Het is “voor iedereen duidelijk” dat er “geen overwinning voor het arme Oekraïense volk” zal zijn: Viktor Orbán

Aankomst van Viktor Orbán in Doha, de hoofdstad van Qatar.

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

Viktor Orbán, de minister-president van Hongarije, heeft opnieuw kritische tonen aangeslagen en is zowel in de NAVO als de EU omstreden. Zijn onvrede richt zich in het bijzonder tegen de toenemende wapenleveringen aan de Oekraïne, waarbij de komende levering van F-16 gevechtsvliegtuigen aan Kiev bijzonder problematisch lijkt.

Op de eerste dag van het jaarlijkse Economisch Forum van Qatar (QEF) hield Orbán een toespraak en gaf een interview op het podium, waarin hij onverbloemd verklaarde dat de Oekraïne de oorlog tegen Rusland niet kan winnen, tenzij de NAVO rechtstreeks troepen stuurt – waartoe ze niet bereid is, en waar Hongarije tegen is.

Hij herinnerde het Westen er ook aan dat de Hongaarse regering niet tot de “mainstream” van de Europese Unie behoort, maar zich ingespannen heeft voor vredesonderhandelingen.

“De enige oplossing is een wapenstilstand, en na de wapenstilstand zouden de vredesgesprekken moeten beginnen”, zei hij. Hij verklaarde dat dit de enige manier zou zijn, omdat Kiev niet zou kunnen winnen.

Zoals “Bloomberg” bericht, was Hongarije in Qatar voor gesprekken om gas te kopen, om zijn afhankelijkheid van Rusland bij de energievoorziening te verminderen en om hulp te krijgen bij de koop van de luchthaven van Boedapest”, aldus Orbán.

Hij werd op de vraag aangesproken of Hongarije meer defensiehulp voor de Oekraïne zou blokkeren, en verklaarde in dit verband dat Rusland en de VS uiteindelijk een overeenkomst ter beëindiging van de oorlog zouden moeten sluiten, wat “de enige uitweg” zou zijn:

Als je de realiteit, de cijfers, de omgeving en het feit bekijkt dat de NAVO niet bereid is om troepen te sturen, dan is het voor iedereen duidelijk dat er voor die arme Oekraïners op het slagveld geen overwinning is. Dat is mijn standpunt”, zei hij, en vertegenwoordigde daarmee een zienswijze waarmee maar weinig Europese staats- en regeringschefs met het oog op hun solidariteit met Kiev openlijk eens zouden zijn.

De oorlog kan alleen maar beëindigd worden wanneer de Russen een overeenkomst met de VS sluiten. In Europa zijn we daar niet gelukkig over, maar het is de enige uitweg.(filmpje)

Zijn inschatting, die waarschijnlijk zeer onpopulair en in de publieke opinie niet onomstreden zal zijn, komt kort na de Russische inname van Bachmoet/Artyomovsk afgelopen weekend, die door de Wagner-groep middels het hijsen van de Russische vlag boven de strategisch belangrijke stad bekendgemaakt werd.

Hoewel Oekraïense functionarissen eerst bestreden dat Bachmoet zou zijn gevallen, wordt inmiddels zowel in internationale persberichten als door westelijke functionarissen algemeen erkend dat Rusland de stad daadwerkelijk controleert. Wagner zou het veroverde gebied tot 1 juni aan de reguliere Russische troepen overdragen.

Bron:
uncut.news

Bron oorspronkelijk artikel:
zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het is “voor iedereen duidelijk” dat er “geen overwinning voor het arme Oekraïense volk” zal zijn: Viktor Orbán

  1. Rosa zegt:

    😂 Lucia 🤣

    Like

  2. delamontagne zegt:

    Wat een pracht kerel die Orban, is tenminste REALISTISCH.
    Komt bovendien voor de belangen van z’n eigen volk op, vergelijk dat eens met die Rotte bij jullie in NL.
    Altijd en overal met de “groötjes” van de wereld,waar ook ter wereld,….. Lachende.
    De man lacht nog als alles uit de hand loopt en de bommen op de residentie ‘ t’Haagje” gaan vallen.
    Geen wonder Viktor wordt gehaat door de andere EU-voor-eigen-belangen opkomende Bovenstaanden………..
    Hier in Fr. idem met Macron.

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    “De enige oplossing is een wapenstilstand, en na de wapenstilstand zouden de vredesgesprekken moeten beginnen”

    Er is nog een oplossing, en dat is dat de Russen gewoon deze oorlog winnen, waar ze overigens volop mee bezig zijn, zonder zich daarvoor in het zweet te hoeven werken.
    Iets zegt mij dat dit in Moskou als de enige juiste oplossing gezien wordt…

    Geliked door 4 people

  4. scherpschutter1943 zegt:

    Wie zijn vijand niet kan overwinnen moet hem tot vriend maken.

    Like

  5. Willem zegt:

    Dank aan de eu worden wij Nederlanders mee gesleurd in deze oorlog. De f-16 zijn door ons afgeschreven en die zouden een omwenteling brengen in de oorlog tegen Rusland. Belachelijk!!! . De economische tegenwerking van de Europese gemeenschap is alleen maar voor ons nadelig. Kijk maar naar de enorme inflatie. Regeren is vooruit zien maar hier niet.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie