Terwijl het Westen de oorlog aanwakkert: Zwarte Afrikanen komen met vredesinitiatief

(Vertaling: E.J. Bron)

Juist met het oog op het Oekraïne-conflict wordt duidelijk dat het Westen al lang niet meer de eerste viool speelt. Terwijl westelijke landen nog steeds absoluut eenzijdig inzetten op militaire wapenhulp voor de Oekraïne, ontwikkelen andere landen zoals China serieus bedoelde vredesinitiatieven.

Nu is mogelijkerwijs Zuid-Afrika een belangrijke doorbraak gelukt. De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa (70, foto) is het blijkbaar gelukt om zowel de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, als de Oekraïense president Zelensky tot de toezegging te krijgen te willen beginnen met vredesonderhandelingen. Dat zei Ramaphosa na telefoongesprekken met Poetin en Zelensky, berichtte de Britse krant “Express”.

Concreet heette het vanuit het kantoor van de Zuid-Afrikaanse president dat Moskou en Kiev er mee ingestemd zouden hebben “een vredesmissie van Afrikaanse staats- en regeringschefs” in Moskou en Kiev te ontvangen. Bovendien deelde het kantoor van Ramaphosa mee dat de staats- en regeringschefs van Zambia, Senegal, Congo, Oeganda en Egypte aan zijn diplomatieke missie voor een vrede in de Oekraïne zouden deelnemen. Voorlopig werden er echter nog geen details over de verdere route bekendgemaakt.

Ramaphosa benadrukte dat het aanhoudende conflict “verwoestend” zou zijn en veel schade zou toebrengen aan het Afrikaanse continent. Veel landen in Afrika zouden door de haperende graanleveringen uit Rusland en de Oekraïne vanwege de oorlog en de daarmee verbonden stijgende graanprijzen direct worden getroffen.

Het Afrikaanse initiatief werpt eens temeer de schijnwerper op het toegenomen gewicht van Rusland op het Afrikaanse continent – veel Afrikaanse landen weigeren aan de westelijke sancties mee te werken. Anderzijds maakt het initiatief ook de rol van de BRICS-landen in de internationale politiek duidelijk. Tot de BRICS-groep behoren Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Een serie andere landen spant zich in voor een toetreding.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbronwordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Terwijl het Westen de oorlog aanwakkert: Zwarte Afrikanen komen met vredesinitiatief

  1. bobzelf zegt:

    BERTUS VRAAG !!!!!!!!!!!!!
    AL SINDS JAREN KOMEN DE LIKES EN MENSEN DIE IN MIJN GEVAL IETS WILLEN VRAGEN OF ZEGGEN
    RECHTS BOVEN ONDER DIE ALARMBEL BINNEN !!!

    NU KOMEN ALLEEN DE PLAATSINGEN VAN E.J.BRON DAAR BINNEN EN DAN OOK GEWOON OP JE BLOG
    DUS DUBBEL OP

    DUS ALS IK NU KIJK WIE ER REAGEERDE KOM IK
    EEN 40 X JOU TEGEN MEET EEN NIEW ONDERWERP
    EN DAN NATUURLIJK OOK GEWOON 40 X OP JOUW BLOG ..

    IS DAT VERANERRT DOOR WORLD. COM OF VOND JIJ DAT EEEN GOED IDEE ?/

    IS DAT EVENTUEEL GEWOON TERUG TE DRAAIEN ??

    ALS IK ME NU NETJES WIL GEDRAGEN EN MENSEN DIE VRAGEN OME BOB WIL .KAN JE . ??? DIE MOET IK NU TERUG ZOEKEN ONDER JOU 40 PLAATSINGEN EN NOG EERDER DIKWIJLS

    DUS DIE STONDEN DUS VROEGUHHHHH ALLEMAAL ONDER DIE ALARMBEL

    VERTEL VRIEND EN KANJER

    VRIEN BOBZELLUF

    Like

  2. bobzelf zegt:

    EN BERTT

    2E PROBLEEM DOOR HET WIJZIGEN DAN WEL VERANDEREN VAN HET SYSTEEM

    KRIJG IK OOK DE LIKES EEN VRAGEN NIET MEER DOOR OP MIJN EMAIL

    DUS ? ER MAG ONMIDDELIJK GESCHOTEN WORDEN WHAHAHAHA

    VRIEND OME BOBZELLUF

    Like

  3. Julia zegt:

    https://niburu.co/het-complot/18574-vlucht-als-je-kinderen-hebt-die-kunnen-worden-opgeroepen-als-dienstplichtig-militair
    Inderdaad De mensen die nu optreden als onze leiders zijn keiharde psychopaten die nergens voor terugdeinzen.
    De NAVO is druk bezig met het voorbereiden van plannen om oorlog te voeren tegen Rusland. .
    Normale mensen willen geen oorlog. Mensen in Nederland willen dat niet, mensen in Oekraïne willen dat niet en mensen in Rusland willen dat niet.
    En toch, met iedere dag die voorbijgaat komen wij dichter bij een volledige oorlog met Rusland.
    Hoe is dat mogelijk als mensen dat niet willen?
    Dat is mogelijk omdat de satanische sekte in de achtergrond wil dat die oorlog met Rusland er komt. Een oorlog die de laatste moet worden, voordat zij hun New World Order staat kunnen installeren.
    Ze kunnen mensen een oorlog inslepen, omdat de bevolking van de westerse landen onbewust psychopaten heeft gekozen als hun leiders.
    Ongelooflijk dat nog miljoenen Europeanen en Nederlanders slapen en de weg naar de keiharde realiteit niet kunnen vinden omdat zij bewust de kop in het zand steken sterker nog achter de oorlog Oekraïne staan. We zien waar de psychopaten voor in staat zijn men laat een oorlogsmisdadiger Zelensky die geen haar beter is dan Hitler een krans leggen bij het Hiroshima monument het zijn gewetenloze neo NAZI’s die bewust heel Europa een Derde Wereldoorlog sleuren. Welke ouder wil dat zijn kind voor een neo NAZI regime gaat vechten.

    Geliked door 3 people

  4. Snappie zegt:

    Tja wrong bet van de nazi westerlingen i.p.v dat zij hun unipolaire wereldstaat overheersen, zitten we nu wereldwijd in een keiharde tweedeling. China en Afrika zoeken de weg van diplomatieke vrede.
    Terwijl het westen links en rechts de ellende verder laten escaleren.
    Door F16 te sturen en meerdere boosters van geld, wapens en amo naar Oekraïne.
    Op de g7 gaan ze dan ook nog eens china de les lezen over wat ze wel en niet moeten laten en doen.
    De g7 heeft 0,0 diplomatie in huis, de narcistisch dominante arrogantie heerst onder de westers dwazen die hun eigengereide narratiefje oprakelen, arsholes!

    Geliked door 1 persoon

  5. BigLJohn zegt:

    Het Westen wil deze oorlog zo lang mogelijk rekken terwijl de Russen niet met het Westen willen onderhandelen omdat deze totaal niet te vertrouwen zijn. Snapt die Zuid-Afrikaanse president dat dan niet. Hij kijkt alleen maar naar de behoeften van Afrika maar NIET naar het grote gevaar wat een veel te vroege vrede oplevert, zoals grotere kansen voor het WEF en The Deepstate cq Blackrock en Vanguard die veel grond en andere zaken opkochten in de Oekraine. Iedereen herinnert zich de laatste vredesonderhandelingen. Het Russische leger lag stil, maar de Oekrainers vochten gewoon door. Bovendien, de in het verleden gemaakte afspraken werden door het Westen nooit nagekomen. Poetin, trap er niet in. Ik geloof ook niet dat hij zo simpel zal zijn om er in te trappen. Vrede ontstaat pas NA een oorlog, niet TIJDENS een oorlog als een potentionele winnaar opeens gaat stoppen met oorlog voeren.

    Like

Plaats een reactie