Het keerpunt van de oorlog in Oekraïne – Kiev dreigt een algemene nederlaag!

(Door: “Balkanske priče”)

We staan op de rand van de Derde Wereldoorlog! “Ik weet niet hoe de Derde Wereldoorlog zal worden uitgevochten, maar ik weet nu al wat voor wapens ze in de Vierde zullen gebruiken: stenen”, zei ooit Albert Einstein. Volgens Donald Trump dreigt een kernoorlog als de oorlog in Oekraïne verder escaleert: “First come the tanks, then come the nukes” (eerst komen de tanks dan komen de kernwapens). De oorlog in Oekraïne is een onderdeel van de mondiale strategie van Washington ten aanzien van de wereldhegemonie-om de baas van de wereld te zijn. Dat is de reden waarom de VS het vuur van het conflict aanwakkeren door zowel politieke als economische instrumenten in te zetten. Met elke dag die voorbijgaat, raken de VS verder voorbij het punt waarop geen terugkeer mogelijk is en wordt de kans op een wereldoorlog steeds groter. De Verenigde Staten zullen totaal geen probleem hebben met een nucleaire oorlog in Europa. Daarna komen ze ons immers helpen, lees: opnieuw bezetten…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het keerpunt van de oorlog in Oekraïne – Kiev dreigt een algemene nederlaag!

  1. Niek zegt:

    Met onze verkeerd aangeleerde geschiedenis die als propaganda is verspreid in Europa kreeg je een heel ander beeld van Amerika die ons zogenaamd hebben bevrijd van Duitse overheersing. Duitsland werdt betaald voor de oorlog door Amerika en Engeland vanuit de groot bankiers en vonden het wel best wat Hitler deed, tot de Russen dreigden west Europa te overwinnen en Amerika dat geen goed idee vond en er een tegen reactie kwam om te voorkomen dat Rusland in Europa voet aan de grond zou krijgen. Zo besloten zij tot de zogenaamde bevrijding die niets anders was dan overheersing maar dat vonden wij allang best en blij als wij waren, hadden totaal niet door wat hier echt gaande was. Het geld regeert en niets anders.

    Geliked door 6 people

  2. delamontagne zegt:

    Merkwaardig is dit wel als je n.l. naar het NPO luistert [ zo nu en dan voor mijzelf ] hoor je toch steeds positiefs voor Ukraïne.
    Er zijn wat kleine tegenslagen zoals de inname van die totaal verwoestte stad [ maar dat is een totaal onbelangrijke stads-verovering die aan algehele oorlogsplaatje niets afdoet, de Ukraïners zullen uiteindelijk overwinnen. ]
    Wat ook heel typisch is van dat eenzijdige NPO-nieuws, allemaal eenzijdig, nooit ook maar iets van Russische kant bekeken.
    De RT-uitzendingen al enkele mnden geleden verboden, WANT zij brengen alleen maar propaganda, etc, etc.
    Doet de NOS blijkbaar niet aan mee !
    Hoor je bijv zoiets ? ?::
    ( in ’t Frans ); https://t.me/boriskarpovblog/10605
    ENGELS:
    https://militarywatchmagazine.com/article/mig31k-patriot-killer-strike-fighter-why-won

    Geliked door 4 people

    • Ton Ruygrok zegt:

      Paar weken terug .. bij radio npo 1 ging het bij presentator Jurgen vd Berg over Cambodja een kenner vertelde daar het 1 en ander over… Ook dat de Vietcong wapens e.d. via het toen nog vreedzame/ neutrale Cabodja transporteerde…. om dat te verhinderen gooiden de Yanks willekeurig bomtapijten over de Cambodjaanse Jungle…. nee,nee riep Jurgen tegen de man.., laten we het over die Prins Sihanoek hebben…..
      En zo werkt de npo.., helemaal Yank minded als ze heden zijn… is ook wel eens anders geweest.
      Ton.

      Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    GOOD MORNING NEIGHBOURS

    YES. YES FUCK YOU TOO

    MY UNCLE SOLVED A SMALL EXTRA PROBLEM

    Vladimir Poetin – de Nationale Leider van Rusland.
    Olga Viktorova ·
    12 uur
    ·
    Russische troepen slaan Oekraïense terroristen neer in de regio Belgorod
    Het Russische leger blokkeerde en vernietigde Oekraïense nationalistische formaties in de Belgorod-regio tijdens een antiterreuroperatie
    MOSKOU, 23 mei. /TASS/. Als onderdeel van een antiterreuroperatie heeft het Russische leger maandag de Oekraïense nationalistische formaties weggevaagd die het Grayvoronsky-district in de Belgorod-regio infiltreerden, zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konashenkov, dinsdag. Zo’n 70 Oekraïense terroristen zijn geëlimineerd. Volgens de laatste gegevens zijn er geen burgers omgekomen als gevolg van de acties van de sabotagegroep en raakten 12 mensen gewond. Tijdens de evacuatie overleed een oudere vrouw.
    TASS heeft de meest recente informatie over de situatie in de regio Belgorod verzameld.
    Eliminatie van Oekraïense saboteurs
    – Het Russische leger blokkeerde en vernietigde Oekraïense nationalistische formaties in de regio Belgorod tijdens een antiterreuroperatie. De terroristen infiltreerden op 22 mei Russisch grondgebied nadat ze de Kozinka-grenscontrolepost en een aantal andere civiele faciliteiten hadden beschoten, aldus het Russische ministerie van Defensie.
    – De nationalistische formaties werden geblokkeerd en geëlimineerd door luchtaanvallen, artillerievuur en actieve acties van de staatsgrensbewakingseenheden van het westelijke militaire district. Meer dan 70 Oekraïense terroristen zijn weggevaagd. Het Russische leger duwde de overblijfselen van de sabotagegroep terug naar Oekraïne, waar ze op hen bleven schieten totdat ze volledig waren uitgeschakeld.
    – Russische troepen vernietigden ook vier gepantserde gevechtsvoertuigen en vijf pick-ups.
    Situatie in de regio
    -In de afgelopen 24 uur hebben Oekraïense troepen ongeveer 20 gemeenschappen in de Belgorod-regio beschoten, zei regionale gouverneur Vyacheslav Gladkov. Ze gebruikten een raketsysteem met meerdere lanceringen en lieten explosieven vallen op woongebouwen en mensen die drones gebruikten.
    – Zo’n 29 woongebouwen en drie voertuigen hebben schade opgelopen. Stroomuitval is geregistreerd in 14 bevolkte plaatsen. Het zal mogelijk zijn om de dienst te herstellen zodra de situatie het toelaat, verduidelijkte de gouverneur.
    – Oekraïne heeft een ongekende informatie-aanval gelanceerd op de inwoners van de regio, waarbij geruchten worden verspreid dat tanks de regio binnenkomen en dat er een nucleaire catastrofe dreigt. Het doel van Oekraïne is om mensen te intimideren en paniek te zaaien in de regio, zei de gouverneur, die erop aandrong dat alleen officiële informatie vertrouwd mag worden.
    Evacuatie van bewoners
    – De inwoners van negen gemeenschappen zijn geëvacueerd vanwege de infiltratie door Oekraïense saboteurs. Het zijn Grayvoron, Novostroyevka, Gorkovsky, Bezymeno, Mokraya Orlovka, Glotovo, Gora Podol, Zamostye en Spodaryusheno.
    – De regionale gouverneur raadt de inwoners van het Grayvoronsky-district niet aan om naar huis terug te keren. Volgens hem zullen de autoriteiten mensen laten weten wanneer het veilig is om dat te doen.
    – Bewoners die eerder werden geëvacueerd, verblijven in tijdelijke opvangcentra in Stary Oskol en de districten Yakovlevsky en Ivnyansky.
    Aantal slachtoffers
    – Volgens Gladkov zijn 12 mensen gewond geraakt bij bombardementen door Oekraïense troepen. Maandag meldde hij dat acht mensen gewond waren geraakt als gevolg van de infiltratie van Oekraïense saboteurs in het Grayvoronsky-district.
    – Er zijn geen burgers gedood als gevolg van de acties van de Oekraïense saboteurs.
    – Twee gewonde burgers die in door de vijand geïnfiltreerde bevolkte plaatsen waren geweest en waar Russische troepen hen niet onmiddellijk konden bereiken, werden in het ziekenhuis opgenomen.
    – Een vrouw geboren in 1941 stierf tijdens haar evacuatie. Ze zat in de bus met haar zoon en schoondochter. De oorzaak van haar dood wordt vastgesteld.
    Reactie door autoriteiten
    – De Russische Onderzoekscommissie heeft een strafzaak geopend op beschuldiging van terrorisme, aanslagen op het leven van leden van de wetshandhaving, poging tot moord, opzettelijke schade aan eigendommen en illegale handel in wapens en explosieven.
    – Onderzoekers stellen de identiteit van de aanvallers vast.
    – De inval door Oekraïense saboteurs baarde grote zorgen in het Kremlin, zei de perssecretaris van Poetin, Dmitry Peskov. Er zijn geen plannen om over deze gebeurtenissen een speciale zitting van de Russische Veiligheidsraad te houden. Later deze week is er een reguliere vergadering.
    acties van Oekraïne
    – De autoriteiten van de Sumy-regio in Oekraïne hebben de evacuatie aangekondigd van inwoners van een aantal plaatsen in het Akhtyrsky-district, dicht bij de grens met Belgorod.

    IK BEN NAAR HET STRAND WHAHAHAHAHA

    KOUD HE ???

    OME BOB

    Geliked door 3 people

  4. Angélica zegt:

    Een goed betoog maar ik heb wel een vraag aan U: waarom denkt U dat een nucleaire oorlog in Europa wordt uitgevochten? Rusland zal z.s.m. ook de V.S. willen uitschakelen om niet zelf vernietigd te worden en v.v.
    Ik weet niet hoeveel ontplofte atoomwapens er nodig zijn om een nucleaire winter in gang te zetten maar dat aantal zal m.i. snel bereikt worden. De V.S. zullen net zo goed van de aardbodem verdwijnen als Europa en Rusland.
    Ik verwacht dat Poetin, zodra Oekraïne te veel schade aanbrengt of de Krim onder vuur neemt, kleinere tactische kernwapens zal inzetten en dat de wereld dan wakker schrikt. Dan zullen de V.S. een beslissing moeten nemen: nog verdere escalatie, wat het einde van de mensheid betekent, of zich bezinnen en onderhandelen over vrede. Oekraïne is hoe dan ook, altijd de grootste verliezer. De V.S. sturen inderdaad al heel lang aan op deze oorlog: om hun wapensystemen te kunnen testen en om de slagkracht van Rusland te meten. Het is complete waanzin wat hier gebeurt. Nooit eerder was het einde van de wereld zo nabij als nu en in Nederland wakkeren ze de oorlog verder aan en raaskallen ze maar door over stikstof. Einstein krijgt nog gelijk ook!

    Geliked door 4 people

    • Angélica;De mens is erger dan het beest en ik denk dat Einstein gelijk heeft.Atoombommen zullen waarschijnlijk worden gebruikt om steden in Europa te vernietigen, omdat alle acties tegen Rusland uit Europa zullen komen, niet rechtstreeks uit Amerika.Een nucleaire aanval op Amerika of Amerikaanse nucleaire aanval op Rusland,zou het einde van de mensheid betekenen.Volgens mij,de oorlog in Oekraïne zal dit jaar voorbij zijn, met de overwinning van Rusland.

      Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    MANITOU ZEI DANK . DAT DAN IEDEREEN

    OOK DE USA. KLAUS SWAB. RUTTE D’66 .. DUS AL UW LANDVERRADERS .. KECH ANUS EL KWAK DUS ALLE RATTEN

    TOTAAL VERNIETIGD ZULLEN ZIJN ..

    EN DENK NOU NIET DAT ALS MIJN OOM GAAT GOOIEN

    MET ZIJN DIKKE 7000 NUCLIAIRE BOMMEM EN GRANATEN

    HIJ OOK MAAR IEMAND VERGEET .

    MISSCHIEN EN DAT GUN IK ZE WEL . LEKKER 100 JAAR MINIMAAL IN ONDERGRONDSE SCHUILKELDERS, EN LEVEN OP BLIKKEN ERWTENSOEP VAN DE LIDL

    WHAHAAHAHAHA

    EINDELIJK RUST . TAKE THE ASHOLES WITH YOU

    HET IS MOOI GEWWEST . EEN HEERLIJKE GEDACHTE

    DAT NIEMAND ZAL ONTSNAPPEN AAN EEN OUWE PLEURIS
    TAXICHAUFFEUR

    DIE ALLEEN MAAR ZIJN BURGERES KWAM REDDEN IN DE DONBASS

    GOOIEN MAAR ZOU IK ZEGGEN ..

    ER VALT TOCH MET MENSEN MET EEN BETONNEN PLAAT VOOR HUN HARSUS NIET TE PRATEN

    (HALLO MINSK 1 EN 2 )

    DON’T BLAME THE MESSENGER )

    YOU DID IT . 80 YEARS LONG . TREKKEN AAN EEN DOOD PAARD

    IK BEN NAAR HET STRAND KAN ZO AFGELOPEN ZIJN

    U MAG ALVAST GODVERDOMME GAAN ROEPEN . WEER

    IS “””HIJ “” ER NIET .. KLOOTVIOLEN

    WHAHAHAHA

    BOBBOOBOBOBOBOB

    Geliked door 2 people

  6. Alphons Mantel zegt:

    olie domme machos van de NAVO lijken op WO III af te gaan

    Geliked door 1 persoon

  7. Rico zegt:

    Sorry Maar de oorlog is allang bezig! Heel t westen leverd wapens om Rusland te bevechten, Dus beetje naïef te denken dat de oorlog nog niet begonnen is. Het is meer de vraag wanneer Putin het beu is, en hij die bommen gooien🥳

    Geliked door 4 people

  8. Namets zegt:

    Ik krijg een donkerbruin vermoeden dat deze Oekraïne Oorlog vreselijk NEP is
    De constante 24/7 Anti Rusland Demonisering in ons Land.
    Een Regering en MSM die meedoet om een oorlog uit te lokken
    De constante 24/7 Censuur Online de leugens van een Oekraïense Overwinning dmv Beelden uit Games uit verleden e.d hetzelfde deed de MSM met COJONA ANGST ZAAIEN.
    De gecreëerde Sancties die zogenaamd Ruslands Economie moesten slopen.
    Maar het werd al gauw duidelijk dat de Sancties een heel ander doel hadden
    N.l het slopen van Europa en zijn Bevolkingen.
    We kregen de ene Gecreëerde Crisis na de andere op ons bord.
    De NEP Energie crisis om ons straatarm te maken met zoals de Voedsel Crisis de bevolking kreeg te maken met onbetaalbare prijzen.
    De enorme stroom gecreëerde vluchtelingen die met een goed gevulde buik en kleding telefoon dure horloges onze kant op geduwd werden.
    Goh en toen werd er in een keer de Omvolkingswet van kracht die eigenaren of bewoners kan dwingen te verhuizen en of migranten op te nemen op eigen kosten.
    Ondertussen kreeg je geen enkel eerlijk nieuws uit Oekraïne.
    Zogenaamd werden er miljarden euro’s dollars naar het meest Corrupte land ter wereld gestuurd en Wapens.
    Hoe vaak heb ik Putin horen zeggen als jullie wapens sturen zie ik dat als een oorlogsdaad.
    Maar niets van dit alles gebeurde er. Allemaal Angstzaaierij van de US,CHINA,RUSLAND,NAVO Etc dat er Atoomwapens gebruikt zouden worden bij Escalatie..
    Ik persoonlijk denk dat wij alle Wereldbevolking GENAAID WORDEN door een groot THEATER STUK uitgevoerd door alle COJONA LANDEN olv de WEF PSHYOPATEN.
    Rusland en China en de US,NAVO,EU,ISRAEL,en menig ander COJONA Poppenkast Land voeren nu de GROTE RESET UIT.
    Als er daadwerkelijk iets gaat gebeuren is dat NEDERLAND in het middelpunt om een Totalitaire Communistische Dictatuur te worden nu al is de Corrupte WEF Regering volledig in handen WEF zij besturen Nederland de bevolking heeft laten zien te Gehoorzamen met de muilkorf plicht de Avondklok,de 1.5 M samenleving de Heers en Verdeel tactiek heeft gewerkt.
    Mensen en Werkgevers werkten mee aan de QR Apartheidspas.
    Dan de vele idioten die zich lieten inspuiten meerdere keren voor een niet bestaand Virus en om zo hun Vrijheid te denken terug te krijgen.
    Mensen deden er alles voor(zelfs elkander verraden) om te mogen stappen en op vakantie te mogen
    Zij lieten zich Intimideren en terroriseren om Vrij te mogen zijn.
    Nog nooit heb ik dit meegemaakt dat een bevolking zijn of haar complete verstand kwijtraakte.
    En nu grootendeels overgeleverd is aan de PSHYOPATEN achter de schermen.
    Ooit was ik trots op dit land

    Geliked door 4 people

    • Htskday zegt:

      Klopt allemaal.. we leven in een nep wereld, hélémaal níets is wat het lijkt.
      En dat is niet nieuw, is altijd zo geweest, alleen wordt het nu meer en meer duidelijk, mensen worden wakker geschud, mede dank zij internet.

      Het wordt wel steeds gekker, het loopt nu echt de spuigaten uit, het is nu al één grote teringzooi, maar wordt nog véél erger..
      Dat valt allemaal onder de noemer: “ze greet rezet”..

      En nóg ziet het overgrote deel van de bevolking het niet, of wíl het niet zien, terwijl ze aan álle kanten vreselijk genaaid worden..

      Ongelooflijk!!

      Geliked door 1 persoon

  9. Julia zegt:

    De oorlog is in volle gang maar dat beseffen veel domoren nog niet. De agressors VS, NAVO en de EU zijn al zwaar betrokken en de Derde Wereldoorlog zal zich snel over geheel Europa uitbreiden. Amerika welke idioot beseft nog steeds niet wat die Amerikanen al voor een vernielingen o.a. in het Midden Oosten hebben aangericht en in een chaos hebben achtergelaten. Daarbij is Amerika geheel bankroet dus die hebben niet veel meer te verliezen en doen er alles aan om ook Europa geheel tot bankroet te helpen. De Westerse leeghoofden zijn er ingestonken en geven nu miljarden uit aan een corrupt NAZI land de Oekraïne waardoor ook de algehele staatskassen tot op de bodem worden leeggetrokken. Wie is de lachende derden namelijk Rusland die allang door hebben dat zowel de VS als Europa aan haar eigen ondergang werkt. De geschiedenis herhaalt zich en de Russen zullen zich keihard verzetten. De propaganda gelijk aan de NAZI’s en Hitler wordt ons dagelijks door de propagandazenders door de strot geduwd en maakt ons wijs dat de Oekraïne overwinningen maakt een grote leugen maar ja de waarheid wordt wijselijk onder tafel gehouden. Net als de Duitsers zal tot capitulatie met de Russen moeten worden overgegaan. 8 mei 1945, de Duitse strijdmachten capituleren. Daarmee eindigt nu bijna zeventig jaar geleden de Tweede Wereldoorlog in Europa. Zes jaar oorlog lieten Duitsland en de bezette landen daaromheen in puin achter, letterlijk en figuurlijk. Resultaat miljoenen doden en landen in puin dus met een storting voor de wederopbouw Oekraïne van miljarden door de EU toegezegd zal het niet blijven.

    Geliked door 2 people

  10. Boike zegt:

    Van 11-23 juni vindt de grootste NAVO-oefening sinds lange tijd plaats: Air Defender 2023.

    Zweden heeft onlangs de grootste militaire oefening in een kwart eeuw gehouden.

    In Estland wil de NAVO duidelijk maken dat Rusland de Baltische staten met rust moet laten – start van een reeks grootschalige militaire oefeningen.

    Deze zomer dus volop provocatuieve NATO exercities aan de Russische grens. Dat zou zomaar, al dan niet gepland, uit de hand kunnen lopen en WO-3 kunnen uitlokken.
    Misschien heeft Rusland ook wel iets leuks in petto. Bijvoorbeeld wat oefenen met hypersonische raketjes voor de Amerikaanse kust. Zo’n grapje zou het Pentagon best wel weten te waarderen, denk ik zo. Ja toch ???

    https://www.knvvl.nl/nieuws/navo-oefening-air-defender-2023

    https://www.hln.be/buitenland/zweden-organiseert-grootste-militaire-oefening-in-een-kwarteeuw~a16c93c9/

    https://www.businessinsider.nl/navo-militaire-oefening-estland-afschrikking-rusland/

    Geliked door 1 persoon

  11. Harry zegt:

    En die achterlijke NAVO-imam Stoltenberg blijft ook maar pushen !
    Is het verzwakken van Rusland zo belangrijk voor die EU – NAVO – USA stommelingen , dat ze de hele wereld daarvoor op het spel moeten zetten ?
    Dat is toch gestoord ?
    Zag die Stoltenberg gisteren op TV , als die vent Engels spreekt moet het ondertiteld worden anders snapt niemand wat ie probeert te zeggen .

    Zelfs voetbalvent Van Gaal sprak minder beroerd Engels !

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie