht,ik heb niks tegen de chinezen maar wel tegen die communistische dictators.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie