Honderdduizenden geschoolde arbeidskrachten keren Duitsland de rug toe

(Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

Bijna net zo dramatisch als de massa-immigratie van probleemmigranten is het omgekeerde proces van de aanhoudende emigratie van autochtonen: per jaar verlaten netto ongeveer 200.000 – over het algemeen goed opgeleide – Duitsers hun vaderland, vooral, omdat zij in het buitenland betere levensomstandigheden voor zichzelf verwachten. In 2021 waren het er zelfs ruim 250.000.

Internationaal staat het emigratiepercentage van Duitsland met 5,1% op de derde plaats – na Groot-Brittannië en Polen. Inmiddels leven er ongeveer 4 miljoen Duitsers in het buitenland, waarbij zich onder deze emigranten een duidelijk groter aandeel autochtone Duitsers zonder migratieachtergrond bevindt dan bij de “Duitsers” in Duitsland zelf. Een duidelijke tendens dus, die er op duidt dat het niet gewoon alleen maar om arbeidsmigratie gaat, maar dat steeds meer Duitsers zich gewoon vreemden in eigen land beginne te voelen.

Toenemend onaantrekkelijk

De emigratielanden van voorkeur zijn in de eerste plaats de Duitstalige buurlanden Oostenrijk en Zwitserland, daarna volgen Groot-Brittannië en de VS. Deze trend houdt al jarenlang aan, heeft met het begin van de “stoplicht”-regering een nieuwe duw gekregen.

De energiecrisis door het krankzinnige stoppen met kernenergie, de constant stijgende onveiligheid door miljoenen immigranten in de instortende sociale stelsels, een catastrofaal onderwijssysteem, dat eveneens onder de last van de migratie in elkaar stort, evenals vooral nieuwe politieke betuttelingen, waarmee de burger zelfs nog voorgeschreven wordt hoe ze hebben te spreken, maar ook de geplande ruïneuze warmtepompdwang en andere klimaatwaanzin, om maar helemaal te zwijgen van de gigantische belasting- en heffingsdruk en een verstikkende bureaucratie: dat alles maakt Duitsland voor diegenen die zorgeloos, vrij en in zelfbeschikking willen leven en vooral willen presteren om hogerop te komen in toenemende mate onaantrekkelijk.

Toenemende wanhoop

Daarbij komt nog de steeds meer toenemende frustratie en wanhoop van diegenen die de stap van emigratie niet durven zetten, maar desondanks geen perspectief meer in dit land en ook geen reden of mogelijkheid meer zien om hier nog iets in te brengen. Velen doen dienst volgens de voorschriften in hun beroepen, trekken zich anders echter berustend in hun privéleven en de innerlijke emigratie terug.

Ze zien dat hun land onherstelbaar en voorgoed verandert en niet meer te redden is, dat ze echter machteloos zijn om hier iets tegen te doen. Vlucht en emigratie zijn dan vroeger of later de enige uitweg.

Pijnlijk verlies

Politiek wordt natuurlijk geprobeerd om de ontwikkeling er officieel mee mooi te praten dat er op een bepaald moment ook honderdduizenden naar Duitsland terugkeren; het netto saldo van diegenen die voorgoed in het buitenland blijven, is echter nog altijd enorm. En dat het daarbij bijna uitsluitend om hooggekwalificeerde mensen gaat, is dit verlies met het oog op een verwoestende demografische ontwikkeling des te pijnlijker.

En terwijl er topmensen emigreren, komen armoedemigranten met scharen het land binnen: in 2022 waren in het jaargemiddelde slechts 489.454 immigranten uit de acht landen waaruit de meeste asielzoekers afkomstig zijn (Afghanistan, Eritrea, Irak, Iran, Nigeria, Pakistan, Somalië en Syrië) verzekeringsplichtig; 75.692 hadden een onbeduidend baantje.

Er dreigen massale opstanden

Bovendien leefden er eind 2021 ongeveer 3,5 miljoen armoedemigranten in Duitsland. Slechts een te verwaarlozen gering deel van deze volledig onvoldoende gekwalificeerde immigranten, waarvan een groot deel zelfs gewoon analfabeet is, zal ooit een vast baan krijgen – en al helemaal niet meer in tijden van de snel vorderingen makende kunstmatige intelligentie, die op de middellange termijn zelfs miljoenen arbeidsplaatsen voor geschoolde arbeidskrachten zal vernietigen.

Deze immigratie van de onderklasse en haar nagereisde grote families brengen hun hele leven in het Duitse sociale stelsel door – en als dit in afzienbare tijd niet meer in staat zal zijn ze te financieren, dreigen er massale opstanden en onlusten van deze groepen.

Dramatische versnelling van een onstuitbaar proces

Daarbij komt dat hun aandeel aan de constant stijgende criminaliteit sowieso al exorbitant hoog is. In haar volledige weigering van de realiteit verbreidt de regering desondanks de leugen van de “immigratie van geschoolde arbeidskrachten”, hoewel het exacte tegendeel plaatsvindt.

Zo ontstaat het fatale beeld dat de ware sterke schouders overhaast en massaal het land verlaten (en velen van hen voorgoed), terwijl er in hun plaats miljoenen sociale migranten komen, die het algemene maatschappelijke niveau steeds verder verlagen. Juist daarom maken hooggekwalificeerde mensen uit het buitenland een grote boog om Duitsland heen. Met het oog op de actuele ontwikkelingen zal zich dit proces naar alle waarschijnlijkheid in de komende jaren nogmaals dramatisch versnellen. Ook daarom is de verdere neergang van Duitsland niet meer tegen te houden.

Bron:
auf1.info
Door: Daniel Matissek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Honderdduizenden geschoolde arbeidskrachten keren Duitsland de rug toe

 1. Johan P zegt:

  Zelfde geldt oom voor Nederland.
  Ik ben zelf al bijna 10 jaar terug vertrokken, mijn broer en zijn gezin een paar jaar later. Een neef idem. Diverse kennissen idem. En een aantal oud-collega’s idem.
  En hoewel het pijn doet zou ik alle boeren aanraden te vertrekken nu ze nog kunnen. Beter weg met weinig geld dan straks in barre armoede niet meer weg kunnen.
  Hongarije of Rusland zijn goede keuzes.

  Geliked door 7 people

 2. Ravian zegt:

  Voor Nederland geld hetzelfde, hier emigreren ook meer autochtone Nederlanders dan ooit tevoren, de naoorlogse emigratiegolf inbegrepen.

  Geliked door 5 people

 3. Willem zegt:

  Het Coudenhove-Kalergi plan in de praktijk. Mutti Merkel heeft er zelfs een prijs voor gekregen. Het is dus gewoon wat ze willen dat er gebeurt, geldt trouwens voor heel West-Europa.

  Geliked door 2 people

 4. Niek zegt:

  Iedereen die wat kan verlaat Europa, vooral boeren zijn erg welkom in Rusland en wit-Rusland en daar is zelfs een programma voor. De rede is het milieu gelul en de regeltjes, de Lgbt agenda en het softe gedoe hierzo en een normale zekere toekomst zonder steeds veranderende regels maakt dat steeds meer mensen vertrekken voor een normaal leven. Ook techneuten en vakmensen zijn daar erg welkom en worden bovendien erg gewaardeerd, Mexico en Hongarije zijn ook favoriet, dit is een trent die in de toekomst aanzweld tot ongekende proporties die groter zal worden dan het aantal asielzoekers wat nu binnenkomt. De uittocht is begonnen en zij komen nooit meer terug, helaas hebben de politici deze ontduiking totaal niet door maar dat zal niet lang meer duren als en zij ineens verbaasd om zich heen kijken waar iedereen is gebleven. Als boer wordt je hier uitgekotst maar daar ben je erg welkom, wat zou jij doen?

  Geliked door 7 people

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Deze uittocht van goed opgeleide en vaak kapitaalkrachtige Duitsers is inmiddels al desastreus. Dat geldt overigens ook voor Nederland waar al ruim 10 jaar lang gemiddeld 150.000 mensen uit onvrede hun heil elders in de wereld zoeken. Het zijn vooral de hoog opgeleiden waarvan het einde nog lang niet in zicht is, integendeel zelfs. De uittocht neemt alleen maar toe en inmiddels heeft de groep vaklieden uit het middenkader ontdekt dat ook zij overal met open armen ontvangen worden.

  Ook ouderen hebben inmiddels in de gaten dat ze met hun geld goed in tropische resorts kunnen vertoeven. In een beschermende omgeving leven ze in Thailand of de Filipijnen als een God in Frankrijk waarbij goed opgeleid medisch personeel in ruime mate aanwezig is. De stap om hier hun huis te verkopen en te vertrekken is dan ook niet meer groot om elders voor circa € 1300 all in te leven terwijl ze daar in Nederland de hoge bijdrage van € 3000,- per maand voor dienen op te hoesten.

  Door het vertrek van vaklieden en kapitaal valt dan ook een belangrijke groep belastingbetalers weg. Wat resteert staat men elders in de wereld niet om te springen. Laag geschoolden die af en toe een nietszeggend baantje mogen invullen of uitkeringstrekkers hebben de ontvangende landen dan ook geen behoefte aan, die hebben ze zelf genoeg.

  Deze ontwikkelingen zijn desastreus voor West Europa. Zo doorgaan betekent gewoon dat wij een derde wereldland worden waar het niet langer vanzelfsprekend is dat er met subsidies en uitkeringen gestrooid gaat worden. De inmiddels al veroorzaakte hoge vorm van criminaliteit die de geïmporteerde vreemde smetten met zich meenemen zal alleen nog maar toenemen.

  Het politiek beleid zal drastisch moeten veranderen. Grenzen dicht en alles eruit wat niet in Nederland thuishoort. Gebeurt dat niet dan zal het volk zelf de touwtjes in handen gaan nemen. Bloederige burgeroorlogen zoals we kennen uit het voormalige Joegoslavië en het huidige Myanmar acht ik daarbij niet uitgesloten.

  Geliked door 3 people

  • Dewaere zegt:

   Ik zie dat ook zo. Als ik kijk naar álle TV-zenders (dus echt niet alleen de publieke omroep), in Nl. maar ook in België en zéker in Duitsland dan zie ik een immens verschil tussen wat daarop komt aan mensen, programma’s en thema’s en ik kijk dan naar de dagelijkse échte wereld om me heen (ik woon niet in de Randstad) dan zie ik een levensgroot verschil. Ál die types die ik op tv zie, zie ik in het gewone leven niet, of een enkeling. Het is een fantasiewereld (of zeg maar beter nachtmerrie-) die ik op tv zie. De wereldvreemdheid en ‘progressievisme’ spat er vanaf. Ik ben totaal geen voorstander van bloedige toestanden, omdat ik in mijn leven gezien heb wat dat aanricht. Maar ik ben bang dat dat wel gaat gebeuren, op grote schaal, hier in West-Europa en dan heb ik het niet over een inval van de Russen of iets dergelijks.

   Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Probeer maar eens een bedrijf te vinden waarvan de werknemers nog zonder vertaalappje zijn aan te sturen……..nope.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Het begin van het onvermijdelijke einde,triest maar waar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s